Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

ja van. en mondjuk accord-ot vettem egy a4 araert es csak masfel millat buktam 2 ev alatt az a4 meg majd 4-et 
OFF: Hát azért túlzásokba ne essünk már . Nézzél utána kimutatásokban mind a két autó olyan 31%-át veszti el értékének az első évben.

csaladon belul mindketto van. es az a4 most olyan 5 millat er es majd 9 volt. az en szekerem is kb annyi es most 7milla korul adjak ezeket. de magad is megnezed a hasznaltauto.hu-n...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: andix »

ja van. en mondjuk accord-ot vettem egy a4 araert es csak masfel millat buktam 2 ev alatt az a4 meg majd 4-et
OFF: Hát azért túlzásokba ne essünk már . Nézzél utána kimutatásokban mind a két autó olyan 31%-át veszti el értékének az első évben.

Más: nem tudom ki mondta, de egyetértek vele > ha valaki csak díszből vesz fekvőházat inkább ne tegye.. Ugyanannyi pénzért sokkal jobb álló házakat kapni.

Megint más: Asus vs Chieftec tápegység: hát az Asus-t nonamebe sorolni igen mókás . Elárulom nekem van itthon egy 450es Asus és egy 450es Chieftec is, és belülről _teljesen_ ugyanaz a kettő. Más rajtuk a matrica.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az a baj, hogy itt is van divat. Én most veszem a másodikat és nem merném kijelenti, hogy ez lesz a végleges.
Holnap kiderül mit kapok a pénzemért.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Nekem is Silerstone van, nekem is elvágta a kezem. Ráadásul bár 40 ezerért vettem, olyan vékony az egész, hogy fél kézzel kiflibe lehet hajlítani. Az Origen H, X sorozatú házai egy fokkal jobbak, nem ennyire sorjásak és masszívabb anyagból vannak, de eddig egyedül az Origen S sorozattól kaptam azt amit elvártam. Masszív kivitel, jó anyaghasználat, pontos illesztések, nagyon profi. Illetve azt mondanám, hogy olyan, amilyennek a többinek is lennie kellene ezért a pénzért. 
Összeségében elmondható, hogy a drágább PC házak sokkal jobb minőségűek, mint az azonos árú HTPC házak. A 45 ezres Thermaltake házam például csitti-fitti.

Nekem LC17 van, 27-ért vettem. A kezemet sem vágta el és nagyon is massziv ház.

Newman!
Az előlap sem műanyag, hanem alu.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Az AC3Filter-t rá lehet bírni valahogy hogy ASIO4ALL driverrel együttműködjön? (ezzel kikerülve a windows kernel streaming-et)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

hat kb ezert nicns meg htpc hazam se 
Nem hiszem, h havonta cserélem majd a HTPC házam, h ez akkora problémát jelentsen.

Az a baj, hogy itt is van divat. Én most veszem a másodikat és nem merném kijelenti, hogy ez lesz a végleges.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nem hiszem, h havonta cserélem majd a HTPC házam, h ez akkora problémát jelentsen.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

hat ja sznobhatas.... erre epit a bmw meg az audi is.
Biztos van rá igény, ha még nem ment tönkre az Audi meg a BMW.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Igen! Az alap az, hogy 12 cm-es venti legyen rajta. Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a gagyi dolgokat sem érdemes, tehát a kategória ott kezdődik, hogy Asus/Chieftec; ezek már jó tápegységek.k. 
Innen felfele pedig lehet az extra igényeknek megfelelően Seasonic, NorthQ, FPS, Enermax, stb...

Én is egy csendes és jó hatásfokkal rendelkező tápot szerettem volna ezért esett a választásom az FSP Blue StormII tápjára (hatásfok 85% papiron). Néhány hét után a táp elkezdett magas cicergő hangot hallatni.
Felhívtam a boltot, azt mondták küldjem vissza. Három hetet vártam rá, a szerviz szerint megjavították, most ugyanúgy cicereg.
Nem tudom, hogy okozhat-e ez problémát, minden esetre engem zavar. Most azon vagyok, hogy veszek egy másikat és újra megpróbálom ezt javíttatni. Legfeljebb lesz egy tartalékom.

Egy kis kitérő a tápegység kérdésre. Én eddig sokféle táppal találkoztam, a noname-ektől kezdve a márkásakig mindent kipróbáltam már, és azt kell hogy mondjam, hogy messze-messze az ENERMAX-ok a legjobbak, még a Zalman-nál is jóval jobbak.

Egy érdekes dolog, hogy én még az Asus-t is inkább a noname-ekhez sorolnám a minősége miatt, nem olyan jók az Asus tápok, a Chieftec viszont jó!

jvangyia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: jvangyia »

Akkor maradjunk annyiba, h egy műanyag előlapért kiadtam 30-t.
A speckó szerint alumínium.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem is Silerstone van, nekem is elvágta a kezem. Ráadásul bár 40 ezerért vettem, olyan vékony az egész, hogy fél kézzel kiflibe lehet hajlítani. Az Origen H, X sorozatú házai egy fokkal jobbak, nem ennyire sorjásak és masszívabb anyagból vannak, de eddig egyedül az Origen S sorozattól kaptam azt amit elvártam. Masszív kivitel, jó anyaghasználat, pontos illesztések, nagyon profi. Illetve azt mondanám, hogy olyan, amilyennek a többinek is lennie kellene ezért a pénzért.

Összeségében elmondható, hogy a drágább PC házak sokkal jobb minőségűek, mint az azonos árú HTPC házak. A 45 ezres Thermaltake házam például csitti-fitti.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

a silverstone véresre fogja én 2x vágtam el a kezem a szerelése közben maradjunk annyiban, h a kellemes előlapot fizeted meg

Akkor maradjunk annyiba, h egy műanyag előlapért kiadtam 30-t. De nekem megérte. Ennyi pénzért berakhatom a szekrénybe és az előlapja szép.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Meg egyéb olyan apróságok, h ha belenyúlok a házba, valószínűleg nem fogja véresre vagdalni a kezem...
a silverstone véresre fogja én 2x vágtam el a kezem a szerelése közben
maradjunk annyiban, h a kellemes előlapot fizeted meg

qunit: én spec nem láttam különbséget az alaplapi és az (akkoriban) 40ezres 1950pro kimenete közt, de mások esküsznek h van

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

hat ja sznobhatas.... erre epit a bmw meg az audi is.
Biztos van rá igény, ha még nem ment tönkre az Audi meg a BMW.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

hat 30k-ert egy ures lemezdoboz eseten en is ragaszkodnek a nevhez 
A névtelen cuccokat általánosságban értettem. Inkább gyűjtök még és veszek jobbat késöbb elven szoktam vásárolni. Kevesebb a jóból alapon.

100 millióért is lehet venni egy üres képkeretet benne színes vonalakkal. Ez a festmény.

A Silverstone nem névtelen. Egy Mercury ház már igen. Üres doboz? Hát minek vegyek házat táppal, ha úgyis veszek külön tápot? Ez az üres lemezdoboz pedig tetszik, tehát azt, meg a nevet fizetem meg. Meg egyéb olyan apróságok, h ha belenyúlok a házba, valószínűleg nem fogja véresre vagdalni a kezem... Minden megéri a pénzét, ha megveszik annyiért, amennyiért kínálják.

hat ja sznobhatas.... erre epit a bmw meg az audi is. egy uj m3 12..13milla 1 evesen meg jo ha 8...

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Tápkérdéshez: A seasonic az olcsó és jó.
Nem olcsó, de jó. Legalábbis remélem. Azért rendeltem, mert hiszem, h tényleg jó.

Gunit: ha írnál vesszőket, meg kis és nagy betűket, nem kéne kétszer elolvasni, amit írsz.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: daniba »

dvi kimenetes videókariknak a tvn a képminősége egyenesen arányosan emelkedik az árával? Gondolok itt arra hogy egy 20 ezres videókarinak jobb a minősége tv-n dvin mint mondjuk egy 10 ezresé?

yuri11
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: yuri11 »

van olyan tv tuner program aminek a kimenetet az ffdshow-on at elehet engedni?
Nekem egy Cinergy600TV tuner kártyám van. A korábbi gyári szoftverben lehetett állítani a tuner febontását és a szinleképezést(? RGB32, YUY2...).
Az ffdshowban 'raw video-t beallitod all'-ra van állítva, ahogy Arty is írja, mégis csak bizonyos szinkép-beállításnál jött fel nekem az ffdshow (azt hiszem az YUV-seknél az RGB-s kobinációknál nem működött) .
Újabban egy új Mediacenter-szerű progi csomagolnak hozzá, amelyikben még a capture felbontást sem lehet állítani. Na ebben nem működött az ffdshow sem.
Összefoglalva: ha olyan tuner programot használsz, amelyikben sok mindent lehet állítani lehet állítani, akkor nagy valószínüséggel rá tudod vanni arra, hogy bejöjjön az ffdshow.

Tápkérdéshez: A seasonic az olcsó és jó.
Nekem 520-as Corsair van: ez nagyon jó, de az árát túlzásnak tartom. Újabb van a Corsair-nak egy 450 jelű tápja is. Erről még nem olvastam, de barátibb az ára, és a prohardver-en most tesztelték.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

A névtelen cuccokat általánosságban értettem. Inkább gyűjtök még és veszek jobbat késöbb elven szoktam vásárolni. Kevesebb a jóból alapon.

100 millióért is lehet venni egy üres képkeretet benne színes vonalakkal. Ez a festmény.

A Silverstone nem névtelen. Egy Mercury ház már igen. Üres doboz? Hát minek vegyek házat táppal, ha úgyis veszek külön tápot? Ez az üres lemezdoboz pedig tetszik, tehát azt, meg a nevet fizetem meg. Meg egyéb olyan apróságok, h ha belenyúlok a házba, valószínűleg nem fogja véresre vagdalni a kezem... Minden megéri a pénzét, ha megveszik annyiért, amennyiért kínálják.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

//Névtelen cuccokat én meg nem veszek

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

van olyan tv tuner program aminek a kimenetet az ffdshow-on at elehet engedni?
persze, kb mindegyikét, ami dshow alapon rakja ki a képet ... ffdshowban a codecs részben a raw video-t beallitod all-ra (vagy ha tudod a tv képének szinrendszerét, akkor arra) és máris megy

én MPC-vel probáltam, ugy ment (csak sima deinterlace miatt néztem)

tudom, kb nem sokat segitettem, MPC nem éppen a csucs tvtuner prg

kossz legalabb el tudok indulni. linux alatt az mplayer-ben benne van a tuner program meg az ffdshow is.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás ma 21:40
Juj. Félreérted. Eszembe se jutott olyan. Én csak a tapasztalatom írtam le, mert véletlen hallottam egy pont olyat, ami szintén 350W-es volt. Amikor írtam, h a felsőbbkategóriában a Zalman 360W a minimum. Lejjebb szerintem ez az FSP nagyon nagyon jó ár/érték arányú táp lehet. Néztem azt is, árban lejjebb tuti olyat tennék amúgy. Nálad talán csak egyedi esetről lehet szó.

Hozzászólás ma 21:46
Lupusra kötve fogom használni. Komolyra fordítva a komolytalant. Lupus amúgy is lesz, most minek vegyek drága Creative hangkártyát, ha már van egy "hangkártyám" (Lupus). Megírom majd a vélemény, szerintem a Klipsch topicba.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Egyébként úgy volt, h elmegyek a Pixel-be egy Klipsch Promedia Ultra 2.0-ért is.
Ez engem is érdekelne, majd írj róla véleményt, akár pü-ben is.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Lajos: anno hallgattam üresjáratban egy olyan BlueStormot. Teljesen csendes volt. De egy tápot késöbb cserélek le, mint VGA kártyát. Még akkor is ha nem játszok. Mondom akkor nem ezen fogunk spórolni. Szerintem "olcsóbb" jó-féle táp lehet még a Zalman 360W-os, amit a leghalkabb Seasonic-hoz tudnak hasonlítani. Ez 15eFt. Szerintem egy táp ennyit simán megér. Nálam egy ilyen a minimum, de végül Seasonicra esett a választás. Egész pontosan S12 II 430W (nem a sárga, hanem a kék dobozos). Ez az újabb. Ebből a 380W-os 100 Ft-al olcsóbb.  

Én nem azért írtam a Blue Storm-ot, hogy ilyet vegyél. Csupán az aggódó kérdésedre -miszerint befér-e a házba a kinézett táp- válaszoltam. Gondoltam méretbeli aggályaid vannak.....

OFFTOPIC:

Miért hiszed azt, ha írok valamit, hogy ki akarlak oktatni? Már nem első eset, holott eszemben sincs. Nem kell mindent személyed elleni támadásnak venni.

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Mondjuk a legcsöndesebb ventis táp amit (nem) hallottam, az egy NorthQ volt, csak sajna ezek nagyon drágák

NorthQ-t láttam a net-en 12000ért 400w-os

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”