Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

Aleksz83
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 91

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Aleksz83 »

Banks úr megmentése c. filmet nagyon ajánlom. Fantasztikus film.
(Csak és kizárólag eredeti nyelven!)
Kár érte, kiváló ügynök volt...

Kép: Panasonic P42G30E
AVR: Sony STR-DA5300ES
Médialejátszó: Mede8er MED600X3D
Hangsugárzók - Front: Dali Zensor 7 / Center: Dali Zensor Vokal / Surround: Dali Zensor 1 / Sub: Dynavoice Thunder T-12

Kábelek: Kép->AVR: AQ Cinnamon; AVR->Mede8er: AQ Chocolate
Hangfalkábelek: Front és Center: AQ Rocket 44; Surround: AQ X2...loading; SUB: Audioquest Boxer
Táp: Valhalla, Fapaci T3

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." - Bruce Lee

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Borzasztó ez az AVX nem tudok idézni és beilleszteni semmit ...
Ahogy RED mondja el szoktam ereszteni az 5010-et 82-ig is! Így tettem a 905-tel és az elődjeivel is.
Szóval, de csak röviden.
Volt szerencsém meghallgatni az Emo párost. Ha a véghangerőt nézem akkor az 5010 önálló hangja jobban tetszett. Ha valaki nem használja ki egy AVR-ben lévő lehetőségeket nem biztos, hogy kell neki a külön végfok. Mert minek? Nálunk az alaphangerő 65. Doki élmény leírása alapján nála nagyon jó, illetve nálam jóval rosszabb az akusztika.
Fodesz! A régi Onkyo-k mélykezelése tök más mint az új erősítőké. Már nem buhogtatják és nem mossák-kenik a mélyeket, de ha kell lágyan-keményen és pontosan vezérlik a szubokat. Nálam még 876-os sosem volt, de a 905-5010 sosem kapcsolt le, pedig itt aztán hidalva is hallgattam 93-as hangerőig is(ekkor mindíg elszáltak a magasak). Ha egy erősítő lekapcsol ott valami bib van. Véleményem szerint vagy zárlat, vagy zárlatközeli alacsony hangfal impedancia(vagy ellenállás?) vagy esetleg az erősítő hibás. Szerintem RED megtudná mondani, hogy egy erősítő védelme miért lép életbe ilyen alacsony hangerőnél egyszerűen lekapcsolja az erősítőt. Az Onkyok olyanok mint a tankok. Szinte kinyírhatatlanok. Nálam kísérletezgetés közben többször ért már össze a hangfalvezeték. Az erősítők (905-5010) ilyenkor lekapcsoltak majd a zárlat megszüntetése után simán mentek tovább. Csak megjegyezném, hogy 55-ös hangerőnél, még nem kapcsolt le zárlat miatt erősítőm ... 

Még Fodesznak: A Gravitin már túl vagyunk méghozzá 3D-ben. Ha nem így nézzük nagyon unatkoztunk volna ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Az Ender's Game ........

............egy rakás xar volt..   Csakúgy mint a Gravity.Illetve az Europa report....ja és a "sorolhatnám még" című filmek is..
Azon is elgondolkodok hogy fogom és felszámolom a mozit.. Minek???   Alig készül jó film mostanában ..
Ha az utóbbi pár évet vesszük is szinte egy kezemen meg tudnám számolni hány igazán izgalmas,feszes,ütős (nem a hanghatásokra értem)  és maradandó film készült..

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A másik oldalon a proji helye viszont már kiforrni látszik. Nem függesztve lenne, hanem állványon. Olyan állványon, ami összeköti a padlót a ferde tetősíkkal. Amolyan polcozott oszlopos megoldással. Ezt azért is találom jó ötletnek, mert többfunkciós lenne a polcoknak hála.      

Szia Doki!

Ezt nem értem teljesen. Ha a padló és a ferde síkú mennyezettet összekötöd egy csővel pl amin a proji lesz akkor hol lesz az ülőpozíció? Az oszlop előtt? Mert akkor igencsak közelebb kerülsz a vászonhoz..
(De ha beraksz egy széket középre és az oszlophoz szorosan ülve a combjaid közé esik az sem rossz legfeljebb elhajolsz kicsit oldalra hogy lásd a képet )

Az a megoldás nem volna rossz amit említettem nem bánnád meg mert az a "fészkes" polc dolog ami egybe lenne tapétázva flotex-el a többi falrésszel szerintem ilyen szempontból praktikusabb és nem foglal alul helyet..Szépen egybeolvadna a menyezettel és a proji kábelei sem látszódnának mert minden "elbújna" mögötte..

Ez a "keresztbe" elrendezés (vászon + vetítő) nem kibékítő egyáltalán számomra,bár a méretek máshogy jönnének le élőben mint képeken.Nekem végülis mindegy a tiéd lesz. De nagyon az elején vagy még így most változtathatsz még mindíg nem késő.. Akik még megemlítették (Red és fehérlaci) ők is hasonlóképp gondolkodnak mint én ezen a téren
De gondolom hiába beszélek itt úgyis röghöz kötött vagy ilyen téren (kábelcsatornák végleges helye miatt)

Egyszerűen kikapcsolt. Simán visszakapcsoltam és ment, mintha misem történt volna. De ismerve a jelenetet, látnod kellett volna az arcom, mikor közeledett a robbanás...   félszem becsuk, fog összeszorít... 
El nem tudom képzelni mi történne itt 82-es hangerőn. A nappalim nagyon kiemeli a mélyeket. Ez konkrétan nagy baj, mert itt tényleg érvényesül az, hogy az alacsony frekvencia rátelepszik a többi hangra. Van mikor hosszan bebúg. Én nem is merném feltekerni 70-re sem, mert attól félnék leszakad az álmennyezet..

mmm.. érdekes ez az akusztika dolog. Ha belegondolok, vannak akik ugyanazzal a rendszerrel más szobát ki sem próbáltak még , és simán előfordulhat, hogy a rossz akusztikának hála, rosszul ítélik meg a szettjüket. Sztem nagyon nagy hangsúlyt kéne fektetni az ilyesfajta optimalizálásra. Az emeleten megteszek mindent ennek érdekében. 

Nekem is kapcsolt már le a 876 egyszer amikor rendesen "adtam a szájának" Red az 5010 azért más téma. Ha nem így volna akkor már baj lenne...
Az biztos hogy az Onkyo "háza táján" - és más egyenrangú AV vasakhoz hasonlítva is - egy kimondottan erőteljes jó mozihangú masina az onkyo 876!
Nekem az én rendszeremben akkor az ereje megfelelt ahhoz mérten hogy egy egydobozos gép,persze volt vége neki azért..

A mélyek milyenségén (akusztikától függetlenül is) sokat fog változtatni majd a processzor finomabb mélykezelése és a végfok dinamikája.. Az Onkyo egyébként is hajlamos kenni a mélyeket és nem egy kifinomult a szubtartományban (Nekem pl Bandi Z7-ese ilyen téren nagyon tetszett mert nagyon jól kezelte a mélyeket még a komplikáltabb jelenetekben is más AV egybevasakhoz mérten is amiket eddig hallottam magamnál vagy másnál)
Pl a D EQ-t ha használod akkor túlbuzgó mélyeket adhat az Onkyo.Persze ha nincs szub akkor jól jöhet,.Szerintem a D EQ  használata sokkal jobban kinyitja hátra a teret és több részletet ad a surround térben ezért jobb emiatt használni az opciót mintsem a mélyek miatt.. Ha nincs szub akkor más a helyzet de ennyit tud és ezzel kell beérni míg nincs más..

Gondolom a szepinél hallott mélyek azért valamilyen szinten már mérvadóak lettek a nála eltöltött demó után..

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

A Végjáték viszont kellemes csalódást hozott. A kritikákat hallva nem számítottam semmi jóra, talán ezért is tetszett. Amolyan popcorn sci-fi. Vannak benne grandiózus jelenetek, jó kis effektekkel. Tesztelésre sem utolsó. 

Az Ender's Game elég érdekesre sikerült; amellett hogy most már vastagon létezik a Tini sci-fi kategória, a hangjával se spóroltak.

Az utolsó "játékok"-nál valami brutálra sikerült a mély szekció, lehet tesztelni vele rendesen mit bír a cucc és a helyiség.
Olyan Oblivion féle visszadobjuk isteni Tom-ot a szakadékba - ránk dől a szoba effekt, legalábbis nálam magától kinyílt a gardrób ajtó .

Ha lesz szub mindenképp kínáld meg vele az érzékszerveidet .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Egyszerűen kikapcsolt. Simán visszakapcsoltam és ment, mintha misem történt volna. De ismerve a jelenetet, látnod kellett volna az arcom, mikor közeledett a robbanás...   félszem becsuk, fog összeszorít... 
El nem tudom képzelni mi történne itt 82-es hangerőn. A nappalim nagyon kiemeli a mélyeket. Ez konkrétan nagy baj, mert itt tényleg érvényesül az, hogy az alacsony frekvencia rátelepszik a többi hangra. Van mikor hosszan bebúg. Én nem is merném feltekerni 70-re sem, mert attól félnék leszakad az álmennyezet..

mmm.. érdekes ez az akusztika dolog. Ha belegondolok, vannak akik ugyanazzal a rendszerrel más szobát ki sem próbáltak még , és simán előfordulhat, hogy a rossz akusztikának hála, rosszul ítélik meg a szettjüket. Sztem nagyon nagy hangsúlyt kéne fektetni az ilyesfajta optimalizálásra. Az emeleten megteszek mindent ennek érdekében. 

*kieg.:
Lehet, hogy a HTPC miatt, a nálam használt 57-58, normál lejátszó esetében akár 65-70-es hangerőnek is megfelelhet????     

*kieg2:
Mondjuk ebben lehet valami, mert mikor Pio DVD-ről váltottam HTPC-re, hirtelen alacsonyabb hangerőt kellet használnom. 

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Red75 »

65-ös hangerőn a robbanásnál leváltott az erőlködő.
Ez pontosan mit jelent?   

(Fehérlacinál 82-n szoktuk demózni az 5010-est.  )

A Végzet ereklyéi, szerintem nem volt rossz. Persze lehet, hogy már lejjebb tolódott az igényfaktorom, mert kevéske igazán jó film van.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Lassan bejáratódik a Clarus szett. Még mindig szub nélkül, de már úgy érzem kezdem kiismerni az alsó tartományt is. Ezzel a szettel végre megjött a centercsatorna hiányolt ereje. Onkyo 876-al hajtom, és megállja a helyét, de amint lehet lépek tovább proci+végfok irányába. Van egy Ironman-es tesztjelenet, mikor Tony Stark felöltözteti magát, majd egy hangrobbanás kíséretében elrepül Közel-Keletre. 65-ös hangerőn a robbanásnál leváltott az erőlködő.  Mondjuk ezen a hangerőn nem szoktunk mozizni, általában 57-58 a használatos.
Bátran kimerem jelenteni, nagyon jó döntés volt belevágni. Maximálisan elégedett vagyok, és hosszú távon maradni fognak a "picikék". Köszönöm az ajánlásokat elsősorban Szepinek, Fodesznek, Firekillernek, Raynek, és persze mindenki másnak aki szereti!       

Hogy legyen egy kis filmes téma is... A napokban két mozi volt porondon:

Végzet ereklyéi. Messze kerülendő. Egyszerűen nem tudott lekötni. 

A Végjáték viszont kellemes csalódást hozott. A kritikákat hallva nem számítottam semmi jóra, talán ezért is tetszett. Amolyan popcorn sci-fi. Vannak benne grandiózus jelenetek, jó kis effektekkel. Tesztelésre sem utolsó. 

+1. A szerelempatak. Ez egy igen érdekes doku. Hatalmas hangulatot tud teremteni a maga ~70 percével.  Aki nem látta, és nem csak a hálivúdi filmvilágban él, nézze meg feltétlen.   

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

http://www.projectionscreen.net/build-y ... rst-build/

Én nem csinálnék falat a vászonnak, legalább lenne hely alatta a centernek és az elektronikának. A centert is és a frontokat is lehetne egy síkba rakni a vászonnal, mert a ferde sík alá simán beférnének. Legalább nem tükröződnek a vetített kép fényei a hangfalakon, sem a centeren sem a frontokon, én kifejezetten ürülnék, ha így meg tudnám oldani.

Ötletes, tiszta megoldás. 

A frontoldali hangsugárzók mindenképp egy síkban lesznek a vászonnal. Egyelőre még nincs végleges megoldásom. Azt tudom, hogy nem szívesen látnám a kábelkavalkádot a technika alatt/mögött. Folyamat gondolkodom a jó megoldáson.
A másik oldalon a proji helye viszont már kiforrni látszik. Nem függesztve lenne, hanem állványon. Olyan állványon, ami összeköti a padlót a ferde tetősíkkal. Amolyan polcozott oszlopos megoldással. Ezt azért is találom jó ötletnek, mert többfunkciós lenne a polcoknak hála.      

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

http://www.projectionscreen.net/build-y ... rst-build/

Én nem csinálnék falat a vászonnak, legalább lenne hely alatta a centernek és az elektronikának. A centert is és a frontokat is lehetne egy síkba rakni a vászonnal, mert a ferde sík alá simán beférnének. Legalább nem tükröződnek a vetített kép fényei a hangfalakon, sem a centeren sem a frontokon, én kifejezetten ürülnék, ha így meg tudnám oldani.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Lehagytam a nevét:-)Trim-tex magic corner!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Fuuu ez jó, köszönöm!!!!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Dhcodoki moziszobája

Ezeknek a dilettációs anyagoknak nézz utána mert tökéletes megoldás dőlt szögek és falak sikban való repedésmentes hézagolásához,alkalmazása egyszerű kétoldalt tűzőgeppel(a közepe kb 1cm-es szilikon a két széle műanyag) felrakod utánna 3réteg gipsz csiszol a középső nútból a gipszet finoman lekaparod fested/tapétázod és kész,évek óta használom és még nem volt panasz,rigips képviseleteknél általában kapható/rendelhető.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Tudod-e, hogy van akusztikus karton is? A kék.

Sok múlik majd azon is hogyan tudod az egész válaszfaladat akusztikailag elcsatolni a padlótól és a mennyezettöl. Meg az ajtó szigetelésétől is.

A.L.

Nézegettem anno azokat is, aztán még sem került be a rendszerbe.

Igen, tudom sok múlik az összeszerelésen. Alul és felül is a profillemezek alá rakok 3mm-es gumiszalagot. A gipszkartonokat nem engedem le a padlózatra, sem fel a plafonig. 3mm-es hézagot hagyok, és azt kitöltöm majd a greenglue hézagtömítőjével.
Ami problémás az ajtónál lévő rész. 

Nem tudom, hogy az ajtónál a két falat, hogy zárjam le anélkül, hogy erős mechanikus kapcsolást hozzak létre.     
Arra gondoltam, hogy oda is rakok gumiszalagot, majd a tetejére a gipszkartont. 

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Tudod-e, hogy van akusztikus karton is? A kék.

Sok múlik majd azon is hogyan tudod az egész válaszfaladat akusztikailag elcsatolni a padlótól és a mennyezettöl. Meg az ajtó szigetelésétől is.

A.L.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Rövid helyzetjelentés. 
Ma megérkezett a válaszfalakhoz szükséges anyagok egy része. A mozit leválasztó hangszigetelt fal, az alábbi rétegrenddel rendelkezik:

Sok körbejárás után terveztem meg ezt a rétegrendet. Úgy gondolom ez már az alacsony frekvenciát is képes elég nagy mértékben lefogni. Ha jól megnézitek két teljesen különálló, egymástól mechanikusan elválasztott falról beszélünk. A tűzgátló gipszkarton több szempontból is jó választásnak tűnik. A normálhoz képest sokkal tömörebb nehezebb, ezért úgy gondolom jó hatással lesz az akusztikára a mélyhangok terén. Másodsorba, kevésbé engedi át azokat. A Rockwool XD a megfizethető árú hangszigetelő kőzetgyapotok között a legjobbnak számít. Rakok be 5cm-es heraklith lemezt is. Ez cementbázisú fagyapot. Szintén jó hangelnyelő képességgel, és jó tömeggel rendelkezik. Fémprofilokkal készül a válaszfal. Tudom sok helyen a fát ajánlják, de úgy gondolom ennél a szerkezetnél teljesen mindegy. A profilok alá 3mm-es tömör gumicsíkokat rakunk. Használok greenglue csillapítót, és hézagkitöltőt is. 
Tudom, ez a válaszfal nem lesz olcsó mulatság, de ahogy már korábban írtam, a szoba a rendszer része, azt később már nem igazán lehet fejleszteni. Legalábbis ezen a téren.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Elnézve a képet amit legutóbb csatoltál kár hogy nem a kémény előtti nagy térben helyezheted el a moziszobát hanem az ablakos végénél. Ha semmiképp nem akarod variálni a csövezés,vezetékelés miatt a proji helyét,akkor megértelek.Ettől függetlenül én fehérlacival és Red-el értek egyet hogy a ferde falon való vászon és szemben vele a projektor nem az igazi de hát te tudod,lehet kompromisszum ha neked jó így. Számomra szimmetrikusabb lett volna az az elrendezés  ha a ferde falak két oldalt vannak. Szerintem hang és akusztika szempontjából is jobb lenne úgy.

"""""A proji hangosságától nem félek. Abban a kategóriában gondolkodom, ahol már közvetlen mellette ülve sem zavaró a ventilátor. """""""""

A méreteket figyelve viszont a projektor ha oda kerül ahová tervezted,gyakorlatilag a fejedtől ha ülve nézed a filmet kb 50-60cm-re lesz ami akármilyen halk is a proji zavaró,pláne nyáron a melegben mikor még + fűt is neked ott rendesen. De a venti zaja csak akkor zavaró ha csöndesebb jelenet van ,de az is csak akkor ha nagyon közel van...500 ezer ft-ból már lehet jófajta vetítőt venni.Ha ennyi lesz a kereted rá,nagyon szerencsés vagy hogy nem kell alapgépekkel kezdened.
A projektor tartó gipszkarton "fészkes" megoldást azonban még gondold át

Háromdé:
Annyira engem sem érdekel a 3D,de azért mégis .Nekem nagyon tetszett pl szepinél a 3D,viszont túl sokáig nem tudnám nézni. Kicsit zavar a szemüveg is (lehet azért mert alapból sem vagyok szemüveges) illetve fárasztóvá is válik egy idő után. De gondolni kell a család többi tagjára is ezért jó ha olyan projit veszel ami már tudja kezelni a 3D anyagokat is.
Manapság ha boltban veszel újan nincs is olyan vetítő ami ne tudná a 3D-t így ha tetszik ,ha nem ,akkor is 3D-s projid lesz

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A lehető legjobban kell összehangolni a vetítést, amiben tudok, majd segítek.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Vásznat és projektort együtt kell venni és nem lesz méretbeli probléma. Az nem igaz, hogy minél közelebb annál jobb. Ha közelebb van a vászonhoz a projektor, akkor nagyobb a fényerő, ha távolabb, akkor a kontraszt jobb a kevesebb fényerő miatt. A legjobb, ha zoom és lens shift nélkül lenne használva a vetítő, hogy az optika aberrációt elkerüljük, de nagyon ritka az a hely, ahol nem kell ezeket az extrákat használni. A lehető legjobban kell összehangolni a vetítést, amiben tudok, majd segítek.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Mikor folytatódik a projekt?
Hátulra milyen ülő-alkalmatosságot tervezel?
Több sort gondolom nem, mert az nem igazán fér el.
Projektorból melyik lenne az elképzelés?

Most rendeltem le a válaszfalak 70%-hoz szükséges anyagot. Ez azon területekre lesz felhúzva, ahol nincs a födémen a hangszigetelt réteg. Bízom benne, hogy pár héten belül állni fognak ezek a falak. Utána jön a padlófűtés, és betonozás. Majd a válaszfalak maradék része. ...és eztán lesz izgalmas a mozi szempontjából. Van elképzelt látványtervem, igaz még nem végleges, de a stílus már körvonalazódni látszik. 
1 soros, 2-3 személyes ülőgarnitúrában gondolkodom. De inkább olyan elfekvős dolog lesz.
Projektorból LCD vagy LCoS technológiával szimpatizálok. ~500e környékén szánnék rá, akár használt is szóba kerülhet. De ez még odébb van. Nem tudom mennyire viszi el a büdzsét az építkezés. Lényeg, hogy nem sietek.    

Vendég

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor az eddigieket összefoglalva. Lehetett volna más variáció is a mozi irányának felállására, de számomra olyan módosításokat hozott volna, ami nem igazán szimpatikus. Így kompromisszumot kötöttem. Már, ha kellett... Ebben az elrendezésben, egyetlen homályos pont van még, az pedig a vetítés. Ebben kérnék segítséget.

- Jelen esetben húzzuk meg a vetítési távolságot: 3,5 métert, és ehhez vegyünk 240cm széles képet. (előbbi még nőhet)  Kérdésem: Ennél a távolságnál létezik-e olyan probléma, hogy túl közel van a projektor a vászonhoz? Ha igen, miben jelentkezne az, és mivel tudom kompenzálni? Itt most nem a kép méretére gondolok, inkább a milyenségére. (LCD vagy Lcos vetítőkben gondolkodom)

- Ha sötét falszíneket használok, és vetítéskor teljesen be tudok sötétíteni, milyen vásznat használjak (? gain)?  

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is!

Sokáig néztem a képeket és megpróbáltam elképzelni a végeredményt.
Nekem, amikor építkeztünk az volt a gondom, hogy nem tudtam magam elé képzelni több variációt és abból a legjobbat kiválasztani. Csak úgy tudtam volna, ha készen látom.
Szóval most sem sikerült és főleg nehéz a hang szempontjából tanácsot adni.

Ha tetőtéri szobákról nézek képeket, nagyon ritka az olyan kialakítás, mint a tiéd. Tényleg szinte mindenkinél a ferde falak oldalt vannak.
Ettől függetlenül nálad szerintem bőséges a hely és jó lehet az elképzelt és már elkezdett kialakítás is.

A vászonnál mindenképpen tartsd a 240-es méretet!
Ezt még sok projektor a 3,5 méteres távolságból meg tudja oldani.
Epson, Panasonic, Sony - mindegyik tudja.

Olyan probléma nincs, hogy túl közel van a projektor a vászonhoz. Minél közelebb van, annál jobb.
Ahogy már említették a füledhez lesz inkább közel, de ha mondjuk nem SIM2 projektor a terved (amelyiknél a zajszint elég magas bizonyos modelleknél), akkor mondjuk egy Sony zajszintje akkora, hogy nem is lehet hallani, ha üzemel, csak szép halkan duruzsol, ha még közelebb mész hozzá.

A vászonnál el lehet veszni a rengeteg adatban és a különböző megoldásokban.
Mivel fix kell és szemből vetítesz, így mondjuk olyan vászon nem kell, amire hátulról is lehet vetíteni. 
A többinél nem biztos, hogy az adatokat kell figyelni, szerintem néhány márkás vászongyártó van és rengeteg gagyi.
Mivel a vászon örök darab marad, mindenképpen valamelyik neves gyártó vásznát válaszd inkább.
Persze lehet a Stewart nem fér bele a keretbe, de én még azt is körüljárnám, különböző külföldi oldalakon, hátha akad vmi akciós!

Mikor folytatódik a projekt?
Hátulra milyen ülő-alkalmatosságot tervezel?
Több sort gondolom nem, mert az nem igazán fér el.
Projektorból melyik lenne az elképzelés?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Akkor az eddigieket összefoglalva. Lehetett volna más variáció is a mozi irányának felállására, de számomra olyan módosításokat hozott volna, ami nem igazán szimpatikus. Így kompromisszumot kötöttem. Már, ha kellett... Ebben az elrendezésben, egyetlen homályos pont van még, az pedig a vetítés. Ebben kérnék segítséget.

- Jelen esetben húzzuk meg a vetítési távolságot: 3,5 métert, és ehhez vegyünk 240cm széles képet. (előbbi még nőhet)  Kérdésem: Ennél a távolságnál létezik-e olyan probléma, hogy túl közel van a projektor a vászonhoz? Ha igen, miben jelentkezne az, és mivel tudom kompenzálni? Itt most nem a kép méretére gondolok, inkább a milyenségére. (LCD vagy Lcos vetítőkben gondolkodom)

- Ha sötét falszíneket használok, és vetítéskor teljesen be tudok sötétíteni, milyen vásznat használjak (? gain)?  

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat is!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Dhcodoki moziszobája

A 3D-t szerintem is tekincsd úgy mint lehetőség mert lehet később hiányolnád és több kiadással járhat mint egyből egy 3D-s proji vásárlása.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Tényleg csalóka a kép(nem néztem eléggé vissza a totyikban). Nem látszott rajta, hogy 8 méter széles a födém.
Milyen projit tervezel oda? Mekkora a belmagasság?
Azért lehet, hogy mégis szerencsésebb lenne elforgatni a szobát 90 fokkal, növelhetnéd a vászonméretet és a projik sem szeretik a közelről vetítést(főleg a dlp-sek).
3D-t láttál már? Akik eddig nálam jártak mind vigyorogva nézték és voltak akik célként jelölték meg a 3D projizást. Csak azért mert vannak akik fikázzák(műmájerségből) nem biztos, hogy NÁLATOK mindenki elvetné a látványt! Eddig mindenkitől megkérdeztem: Annak ellenére, hogy valamivel rosszabb a képminőség ad-e annyi plussz élményt a filmhez hogy lemondjd a 2D-ről? A válasz egyértelmű igen volt ...
Egyesek szerint a minőségi sztereóhoz képest valamivel rosszabb a sokcsatorna, de az 5.1-hez képest a 7.1(vagy több) is, de nekem ad annyival többet a 7.1. hogy lemondjak valamekkora dinamikáról. Mert csak abban van eltérés. Térleképzésben jobb a 7.1.
Ha adott a látványos 3D technológia, nem kellene lemondani róla!
Végül is nekem mindegy ... 
Peace!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Szia Fehérlaci!

Lentebb már linkeltem a képet:

Lehet, hogy a kép csalóka, de kb. ezek a méretek lesznek. A projit lehet állványra teszem, de lehet függesztem. Ez majd akkor dől el, mikor meglesz a padlófűtés betonrétege, ezáltal a belmagasság. Perpill úgy néz ki, hogy a 3,5 méteres proji-vászon távolság meglesz. Lehet még egy kicsivel több is. Erről a távról a "Projector Calculate" szerint a 240-es vászon kivetíthető. A nézési táv, kb 3-3,3méter környékén lesz. Ülőpozícióban a fejmagasság, és a proji között bőven lesz hely, sztem nem fog zavarni.   
Eredetileg 2,20-as vászonban gondolkodtam, de úgy látom azt sokan keveslitek. Szepinél láttam a 2,5-es vásznat, kicsit távolabbról mint 3 méter. Ebből gondolva, a 2,40-es nekem elég lesz. 3D nem igazán érdekel. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”