Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igazából nem tudom jó helyen járok-e, de valami olyan hálózati médialejátszó megoldást keresnék, ami megeszik mindenféle hang és képanyagot, 3d-t nem kell tudnia, lehetőleg rj45 legyen rajta, wifi nem is kell, tudja dekódolni az új hangsávokat, van rajta hdmi és analóg 8csatornás kimenet.Szerintem a médiapléjeres vagy a hárdveres topikba kérdezz szerintem...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

Igen. Köszi.
Nem ilyenre gondoltam, csak rémlett. Egy ilyennel nem lenne nekem kis mozis cuccom a sztereo erősítőmmel. Pro Logic, már nem mai, illetve se digitális jelet, se analóg 5.1-et nem tud fogadni. Szomorú. Pedig vadul kerestem, hogy nekem pont egy ilyen kell.

Az SH-AV500 -ra gondolsz? 

batman98
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3447

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Egyszer találkoztam egy olyan Technics házimozi micsodával, amiben volt egy pár rear és egy center végfok, illetve a többi csatornához előfok. Mi ennek a típusa?

Az SH-AV500 -ra gondolsz? 
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Egyszer találkoztam egy olyan Technics házimozi micsodával, amiben volt egy pár rear és egy center végfok, illetve a többi csatornához előfok. Mi ennek a típusa?

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Igen! A Yamaha erősítők pont ilyenek! 

Remélem csuklasz .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

pépé400
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: pépé400 »

Szia..
Nem sok a kérdés: inkább tedd fel mint mellényúlj.
Tehát a Denon 1000 az alsó-középkategória modellje tehát ami edig a Denon AVR15-16xx-as denonok voltak. Melléjük a Yamaha RX-V4xx, Onkyo TX-SR/NR4-5xx, HT-R 3x05-5x05, Sony DGR 5-8xx Pioneer AVX 5xx-8xx sorszámúak (x az számot jelent!!) egyenértéküek vele.Ezen erősítők közös jellemzői: elég sok különböző hangnormák dekódolása, saját kijelzőre és/vagy OSD tehát a TV képernyőre történő információ kiírás, 5.1 vagy 7.1 kiépítéssel használhatóak, amihez 5 vagy 7 hangdoboz és 1 mélynyomó szükséges. 4 ohmos hangfalakkal sem romlik a minőségük körülbelül 160-300 ezer forintos szettek valók hozzájuk.
Pár különbség régiek és ujak között: az ujabbak HD hangok dekódolására képesek de a különbségek az említett árú hangfalaknál drágábbakkal hallhatóak ki. Pro Logic IIz hangzást hozhatnak létre, majdnem minden modellhez bemérő mikrofon tartozik, de manuális „setupra” minden modelnél, legyen az régi vagy új, van lehetőség.
Ami közös jellemző:csatlakozó kínálatuk nagyon jó, mindegyiken megtalálható: legalább 4 db HDMI bemenet,-kivéve 2006-7 előtti nem-prémium modellek- 1 kimenet, 1 vagy 2 optikai, és 2 koax csatlakozó, minimum 4 sztereó RCA audio bemenet, valamint komponens és S-VHS be és kimeneteket kínálnak. 1 kompozit kimenet képernyőmenü beállítására. Skálázót és 5.1 analóg bemenetet 1-2 kivételtől eltekintve még nem kínálnak. Mozira kis vagy közepes szobában alkalmasak, 16-20, de max 25 nm-en futják jól ki magukat, nagyfelbontású hangformátumokat csak jóval drágább hangfalakkal adják maradéktalanul vissza (tehát ha dekódolják is, a különbséget csak drága hangfalon mutatják ki). Igényes zenehallgatásra még nem ajánlottak, populáris célra megfelelhetnek, de már kihallható lehet jobb hanmgfalakkal az MP3 és a FLAC közti különbség. Nem jellemzőjük a részletezés,bár a Denon inkább zenei qualitásu erősitő, de bulira, háttérzenére kiválóan alkalmasak..
Jó ötlet a Onkyo 906, de viszont hangfalakat is akkor jobbakat kell venned hozzá, az ötletnek ezen kívűl előnye van csak, jó pár lépcsőfokot átugrasz, használt jobb minőségű hangfallal (minimum Dali Ikon vagy hasonló félmilliós indulóárú szett, de láttam  itt az AVX-en Polk RTI-t is, ami remek társ mellé indulónak) minőségi mozira képes. Tehát ha telik jobb minőségi hangfalra csak javasolni tudom a nagy Onkyót. Nem kell félni tőle, sok csalódástól menthet meg.

Köszönöm a választ és a segítséget!
Tájékoztatom a kollégát a leírtakról.

Forrás: Marantz CD52 mkII SE, vagy Systemdek I és Goldring 1012GX és Pointe Analogia mkII, vagy PC/MacMini és Bladelius mini dac.
Erősítő: DP211SE és 2db Monacor SAM-2
Hangfal: Bastanis Atlas
Kábelek: Bastanis, Fapaci Y USB és elosztó

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Valamint az alap Pioneer-ekről is elmondható ugyanez. Söt: kezdeteknél még nemigen van különbség erősitő és erősitő között,középkategóriánál (sokszor a 4. tipus az évadban) kezd küiütközni a karakter. Nem véletlen ajánlottuk többen a nagy Onkyóval való kezdést. Aztán ha úgy tetszik át lehet nyergelni zeneibb hangzásra.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Asszem jól összefoglaltad a márka filozófiáját

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Mozinál jó lehet az eltúlzott mélyek és csörömpölős magasok hallgatása, mert olyan mozis(nak tűnik).
Jó lehet az is, ha egy erősítőnek nem annyira tiszta a hangja  és kicsit "mosottan" szól, mert sokszor ez elrejti a hibákat is.

Asszem jól összefoglaltad a márka filozófiáját

A jó öreg Onkyo TX-DS575 mely sok-sok évet kiszolgált nálam.Csak néhány szembetűnő elem melyek hozzájárulnak a minőségi megépítéshez:
Szép megmunkált előlap,arany,ezüst fekete színekben,szinte mindehol fém alkatrészek,masszív kivitel,megépítés,5,5kg-os transzformátor,2×10.000uf mikrofarád kondik,külön tápkapcsoló,stb...

Onkyo TX-SR507. A fentiekre semmi nem jellemző: Olcsó megjelenés,műanyag előlap és hangerő potméter,kis készülékház,alacsonyabb,könnyebb,szerényebb kivitel,,első ránézésre kategóriákkal magasabb kivitelű a '99-es 575-ös,holott kb egy vonalon kellene elhelyezkedniük,mert akkor is volt még ezek után 6××,7××,8××-as sorozat az Onkyo-nál..Ha úgy vesszük pl hiába van a Pure Audio opció.Mit sem ér ebben az esetben ha az alkatrészek amik a hangminőséghez kellene hogy hozzájáruljanak jóval silányabbak...
Ennek ellenére itt csatornánként 130W-ot ad meg a gyártó  az 575-nél ez szerényebb 110W.

Azért inkább "besorolásként" kell összevetni a régit és az újat, már ha a megépítést nézzük. Aki a wattszámokat figyeli az meg is érdemli.

Régen azért 5-6 modell futott az Onkájónál, manapság már nem is tudom 10-12  . És az új modellek inkább egy új alsóbb szegmenst hoztak létre.
Ez jó is meg nem is jó, jó mert kis pénzért hazalehet már vinni valamit az egydobozos egérmozik helyett, rossz mert hatalmas modellszámozási keresztbeverések jöttek létre, plusz nálunk is a forint inflációja is bekavar ha valamit valahova be akar illeszteni az ember...

575 meg eleve nem az 507 es családjába tartozik; 555,575,595,600,601...607.;  474,494,500,501....507,  De ez sem jelent semmit több pozicionálási törés is közbejött a számozások alatt.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Igen igazad van. Én főleg a megépítés spórolására akartam kitérni az imént a különbségekkel..

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

A jó öreg Onkyo TX-DS575 mely sok-sok évet kiszolgált nálam.Csak néhány szembetűnő elem melyek hozzájárulnak a minőségi megépítéshez:
Szép megmunkált előlap,arany,ezüst fekete színekben,szinte mindehol fém alkatrészek,masszív kivitel,megépítés,5,5kg-os transzformátor,2×10.000uf mikrofarád kondik,külön tápkapcsoló,stb...

Onkyo TX-SR507. A fentiekre semmi nem jellemző: Olcsó megjelenés,műanyag előlap és hangerő potméter,kis készülékház,alacsonyabb,könnyebb,szerényebb kivitel,,első ránézésre kategóriákkal magasabb kivitelű a '99-es 575-ös,holott kb egy vonalon kellene elhelyezkedniük,mert akkor is volt még ezek után 6××,7××,8××-as sorozat az Onkyo-nál..Ha úgy vesszük pl hiába van a Pure Audio opció.Mit sem ér ebben az esetben ha az alkatrészek amik a hangminőséghez kellene hogy hozzájáruljanak jóval silányabbak...
Ennek ellenére itt csatornánként 130W-ot ad meg a gyártó  az 575-nél ez szerényebb 110W.

Sajnos ez nem egyszerű dolog.
Sztereónál azonnal szembetűnik a különbség, de mozinál az újabb szoftver, DSP és hasonlók miatt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a régi jól megépített vas az jobban is fog szólni.

Ha az ember nem a hibákat keresi és jó a film, akkor a fül nagyon gyorsan tud alkalmazkodni bármihez.

Mozinál jó lehet az eltúlzott mélyek és csörömpölős magasok hallgatása, mert olyan mozis(nak tűnik).
Jó lehet az is, ha egy erősítőnek nem annyira tiszta a hangja  és kicsit "mosottan" szól, mert sokszor ez elrejti a hibákat is.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Mindenesetre azért érdekes a dolog, mert nem véletlenül gyártanak ilyen erősítőket.
Van rá igény.
Igazából szerintem nem kellene egy gyártónak mondjuk 10 különböző kategóriába tartozó erősítőt készíteni.
Elég lenne mondjuk max. 3-4.

Lehetne alap-közép-felső kategória és egy high-end.

Néhány cég azért így tesz, de nem a kommersz gyártók. Anthem, Cambridge Audio, Arcam - három modell van a palettán és a high-end proci-végfokok.

ez azért van, mert egymásra épülnek így nem nagy dolog ugyanabba a dobozba ugyanazon a panelon 4-5 félét is csinálni.
És aztán ezzel meg lehet erőfitogtatni, hogy mekkora nálu(n)k a választék.
De ez nem csak itt hanem pl az autóknál is így van, míg van pár gyártó akik 10-15 félét gyártanak, addig egy Opel vagy WV több mint 100 félét futtat, a WV ebben pl nagyon "menő" náluk már az is külön típus, ha van központi zár az autóban.. hülyék

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sajnos nagyon igaz.
az ilyen már 50e-től kapható bigyók, amik erősítőnek vannak álcázva, még azt a minimális szintet sem hozzák, amit alapfokon elvárna az ember.
A front piszok jól néz ki, láttam a múltkor is valamelyik ilyen multisban egy Pio-t mint a nagyok, hátul meg volt vagy 10 rca csati 2 hdmi, a frontok banános aljzatúak, de a többi már csak vacak csiptetős, mint 10-15 éve akkor még elment, de most?
Szóval én ezekért nem adnék 20 forintot sem.
átellenben én is vettem 8-as sorozatú Maratzon, egy új nem alap de nem sokkal felette álló erősítő árában, és már van rajta 2 hdmi kimenet is meg HD-s dekóderek.

pl..

Mindenesetre azért érdekes a dolog, mert nem véletlenül gyártanak ilyen erősítőket.
Van rá igény.
Igazából szerintem nem kellene egy gyártónak mondjuk 10 különböző kategóriába tartozó erősítőt készíteni.
Elég lenne mondjuk max. 3-4.

Lehetne alap-közép-felső kategória és egy high-end.

Néhány cég azért így tesz, de nem a kommersz gyártók. Anthem, Cambridge Audio, Arcam - három modell van a palettán és a high-end proci-végfokok.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

....Az alapkategóriás erősítőkre visszatérve,
Sajnos nagyon igaz.
az ilyen már 50e-től kapható bigyók, amik erősítőnek vannak álcázva, még azt a minimális szintet sem hozzák, amit alapfokon elvárna az ember.
A front piszok jól néz ki, láttam a múltkor is valamelyik ilyen multisban egy Pio-t mint a nagyok, hátul meg volt vagy 10 rca csati 2 hdmi, a frontok banános aljzatúak, de a többi már csak vacak csiptetős, mint 10-15 éve akkor még elment, de most?
Szóval én ezekért nem adnék 20 forintot sem.
átellenben én is vettem 8-as sorozatú Maratzon, egy új nem alap de nem sokkal felette álló erősítő árában, és már van rajta 2 hdmi kimenet is meg HD-s dekóderek.

pl..

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

....Az alapkategóriás erősítőkre visszatérve,sajnos nálam nagyon negatív vélemény alakult ki róluk. Néhány helyen találkoztam,hallottam mostanában ilyen modelleket, márkanév most nem is fontos,talán általánosíthatok...Egyszerűen borzasztóak.Sztereóban botrányos a hangjuk,erőtlenek és műanyag minden rajtuk.Az a tapasztalatom,hogy pl az Onkyo palettáján is egy mai vagy egy két éves 5×× sorozat egy régebbi 5××modellel véletlenül sem hasonlítható össze,semmi szín alatt sem.
Persze tudjuk hogy már nem évtizedekre gyártanak manapság AV erősítőket de sajnos ez a helyzet....Én azt gondolom ha lehet és aki teheti egyből át kell ugrani a Media markt és hasonló áruházak "kínálatát" az alsó szegmensből és valami jobbféle gépet kinézni még akkor is ha az ember azt hiszi kezdő és akkor kötelező egy olcsó modellel indítani a "mozis pályát"...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Tehát ha telik jobb minőségi hangfalra csak javasolni tudom a nagy Onkyót. Nem kell félni tőle, sok csalódástól menthet meg.

Így van!Röviden én is annyit fűznék hozzá hogy a 906-os Onkyo-val valóban nagy lépést tennél sok-sok cserélgetést/továbblépéseket előre letudva és nincs kőbe vésve hogy azért mert kezdő valaki akkor alap masinákkal kell kezdeni.
Szerintem pazarlás induló AVR-ekért sokszor 120-140000 ft-okat kiadni,ha pl innen a fórumról sokkal magasabb kategóriás megkímélt AV kombókhoz lehet hozzájutni és nem sokkal drágábban...

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sziasztok!

Sergítséget szeretnék kérni.
Egy kedves ismerősöm HM erősítő vásárlása előtt áll (ez lenne az első példánya), a kiszemelt egy új Denon AVR X1000. Van-e valakinek ezzel a készülékkel kapcsolatban tapasztalata?
Ez a készülék kb. hova sorolható a HM palettán?

Milyen lehetséges alternatívákat ajánlanátok hasonló árkategóriában új készülékek közül?

Érdemes lehet esetleg ebben az ársávban a használtak között körülnézni?
Mik azok a szolgáltatások, amelyek jelenleg mindenképpen fontosak lehetnek, amit az új készülékek már tudnak, de a használt régebbiek esetleg nem?

Egy Onkyo TX-NR 906 THX ULTRA2 készüléket is néztem, ami természetesen más ár és minőségi kategória.
Érdemes lehet egy ilyennel kezdeni a házimozizást?
Vagy teljesen kezdőként azért ajánlatosabb egy "szerényebb" kezdés.

Bocsánat, ha túl sokat kérdezek.
Várom építő jellegű válaszaitokat.

Szia..
Nem sok a kérdés: inkább tedd fel mint mellényúlj.
Tehát a Denon 1000 az alsó-középkategória modellje tehát ami edig a Denon AVR15-16xx-as denonok voltak. Melléjük a Yamaha RX-V4xx, Onkyo TX-SR/NR4-5xx, HT-R 3x05-5x05, Sony DGR 5-8xx Pioneer AVX 5xx-8xx sorszámúak (x az számot jelent!!) egyenértéküek vele.Ezen erősítők közös jellemzői: elég sok különböző hangnormák dekódolása, saját kijelzőre és/vagy OSD tehát a TV képernyőre történő információ kiírás, 5.1 vagy 7.1 kiépítéssel használhatóak, amihez 5 vagy 7 hangdoboz és 1 mélynyomó szükséges. 4 ohmos hangfalakkal sem romlik a minőségük körülbelül 160-300 ezer forintos szettek valók hozzájuk.
Pár különbség régiek és ujak között: az ujabbak HD hangok dekódolására képesek de a különbségek az említett árú hangfalaknál drágábbakkal hallhatóak ki. Pro Logic IIz hangzást hozhatnak létre, majdnem minden modellhez bemérő mikrofon tartozik, de manuális „setupra” minden modelnél, legyen az régi vagy új, van lehetőség.
Ami közös jellemző:csatlakozó kínálatuk nagyon jó, mindegyiken megtalálható: legalább 4 db HDMI bemenet,-kivéve 2006-7 előtti nem-prémium modellek- 1 kimenet, 1 vagy 2 optikai, és 2 koax csatlakozó, minimum 4 sztereó RCA audio bemenet, valamint komponens és S-VHS be és kimeneteket kínálnak. 1 kompozit kimenet képernyőmenü beállítására. Skálázót és 5.1 analóg bemenetet 1-2 kivételtől eltekintve még nem kínálnak. Mozira kis vagy közepes szobában alkalmasak, 16-20, de max 25 nm-en futják jól ki magukat, nagyfelbontású hangformátumokat csak jóval drágább hangfalakkal adják maradéktalanul vissza (tehát ha dekódolják is, a különbséget csak drága hangfalon mutatják ki). Igényes zenehallgatásra még nem ajánlottak, populáris célra megfelelhetnek, de már kihallható lehet jobb hanmgfalakkal az MP3 és a FLAC közti különbség. Nem jellemzőjük a részletezés,bár a Denon inkább zenei qualitásu erősitő, de bulira, háttérzenére kiválóan alkalmasak..
Jó ötlet a Onkyo 906, de viszont hangfalakat is akkor jobbakat kell venned hozzá, az ötletnek ezen kívűl előnye van csak, jó pár lépcsőfokot átugrasz, használt jobb minőségű hangfallal (minimum Dali Ikon vagy hasonló félmilliós indulóárú szett, de láttam  itt az AVX-en Polk RTI-t is, ami remek társ mellé indulónak) minőségi mozira képes. Tehát ha telik jobb minőségi hangfalra csak javasolni tudom a nagy Onkyót. Nem kell félni tőle, sok csalódástól menthet meg.

pépé400

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: pépé400 »

Sziasztok!

Sergítséget szeretnék kérni.
Egy kedves ismerősöm HM erősítő vásárlása előtt áll (ez lenne az első példánya), a kiszemelt egy új Denon AVR X1000. Van-e valakinek ezzel a készülékkel kapcsolatban tapasztalata?
Ez a készülék kb. hova sorolható a HM palettán?

Milyen lehetséges alternatívákat ajánlanátok hasonló árkategóriában új készülékek közül?

Érdemes lehet esetleg ebben az ársávban a használtak között körülnézni?
Mik azok a szolgáltatások, amelyek jelenleg mindenképpen fontosak lehetnek, amit az új készülékek már tudnak, de a használt régebbiek esetleg nem?

Egy Onkyo TX-NR 906 THX ULTRA2 készüléket is néztem, ami természetesen más ár és minőségi kategória.
Érdemes lehet egy ilyennel kezdeni a házimozizást?
Vagy teljesen kezdőként azért ajánlatosabb egy "szerényebb" kezdés.

Bocsánat, ha túl sokat kérdezek.
Várom építő jellegű válaszaitokat.

Forrás: Marantz CD52 mkII SE, vagy Systemdek I és Goldring 1012GX és Pointe Analogia mkII, vagy PC/MacMini és Bladelius mini dac.
Erősítő: DP211SE és 2db Monacor SAM-2
Hangfal: Bastanis Atlas
Kábelek: Bastanis, Fapaci Y USB és elosztó

Fejo17

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Fejo17 »

Sziasztok!

Egy Denon DVD-1940-hez (F/W 1.09) keresek multi region hack-et. Amit talaltam (itt: http://www.avforums.com/forums/5797268-post14.html), az valamiert nem mukodik, mert amikor beolvastatnam vele a hack filet a cd-rol, akkor "H/W Model Error (HEADER)"-t ir ki es nem csinalja meg a fuggetlenitest.

Elore is koszonom, ha valaki tud segiteni.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Igazából nem tudom jó helyen járok-e, de valami olyan hálózati médialejátszó megoldást keresnék, ami megeszik mindenféle hang és képanyagot, 3d-t nem kell tudnia, lehetőleg rj45 legyen rajta, wifi nem is kell, tudja dekódolni az új hangsávokat, van rajta hdmi és analóg 8csatornás kimenet.
akkor Neked egy nagy Dune kell vagy egy régebbi Base vagy Prime
van médialejátszós topic ( igaz nem itt ) meg Dune fórum is 
http://dunebaseprime.hu/forum
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=757

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Gali »

Igazából nem tudom jó helyen járok-e, de valami olyan hálózati médialejátszó megoldást keresnék, ami megeszik mindenféle hang és képanyagot, 3d-t nem kell tudnia, lehetőleg rj45 legyen rajta, wifi nem is kell, tudja dekódolni az új hangsávokat, van rajta hdmi és analóg 8csatornás kimenet.
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Sziasztok, 

rövidem szeretném leírni gondom bajom ill. milyen cuccra vonatkozik. Adott már régebb óta egy Harman Kardon AVR-360. Most sikerült beszereznem hozzá egy JBL ES90 5.0-ás szettet. Szeretnék beállítási tanácsokat kérni. Most jelenleg a számítógépről megy HD-kábel az erősítőbe, onnan egy másik a TV-be. Ez eddig szép is jó is minden....de... Az erősítőn be van kapcsolva a bypass, mert ha nincs csak 50 HZ-en üzemelteti a TV-t, ami nem túlzottan szép. Még ez sem lenne túl nagy gond. De ha surround módot akarok váltani átlép az erősítő menüjébe, ott megadom neki, hogy mit szeretnék, de ha visszalépek az erősítő visszateszi automatára magát és marad a sztereo mód. A gépen is próbáltam kutakodni, meg állítgatni dolgokat, de semmi sikerrel. Valaki tud segíteni hogyan állítsam be a cuccot, biztos van erre már egy pontos beállítás. Előre is megköszönöm, aki ebben tud nekem segíteni!

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Ez elméletben hangzik csak jól az elgondolásod.
De sok probléma lehet például az illesztéssel is: gondolom az autós hifi világából építenél mélyládát, a hangszórók impedanciája általában 4 ohm, és elég nehezen hajthatóak -ezt biztosan nem kedvelné a Denon a zone kimeneteken.
És valamivel meg is kellene vágnod a frekit neki, arról nem is beszélve hogy eleve ki e küldi a teljes mély tartományt rá - lehet eleve a sub beállítástól függően vágja meg a zóna csatornákat...

Erre a vágásra nem gondoltam, de elvileg ahogy néztem az users manualt, elvileg megvágja a mélyt megfelelően, de ha a zoneból is levágja, akkor marad egy nagy semmi.

Subhoz milyen költséghatékony erősítők léteznek? 
Hangszórónak JBL CS1214 és GT5-12, illetve H2000 25R672N jött szóba. Olyan kellene ami zenehallgatáshoz (kezdetben sztereo rendszerhez) megállja a helyét.

Először sztereo (dual mono) erősítőben gondolkodtam, hogy majd lecserélem, ha lesznek még hangfalak, de akkor kell egy aktív keresztváltó, ami plusz 1 alkatrész. És azt ha olcsón akarom, és nem PA rendszerhez valót veszek, akkor nekem kell elkészítenem.

batman98
Beköltözött
Beköltözött

Segítség,kezdő vagyok!

Házimoziban nagyon zöldfülű vagyok. Eredetileg csak sztereo rendszernek indult, de az elhelyezés nehézsége miatt kisebb hangfalakban kell gondolkodnom. Tannoy saját építés lenne, gyárihoz hasonló, de nem álló, hanem egy méretes monitor lesz belőle. Viszont ehhez kellene egy mélynyomó is.
Elsőkörben egy dupla mono erősítőt szerettem volna, de mivel leredukáltam a lehetséges hangfal méretet, ezért ki kellene egy mélynyomóval is egészíteni. Sok pénz nincs rá most hirtelen, ezért gondolkodtam az előbb leírtakon. A házimozi erősítő ugyan drágább 15k-val használtan, mint a kiszemelt dual mono, de reménykedtem abban, hogy a mélyláda erősítőjét megspórolhatom. Ezek szerint nem.
A házimozi erősítő mellett szól az is, hogy későbbiekben tényleg szeretnék házi mozit, szépen apránként, illetve az, hogy a mélycsatornát lekeveri magától, nem kell aktív szűrőkkel bajlódnom.

Ez elméletben hangzik csak jól az elgondolásod.
De sok probléma lehet például az illesztéssel is: gondolom az autós hifi világából építenél mélyládát, a hangszórók impedanciája általában 4 ohm, és elég nehezen hajthatóak -ezt biztosan nem kedvelné a Denon a zone kimeneteken.
És valamivel meg is kellene vágnod a frekit neki, arról nem is beszélve hogy eleve ki e küldi a teljes mély tartományt rá - lehet eleve a sub beállítástól függően vágja meg a zóna csatornákat...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”