Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezekkel az ábrákkal kedveskedni is lehet."Ott az asszony is" az ember mellett. :D

Túl közel vannak egymáshoz! Inkább barátnő, mint asszony!! 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: paler »

Kíváncsi vagyok a válaszokra!

A dipole sugárzóknak kell a tér szerintem, nem jó ha a hátsó falhoz túl közel vannak. Ezek a hátsó falról történő visszaverődésekkel is operálnak.
7.1-es rendszernél hátra is teszik...

Egy bipole sugárzót inkább el lehetne helyezni viszont a hátsó falon. Szerintem az lenne nálad a legjobb. A Jamo-nak nincs ilyen?

A direkt sugárzót sem kell azért kihagyni.
Ezt nemcsak hátra-befordítva szokták elhelyezni, hanem előre nézve is.

Szia 555bubu !

Tegnap én is rájöttem hogy túl közel vannak a hátsó falhoz, ezért újra mértem és ha előrehúzom a kanapét a rajzon jelölt "B" pozicióba, akkor a dipolokat is előrébb tudnám hozni, így kb. 1m-re lennének a hátsó faltól. Elvileg annak már szerintem elégnek kellene lennie.

Sajnos a Jamo C800-as típuscsaládnak nincs bipol hangsugárzója: http://www.jamo.com/speaker-lines/concert/C800/
Azokat a képeket amiket belinkeltél én is láttam egy fórumon http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=66471 ahol egy srác összeszedte mindhárom hangfaltípusról a pro és kontra érveket.

Attól félek hogy a direkt sugárzókkal nem lesz elég tágas és jó hátsó terem a kis távolság miatt (főleg úgy ha közvetlen a fülünk mellett szólnának), ezért is vettetem el azok használatát. Ha nagyobb helyem lenne hátul (úgy kb.1-1,5m) akkor már nem lenne gondom a hátsó szekcióval sem.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Direkt sugárzóknál:

Ezekkel az ábrákkal kedveskedni is lehet."Ott az asszony is" az ember mellett. :D

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Direkt sugárzóknál:

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Így szokták a négy dipole hangfalat elhelyezni:

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Kíváncsi vagyok a válaszokra!

A dipole sugárzóknak kell a tér szerintem, nem jó ha a hátsó falhoz túl közel vannak. Ezek a hátsó falról történő visszaverődésekkel is operálnak.
7.1-es rendszernél hátra is teszik...

Egy bipole sugárzót inkább el lehetne helyezni viszont a hátsó falon. Szerintem az lenne nálad a legjobb. A Jamo-nak nincs ilyen?

A direkt sugárzót sem kell azért kihagyni.
Ezt nemcsak hátra-befordítva szokták elhelyezni, hanem előre nézve is.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: paler »

Sziasztok !

Van egy problémám, amihez kikérném a segítségeteket. Adott egy 4x4,4m-es szoba ami a falak mentén bútorokkal van határolva. Lassan összejönnek a házimozi berendezéseim is, de a hátsó szekcióval gondjaim vannak. Egyszerűen nem tudom hogy mitévő legyek. Úgy gondolom hogy sima hátsó hangfalak nem jöhetnek szóba, mert ahonnét a vásznat nézzük az a ülőgarnitúra teljesen rá van tólva a hátsó falra. Esetleg annyit tudnék tenni az ügy érdekébe, hogy ha filmet nézzünk, akkor arra az időre előrébb tudom húzni az ülőgarnitúrát kb.70-80cm-rel a faltól. De érzem az sem lenne elég egy normál előre sugárzó hangfalhoz. És itt jöttek képbe a bipol/dipol sorround hangfalak. Az általam választott szetthez a gyártó gyárt is dipol háttérsugárzót, de ennek az elhelyezésével is akadnak gondjaim, mivel nem tudom az egyiket felhelyezni a falra. Most abban gondolkodom hogy feltenném a szekrény tetejére, ami 2 méter magasan van. A hangfal manuálja szerint is kb.2m (igaz hogy ott a hangfal felső részére adják meg ezt a magasságot) magasságba kellene felpakolni, és mivel a szekrény is 2 méter magas, talán ez nem lehet annyira gond.

Erről szeretném kikérni a ti véleményeteket, hogy szerintettek jó lenne-e ez a megoldás. Csináltam egy méretarányos rajzot a szobáról, hogy könnyebben átláthassátok hogy mi hogyan is helyezkedik/helyezkedne el. Illetve csatolok a hangfal manulájából is egy képet, hogy a gyártó miként is ajánlja a dipol hangfalak elhelyezését. A rajzon szereppel az előrébb helyezett üléspozíció (B verzió) is, mint alternatíva.

Erre várnám a javaslataitokat és véleményeiteket, persze ésszerű határok között.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

master33
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: master33 »

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
Korábban már segitettek hogy milyen írányba induljak hangfal terén,és meg is lett a nyertes számomra!
Egy Heco victa 2 701 próbáltam beszerezném de nem egyszerű mivel kifutó model!
Szeretném kérni véleményt hogy az útodjával kapcsolatban kinek mi a véleménye (Heco victa prime 702)!
Elsösorban filmezéshez használnám!Egy yamaha rx-v440rds erőlködő hajtaná.
Szóval van olyan jó választás mint az elödje?

köszönöm
Üdv.: master

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Mindkettő 75 Ohmos, +/- 5 ohm.
Na igen, nem ez a különbség egy szub kábel és egy digi (vagy video) kábel között.
A különbség az, hogy a szub kábelt alacsony (35-120 Hz), míg a digi/video kábelt több tíz kHz-es frekvenciák átvitelére tervezték (elvileg).
Mivel a kompozit videokábelt ma már szinte senki sem használja, ezért digitális koax kábel néven adják ugyanazt a kanócot.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ezt a  szöveget  olvasva  mindig csak azok a kérdések vetödnek fel bennem  hogy  ha  végfokot kötök majd rá jbl 6260  hogy  stereoban többet tugyon  hajtani a frontokon   akkor  majd tudok e  ojan beálitásokat alkalmazni  az elöfokon mint az M-DAX2 (Marantz Dynamic Expander version 2) elektronikája képes  CD lemezeken tárolt tömörített zenefájlok hangminőségének feljavítására      vagy a  magas vagy mély hangszin  álitási lehetösége ?

Annyi mindentől függ, hogy egy házimozi erősítő mennyivel szól jobban (ha egyáltalán jobban szól) "megvégfokozva".
Én előtte kipróbálnám a biamp-ot, vagy szereznék jobb hangfalkábelt, kicserélném a tápkábelt jobbra stb.

Nagyon sokat lehet javítani a sztereó hangon végfok nélkül is.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Igen, mindenre képes lesz, mivel előfokként fog müködni. Akár így akár máshogy kötöd be.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Helló ezt a ciket találtam az erösitömröl

A Marantz SR7005 házimozi meghajtó „izomerejét” az áramvisszacsatolt erősítő áramkörök adják, a Marantz saját fejlesztésű HDAM moduljaival karöltve, a gyors áramellátásról pedig egy túlméretezett, alacsony impedanciájú transzformátor gondoskodik, amely saját tervezésű szűrőkondenzátorokkal és kiválogatott, majd az erősítőhöz átalakított alkatrészekkel dolgozik együtt.
Ezt az ultra-szélessávú erősítő rendszert – ami az áramvisszacsatolási pontban nagyon alacsonyan tartja az impedanciát, ezzel csak igen kis mértékű fáziseltolódást eredményezve – eredetileg a Super Audio CD (SACD) jelek számára tervezték, ám ideális megoldás a DTS-HD Master Audio, illetve Dolby TrueHD hanginformációk esetében is.
A legjobb audioteljesítmény elérésének érdekében a Marantz SR7005 szegmentált energiaellátási struktúrát használ, elkülönített tápegységekkel a főbb audio áramköri szekciók esetében, és alapos belső árnyékolással a legfontosabb alkatrészeknél, az elektronikus interferenciák elkerüléséért. Emellett a rádióerősítő ún. „Pure Direct” üzemmódban is használható, amelynél a készülék kikapcsolja az olyan felesleges áramköröket és szolgáltatásokat, mint pl. a kijelző.
Mindezek végeredményeként a Marantz SR7005 házimozi rádióerősítő csatornánként 125 W kimenő teljesítményt biztosít 8 Ohm impedancián, mind a hét csatornája esetében.

Ezt a  szöveget  olvasva  mindig csak azok a kérdések vetödnek fel bennem  hogy  ha  végfokot kötök majd rá jbl 6260  hogy  stereoban többet tugyon  hajtani a frontokon   akkor  majd tudok e  ojan beálitásokat alkalmazni  az elöfokon mint az M-DAX2 (Marantz Dynamic Expander version 2) elektronikája képes  CD lemezeken tárolt tömörített zenefájlok hangminőségének feljavítására      vagy a  magas vagy mély hangszin  álitási lehetösége ?

Igen, mindenre képes, mivel előfokként fog müködni.

atis01
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: atis01 »

Helló ezt a ciket találtam az erösitömröl

A Marantz SR7005 házimozi meghajtó „izomerejét” az áramvisszacsatolt erősítő áramkörök adják, a Marantz saját fejlesztésű HDAM moduljaival karöltve, a gyors áramellátásról pedig egy túlméretezett, alacsony impedanciájú transzformátor gondoskodik, amely saját tervezésű szűrőkondenzátorokkal és kiválogatott, majd az erősítőhöz átalakított alkatrészekkel dolgozik együtt.
Ezt az ultra-szélessávú erősítő rendszert – ami az áramvisszacsatolási pontban nagyon alacsonyan tartja az impedanciát, ezzel csak igen kis mértékű fáziseltolódást eredményezve – eredetileg a Super Audio CD (SACD) jelek számára tervezték, ám ideális megoldás a DTS-HD Master Audio, illetve Dolby TrueHD hanginformációk esetében is.
A legjobb audioteljesítmény elérésének érdekében a Marantz SR7005 szegmentált energiaellátási struktúrát használ, elkülönített tápegységekkel a főbb audio áramköri szekciók esetében, és alapos belső árnyékolással a legfontosabb alkatrészeknél, az elektronikus interferenciák elkerüléséért. Emellett a rádióerősítő ún. „Pure Direct” üzemmódban is használható, amelynél a készülék kikapcsolja az olyan felesleges áramköröket és szolgáltatásokat, mint pl. a kijelző.
Mindezek végeredményeként a Marantz SR7005 házimozi rádióerősítő csatornánként 125 W kimenő teljesítményt biztosít 8 Ohm impedancián, mind a hét csatornája esetében.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Kösz Fodesz! Igazából én arra gondoltam, hogy technikailag lehet-e különbség a két kábel között, hogy az egyik elvileg coax, 75 ohm, a másik meg  nem és hogy ez számít-e valamit. 
Mindkettő 75 Ohmos, +/- 5 ohm.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Az Onkyoavr legyen veled Denonavr! (így jobban hangzik)

Hát igen, megtérültem nem kicsit   
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Köszi! Az Onkyo ereje legyen veled! 

Az Onkyoavr legyen veled Denonavr! (így jobban hangzik)

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Ha nem volna okés nem is szólna,a hangsúly inkább a hullámimpedancián van ehhez valami kábelmestert kell kérdezned.Pl Valhalla kollégát! Nyugodtan írj neki priviben.

Köszi! Az Onkyo ereje legyen veled! 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Kösz Fodesz! Igazából én arra gondoltam, hogy technikailag lehet-e különbség a két kábel között, hogy az egyik elvileg coax, 75 ohm, a másik meg  nem és hogy ez számít-e valamit. 

Ha nem volna okés nem is szólna,a hangsúly inkább a hullámimpedancián van ehhez valami kábelmestert kell kérdezned.Pl Valhalla kollégát! Nyugodtan írj neki priviben.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Szia!

Mindkét kábel kb egy kategória.Tehát nagy változás nem igen lesz.Úgy gondolom hogy az alapján érdemes dönteni hogy a milyen minőséget képvisel maga a sub amit használsz illetve milyen kategóriában helyezkedik el.Aranyszabály a hifiben,hogy (jelen esetben)a mélysugárzó árának 10-15%-át érdemes összekötő kábelre költeni,így dönthetsz milyen ársávban nézelődj. Az én Sub IC-m egy 15 ezres Neotech elég spéci dugókkal szerelve és elégedett vagyok vele.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg a Jbl scs-178 sub-om egy ilyen: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=15866 ... 001&foto=1  kábellel  van összekötve a HM vassal, ez volt itthon  . Egyáltalán jó ez erre? Mert hogy 75 ohm, coax, digitális stb. Szól a sub szépen, csak piszkálja a fantáziám, hogy milyen lenne vajon, ha inkább a egy ilyennel: http://www.netdepo.hu/inakustik-star-su ... .html/hun/ lenne összekötve. Szerintetek?

Előre is köszönöm szépen!

Szia!

Mindkét kábel kb egy kategória.Tehát nagy változás nem igen lesz.Úgy gondolom hogy az alapján érdemes dönteni hogy a milyen minőséget képvisel maga a sub amit használsz illetve milyen kategóriában helyezkedik el.Aranyszabály a hifiben,hogy (jelen esetben)a mélysugárzó árának 10-15%-át érdemes összekötő kábelre költeni,így dönthetsz milyen ársávban nézelődj. Az én Sub IC-m egy 15 ezres Neotech elég spéci dugókkal szerelve és elégedett vagyok vele.

master33

Segítség,kezdő vagyok!

Elsősorban ez a szempont, de azt is kell nézni, hogy rendesen el tudd helyezni a centert.
Földre rakni nem érdemes, nem a lábadon van a füled. Közvetlenül a megjelenítő képe alatt (vagy fölött) a legjobb, kb. egymagasságban a hallgató fülével vagy a frontok hangszóróival.

Köszönöm a segitséget és a tanácsokat!

:-)

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Segítség,kezdő vagyok!

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg a Jbl scs-178 sub-om egy ilyen: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=15866 ... 001&foto=1  kábellel  van összekötve a HM vassal, ez volt itthon  . Egyáltalán jó ez erre? Mert hogy 75 ohm, coax, digitális stb. Szól a sub szépen, csak piszkálja a fantáziám, hogy milyen lenne vajon, ha inkább a egy ilyennel: http://www.netdepo.hu/inakustik-star-su ... .html/hun/ lenne összekötve. Szerintetek?

Előre is köszönöm szépen!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ugyanazon márka ugyanazon szériájából kéne a centert is megvenned.
Elsősorban ez a szempont, de azt is kell nézni, hogy rendesen el tudd helyezni a centert.
Földre rakni nem érdemes, nem a lábadon van a füled. Közvetlenül a megjelenítő képe alatt (vagy fölött) a legjobb, kb. egymagasságban a hallgató fülével vagy a frontok hangszóróival.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

master33

Segítség,kezdő vagyok!

Köszönöm a segitséget :-)

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Köszi a segitséget a választásban!Annyit tudnál még mondani hogy centert kb milyen árban nézzek?
Vagy milyen márkát?

Üdv.: master33

Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”