Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Ezt a subot hallotta már valaki valahol? XTZ Cinema sub 3x12. Tudom, hogy ördögtől való, mert refis, de azért na .
THX_CINEMA_3X12_Front.jpg CINEMA_3X12_Front_Cover.jpg

A forgalmazóval beszéltem, de még raktáron sincs, nem hogy bemutató darab . Én voltam eddig talán a második megalomán, aki ilyet keresett .
Jó látni, hogy vannak nálam is elvetemültebbek, itt 2 db ilyen van a vászon alatt:
Skjermbilde.jpg

Ezeknél a mélynyomóknál a hátsó falon lebne a kanapé!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1722

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A forgalmazóval beszéltem, de még raktáron sincs, nem hogy bemutató darab . Én voltam eddig talán a második megalomán, aki ilyet keresett  .

Mert van forgalmazó? 

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1208

Hozzászólás Szerző: thxfan »

és az előtte az center?
Igen , pedig van jó nagy és komoly center is azokhoz a frontokhoz, azóta már szerintem megvette, mert rájött, hogy egy Trafónál betolta a hangnyomás a szoba közepéig a jelenlegi kis zsebpiszkot .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

és az előtte az center?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Ezt a subot hallotta már valaki valahol? XTZ Cinema sub 3x12. Tudom, hogy ördögtől való, mert refis, de azért na .

A forgalmazóval beszéltem, de még raktáron sincs, nem hogy bemutató darab . Én voltam eddig talán a második megalomán, aki ilyet keresett  .
Jó látni, hogy vannak nálam is elvetemültebbek, itt 2 db ilyen van a vászon alatt:

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Természetesen nem.
Közben rájöttem, beszéltünk is telefonon Swansokkal kapcsolatban, de nem esett le első körben. Bocs, én indítottam a lavinát 
10.1 Auro3D

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Zantman »

Ez ingyé van.
De ráértek... :/

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szerintem ez így nagyon gáz. Havi 1000 forint körüli összegért lehet kereskedelmi topikot kérni a fórumon.
Nosza rajta....

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ha angliából rendeled a marantzot, akkor cirka 400k + szállítási költségből kijössz. Ugyanez denonban x4400: 340k + szállítás. Még jobb vétel a x4300, ami már csak 300k... a maradék 2-300k-t meg elég sok mindenre el lehet használni. Sajnos a magyar szaküzletek labdába sem tudnak rúgni, ha akciókról van szó.
Az üzletek csak a labdát adják, belerúgni nekünk kell....
Marantz sr6011-et itthon már meg lehet venni 300.000 körül 3 év magyar garival!

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nagyon reklám szaga van a dolognak!
Jártam ott mint vevő, egy kis aprót ott is hagytam, tudom mit beszélek, mert meghallgattam az Emotivákat...

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem a Home Movie-ban. :)
Bár ott dolgozhatnék, akkor legalább azt csinál6nám amit szeretek...

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm szépen , de ugye nem az av online-nál dolgozol .

Természetesen nem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ez ingyé van.

Az is, mert elvileg simán le lehet költségelni..

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szia,

rövid tömör lesz a válaszom:
Marantz sr6011 + Emotiva BasX A700végerősítő árban ugyanott van  mint a Marantz 7012, de sokkal jobb és erősebb lesz arendszered illetve még fejleszthető marad!
Siess mert a Marantz sr6011 kifutó modell !

Az üzlet ahol meg tudod venni kellő támogatás és hozzáértő szaktanácsadás mellett:  https://homemovie.hu/?s=SVS&post_type=product

Üdv,
Zantman

Szerintem ez így nagyon gáz. Havi 1000 forint körüli összegért lehet kereskedelmi topikot kérni a fórumon.

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: rózsasándor »

Szia Qetz! 

Neked is köszönöm a tippeket! Fontolóra veszem a dolgot! 

További szép napot! 

Üdv. Sanyi

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Szia,

Marantz sr6011 + Emotiva BasX A700végerősítő árban ugyanott van  mint a Marantz 7012, de sokkal jobb és erősebb lesz arendszered illetve még fejleszthető marad!

Az üzlet ahol meg tudod venni kellő támogatás és hozzáértő szaktanácsadás mellett:  https://homemovie.hu/?s=SVS&post_type=product

Üdv,
Zantman

Ha angliából rendeled a marantzot, akkor cirka 400k + szállítási költségből kijössz. Ugyanez denonban x4400: 340k + szállítás. Még jobb vétel a x4300, ami már csak 300k... a maradék 2-300k-t meg elég sok mindenre el lehet használni. Sajnos a magyar szaküzletek labdába sem tudnak rúgni, ha akciókról van szó.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Valamilyen oknál fogva, elnémult a házimozi hangrendszeremben idáig hűségesen szolgálatot teljesítő Wharfedale Power Cube 8 aktív sub. Az erősítő Pioneer VSX-D2011 a többi résztvevő hangforrás szintén az angol gyártó termékei: 2db Diamond 8.2 2db WH20 dipol háttérsugárzó illetve egy szintén Wh szériás center.

Kis mértékben megváltoztak a hangtovábbítók elhelyezése, ezért saját bemérő mikrofonja segítségével automata újrakalibrálást választottam ( mint máskor is).
Ettől kezdve, a sub néma maradt, bármilyen beállítás módosítást próbáltam rajta végrehajtani.

A kalibrálás során viszont jól halhatóan működött (működik, azóta manual, quick, normal, expert módban is megpróbáltam állítani rajta)
A menüben YES vagyis sub kiválasztva, ugyanez, normal menüben PLUS üzemmódban, szintén hatástalan.
+10 db állítva is néma marad, minden hangbeállításban (sztereó, direct, dsp, Pro logic, THX, Pro logic music).
Az erősítő sub-ki menetéről a sub left in bemenetére van kötve ( a right-on sem működik).

Nincs bekapcsolva a NIGHT vagy a DRC mód sem.
Mivel a teszt, kalibráció során üzemel, ezért gondolom, hogy beállítási probléma, de vajon milyen beállítás az, ami nem jó?
Próbáltam a frontokat is small, large módban, a surrondokat is, small, Large-ban, de semmi.
Nagyon szeretem ezt dög nehéz régi erősítőt, meg a Cube 8-al sem volt gondom amíg működött, de most komoly "mélyhang elvonási tüneteim vannak"

Bp. XIX. kerülete a helyszíne a hihetetlen eseményeknek.
Ha valakinek van épkézláb ötlete, hogy mi lehet, vendégem egy jó üveg borra, kisérőnek mangalica sonkát és házikolbász tudok felajánlani

Lehet, nem csak én vagyok ilyen idióta, de ha valami műszaki dolog nem működik itthon és nem jövök rá, miért, meg tud őrjíteni.
Tudom, hogy sokak számára nem ez az élet legnagyobb problémája, de mit csináljak, én már nem igazán fogok megváltozni
Nyugi, ez mást is őrületbe kergetne.Én amivel szívtam korábban:
-7.1 lekeverésének beállítása sztereóban és ennek megfelelő összeköttetés a ládával. -- ezzel lehet játszani
- megsérült a forrasztásom a csatlakozón (szál szakadás). -- kilőve, mert kalibrációnál szól
Gondolom a váltási frekvencia beállítás jó.
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

Zantman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

(Reggel figyelmetlenségből a házimoziszoba építésnél tettem fel ezt a kérdést,ezért most bizakodva,hogy itt kapok valamilyen választ megosztanám a kérdésem.)

Új mozi erölködő vásár előtt állok. A jelenlegi egy régi típusú de még jól működő Maratz SR7200-es modell ami Tannoy sugárzókat  hajt. Kérdésem az lenne,hogy miben érdemes gondolkodni a továbblépésben.
Mostanság sokat nézem az új moziszobákat és abban lévő rendszereket. Én anno mikor ezt vásároltam a sztereo képe miatt döntöttem mellette.
Meghallgattam elég sok típust. Amiben gondolkodom,ha a Marantz mellett maradok az a Marantz SR7012. Ennél kissebbet nem szeretnék. 

Jöhetnek az ötletek,vélemények! 

Tisztelettel és köszönettel! s.

Szia,

Üdv,
Zantman

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: rózsasándor »

Sziasztok!

(Reggel figyelmetlenségből a házimoziszoba építésnél tettem fel ezt a kérdést,ezért most bizakodva,hogy itt kapok valamilyen választ megosztanám a kérdésem.)

Új mozi erölködő vásár előtt állok. A jelenlegi egy régi típusú de még jól működő Maratz SR7200-es modell ami Tannoy sugárzókat  hajt. Kérdésem az lenne,hogy miben érdemes gondolkodni a továbblépésben.
Mostanság sokat nézem az új moziszobákat és abban lévő rendszereket. Én anno mikor ezt vásároltam a sztereo képe miatt döntöttem mellette.
Meghallgattam elég sok típust. Amiben gondolkodom,ha a Marantz mellett maradok az a Marantz SR7012. Ennél kissebbet nem szeretnék. 

Jöhetnek az ötletek,vélemények! 

Tisztelettel és köszönettel! s.

Baszajev
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Baszajev »

Kontaktok ellenőrizve, rendben.

Tegnap ismét rászántam egy "kevés" időt, mert nagyon bosszantott, hogy még mindig nem sikerült megoldani.
Végül, a "BASS PEAK LEVEL SETTING-ben megtaláltam a megoldást, alapból 3db _ _ _ vonal látszik, de ha -15-re állítom akkor már visszatér a mély hang a rendszerbe!
Már csak a keresztváltón ( Cube 8) kellett a frekvenciát, meg a hangerőt beállítanom és újra minden a régi lett
Ezek után már a gyári visszaállítást nem erőltettem ( már számtalanszor végiglapoztam az angol nyelvű manualt, de ez valahogy elkerülte a figyelmemet)!

Pioneer VSX-D2011,Wharfedale Diamond 8.4, Wharfedale Diamond 8.2, Wharfedale Power Cube 8, Wharfedale W-H2 dipol, Kenwood KA-405, Pioneer DV-757Ai. Sony CDP-797, Sony ST A3L, TEAC A 103, Revox A78-MKII, Vibavoice Tequila II integra Mini, Tequila 6 DAC, Pioneer DV585A, Kenwood KRF-5060D, AKG K-66, Celestion Ditton 15, DUAL 6006, Popcorn V-ten, Zyxel 520 NAS, Vibavoice Mini Horn, LG 43UF680V, HP t610 thin Client,  Vibavoice hangsugárzó választó.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Így első ötletként azt mondanám, h csekkold le, hogy mozgatás során nem húzódhatott-e ki véletlenül a sub kábel! Ha az O.K (multiméter szerint is), akkor próbálkozz meg egy gyári visszaállítással a Pio erősítődnél! 

https://www.manualslib.com/manual/13055 ... ml?page=88

Baszajev
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Baszajev »

Valamilyen oknál fogva, elnémult a házimozi hangrendszeremben idáig hűségesen szolgálatot teljesítő Wharfedale Power Cube 8 aktív sub. Az erősítő Pioneer VSX-D2011 a többi résztvevő hangforrás szintén az angol gyártó termékei: 2db Diamond 8.2 2db WH20 dipol háttérsugárzó illetve egy szintén Wh szériás center.

Kis mértékben megváltoztak a hangtovábbítók elhelyezése, ezért saját bemérő mikrofonja segítségével automata újrakalibrálást választottam ( mint máskor is).
Ettől kezdve, a sub néma maradt, bármilyen beállítás módosítást próbáltam rajta végrehajtani.

A kalibrálás során viszont jól halhatóan működött (működik, azóta manual, quick, normal, expert módban is megpróbáltam állítani rajta)
A menüben YES vagyis sub kiválasztva, ugyanez, normal menüben PLUS üzemmódban, szintén hatástalan.
+10 db állítva is néma marad, minden hangbeállításban (sztereó, direct, dsp, Pro logic, THX, Pro logic music).
Az erősítő sub-ki menetéről a sub left in bemenetére van kötve ( a right-on sem működik).

Nincs bekapcsolva a NIGHT vagy a DRC mód sem.
Mivel a teszt, kalibráció során üzemel, ezért gondolom, hogy beállítási probléma, de vajon milyen beállítás az, ami nem jó?
Próbáltam a frontokat is small, large módban, a surrondokat is, small, Large-ban, de semmi.
Nagyon szeretem ezt dög nehéz régi erősítőt, meg a Cube 8-al sem volt gondom amíg működött, de most komoly "mélyhang elvonási tüneteim vannak"

Bp. XIX. kerülete a helyszíne a hihetetlen eseményeknek.
Ha valakinek van épkézláb ötlete, hogy mi lehet, vendégem egy jó üveg borra, kisérőnek mangalica sonkát és házikolbász tudok felajánlani

Lehet, nem csak én vagyok ilyen idióta, de ha valami műszaki dolog nem működik itthon és nem jövök rá, miért, meg tud őrjíteni.
Tudom, hogy sokak számára nem ez az élet legnagyobb problémája, de mit csináljak, én már nem igazán fogok megváltozni

Pioneer VSX-D2011,Wharfedale Diamond 8.4, Wharfedale Diamond 8.2, Wharfedale Power Cube 8, Wharfedale W-H2 dipol, Kenwood KA-405, Pioneer DV-757Ai. Sony CDP-797, Sony ST A3L, TEAC A 103, Revox A78-MKII, Vibavoice Tequila II integra Mini, Tequila 6 DAC, Pioneer DV585A, Kenwood KRF-5060D, AKG K-66, Celestion Ditton 15, DUAL 6006, Popcorn V-ten, Zyxel 520 NAS, Vibavoice Mini Horn, LG 43UF680V, HP t610 thin Client,  Vibavoice hangsugárzó választó.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ja, av online , de legalább szétbontották és belefotóztak. 

Ezekkel a hangfalakkal szerintem a korábbi Emotiva termékek viszonylag jó ár-érték arányát akarják tartani, ha így van, akkor simán lehet best buy "nagy név" felár nélkül.

Hát az álló modell a 460 ezres árával már igencsak nem a budget kategória, és nem kis választék van ennyiért

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Köszönöm szépen , de ugye nem az av online-nál dolgozol .
Nem a Home Movie-ban. :)
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Köszönöm szépen , de ugye nem az av online-nál dolgozol .Nagyon reklám szaga van a dolognak!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”