Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Én szeretnék egy cd lejátszót venni használtan.De még mindig nem vagyok tisztában igazából mitől jó a csak cd játszó?Mi a különbség egy dvd lejátszó és közte.DAC?Frekvenciamenet?Torzítás?...
Szerintem ez ilyen meghallgatós dolog. Az adatok sokszor akár meg is egyezhetnek, de a CD sokkal másabbul (talán szebben ) fog szólni.
Egyszer még régen, 2001-2002 körül elkerült a még most is meglévő DVD-m, az 535-ös pio egyik ismerősömhöz, h meghallgatjuk. Neki akkor hozzám képest már "komoly hifije" volt: egy Pioneer A-109-es erősítő, egy pár Jamo Studio 180-as hangfalpár, meg egy Marantz CD-játszó. Hát, ezen a nem éppen felső kategóriás láncon is simán leverte az akkor használtan 10-12e-ért vett malac CD a nem éppen túl öreg DVD-t. Még akkora tere sem volt a zenének, mint előtte, cincogott össze-vissza, hallgathatatlan volt.
Persze általános esetben javul a helyzet, ha nem a saját DAC-ját használod, de még úgy sem az igazi...
Szvsz.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Tigris Hozzászólás ma 7:33
Tigris, már megint kicsit szélsőségesen nyomod...
Van benne némi igazság is de jobban belegondolva nincs igazad.
De most olvasom a korábbi hozzászólásokat, inkább DAC-ot veszek.
sac.
Támogatom az elhatározásod.
Persze ha tudod merre indulsz...
De még mindig nem vagyok tisztában igazából mitől jó a csak cd játszó?Mi a különbség egy dvd lejátszó és közte.DAC?Frekvenciamenet?Torzítás?
Nem tudom pontosan és nem akarok nagy baromságokat írni de a lényeg az hogy a cd játékos csak arra van "kihegyezve", a dvd pedig másra kell megfelelnie (persze a közép felső mezőny más dolog...).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nekem még nincs elképzelésem, hogy pontosan mit kéne venni, de itt biztosan tud valaki segíteni...
A fiam még a beszédtanulás kezdeti stádiumában van és szeretném megörökíteni a hangját. A testvéreinél is próbálkoztam ezzel, de elég gyenge eredménnyel, bántóan zajosak lettek a felvételek. Most szeretnék valami maradandóbbat és tényleg jó minőséget.
Elsőként valamilyen digitális hangrögzítő kütyüben gondolkodtam, mert előnyös, hogy oda viszem ahová kell (mint a kerekeskút, amit oda lehet tolni ahol a víz van :-) ) Ez a két készülék tetszett leginkább, de kicsit drágák.
http://cgi.ebay.com/Tascam-DR-1-Portabl ... 286.c0.m14
http://cgi.ebay.com/SONY-PCM-D50-Portab ... 286.c0.m14
Gondolkodtam egy komolyabb mikrofon vásárlásán is, mert talán azért az jobb hangminőséget nyújtana, de ezekhez végképp nem értek. Azt látom, hogy kellene hozzá pl. egy ilyen készülék is, amin keresztül mondjuk már a számítógépre tudom kötni.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0292327911
(egy mellék kérdés: Ez a Tascam, tulajdonképpen DAC-ként is használható?)
Nem ragozom tovább, segítsen akinek vannak gyakorlati tapasztalatai ezen téren.
Főleg a mikrofon kiválasztásában vagyok gondban, melyik az ami már jó eredményt ad, de még nem igényel stúdió körülményeket.
A 60-as években apám a hangomat vette fel orsós magnóra. Én már videóra vettem a gyerekemet egy kamerával.
Hidd el, a családban mindenki szívesebben nézi a kamerás felvételeket, minthogy pár perc gügyögést hallgasson bármilyen adathordozón ill. minőségben.
A videón akkor is érdekes, hogy mit csinál, amikor éppen nem beszél folyamatosan.
A régi felvételeid gondolom azért voltak zajosak, mert amikor két szó között csend volt, akkor az automatikus felvételi jelszint hasznos jel hiányában a háttérzajt erősítette fel a beállított középértékre.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
8000EFt.-Drágállottam.
a 8 milliót én is drágálnám!
Elírtam.8EFt.De most olvasom a korábbi hozzászólásokat, inkább DAC-ot veszek.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
8000EFt.-Drágállottam.
a 8 milliót én is drágálnám!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Én szeretnék egy cd lejátszót venni használtan.De még mindig nem vagyok tisztában igazából mitől jó a csak cd játszó?Mi a különbség egy dvd lejátszó és közte.DAC?Frekvenciamenet?Torzítás?
Néztem használtban onkyo cd-t, 8000EFt.-Drágállottam.Olyan amilyen itt a fórumon van pezsgő színben.Valahol láttam.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Egy 15 éves CD simán viszi a normál rt lemezeket.
Nekem van olyan régi CD játszóm itthon, ami a CD-k itthoni megjelenése utáni első évben vettem, és minden gond nélkül viszi az írt lemezeket...
Egy-két tipus van ugyan ami nem, de azokról meg mindenki tud, pl van Sony olyan meg tán Marantz , nem sorolnám
A 25 éves Sony-m is tudja.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Tigris
Már megint úgy osztogatsz tanácsokat, hogy nem vagy felvilágosulva...
Ezekkel a régi CD lejátszókkal az a gáz, hogy öreg a futómű lehet nálad 1 hónap és megadja magát
Semmi se indokolja, ráadásul ennek van előzménye, a legtöbb esetben valami jelzia dögledezést, sőt kifejezetten futómű hiba az elég ritka, inkább a vele együttlévő kiolvasó az ami ilyenkor elhaláloz-hat
Tesztmegoldás: jól teleírt jó karcos szar lemezt vinni, amin sok sok tarck van. lépetéskor ha nem talál egyből oda ahová, akkor már lehet gyanús a dolog.
Arról nem is beszélve, hogy alig játszanak le valamit
Egy 15 éves CD simán viszi a normál rt lemezeket.
Nekem van olyan régi CD játszóm itthon, ami a CD-k itthoni megjelenése utáni első évben vettem, és minden gond nélkül viszi az írt lemezeket...
Egy-két tipus van ugyan ami nem, de azokról meg mindenki tud, pl van Sony olyan meg tán Marantz , nem sorolnám
Technicsből nekem az SL-PG 580 volt és szerintem nagyon korrekt hangot adott...Az is megvehető 10 körül, kérdés mennyire van agyonhasználva.
Ezekkel a régi CD lejátszókkal az a gáz, hogy öreg a futómű lehet nálad 1 hónap és megadja magát. És akkor kifizettél 10-15 -öt a gépre meg majd megint ennyit a futóműre és a javításra.
Az enyémmel jól járt aki megvette , mert aktívan 1-1,5 évet ment csak a gép.Akkor vettem mielőtt kimentem Kanadába és muter szekrényében állt a saját dobozában.
A CA 640 egy nagyon jó kis CD abba megérné belefektetni a pénzt 40 körül már láttam.Ha ennyit nem akarsz CD-re akkor másodkézből kell venni egy philipset amit tudod, hogy nincs széthajtva.Én nem vennék CD-ből régi használt gépet, épp a fent említett problémák miatt.Arról nem is beszélve, hogy alig játszanak le valamit.Nagyon sok készülék csak a gyári lemezekkel bír el.
Csak kérdés... Miért kell digi kimenet? Mire ill. miért használnád azt?
Későbbiekben valószínű beújítok egy Lupust és nincs elég bemenet az erősítőmön...Ez nem biztos, de jo a biztonság
A digit kimenetet semeddig sem tart kivezetni a gép hátuljára...
Nekem még nincs elképzelésem, hogy pontosan mit kéne venni, de itt biztosan tud valaki segíteni...
A fiam még a beszédtanulás kezdeti stádiumában van és szeretném megörökíteni a hangját. A testvéreinél is próbálkoztam ezzel, de elég gyenge eredménnyel, bántóan zajosak lettek a felvételek. Most szeretnék valami maradandóbbat és tényleg jó minőséget.
Elsőként valamilyen digitális hangrögzítő kütyüben gondolkodtam, mert előnyös, hogy oda viszem ahová kell (mint a kerekeskút, amit oda lehet tolni ahol a víz van :-) ) Ez a két készülék tetszett leginkább, de kicsit drágák.
http://cgi.ebay.com/Tascam-DR-1-Portabl ... 286.c0.m14
http://cgi.ebay.com/SONY-PCM-D50-Portab ... 286.c0.m14
Gondolkodtam egy komolyabb mikrofon vásárlásán is, mert talán azért az jobb hangminőséget nyújtana, de ezekhez végképp nem értek. Azt látom, hogy kellene hozzá pl. egy ilyen készülék is, amin keresztül mondjuk már a számítógépre tudom kötni.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0292327911
(egy mellék kérdés: Ez a Tascam, tulajdonképpen DAC-ként is használható?)
Nem ragozom tovább, segítsen akinek vannak gyakorlati tapasztalatai ezen téren.
Főleg a mikrofon kiválasztásában vagyok gondban, melyik az ami már jó eredményt ad, de még nem igényel stúdió körülményeket.
Wampa1!Igy néz ki?
Pontosan! Komoly mi? De nekem tetszett a hangja
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Milyen játékosod van jelenleg?Lehet hogy csak pár csavart kell meghúzni... hogy ne ugráljon és egy kis tisztítás az egész.
Vidd el egy műszerészhez és nézze meg.
Vagy vegyél egy játékost ami normálisabb (10-15 körül).
A H/K-k elég jók de valszeg egy kicsivel drágábbak is...
Sony CDP-297, még apukámtól örököltem Régen agyonra hallgattam, nem véletlenül. De ma már néha olvas, néha nem(inkább nem) meg ha fehuzom a hangerőt ugrik benne a lemez. Felnyitottam, mondom biztos poros, kicsit megfujkálom és jo is lesz...Egy szem por nem volt benne! Amiota lejött a gyártoszalagrol azota nem volt felnyitva szerintem. Na mind1, ebbe már nem ölök pénzt, sztem inkább veszek valami olcsót ha találok. Nem akarok rá sokat költeni, nem hallgatok annyi cd-t...
Wampa1!Igy néz ki?
Csak kérdés... Miért kell digi kimenet? Mire ill. miért használnád azt?
Későbbiekben valószínű beújítok egy Lupust és nincs elég bemenet az erősítőmön...Ez nem biztos, de jo a biztonság
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Igazábol azért gondolom egy CD játszón, mert ami most van az olyan, hogy néha olvas-néha nem, nagyobb hangerőnél meg ugrik a lemez...Kéne valami "normális" CD játékos, amin néha hallgatnék CD-ket, de digit kimenet kéne rá és lehetsőség szerin ezüst vagy pezsgőarany színű lenne a legjobb. És persze ne legyen drága
Csak kérdés...
Miért kell digi kimenet? Mire ill. miért használnád azt?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Marantz CD 6000 OSE LE-ről valami vélemény? Van egy eladó 40k-ért...
Jó készülék... (mondjuk speciális hangkarakterrel)
Mondjuk 40-ért nem vennék cd játékost. De lehet gondolkozni rajta.
Az egyik haver gondolkodik a CA540D játékosának a cseréjén (HDMI hiánya miatt), nagyon jó cd hanggal.
Kérdés hogy menyit szán rá az ember és menyit és mire használná.
Hát igen én se szánok rá 40k-t, olyan max 20-ba gondolkodtam...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Jó készülék... (mondjuk speciális hangkarakterrel)
Mondjuk 40-ért nem vennék cd játékost. De lehet gondolkozni rajta.
Az egyik haver gondolkodik a CA540D játékosának a cseréjén (HDMI hiánya miatt), nagyon jó cd hanggal.
Kérdés hogy menyit szán rá az ember és menyit és mire használná.
A h/k 40 ezer lenne, de nem ezt akarja elsősorban eladni, hanem egy régi Technics SL-PG300-at 10 ezerért. Mondjuk még hibátlan kívül-belül, el kell ismerni.
A Sony CD-knek könnyen döglik a futóműve. Ha van ismerős műszerész, aki potom pénzért átnézi, akkor el lehet vinni, de alapból azt mondják, hogy futóműcsere 15 ezerért. Annyit meg már tényleg nem ér meg.
Az ugrás a külső rezgéstől van, lehet nagyobb hangerő miatt, de attól is, ha megpöcköljük az előlapját. A lézer már nem tudja tartani a fókuszt a vezetőspirálon és ugrik egyet a lejátszás.
Milyen játékosod van jelenleg?Lehet hogy csak pár csavart kell meghúzni... hogy ne ugráljon és egy kis tisztítás az egész.
Sony CDP-297, még apukámtól örököltem Régen agyonra hallgattam, nem véletlenül. De ma már néha olvas, néha nem(inkább nem) meg ha fehuzom a hangerőt ugrik benne a lemez. Felnyitottam, mondom biztos poros, kicsit megfujkálom és jo is lesz...Egy szem por nem volt benne! Amiota lejött a gyártoszalagrol azota nem volt felnyitva szerintem. Na mind1, ebbe már nem ölök pénzt, sztem inkább veszek valami olcsót ha találok. Nem akarok rá sokat költeni, nem hallgatok annyi cd-t...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Igazábol azért gondolom egy CD játszón, mert ami most van az olyan, hogy néha olvas-néha nem, nagyobb hangerőnél meg ugrik a lemez...Kéne valami "normális" CD játékos, amin néha hallgatnék CD-ket, de digit kimenet kéne rá és lehetsőség szerin ezüst vagy pezsgőarany színű lenne a legjobb. És persze ne legyen drága
Milyen játékosod van jelenleg?
Lehet hogy csak pár csavart kell meghúzni... hogy ne ugráljon és egy kis tisztítás az egész.
Egy kollégám akarja eladni az MP3-at is lejátszó, 1-1,5 éves h/k CD-jét, megkérdezem, hogy mi a típusa és mennyit szertne érte kapni.
Ok, thx
Gondolkoztam rajta, de nincs most erre 70k-m sajna
Keress egy 10 év alatti Marantzot, abból a legkisebb is veri a Technics-et. Lehet, hogy nem 7 ezer lesz, de nagyon meg leszel a hangjával elégedve.
Egy kollégám akarja eladni az MP3-at is lejátszó, 1-1,5 éves h/k CD-jét, megkérdezem, hogy mi a típusa és mennyit szertne érte kapni.
Vegyél egy Jungson DVD játszót.Elég jó DAC van benne.Az ára sem sok.
Gondolkoztam rajta, de nincs most erre 70k-m sajna