Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10965
- Kapcsolat:
2 hours ago, -KP- said:
gyanítom itt is azért emlegetik többen ribbonnak, mert azt az emberek ismerik és a köztudatban az van, hogy az jó.
Hát... hangsugárzó építő DIY fórumokon a ribbonsugárzók megítélése erősen negatív és ez alól az én véleményem sem kivétel.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1677
59 minutes ago, wittao said:
Ennek örülök, akkor legalább már tudjuk, hogy azonos elven működő magasakat sokan sokféleképpen hívnak és talán a ribbon is belefér, meg a JET is Köszi KP a pontosítást.
belefér, csak nem helyes. gyanítom itt is azért emlegetik többen ribbonnak, mert azt az emberek ismerik és a köztudatban az van, hogy az jó.
Amúgy pl. az ML csinált egy videót amiben elég jól bemutatják mi fán terem is ez az egész:
Szemfüleseknek ott is van a szélén a HR6032 típusjelzés
33 minutes ago, wittao said:
Ennek örülök, akkor legalább már tudjuk, hogy azonos elven működő magasakat sokan sokféleképpen hívnak és talán a ribbon is belefér, meg a JET is Köszi KP a pontosítást.
Részemről ez nem kioktatás akart lenni, tehát nehogy annak vedd. A Jet az amt egy fantázianeve az Elac-nál, ha szabad így fogalmazni. A ribbon viszont egy teljesen más elven működő hangszóró típus. Más a sugárzási iránykarakterisztikájuk is. Mint mindig mindenben, itt is van mindkettőből jó is és kevésbé jó is. De mindez lényegtelen igazából, ha a hangja tetszik.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7504
33 minutes ago, wittao said:
Részemről ez nem kioktatás akart lenni, tehát nehogy annak vedd. A Jet az amt egy fantázianeve az Elac-nál, ha szabad így fogalmazni. A ribbon viszont egy teljesen más elven működő hangszóró típus. Más a sugárzási iránykarakterisztikájuk is. Mint mindig mindenben, itt is van mindkettőből jó is és kevésbé jó is. De mindez lényegtelen igazából, ha a hangja tetszik.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- -KP-
- V.I.P.
24 minutes ago, asebestyen said:
Jók a tesztek! De az Elac-ban nem ribbon a magas, hanem JET, azaz inkább air motion transformer elven működik.
Nem inkább, hanem pontosan azon az elven működik. De a JET elnevezés jó arra, hogy szép kis lila ködös marketing bullshitet építsünk köré. Ahogy egy csomó másik gyártó is teszi.
Ezek a márkák mind ilyen Air Motion technológiát használnak és mind másképp nevezi és mind elnyomja a saját marketing bullshitjét:
• Precide (Switzerland) - Air Velocity Transformer (AVT),
• ELAC (Germany) – JET,
• ADAM (Germany) – Accelerating Ribbon Technology (ART), majd utána
• Adam Audio (Germany) - eXtended Accelerated Ribbon Technology
• EmotivaPro (USA) – Airmotiv,
• MartinLogan (USA) - Folded Motion Tweeter (FMT),
• Burmester simán Air Motion Transformer.
• Goldenear (USA) - High-Velocity Folded Ribbon Tweeter (HVFR)
• Monitor Audio (UK) - Micro Pleated Diaphragm
stb stb. Egyre többen használnak és szerintem is szuper tweeterek.
Amúgy meg gonoszan megjegyezve hallottam ilyen mendemondákat, hogy több gyártó innen veszi a magasakat és nem is saját gyártmányok:
http://www.tekzone-audio.com/products/Loudspeaker.htm
17 minutes ago, wittao said:
Koszi a dicsero szavakat
Dali Ikon 2 paroshoz volt szerencsem, a 6-osokat nem tudtam meghallgatni, elkeltek mielott megfulelhettem volna oket. Teljesen mas rendszerben szerepeltek akkor, es ugy emlekszem nagyon mely pozitiv benyomast nem tettek ram, de a mostani rendszeren is hallanom kellene ahhoz, hogy ertekelheto velemenyt mondjak roluk.
Most van egy Quadral monitor doboz elado, az szimpi (a brutal Vulkan utan elhiszem tudnak jo hangdobozokat csinalni). De mindig felek, hogy a magasak jok lesznek es kronikus melyhiannyal es melyek dinamikaproblemaival fogok szenvedni, emiatt a monitoros megoldast dobtam is fejben. Lehet egy masik ELAC lesz, amiben 10cm-rel lejjebb vannak a magasak... majd egyszer.
Jók a tesztek! De az Elac-ban nem ribbon a magas, hanem JET, azaz inkább air motion transformer elven működik.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7504
17 minutes ago, wittao said:
Koszi a dicsero szavakat
Dali Ikon 2 paroshoz volt szerencsem, a 6-osokat nem tudtam meghallgatni, elkeltek mielott megfulelhettem volna oket. Teljesen mas rendszerben szerepeltek akkor, es ugy emlekszem nagyon mely pozitiv benyomast nem tettek ram, de a mostani rendszeren is hallanom kellene ahhoz, hogy ertekelheto velemenyt mondjak roluk.
Most van egy Quadral monitor doboz elado, az szimpi (a brutal Vulkan utan elhiszem tudnak jo hangdobozokat csinalni). De mindig felek, hogy a magasak jok lesznek es kronikus melyhiannyal es melyek dinamikaproblemaival fogok szenvedni, emiatt a monitoros megoldast dobtam is fejben. Lehet egy masik ELAC lesz, amiben 10cm-rel lejjebb vannak a magasak... majd egyszer.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
8 órája, wittao írta:
keresek egy olyan hangsugárzót, ami ribbonos és 1m körül vannak a magassugárzói (de ez már megint hangfalcsere, és már unom a banánt egy kicsit)
Esetleg nem próbáltad még a Dali ikon/opticon vonalat? kíváncsi lennék mit mondanál rá a rendszeredben. Fizetett reklám és félsoros bekiabálás sok van a neten, de a beszámolóidhoz hasonló korrekt és részletes vélemény nagyon ritka
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
14 hours ago, wittao said:
16. élménybeszámoló : Van ennél számomra feljebb?
...
Köszönöm a figyelmeteket!
Brilliáns!
Egyszerre magasröptű és mélyenszántó!
Remélem, nemsokára télleg dobom azt a hátast, ezt az operadolgot én dobtam be, én is ezen az úton járok, írtam is a DAColásban.
Amit Tibikecsokitól is kérdeztem, hogy van-e szerinte "helyes arány" a kábelköltésben, arra viszem a választ, sírni fogunk, már tudom... örömkönnyek lesznek :-))).
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Jó olvasni ezeket a teszteket, szépen elültetik a bogarat. Szerintem sokat segítene, ha 2-3 számcímet is megosztanál velünk az összefoglalókban. Így jobban el lehetne helyezni a "térképen", hogy mely műfajban, milyen szempontok szerint lett jobb a hangzás. Na meg sokszor számomra az is kérdés marad, hogy a jobb megszólalás, hogyan hat a zene egészére, koherens marad-e, vagy szétesik hangok sokaságára? A hifis paraméterek javulásával párhuzamosan a zene szövete, érzelmi sokszínűsége is jobban áteresztődik-e?
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
tolnék hozzá ilyeneket is ,csak ,hogy ne legyen már olyan snassz
https://www.jblsynthesis.com/productdetail/sdp-75.html
https://www.jblsynthesis.com/productdet ... -7200.html
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
4 perce, tonya írta:
A vége úgy is egy Harbeth lesz. (szerintem.)
Na azt én nem engedném be a házba, mert olyan ronda, mint a...
11 perce, Csutka írta:
Wittao most azon az úton jár, hogy tapasztalatokat szerez, mert kell lenni viszonyítási alapnak is, anélkül nehéz célokat megfogalmazni.
A vége úgy is egy Harbeth lesz. (szerintem.)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
8 perce, avl2 írta:
teljesen erthetö. szerintem jo, hogy ugy irtad le, ahogy zajlott / zajlik.
kerdeskent az merülhet fel - persze ez csak filozofalas (reszemröl ezekhez kepest low end szintröl ) : vajon egy "Megmentö" (erösebb szot nem akarok ide :-) , aki esetedben ismert, mennyire nagyon szükseges ahhoz, hogy tudjuk: mikor mit erdemes valtoztatni, hol, miben lehet a szük keresztmetszet.
vagy valtoztassunk rendszerünkben az elerhetöseg miatt (hopp havernak ilyen cucca erdekes, ismerös keszülekzsonglör epp ilyen termeket csinalt es kiprobalhatom, ...), ami epp adodik ?
illetve: ahol van egy rendszer, ami tetszik, azt "kell" egyben megvenni (na jo, de otthon mar annyi minden megvan, azaz: ez "egy kezdönek", aki nincs is avx-en jo tanacs, de akinek otthon összesen mar X komponense [drotok szamarol nem is beszelve ;-)] van, annak ez kevesbe jo ut {?} ) ?
erdekes rendszerfejlesztesi, összeallitasi kerdesek ezek - mégha en igyekszek ilyenekbe nem belekeveredni, csak siman hallgatni a zenet oszt jo van.
...csak neha kap el a bogar, es probaltat ki ezt-azt. ....de nem am ilyen frekvenciaval, mint ahogy Teged belevetett - es még gondolom / el is hiszem, hogy jól is esik ! :-) enjoy !
Szerintem egyik út sem jó.
A kulcsszót leírtad - "rendszerünket".
Rendszerben kell gondolkodni és meg kell határozni célt, preferenciákat, akár swot analízist is lehet készíteni és ezek alapján lépésenként elérni a kitűzött célt.
Persze elérhető célt kell kitűzni és olyat, ami nem megvalósítható azonnal.
A másik dolog, ami nagyon fontos és ennek kicsit ellentmond. Én úgy vagyok vele és gondolom még sokan, akiknek azok az eszközök, amik a zenét, vagy mozit megvalósítják nem csak tárgyak, hogy szeretni kell a készüléket, hangfalat és a többit. Ha valamit szeretek, mert jó ránézni, vagy más érzelmi szálak fűznek hozzá - a hangja is megszépül.
Wittao most azon az úton jár, hogy tapasztalatokat szerez, mert kell lenni viszonyítási alapnak is, anélkül nehéz célokat megfogalmazni.
4 hours ago, wittao said:
....kisebb kitérőkkel és csapongásokkal tűzdelt lett a 15. élménybeszámolóm első felvonása. Beleolvasva: egy kicsi innen, egy kicsi onnan, ezt kiveszem, azt beteszem, azután vissza stb. és tényleg hamar el lehet veszíteni a fonalat. Viszont ha jobban belegondolok, akkor ez volt a hiteles megjelenése az egész történetnek! ...
teljesen erthetö. szerintem jo, hogy ugy irtad le, ahogy zajlott / zajlik.
kerdeskent az merülhet fel - persze ez csak filozofalas (reszemröl ezekhez kepest low end szintröl ) : vajon egy "Megmentö" (erösebb szot nem akarok ide :-) , aki esetedben ismert, mennyire nagyon szükseges ahhoz, hogy tudjuk: mikor mit erdemes valtoztatni, hol, miben lehet a szük keresztmetszet.
vagy valtoztassunk rendszerünkben az elerhetöseg miatt (hopp havernak ilyen cucca erdekes, ismerös keszülekzsonglör epp ilyen termeket csinalt es kiprobalhatom, ...), ami epp adodik ?
illetve: ahol van egy rendszer, ami tetszik, azt "kell" egyben megvenni (na jo, de otthon mar annyi minden megvan, azaz: ez "egy kezdönek", aki nincs is avx-en jo tanacs, de akinek otthon összesen mar X komponense [drotok szamarol nem is beszelve ;-)] van, annak ez kevesbe jo ut {?} ) ?
erdekes rendszerfejlesztesi, összeallitasi kerdesek ezek - mégha en igyekszek ilyenekbe nem belekeveredni, csak siman hallgatni a zenet oszt jo van.
...csak neha kap el a bogar, es probaltat ki ezt-azt. ....de nem am ilyen frekvenciaval, mint ahogy Teged belevetett - es még gondolom / el is hiszem, hogy jól is esik ! :-) enjoy !
2 hours ago, wittao said:
. Én pedig olyan hangfalat kerestem, ami műfajfüggetlenül játsza azt ami a "korongon" van.
Igazán semleges hangú kedvenceim, tudom ajánlani, Classé fűszerrel.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
2 órája, wittao írta:
Köszi Csutka
Tápolás rész érdekes, most egyelőre kivágtam mindent. Egyedül a tápfesz stablizátor maradt meg, szűrőt most nem használok, mert valami jobbra gyűjtök. Azt néztem, hogy amiket használtam eddig, jobbára inkább visszafogták a rendszert. A Vibavoice volt messze a legjobb, de van annál is jobb, így most gyűjtögető, raktárkisöprő állapotban vagyok, ha összejön a keret majd nézek valamit helyettük.
Tápkábelekről: nálam most amik vannak 15.000 Ft/db értéket képviselnek, sodort rézből. Majd szépen elkezdem cserélni őket, de az állvány projekt miatt már olyat keresek, amit a állványomban is végigtekergethetek egyedi méretekben.
Az ELAC vs. Sonus "meccset" nagyjából egyébként eltaláltad. A Sonusoknak van egy hangzása, ami sokféle klasszikus zenének rendkívül jól áll. Ez a szinezés viszont bizonyos stílusoknál teljesen használhatatlanná teszi őket. Én pedig olyan hangfalat kerestem, ami műfajfüggetlenül játsza azt ami a "korongon" van. HA valaki olyan zenei stílusokat hallgat, amiben nagyzenekarok vannak, vonósok, húros hangszerek, klasszikusok, remek választás. De ha mondjuk egy Red Hot Chilli Peppers számot kellene végighallgatni rajta, azután már nem a "de jólesett" érzéssel állnál fel . Legalábbis nekem nem sikerült.
Szivesen hallgatnék egy Dyno-t én is, meglátjuk majd reméljük egyszer összejön.
Elfogadom a véleményed de hidd el van olyan Sonus amin nem csak komolyzenén jön ez az érzés!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- -KP-
- V.I.P.
És mi a helyzet a Viennával? Ő nem mérkőzött meg?
A rahedli gagyi tápkábel azért nekem szúrja a szememet. +Tápszűrőt most egyáltalán nem használsz?
Volt egy korábbi teszted róluk. Nem tartottál meg semmit?
Ez a teszt most szuper újra és követhető.
Az Elac vs Sonus magas hangok értékelése és összehasonlítása érdekes és bár itt már erősen számít az is, hogy valaki mit szokott meg és mit szeret, de szerintem az a függöny dolog talán más.
Az Elac szerintem olyan, hogy leülsz és hallgatod a zenét és felfigyelsz olyan részletekre, amit még nem hallottál. +figyelsz erre, figyelsz arra...
A Sonus viszont olyan, hogy leülsz és a szám végén megállapítod, hogy - de jólesett!
A Dynaudio lenne érdekesebb tényleg, vagy System Audio, esetleg Audiovector.
Az jó rendszerrel a kettőt ötvözi.
6 minutes ago, wittao said:
15. élménybeszámoló ... FOLYTATÁS (előre megrágva, hogy jobban emészthető legyen )
Akármilyen jó a hang, engem a VancsiKarcsi vett meg először :-))).
22 órája, Vinkler írta:
Szuper!
Könyörgöm, egyszer próbáljatok ki vele egy Dynot! Aztán lehet gondolkodni...
Én is szívesen meghallgatnák egy olyan rendszert amiben jól szerepel a Dyno.( ezt most nehogy félre értse bárki is, komolyan gondolom)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
1 minute ago, wittao said:
Igen, bevallom ez most egy kicsit kuszára és nehezen emészthetőre sikerült, emiatt elnézést. Megpróbálom legközelebb jobban követhetőre csinálni. Az volt a gond, hogy szinte naponta írhattam volna egy ilyen cikket, annyi változás és új eszköz, kábel jött/ment nálam. Így is sokat egyszerűsítettem.
A folytatást emészthetőbb állapotban fogom közölni (remélem ) .
Mi is!
Ettől függetlenül várjuk!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8872
1 minute ago, wittao said:
Igen, bevallom ez most egy kicsit kuszára és nehezen emészthetőre sikerült, emiatt elnézést. Megpróbálom legközelebb jobban követhetőre csinálni. Az volt a gond, hogy szinte naponta írhattam volna egy ilyen cikket, annyi változás és új eszköz, kábel jött/ment nálam. Így is sokat egyszerűsítettem.
A folytatást emészthetőbb állapotban fogom közölni (remélem ) .
Mi is!
Ettől függetlenül várjuk!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
19 hours ago, wittao said:
15. élménybeszámoló: HOSSZÚ lesz, nagy levegő ( itt most a reklám is a Hosszu Blognak )
...
Köszönöm, fantasztikus volt! Örömmel látom korszerűen reinkarnálódni 8 éve fórumozó önmagam korai beszámolóit! :-)
Egy apró kérdés: nem írtál USB-kábelt a gép és a transzport közé. Bele van integrálva vagy hardwired?
Köszi, csak így tovább!!!
3 órája, wittao írta:
Tervben van egy 3.4 ... a tulajdonosa szeretne egy olyat venni, most kezdtem el szervezkedni neki/helyette (nem a számítógépek és fórumok világának tagja ). Meglátjuk mi sül ki belőle.
Jó a teszt, bár én kicsit elvesztettem a fonalat olvasás közben.
Nekem mindig az jut eszembe a Dynaudio-ról, hogy talán négy évvel ezelőtt a HIFI kiállításon (azon, amelyiken a Nordost USB kábel teszt is volt) bementem a szobákba és meghallgattam a csilli-villi, hatalmas és méregdrága cuccokat. Jó volt meg minden, de amikor bementem egy kis szobába, ahol két picike Dynaudio hangfal "üzemelt" egy nagyon kicsike Nuforce erősítővel és nemtommilyen lejátszóval - csak ültem és hallgattam a zenét jó sokáig.
Nekem az a hang és élmény tetszett a legjobban az összes közül.
20 minutes ago, wittao said:
Tervben van egy 3.4 ... a tulajdonosa szeretne egy olyat venni, most kezdtem el szervezkedni neki/helyette (nem a számítógépek és fórumok világának tagja ). Meglátjuk mi sül ki belőle.
Csináljátok!
- Vinkler
- Adminisztrátor
20 minutes ago, wittao said:
Csináljátok!
10 minutes ago, wittao said:
igen, jó gazdája van ne izgulj
Szuper!
- Vinkler
- Adminisztrátor
10 minutes ago, wittao said:
igen, jó gazdája van ne izgulj
Szuper!