Az elmúlt héten volt időm (sajnos), filmeket nézni, egész pontosan 6-ot.
Ami nem volt rossz:
Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice)
port.hu/adatlap/film/mozi/kulonosen-veszelyes-bunozok...
A költségvetés (200 M $) nem látszik meg rajta, nem egy kiemelkedően jó film, de szórakoztató.
A történet eszement (és, nyilván, irreális), de vicces, a színészek hozzák, amit tőlük várunk, Johnson viccesen kemény, Reynolds szófosó, Gadot pedig kedvesen mosolyog.
Ráadásul, a kb. 2 másodperces Porsche-s üldözős jelenet üdítő volt, a filmvégi csavar pedig, engem legalábbis, meglepett.
Nem értem a (nagyon) rossz, (nagyon) fanyalgó kritikákat, láttunk már sokkal rosszabb filmet is.
Egy post-covidos péntek délutánra tökéletes.
A függetlenség napja – Feltámadás (Independence Day: Resurgence)
port.hu/adatlap/film/tv/a-fuggetlenseg-napja-feltamadas...
Ennek a rossz értékelését se értem.
Hozzá kell tegyem, hogy én az 1. résznek sem vagyok rajongója, szerintem, az se egy túl jó film, csak van egy debil bája, ami leginkább Will Smith-nek és Jeff Goldblum párosának köszönhető.
Ez a debil báj a 2. részből hiányzik, de történetét tekintve semmivel sem gyengébb, látvány és hang rendben van.
Mondom, nem egy jó film, de annyira nem is rossz, nem nézhetetlen.
Harley Davidson és a Marlboro Man (Harley Davidson and the Marlboro Man)
port.hu/adatlap/film/tv/harley-davidson-es-a-marlboro-man...
Régi klasszikus, amit, anno, nem láttam.
A film cselekménye ostobaság, de a két főszereplő és a humor elviszi a hátán, ami szokatlan, szerintem, az a megmenteni kívánt szórakozóhely sorsa.
Rourke még embernek nézett ki, a nők, pedig, gyönyörűek.
Életem értelme (One True Thing)
port.hu/adatlap/film/tv/eletem-ertelme...
Nézegettem a szolgáltatói set-top-box-on a felvett filmeket, és valaki még 2017.-ben felvette ezt.
Gondoltam, itt az ideje megnézni.
Egy egyszerű családi történet, idilli(nek tűnő) házasság, szülő-gyerek kapcsolat hátteréről, megcsalásról, másikért való háttérbe húzódásról (álmok feladásáról) és megbékélésről.
Ami kifejezetten rossz volt:
Boszorkányok (The Witches)
port.hu/adatlap/film/mozi/roald-dahl-boszorkanyok...
Roald Dahl meséje alapján.
Végleg eldőlt: utálom Roald Dahl didaktikus meséit (legalábbis a filmadaptációkat, mert olvasni nem olvastam semmit tőle).
Ebben banyák gyerekeket egérré varázsolnak, akik felveszik a harcot egy szállodába összegyűlt banya bagázssal.
Hiteltelen, érdektelen, és egyidejűleg fárasztó.
Ezen kívül még a
Karcsi és a csokoládégyár két filmadaptációját és a
A fantasztikus Róka úr filmadaptációját láttam, egyiket rosszabnak tartom a másiknál - inkább végignézem a The Rock teljes életművét mint, hogy ezekből bármelyiket újranézzem...
Bright (Bright)
port.hu/adatlap/film/tv/bright...
Egy ember és egy ork rendőrpáros kalandjai napjainkban, hogy megakadályozzák a prófécia szerinti gonosz visszatérését.
Nem lett volna reménytelen film, de, SZERINTEM, sem mint (összecsiszolódó) zsarupáros film nem működik, a hangulat- és milliőteremtés nem sikerül, mind a karakterek, mind a cselekmény érdektelenségbe fullad.
Amolyan rágógumi film, megnézed, nagyon nem fáj, de utána 5 perc múlva már nem is rémlik, hogy láttad.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek