Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bandi Mozifalodája

Vendég

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ígérem a hét folyamán legördül itt is   .

Igen-igen, csak gondoltam pár rövid ismertetővel még megörvendeztetlek titeket amíg eljutok az aláírásomig.

Kíváncsian várom én is a fejleményeket!

Ha esetleg a változásokat folyamatosan adagolod, megköszönöm, ha leírod, hogy miért változtattál.
Mi volt az indok, mi nem tetszett és mi lett az eredmény.
Esetleg azt is, hogyan sikerült meggyőznöd a "környezetedet" a változtatás fontosságáról! 

Azután kielemezzük...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Igen-igen, csak gondoltam pár rövid ismertetővel még megörvendeztetlek titeket amíg eljutok az aláírásomig.

Jól van elnézést kell kérnem,figyelmetlen voltam.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Egyébként jó képek!    Szép,kellemes hangulatú egyszerű szoba. Az arányokat nézve idővel akár egy vászon is legördülhet majd a TV elé

Az aláirásában , van egy Epson és egy Projekta?........

kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

A részemről is gratula a topik nyitásához,láttam hogy olvasod az én topikomat is, igérem, hogy részemről is ez lesz.....

Köszi neked is, folyamatosan követ(t)em természetesen, és nem mellesleg az exfrontjaim ikertestvérével mozizol a mai napig . 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Egyébként jó képek!    Szép,kellemes hangulatú egyszerű szoba. Az arányokat nézve idővel akár egy vászon is legördülhet majd a TV elé

Az aláirásában , van egy Epson és egy Projekta?........

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

De persze, feltöltöm majd külön valahova. Próbáltam kímélni a fórummotort a sok képpel, +jön majd még bőven a régi cuccokról.

Az aktuális rendszerről már nem fog megmenekülni   .

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Bandi Mozifalodája

Hozzászólás Szerző: pégyé »

A részemről is gratula a topik nyitásához,láttam hogy olvasod az én topikomat is, igérem, hogy részemről is ez lesz.....

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Nem lehetne a fotókat úgy folyamatosan tallózni hogy ne kelljen külön a kis képeket kinagyítani?

De persze, feltöltöm majd külön valahova. Próbáltam kímélni a fórummotort a sok képpel, +jön majd még bőven a régi cuccokról.

Az aktuális rendszerről már nem fog megmenekülni   .

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Üdv Batman!

Grat a topikhoz!   Nem lehetne a fotókat úgy folyamatosan tallózni hogy ne kelljen külön a kis képeket kinagyítani?

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi Mozifalodája

Üdv minden Fórumlakónak!

Én a saját „egyszobás” megoldásomat szeretném bemutatni nektek.

Egy komplett szoba-/lakásfelújítás után igyekeztem magamnak és a meglévő rendszeremnek a lehető legésszerűbb kompromisszumokkal létrehozni egy olyan mindennapi élhető lakóteret,
ahol pihenni, mozizni, zenélni, és néhanapján játszani (pc-konzol) lehet.
/Ez talán elsőre furán hangzik, de ha mindig sebtében hozzáillesztünk egy meglévő felálláshoz valamit, annak valahol sosem lesz megfelelő eredménye./

A fő irányvonal a kialakításnál akkor még csak a mozi 5.1+tv, és a számítógép elhelyezése volt, mivel sajnos akkoriban nagyon sokat játszottam online (css) és a meglévő „koros” mozim tulajdonképpen háttérbe szorult.

Pár kép a régi, számomra most már retró felállásról: 

És a munkálatokról:

És az egy évvel ezelőtti végeredményről:

Nálam a fő szempont a funkcionalitás és letisztult/egyszerű sallangmentes dizájn, ami szerintem az én igényeimhez mérten egész jól sikerült.

Olyannyira megváltozott a hangzás és vele együtt a filmnézés élménye, hogy újra elkezdtem komolyabban érdeklődni a régi mozis hobbim után.
Ezt a rendszert még ifjú titán koromban szedtem össze 2002-03 környékén, akkor erre futotta, és akkoriban elégedett voltam vele.

Elkezdtem körbeszaglászni szalonokban, bemutatótermekben, hogy merre jár a mostani technológia, milyen formában létezik az a hangzás napjainkban - amit régen is szerettem volna összehozni, de sajnos nem volt rá bővebb anyagi lehetőségem. Bár nagyon érdekel a technika is, de én a filmeket szeretem nézni, műfajtól függetlenül elfogyasztok mindent, ha a szabadidőm engedi; minden mennyiségben.

Én sosem voltam híve a másodkezes vagy használt cuccoknak, de itt és a „testvér” oldalon is sok elméleti tapasztalat és „emberi” pozitívum tapadt rám, úgyhogy gondoltam belevágok, relatíve minimális büdzséből megpróbálok jópár szintet ugrani, és elkezdem kergetni az „alaphangzást”, amit kerestem anno…

/folyt. köv./

Egyelőre mára ennyi. Köszönöm a figyelmeteket.

H.András

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”