Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
A többség itt az örök elégedetlenek közé tartozik. Minél többet hallgatja a rendszerét, annál több hiányosságot fedez fel benne.Ez pedig új vágyakat generál!
Plusz nem jó, ha teljesülnek az álmok, csak közelíteni szabad hozzájuk! Merjünk nagyot álmodni!
Álmaim azért vannak, de az már olyan kategória, amihez tényleg egy lottó 5-s kellene...
Aavik - Borresen - Ansuz
Bandi Mozifalodája
Valahogy a Yamaha olyan lett, mint a Sony. Mindenki tart tőle - nem tudom miért!
A többség itt az örök elégedetlenek közé tartozik. Minél többet hallgatja a rendszerét, annál több hiányosságot fedez fel benne.
Ez pedig új vágyakat generál!
Plusz nem jó, ha teljesülnek az álmok, csak közelíteni szabad hozzájuk! Merjünk nagyot álmodni!
Szégyenlem magam én is emiatt; pont a Yamaha mellett a Sony-t is kerültem, merni kell lehetőség szerint több készüléket kipróbálni.
Jó bizniszeket lehet itt kötni adás-vétel mindkét oldalt, és fel kell vállalni az esetleges anyagi buktát, ha valami sántít és továbbhaladni.
Álmai mindenkinek vannak remélem, az enyémeik is léteznek; mozi szempontjából azért nem ártana azért egy ötöst bekarikáznom hozzá .
Ha az igények és a lehetőségek összetalálkoznak, az viszont nagyon patent érzés.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Bandi Mozifalodája
Jó újra látni a Yamaha-t
Sokan nem veszik komolyan a márkát, pedig főleg moziban szerintem nagyon ott van!! Ráadásul ez a kategória nagyon komolyan megépített, plusz számomra ez a dizájn nagyon bejött, a későbbiek már nem annyira... Örülök hogy jó helyen van!!
Nagyon tetszett az amit Te és amit "leoneottiz" kolléga is írtatok, hogy az ember mennyire örül, ha összejön az a rendszer, amiről "álmodoztunk" és örömmel ülünk le egy kicsit, hallgatózni, nézelődni..., ezt érzem lassan én is!
Üdv:
N.
Valahogy a Yamaha olyan lett, mint a Sony. Mindenki tart tőle - nem tudom miért!
A többség itt az örök elégedetlenek közé tartozik. Minél többet hallgatja a rendszerét, annál több hiányosságot fedez fel benne.
Ez pedig új vágyakat generál!
Bandi Mozifalodája
Igen valami ilyesmi jól érzed , fel is került pár nap múlva, csak nem a plafonra . Sok fejtőrést okozott a maximálisan integrálódott elhelyezés, de sikerült.
De ahogy olvasom a topikodat ,egyre jobb lesz a rendszered, nagyon kidolgozott, s átgondolt !!!!, különösen a "mindent behálózó "pc-s
megoldás tetszik, max. grat. ,!!!!
Bandi Mozifalodája
Ugye, és most az a rész jön, mi lenne ha "próbából", de csakis próbából, felraknám a plafonomra.....................
Igen valami ilyesmi jól érzed , fel is került pár nap múlva, csak nem a plafonra . Sok fejtőrést okozott a maximálisan integrálódott elhelyezés, de sikerült.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
Jó újra látni a Yamaha-t
Sokan nem veszik komolyan a márkát, pedig főleg moziban szerintem nagyon ott van!! Ráadásul ez a kategória nagyon komolyan megépített, plusz számomra ez a dizájn nagyon bejött, a későbbiek már nem annyira... Örülök hogy jó helyen van!!
Nagyon tetszett az amit Te és amit "leoneottiz" kolléga is írtatok, hogy az ember mennyire örül, ha összejön az a rendszer, amiről "álmodoztunk" és örömmel ülünk le egy kicsit, hallgatózni, nézelődni..., ezt érzem lassan én is!
Üdv:
N.
Ahogy én sem vettem, nálam a nem ciánkék kijelzős modellek mindig előnyt élveztek, aventege sorozat sajnos dizájnra . Na majd ha felbukkan egy titán Z11 (de úgysem fog).
Amikor nálad jártam akkor már a dobozban csücsült az RSX asszem, kijelző és a center projektből végül lett valami? Dobj fel pár képet ha gondolod, szívesen látnám itt őket.
Jöhet mindenkitől bármi témába vágó megjegyzés/tapasztalat/képek, érdekel bármi a témában, és amúgy is használjuk ki a fórumot .
Bandi Mozifalodája
De aztán egy „jó barát” aki rendszeres filmes partner és a kezdetektől fogva cukkolt is ezzel, és előállt hogy adjam el a régi vásznát, mert már rég használaton kívül terpeszkedik nála a plafonon…
Ugye, és most az a rész jön, mi lenne ha "próbából", de csakis próbából, felraknám a plafonomra.....................
Bandi Mozifalodája
Jó újra látni a Yamaha-t
Üdv:
N.
Aavik - Borresen - Ansuz
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifaloda prologue 5.
A hangrendszer nagyvonalakban összeállt, és mivel kedvelem az vizuális összhangot is, így elkezdtem figyelni a Yamaha játékosok közt hátha felbukkan egy felsőbb kategóriás jó zenei paraméterekkel megáldott példány, ami a DVD filmek mellett jó auido CD képességekkel bír. Sokáig nem kellett figyelnem, hamarosan befutott egy S2500 -as példány, és köszönet érte jaca fórumtársunknak:
A régi rendszer utolsó talpon maradt egysége végül megmaradt; piaci értéke konvergál a nullához, és a dvd/divx -es szekcióra még talán szükség lehet.
Pioneer DV-300:
A felújítás előtt, mint a jó számítástechnikus, ügyeltem a lakás fő szobáinak rendes UTP kábelezésére. Így minden szobára jutott egy gigabites switch, a csomópontban egy gigabites routerral és N-es wifi-vel. Így mindenki a saját eszközével (pc, laptop, telefon, médiaplayer, stb…) hozzáfér a hálózati fájlszerveremen (NAS) tárolt gyűjteményhez, adatokhoz.
D-Link DNS-320 + 2*2TB WD Caviar Blue
Szerintem ez a legkényelmesebb módja az otthoni adatmegosztásnak, ez az alap NAS is gond nélkül streamel a két-három végpontnak HD anyagot és mellette akár futhat a torrent kliens is, és amit akár mobilról is vezérelhetek (maga a gonosz és a lustaság egyben J).
Időben körülbelül tavaly Novemberére értem a végére a fejlesztgetési hullámnak, és az audio szekciót tulajdonképp elméletileg lezártnak vettem és veszem is (gyakorlatilag meg: soha ne mond hogy soha ).
Amikor elkezdtem az egészet, és azalatt is meg sem fordult a fejemben, hogy mi lenne ha nem 42”-on játszanának előttem a színészek. Hisz eleve nem úgy terveztem meg a szobát, hogy a későbbiekben befogadjon egy projektort a kiegészítőiével együtt. Valahol megfordult a fejemben már, de nem tudtam elképzelni, hogy csüng a plafonon egy otromba vászon és egy kábelekkel teletűzdelt valami, és marhaságnak is tartottam, hogy akár több millió egységnyi jó magyar valutát is gond nélkül el lehet rá költeni, ááá jó nekem az LCD tévé…
De aztán egy „jó barát” aki rendszeres filmes partner és a kezdetektől fogva cukkolt is ezzel, és előállt hogy adjam el a régi vásznát, mert már rég használaton kívül terpeszkedik nála a plafonon…
/folyt. köv./
Köszönöm a figyelmeteket.
Bandi Mozifalodája
Kedves Batman 98! Az elmúlt öt hónapban ha volt pici időm, én is letelepedtem a rendszerem elé és az érzésem ugyanaz volt, mint Neked. Gondolom, hogy számodra is leírhatatlan az érzés, hogy olyan lett minden, amit nagyjából elképzeltél. Én ezzel úgy vagyok, mint a nőkkel, ha 80%-ban azt kapom, amit vártam, akkor nem próbálgatok tovább, mert 20% hiba alaphangon van bennem is (annál csak több...) és az valami leírhatatlan, ha az ember este nyugiban leülhet egy kicsit és vagy egy jó filmmel vagy zenével kikapcsolhat és elhessegetheti a mindennapok nyűgjeit. Gratulálok az okos és szisztematikus építkezéshez és jó szórakozást a továbbiakban!
Jól látod leoneottiz, a nyugalom és elégedettség lett mindenképp a végeredmény. A fórum lelkes felhasználóinak, moziguruinak is sokat köszönhetek itt és a szomszédban is, tulajdonképpen a topikkal szeretném megköszönni ezt.
Köszönöm, és viszont .
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Bandi Mozifalodája
Kedves Batman 98! Az elmúlt öt hónapban ha volt pici időm, én is letelepedtem a rendszerem elé és az érzésem ugyanaz volt, mint Neked. Gondolom, hogy számodra is leírhatatlan az érzés, hogy olyan lett minden, amit nagyjából elképzeltél. Én ezzel úgy vagyok, mint a nőkkel, ha 80%-ban azt kapom, amit vártam, akkor nem próbálgatok tovább, mert 20% hiba alaphangon van bennem is (annál csak több...) és az valami leírhatatlan, ha az ember este nyugiban leülhet egy kicsit és vagy egy jó filmmel vagy zenével kikapcsolhat és elhessegetheti a mindennapok nyűgjeit. Gratulálok az okos és szisztematikus építkezéshez és jó szórakozást a továbbiakban!
Osu no seishin!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifaloda prologue 4.
Az első beüzemelésnek már-már rutinszerűen álltam neki, egy kicsit már lohadt a lelkesedésem az előző versenyzők csalódásai miatt.
Elsőként mindig cd lejátszót kötök be, ott már sok minden eldől a produkcióból. Konfig átfut, alapbeállítások belőve, kedvenc számokkal felvértezett cd be a lejátszóba, lejátszás és…
Hoppá; meglepődés, csodálkozás, hallgató pozícióba telepedés on. A félvállról vett első teszt hosszabb zenehallgatásba csapott át.
Egész más tészta ez a Yamaha erősítő mint a többiek amiket eddig próbáltam, mindenféle finomhangolás nélkül köröket vert rájuk.
A C607 -eseknek kicsit agresszív a felső középtartománya számomra, túl direkt és tolakodó bizonyos hanganyagoknál. Tulajdonképpen ezért váltogattam az erősítőket, mert ezt a hangi hiányosságot nem igazán jól kezelték, általában még tovább rontották (főleg az Onkyo NR).
Pár szükséges plusz kábel beszerzése mellett fizikailag is bekerült véglegesen a helyére.
Finomhangolás után (itt jegyzem meg a YPAO mérőmikrofonos beállítás is a szemétdombra való ahogy a többieknél is), amivel jó néhány hetet eljátszadoztam, nagyon kellemes zenei és mozi profilokat sikerült elmentenem.
A parametrikus ekvalézer részletessége és beállíthatósága is messze jobb a többieknél, utólagosan átfutva a korabeli drágább modellek leírásait is (pio,hk,onkyo), elég nagy a szakadék testre szabhatóságra.
Végre az összeállt rendszer nagyon elnyerte a tetszésemet, ez így van a mai napig is; tényleg öröm nap mint nap használatba venni és a szabadidőmet efféle szórakozással tölteni.
A Firmware frissítése érdemel még pár szót; én frissítettem már mindenféle eszközét, de ennél amikor megláttam hogy kb. 40 perc, akkor elmormogtam egy rövid imát az elmü felé .
Apróbb finomítások persze változhatnak, kábelezés/elhelyezés, de sokáig fix pontok maradnak nálam a rendszerben.
A HD hangok világa új kábelezést, és fejlettebb lejátszókat igényelt. A PS3 természetesen marad, de a médialejátszóm sajnos elvérzett az újabb dekódolási szabványok miatt.
Egy A.C.Ryan PlayOnHD! Mini -t használtam már évek óta mindenféle probléma nélkül. Aránylag gyors volt, szinte mindent lejátszott, a távirányítója a leghasználhatóbb volt a mezőnyben.
De hát muszáj lesz utódot találnom, ha lehet elkerülni a szerintem túlárazott és agyon hype-olt márkákat (DuneHD és Popcorn mh) [és akkor most szerintem a fél avx olvasótábora felkötött az első fára ].
AC.Ryan tulajdonképpen megszűnt létezni: így kiesett, a sok gagyi kinézettel és tartalommal rendelkező kínai csoda úgyszintén. Akkor frissen megjelent márka került szemem elé, ami külföldi teszteken sok pozitív elismerést kapott.
Meg is rendeltem; mede8er MED600X3D (azóta ezen rötyögünk a húgommal: talán a világon ez a leghülyébb márkanév )
Megjött, és röviden: hibátlan. Gyors, okos, van normális terméktámogatás, nagyon jó jukebox funkció, személyre szabható; skin-ezhető menürendszer, iszonyat jó távirányító (messze jobb a többieknél, és világít), és nem utolsó sorban „olcsó”… szerintem igazi underdog - best buy a médialejátszók világában.
Küllemre kicsit csúnyácska, de aki erre akar adni annak ott az 1000 -es modell.
Őt bátran ajánlhatom, aki ésszerű frissítésben gondolkozik.
És nagyon sok az egyezés a playonhd mini - vel; chipset gyártó, menü logikája, távirányító elrendezése és hullámhossza (csereszavatos).
/folyt. köv./
Bandi Mozifalodája
Hangfalakban lesz még változás a folytatásban?
A két kicsi Jamo hangfalnak mi a szerepe a szekrényen?
Néhány észrevétel.
A subot nem lenne jobb a sarokból kivenni?
Nagyon be van oda szorítva az árva! Már a jobb front is közel van a falhoz SZVSZ.
A hangfalaknak jót tesz a tér, ha van rá lehetőség jobb kicsit előbbre húzni őket.
Nyugodtan leírhatod a negatív tapasztalataidat is, semmi gond nem lesz belőle!
Mindig van aki másképp gondolja, de ez így kerek!
Nem tervezem a cserét hosszútávon, nehéz az első triót emberi összegért fejleszteni. Esetleg valami kétutas monitor plusz a hozzávaló center.
Érdekes hogy azt hinné az ember 25 m2 -en már kifutják magukat a toronyhangfalak; pedig nem, a nappaliban (45m2) már kipróbáltam és ott már talán. De gyorsan visszavittem mert még a végén kitelepítek mindent .
Két kicsi Jamo épp járatódott front oldalról, így egyszerűbb volt.
40 centire van mindenki a faltól, kivéve a subot őneki ott jutott hely. Elhelyezésre jöhetnek a tippek kinek mi vált be: tartjátok e a kb 45 fokot, merre dől a hangfal; előre vagy inkább hátra, stb...
Fejlesztés talán a szubra fér rá. Erősséggel semmi gond, csak picit talán gyorsabb lehetne. Ha feltűnik egy zárt E7 vagy SUB660 akkor valószínűleg elgondolkozok.
Jöhetnek tippek az első trióra is ~200k környékén.
Bandi Mozifalodája
Hangfalakban lesz még változás a folytatásban?
A két kicsi Jamo hangfalnak mi a szerepe a szekrényen?
Néhány észrevétel.
A subot nem lenne jobb a sarokból kivenni?
Nagyon be van oda szorítva az árva! Már a jobb front is közel van a falhoz SZVSZ.
A hangfalaknak jót tesz a tér, ha van rá lehetőség jobb kicsit előbbre húzni őket.
Nyugodtan leírhatod a negatív tapasztalataidat is, semmi gond nem lesz belőle!
Mindig van aki másképp gondolja, de ez így kerek!
Bandi Mozifalodája
Én azt mondom, hogy ezek az erősítők zenére nem valók semmilyen rendszerben.
Sajnos igen, én nem mertem ezt így kijelenteni, de valóban az én tapasztalataim alapján is; ezek a száraz tények.
De azt elfelejtettem írni, bár ez minden rendszerre igaz: az egyes komponensek egy adott rendszerben való összhangja/együttműködése nagyon sok dologtól függhetnek. Egyéni ízlés, elhelyezési adottságok, kábelezés, stb...
Éppen ezért nem is tértem bővebbem ki a különböző kipróbált hangdobozok és erősítők általam tapasztalt negatívumaira. Hiszen szubjektív dolgok, ez mindenkinél más.
Mindenki addig nyújtózzon ameddig a takarója ér . A sorrend nálam is így volt/van, de azok már más kategória ($), sok más márka modellje is képbe kerülne, és ez így menne a végtelenségig. Mindig lesz egy nagyobb hal .
Ha a kategóriát nézzük Jamo dobozok mellé, szerintem hasonló Yamaha erősítőkkel lehet kihozni a legjobb produkciót. Így bátran merem ajánlani a kompetenseknek akik kipróbálnának mást is, a reflektor fényben pompázó felkapottabb márkák mellett.
Bandi Mozifalodája
Persze nagyon fontos, hogy egy rendszer elemei megtalálják egymást, de érdekes, amit írtál az Onkyo és HK erősítőkkel kapcsolatban.
Én azt mondom, hogy ezek az erősítők zenére nem valók semmilyen rendszerben.
A Yamaha 3800, Pio LX70 és akár az említett CA 650R teljesen más hangot nyújt.
Szerintem a sorrend is ez, de ezzel nem az örömödet szeretném csorbítani.
Az alapigazság persze az, hogy házimozi erősítő sztereó zenére nem való.
Ezzel lehet vitatkozni (én is szoktam), de ez sajnos így van.
Érdekes dolog még kipróbálni HM erősítő után kötve egy komolyabb sztereó végfok hogyan viselkedik a rendszerben.
Sok függ az erősítő pre-részétől és a belső felépítésétől, de ezen a vonalon még tovább lehet lépni.
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifaloda prologue 2.
Elméletileg összeállt a rendszer, és nagy tervekkel járattam be és szabtam fülre az elektronikákat. A cél még mindig a szalonban hallott összhang volt, zenehallgatás és filmezés integrált AVR vassal.
Még semmiféle kézetetést nem éreztem, hogy nyissak a HD hangok irányába.
De csak nem akart összejönni az elegy, igazából csalódás volt a produkció amit nyújtottak sztereón együtt. Többcsatornás módban mozin hozta azt amit szerettem volna hallani, itt már orbitális javulás mutatkozott az előző rendszerhez képest minden téren.
Hatalmas férfi agyam beindult és aztán arra a következtetésre jutott, hogy mégis csak két rendszert kéne csatasorba állítani és valamilyen sztereó HiFi komponensekkel megvalósítani a zenehallgató szekciót.
Mivel ez számomra mélyvíz volt és túlságosan sok pénzt nem is szerettem volna beleölni a tervbe, így két egészen másvilágból származó sztereó erősítőt szerváltam be. Hátha kis pénzből összejön a Pio G-Clef karakterű hang.
Onkyo majdnem integra A8830 és harman / kardon HK970
Jó oké, biztosan megfordul a fejekben hogy miért nem egyből valami régi nagyvas; Pio A676/717 vagy Sony Esprit F500/700, esetleg Denon PMA900 sorozatból valamelyik gépezet.
De mivel fő a kényelem; és kb. boka magasságban lett nekik a hely kialakítva, így a távirányító feltétel volt a keretben <40k.
Végül egyik sem váltotta be a reményeket sem különálló egységként átkapcsolóval, sem front pre-out ra kötve az AVR után.
Tapasztalatszerzésre remek volt, itt már elkezdtem játszani a különböző típusú és márkájú összekötőkkel és hangfalkábelekkel.
Végül is menniük kellett, én kissé pénznyelőnek éreztem ezt a sztereó vonalat, és újra megpróbáltam összehozni a dolgot egy modernebb középkategóriás AVR géppel, már HD, USB, és netes igényekkel.
Két középkategóriás erősítőt sikerült kölcsön kapnom a baráti körből: Onkyo TX-NR807 és HK AVR460.
Náluk már csak a zenehallgatás volt a próba fő célja, eltekintve a modernebb extra feature –ök mellett. Mindkét gép elvérzett pár óra alatt nálam sajnos, vicces de a kiöregedett AX3 nagyon magasra emelte a lécet nekik.
Úgyhogy hamar visszajuttattam a gazdájukhoz őket, hálás is vagyok nekik mert megspóroltak pár adok-veszek tranzakciót J.
És beláttam hogy ha zenélni szeretnék integrált házimozi erősítővel akkor a legfelsőbb polcról kell választanom a használt piacon, ennyit még talán hajlandó vagyok rááldozni ~200k.
Nincs mese legalább egy Pio LX70 -nek, Marantz SR8001 -nek, vagy egy CA 650R -nek kell következnie.
Külföldi teszteket és szakfórumokat bújva ebben az árkategóriában már fel-feltűntek a Yamaha megoldásai is a látókörömben, általában remek ár érték arányban.
Személy szerint túl sok jó tapasztalatom nem volt a márkával igaz csak az alsó/belépő kategóriából halottam pár gépet régebbről.
Fel is tűnt egy Yamaha RX-V3800 -as itt a fórumon, rövid tesztböngészés és utána olvasás után már ott is voltam norbee48 fórumtársunknál, akinél már pontosan tudtam mit keresek.
Pár perc után már kértem is Norbit, hogy csomagoljon, viszem, itt bizony egész más a hang mint az előző gépeknél. Klipsch RF-82 –es „szörnyeivel” prezentálta a pár rövid tesztet, szerencséje volt hogy kicsit fáradt és kimerült voltam, különben biztos nem szabadult volna egykönnyen tőlem . Gratula a remek rendszeredhez és köszi még egyszer a makulátlan gépet.
A végleges trónfosztás:
/folyt. köv./
Bandi Mozifalodája
Eddig ,jöjjön a folytatás....
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifaloda prologue 2.
A frissen elkészült szoba első hangba-vételénél, bár nagyon sokat változott az akkori rendszer hangképe, az erősítőt éreztem akkor a leggyengébb láncszemnek.
Az alap rendszer:
Onkyo TX-SR601E, Pioneer DV-300, Onkyo DX-7222, ACRyan PlayOnHD mini
frontok: Eltax Millenium 500, center: JBL EC25, surr: Wharfedale WH-20, sub: Wharfedale WH-210, alap és gyárimadzagok
Bandi Mozifalodája
Egy régi kedvenc és akkor elérhetetlen masina futott be elsőként egy Pioneer VSX-AX3 személyében.
Szegény kicsi Onkyot rögtön parkolópályára küldte és átvette a helyét. De elbánt rendesen az általam megszokott hangképpel is, eltávolodtak hangszínben teljesen a hangdobozok, hiába az AX3 részletes csatornánkénti EQ paraméterezhetőségével, valahogy az összkép nem akart összeállni.
Elkezdtem nézelődni a hangsugárzó szettek környékén, mindenképpen egy márka egy családjából szerettem volna a sorozatot beújítani. Elég sok márka képviselőit megfüleltem, elsősorban zenei téren hallgatóztam a szettek frontjait.
Szerettem volna a jó hang mellett impozáns és guszta külalakú dobozokat mindenféle előítélet nélkül kiválasztani.
Sub kérdésben, mindenféle teszt nélkül beszereztem egy Jamo SUB360 -at, pofátlanul olcsón jutottam hozzá; kihagyhatatlan volt. Hát fix pont lett a rendszerben, későbbi hallgatózás után is bebizonyosodott, hogy kivételesen jó mélyláda. Talán a Klipsch cooperációnak köszönhetően, talán nem. De később a forgalmazónál is elismerte a srác hogy a 260/360/660 széria sokkal erősebb az 50 es szériánál. A régi WH-210 esem pedig egy elrettentő negatív példa volt mellette…
JBL ES/Studio, Dali Concept/Lektor, Polk TSi/RTi, Wharfedale Diamond 10, Jamo S/C, esetleg Klipsch RF vagy B&W 600as széria.
Kb. ezek voltak az akkori látótérbe (<400k) került márkák, és próbáltam minél több tapasztalatot összeszedni.
Meg is hallgattam jó pár felállást belőlük, és a végére hagytam hazánk elég régóta egy cég által képviselt márkáját, de nem vártam el túl sokat tőle.
A szakfórumok az S szériát röviden így jellemezték: szép, hangra budget, a C szériáról meg úgy kellett még tesztet is vadászni.
Nekem nyolc, gondoltam, egy próbát mindenképpen megér, irány a Hegedűs Gyula utca. Az S széria pár perc után lekerült a listámról, jöhetett a C, és ha nem tetszett volna, akkor max. egy kis B&W a végére.
Hát a demo NR Onkyotól sem dobtam hátast, surroundban kiváló volt a C600-as Jamokkal, de zenén csúnyán elvérzett. Már majdnem dobtam a jamós projektet, amikor valahogy átkötődött a Pioneer G-Clef rendszerre a két front. Hát hihetetlen jól összedolgoztak, nálam annyira meghatározó volt a hangjuk együtt, hogy el is döntötte a hangdoboz kérdést.
/ Ügyeltem az összes teszt alatt arra, hogy árban ne kerüljenek túl drága elektronikák alájuk, ezzel csak magam vertem volna át. Természetesen mindig van jobb és szebb, pénztárca függvényében nálam ez nyert./
(A forgalmazó egy külön fejezet, ha esetleg valaki Jamoban gondolkodik majd, pillantson ki északi rokonaink internetes áruházaiba. )
Pár hónapig terelgettem a forintokat a szükséges irányba és már le is adtam majdnem a netes rendelést, amikor felbukkant itt a bolhán a szett az eladó hangdobozok között.
Igaz, az ország másik felén , de túl sokáig nem gondolkoztam rajta, és rövidesen már nálam is landoltak.
Persze köszönöm gida fórumtársunknak még egyszer a dupla asszisztálást, hisz képes volt front-center trió mellé keríteni megfelelő háttereket és elhozni Budapestre.
Jamo C607, C60CEN, C601, SUB360 és Pioneer VSX-AX3
(a 601 -esek épp bejáródnak)
/folyt. köv./
Bandi Mozifalodája
Gratula!
Kíváncsi vagyok a történetre!! Követni fogom ezt a topicot (is)!!!
Köszi neked is.
Ezt tőled el is várom , mint az elkészült rendszer egyik meghatározó fix pontjának a donorja.
Bandi Mozifalodája
Én a saját „egyszobás” megoldásomat szeretném bemutatni nektek.
Gratula!
Kíváncsi vagyok a történetre!! Követni fogom ezt a topicot (is)!!!
Aavik - Borresen - Ansuz
Bandi Mozifalodája
hogyan sikerült meggyőznöd a "környezetedet" a változtatás fontosságáról!
Szerencsém van, eléggé zene és film kedvelő népek vesznek kőrül. És amúgy is rég belátták, hogy egyoldalú harc ellenkezni .
Bandi Mozifalodája
Gratulálok én is hozzá,hangulatos és igényes lett a szoba.
Thx.