Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Stirlitz írta:
2018.09.19., szer. 18:57
Udv a T. Tarsasagnak!

A melyladam 4 tusken -edzett acel- van melyek 3 cm-es granit alapon allnak, ami alatt 10 mm vastag neopren talalhato. Kerdezem, hogy a tuskek ala erdemes-e tenni alatetet? Amiket neztem azok aluminiumbol vagy rezbol keszultek. Az aluminiumba biztosan belefurodik a tuske, de gyanitom, hogy a rez sem all ellen a nyomasnak, a lada 22 kg. Vagy itt pont az lenne a lenyeg, hogy belehatoljon a tuske? Ezen alatetek olyanok, hogy egy 90 fokos kupot esztergaltak a kozepebe, azt irjak igy barmilyen tuske illik bele. Van ennek a bemelyedesnek jelentosege, vagy eleg egy sima alatet? Ilyenem van acelbol.

Szoval, kell-e alatet jelen esetben, ha igen, akkor mibol keszuljon?

Elore is koszonom hozzaszolasaitokat:

Stirlitz
Gondolom a gránitlapot csak erre használod, így ha netán karcos lenne nem okozna lelki traumát. Bár elég kemény anyag úgyhogy nem hinném.

Az alátéteket azért használják hogy a pl. parketta, laminált parketta, linóleum, padlószőnyeg ne sérüljön, lukadjon ki.

Ezeknek az alátéteknek nincs akusztikai szerepük.

Persze vannak olyan alátétek is...

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Stirlitz írta:
2018.09.19., szer. 18:57
Alátétet tudtommal azért használnak, hogy ha mozogna a hangfal, akkor ne karcolja össze a parkettát/padlólapot.
Hogy kell-e tüske? Nekem hungarocell jellegű csomagoló anyagon áll a mélynyomóm, hogy porszívózás közben ne verjük össze az oldalát. Ugyanolyan jól szól, mint amikor a saját lábain állt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Stirlitz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Stirlitz »

Udv a T. Tarsasagnak!

A melyladam 4 tusken -edzett acel- van melyek 3 cm-es granit alapon allnak, ami alatt 10 mm vastag neopren talalhato. Kerdezem, hogy a tuskek ala erdemes-e tenni alatetet? Amiket neztem azok aluminiumbol vagy rezbol keszultek. Az aluminiumba biztosan belefurodik a tuske, de gyanitom, hogy a rez sem all ellen a nyomasnak, a lada 22 kg. Vagy itt pont az lenne a lenyeg, hogy belehatoljon a tuske? Ezen alatetek olyanok, hogy egy 90 fokos kupot esztergaltak a kozepebe, azt irjak igy barmilyen tuske illik bele. Van ennek a bemelyedesnek jelentosege, vagy eleg egy sima alatet? Ilyenem van acelbol.

Elore is koszonom hozzaszolasaitokat:

Stirlitz

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

thxfan írta:
2018.09.06., csüt. 18:03
-KP- írta:
2018.09.06., csüt. 14:34

Nem tudom láttad-e, van ott eldugva egy JBL 4645 mérés is :)
Érdemes megnézni az agyonhájpolt subok mérési eredményeit és összehasonlítani néhány DIY és a topicomban is linkelt subbal, lesz meglepetés ;).
Ez azért olyan, mintha egy végfokot pusztán a teljesítmény alapján értékelnél.
Ha a dobhártyád beszakítása a cél, akkor ezek jó adatok és vedd meg a "legtöbbet tudót".
:smile32:

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

-KP- írta:
2018.09.06., csüt. 14:34

Érdemes megnézni az agyonhájpolt subok mérési eredményeit és összehasonlítani néhány DIY és a topicomban is linkelt subbal, lesz meglepetés ;).
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hiccusz írta:
2018.09.06., csüt. 06:19
Szub tesztek, mérési eredményekkel
https://data-bass.com/data?page=systems&type=0

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Szub tesztek, mérési eredményekkel
https://data-bass.com/data?page=systems&type=0

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Segítsetek már légyszi.
Egy ismerősöm megkért, hogy segítsek neki eladni pár cuccot. Nem nagyon vagyok képbe ezeknek az áraival, segítsetek beárazni plíz. Gondolom, hogy nem képvisel túl nagy értéket.

Wharfedale WH 1.1 Centre 1 db.
Wharfedale WH 1.1 Surround 1 pár (ehhez van egy pár vogel’s állvány)
Wharfedale WH 208 Sub 1 db.

Fekete színűek, hasznaltak, de kultúrált állapotú cuccok, pár apró esztétikai sérülés azért van rajta, de nem vészes.
Még nem kötöttem be őket, csak elhoztam.

Előre is köszi a segítséget. leborulok.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Mirage
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Mirage »

Üdvözletem!

Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy mennyit érhet mostanság egy Dali AW 10 subwoofer teljesen új állapotban, nem volt használva még. Gyári garancia már nincsen rá, de 1 hónapot én vállalnék rá legalább.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ha ez számít valamit, a Pro Audio világban szinte kizárólag bassreflex és band-pass szubsugárzókat alkalmaznak.

De tudom, hogy felesleges erről érdemben írni, mert pár hét múlva ugyanúgy fel fog merülni a kérdés. :)
[/quote]
A pro világban jelentősen nagyobb szerepe van a hatásfoknak,így ez nem igazán mérvadó!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2018.08.07., kedd 20:51
Talán mert mindegyiknek megvan a maga rajongó tábora, a gyártók meg belőlük élnek. Én nem hiszem, hogy általánosságban egyértelműen kijelenthető, melyik megoldás a jobb, hiszen bármelyiket el lehet rontani.
Ezzel egyet értek, egy hangfalgyártó írta egyszer, hogy minden hangfal egy kompromisszum, univerzális jó megoldás nem létezik.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2018.08.07., kedd 15:59
Amiről lehetne beszélgetni, hogy miért gyártanak zárt, reflexes vagy passzív radiátor mélynyomókat?
Talán mert mindegyiknek megvan a maga rajongó tábora, a gyártók meg belőlük élnek. Én nem hiszem, hogy általánosságban egyértelműen kijelenthető, melyik megoldás a jobb, hiszen bármelyiket el lehet rontani. OK, a bassreflex dobozt könnyebben, mert azok elvileg több figyelmet igényelnek (pl. egyedi hangolás), de mivel nem kapják meg, sok a selejt, tehát rosszabb a hírük. Zárt dobozt könnyebb csinálni, kisebb helyet is foglal, de kevés hangszóró illik bele, nem megy olyan mélyre és alacsonyabb a hatásfoka is. A passzív membrános megoldás valahol a kettő között van, de általában inkább a hibákat viszi tovább, nem az erényeket. Ha ez számít valamit, a Pro Audio világban szinte kizárólag bassreflex és band-pass szubsugárzókat alkalmaznak.

De tudom, hogy felesleges erről érdemben írni, mert pár hét múlva ugyanúgy fel fog merülni a kérdés. :)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Amennyire tudom, a passzív membrán szinte mindig arról szól, hogy nagy hangot kihozni kis dobozból. Többnyire ez a fő cél, hiába írnak mást.

Fish írta, hogy "az sem igaz ,hogy ha nagyobb akkor jobb" Márpedig a méret igen is meghatározza a minőséget is. Feltételezve hogy azonos minőségi szinten maradunk és nem über alles 12-es hangszórót hasonlítunk über gagyi 18-assal. Minél mélyebb hangot minél nagyobb hangnyomáson minél kisebb membránfelülettel akarunk megszólaltatni, annál nagyobb kitérés és torzítás mellett fog ez megvalósulni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Inkább ide írom, mint Fish topicjába, mert általánosabb témának gondolom. Szóval passzív radiátoros vs bassreflex mélynyomók és a hangminőség.
Tudtommal a Rel egy passzív radiátoros láda, ami sokkal több hasonlóságot mutat a reflexes mélyládákkal, mint a zártakkal. Éppen ezért, ha a reflexes dübörög, akkor a passzív radiátoros is. Ha pedig a Rel mégsem dübörög, akkor ez azt jelenti, hogy A reflexes mélynyomóknak sem kell dübörögnie feltétlenül.

Amiről lehetne beszélgetni, hogy miért gyártanak zárt, reflexes vagy passzív radiátor mélynyomókat?

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Fecke78 »

Én köszöni ,
akkor menni venni vastagabb :tutiok:

Csutka

Fecke78 írta:
2018.08.02., csüt. 10:29
gondolkodik.gif
Értem én a jó szándékot , de nekem ez nem mond semmit .
Kérlek beszélni nekem egyszerüen , mondani meg én venni 1,5 vagy venni vastagabb 2.5 !
Én köszöni szépen , ne terhelni le agyamat értelmezhetetlen táblázattal leborulok.gif
Ha elférni és bírni pénztárcával, akkor venni vastagabb.
;)

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

gondolkodik.gif
Értem én a jó szándékot , de nekem ez nem mond semmit .
Kérlek beszélni nekem egyszerüen , mondani meg én venni 1,5 vagy venni vastagabb 2.5 !
Én köszöni szépen , ne terhelni le agyamat értelmezhetetlen táblázattal leborulok.gif

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Fecke78 írta:
2018.08.02., csüt. 07:44
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni Atmos hangszoróhoz Magnat ic82 és egy marantz sr 6011 erüsitőhöz mekkora keresztmetszetü kábelt rakjak 2x1,5mm vagy 2x2,5mm?
Köszönöm
Ez a kábel hosszától és a pénztárcádtól függ:
Kép

Fecke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni Atmos hangszoróhoz Magnat ic82 és egy marantz sr 6011 erüsitőhöz mekkora keresztmetszetü kábelt rakjak 2x1,5mm vagy 2x2,5mm?
Köszönöm

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

-KP- írta:
2018.08.01., szer. 16:31
3 ajtó, falratolt hallgatási pozíció üveggel mögötte, ezzel így összegyűjtötted a problémákat széepen :D Jó lesz majd a külön moziszoba :D
Egyelőre ez van. Az alapokat én is ismerem, de néhány adottságot jelenleg nem tudok megváltoztatni, sajnos. Egyik ilyen a falratolt hallgatási pozíció. Azt hiszem, látszik, miért. Igenigen, a külön mozi- és zeneszoba, vagyis a tetőtér majd elválasztatlan egyterű lesz, na ott lesz hely oda rakni fotelt, állványt, hangfalakat, ahová kell. Kifejezetten csak ezért akarom beéppíttetni a tetőteret. A ház alapterülete egyébként kb 120 nm.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Csutka

Aszpirin írta:
2018.08.01., szer. 16:00
Vinkler írta:
2018.08.01., szer. 15:00
Tudom, hogy előre sugároz, de mindegy is, arra gondoltam, hogy szétrázza a szekrényt, továbbadva a rezgeseket a készülékeknek is, ami nem szerenccsés.
Oldalt és hátul is lehet jó a sub, installáció kérdése, de valami akusztikai szakit kellene esetleg megkérdezni, hogy ő mit ajánlana.
Na erre jó a fórum egy ilyen magamfajta botcsinálta kezdőnek... Szóval köszi! Erre nem gondoltam., főleg a súlya miatt, ami 25 kg fölött van. De akkor kiveszem a szekrényből.
Amíg nem lesz moziszoba-
Húzd egy kicsit jobbra a szekrényt a jobb oldali hangfalig. Mellé balra tedd be a szubot és egy picit ha kell húzd balra a bal oldali hangfalat. Nagy a szub, de keskeny viszonylag - szerintem el fog férni.
Nem lesz szimmetrikus a szekrényed (persze a centert is el kell tolni...), de ha úgyis terv az, hogy máshová költözöl az új HIFI szekrény nem olcsó mulatság és fölösleges.

:smile32:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

3 ajtó, falratolt hallgatási pozíció üveggel mögötte, ezzel így összegyűjtötted a problémákat széepen :D Jó lesz majd a külön moziszoba :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

-KP- írta:
2018.08.01., szer. 14:14
Esetleg pár fénykép, hogy néz ki a szoba többi része?
Egyetlen képet találtam itt a tableten a szoba hátsó feléről:
(most nem vagyok otthon)
8FFB2651-AA31-4005-BA45-217E673E7790.jpeg
8FFB2651-AA31-4005-BA45-217E673E7790.jpeg (864.18 KiB) Megtekintve 2119 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2018.08.01., szer. 15:00
Tudom, hogy előre sugároz, de mindegy is, arra gondoltam, hogy szétrázza a szekrényt, továbbadva a rezgeseket a készülékeknek is, ami nem szerenccsés.
Oldalt és hátul is lehet jó a sub, installáció kérdése, de valami akusztikai szakit kellene esetleg megkérdezni, hogy ő mit ajánlana.
Na erre jó a fórum egy ilyen magamfajta botcsinálta kezdőnek... Szóval köszi! Erre nem gondoltam., főleg a súlya miatt, ami 25 kg fölött van. De akkor kiveszem a szekrényből.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

-KP- írta:
2018.08.01., szer. 14:14
Telefon egy kis tartóra fel a falra, aztán vágd ki azt a szekrényt a fenébe onnan. Egy több részes készülék állvány középre és akkor még marad némi hely a szubnak. Ezt akkor is érdemes, ha a szubot végül oldalra vagy hátra teszed.

Plusz nem ártana némi akusztikai kezelés se, akár DIY, mert ahogy nézem minden fal, meg a parketta is full csupasz. Az enyém is ilyen volt, és finoman szólva is borzasztó volt. Most sokkal jobb.

Mekkora a szoba amúgy? REW Room Simulatorral el lehetne játszadozni. Esetleg pár fénykép, hogy néz ki a szoba többi része?
Köszi! A szekrény ki, állvány be az napirenden lesz és marad, amíg megvalósul...
A szobaméret kb 15m2, baloldalon egy ajtóval kezdődik (onnan szűrődik a fény), és jobboldalt meg hátul van egy ajtó. A baloldali fal mentén egy háromszemélyes kanapé van, szembe a tévével egy kétszemélyes, a jobboldali falon pedig egy fotel és egy sok-sok darabos CD-tartó. A hátsó falon van egy ablak, előtte sűrűn redőzött, de vékony anyagú függöny.

Sajnos ez a szoba egyúttal “nappaliként” is funkcionál, egyelőre nincs külön moziszoba (az majd akkor lesz, ha beépül a tetőtér, de ahhoz le kell járjon a lakáskasszám)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”