Szerintem meg az egyik legjobb krimisorozat. Legalábbis az első két évad mindenképp. Sorozatos oldalakon, csoportokban is rendszeresen a legjobbak között említik. Az ilyen kommentekre meg nem tudok mit mondani
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Én is belenéztem a skandináv szériába, aztán elég hamar be is zártam, mert nem fogott meg benne semmi.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Ha az eredeti egy Skandináv sorozat, nem szabad abba a hibába esni, hogy az amerikai változatot nézed meg.
Mi láttuk az eredetit, majd belenéztem az amcsiba és bélhányás. Szvsz.
Mi láttuk az eredetit, majd belenéztem az amcsiba és bélhányás. Szvsz.
Szerintem!
Lehet nem ugyanazt a filmet néztük...
[/quote]
Lehet... de nem baj az. :)
(Apám mozigépész volt, én gyerekkoromban rengeteg filmet láttam, sokat a vetítőteremből. Ő indította az egyik gépet, én állítottam le a másikat. Szén-ívvel csinálta a fényt, segítettem visszatekercselni a filmet. Azóta sok filmet láttam az elmúlt 50 évben... nekem így alakult ki a "filmlátásom"...)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Lehet nem ugyanazt a filmet néztük, de nekem ez erősen B kategóriás volt, abból is a gyengébb fajta.zx07 írta: ↑2022.02.14., hétf. 14:49KINGSMAN: Kezdetek
Nem spoilerezek...
Megnéztük családilag. Talán Rasputyin viselkedése és egy-két beszólása erős a gyerekeknek, de mégsem éreztem rajta a kötelező buzizást vagy woke-izmust. Van benne néhány véresebb jelenet, amúgy családi film kategória. Az előző két részre szerintem nem is hasonlít, önállóan is értelmezhető és nézhető film. Mindenesetre pörgős, az első világháború háttér-eseményeit sajátos módon értelmező alkotásról van szó. Jól összefonták a történetet az 1913-1914-es eseményekkel. Néha szórakoztató, néha szomorú, nem amerikai happy-endes film, amiben a főhős péppé veri az ellenséget. Itt vissza is ütnek. Jó bemutatja az angol dandy-stílust, amivel amúgy sok embernek érdemes lenne megismerkedni. Az arisztokratikus báj, a kecs és a kellem végig tettenérhető a filmben. (Csakúgy mint a másik kettőben Colin Firth-el). Csavaros a történet-vezetés, a végére is marad csattanó. Technikailag rendben van a film, jó az operatőr-munka, a vágások, a zene.
Nem B-kategóriás film. Erősen ajánlott.
A Kingsman 2 is már necces volt, de ez egy nagyon kiherélt előtorténet, ami kicsit se hozza az első rész hangulatát.
Raszputyin jelenetei a szánalmas kategóriát súrolták, Fines fiát alakító srác teljesen jellegtelen volt, a gonoszt már a film elején sejteni lehetett.
A cgi gyenge volt és rohadt idegesítő, hogy gyakorlatilag végig zöld háttér előtt játszottak.
Nekem ez jóindulattal is csak 10/4, amiből 1 legalább Gemma kisaszonynak szól, aki még most is dögös.
KINGSMAN: Kezdetek
Nem spoilerezek...
Megnéztük családilag. Talán Rasputyin viselkedése és egy-két beszólása erős a gyerekeknek, de mégsem éreztem rajta a kötelező buzizást vagy woke-izmust. Van benne néhány véresebb jelenet, amúgy családi film kategória. Az előző két részre szerintem nem is hasonlít, önállóan is értelmezhető és nézhető film. Mindenesetre pörgős, az első világháború háttér-eseményeit sajátos módon értelmező alkotásról van szó. Jól összefonták a történetet az 1913-1914-es eseményekkel. Néha szórakoztató, néha szomorú, nem amerikai happy-endes film, amiben a főhős péppé veri az ellenséget. Itt vissza is ütnek. Jó bemutatja az angol dandy-stílust, amivel amúgy sok embernek érdemes lenne megismerkedni. Az arisztokratikus báj, a kecs és a kellem végig tettenérhető a filmben. (Csakúgy mint a másik kettőben Colin Firth-el). Csavaros a történet-vezetés, a végére is marad csattanó. Technikailag rendben van a film, jó az operatőr-munka, a vágások, a zene.
Nem spoilerezek...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Többször megkaptam, hogy rendszeresen csalódást keltő filmekről írok.
Mondjuk, mit tegyek, ha filmek többsége (számomra) az.
Viszont, tessék, itt van 3 alkotás, amik nem világmegváltóak, de szórakoztatónak találtam őket.
Múlt karácsony (Last Christmas) (2019)
Egy film, melyet a Wham! unalomig ismert száma inspirált, illetve, melyben a Sárkányok Anyja egy kissé szétesett, kissé ügyetlen, de lelke mélyén jó lányt játszik.
Ennél több nem is igen kell.
Emilia Clarke mindig jól néz ki, s elképesztően nagyon, egyben kedvesen tud nevetni.
Nem zseniális, nem az új Igazából szerelem, nem is hibátlan, de meglepően kedves és vicces karácsonyi történet némileg váratlan fordulattal, s bár meseszerű a vége, nem klasszikus happyend.
Nem igazán értem a rendkívül rossz kritikákat (pl. rollingstones.com: "Incredibly, shockingly, monumentally bad..."), szerintem nézhető, szórakoztató.
A magányos lovas (The Lone Ranger) (2013)
Láttam már korábban, s ismét megállapítottam, hogy érthetetlen számomra a film bukása.
Másodjára megtekintve is, egy remek eredettörténet, rengeteg utalással a régi rádiósorozatra, illetve filmsorozatra.
A rendezés, a karakterek és színészek, a képi világ, a zene, a történetvezetés mind rendben van.
Fekete Özvegy (Black Widow)
Régen láttam ennyire szórakoztató Marvel filmet.
A cselekmény szót se érdemel, mint általában a képregényfilmek esetben.
Viszont, van humora, önmagán is tud nevetni, pl. amikor Jenena szóvá teszi, majd később kipróbálja Natasa szuperhős pózát.
A 4 főszereplő között megvan a kémia, együtt viccesek (is) tudnak lenni, az meg ráadás, hogy Johansson és Pugh jól mutatnak.
A kritikákat is sem értem, azért Pugh nem volt annyira kiemelkedő, hogy szinészi játékával mindenkit elhomályosítson.
Az igaz, hogy Natasa karaktere nem volt döntő fölényben a többiekel szemben (pl. sokaig bírta egyedül, amikor a többi Özvegy tömegben támadt rá, de végül legyűrték, hiszen neki nincs természetfeletti képessége), de ez semmit nem vont le az értékéből.
Inkább ilyeneket, mint egy lélektelen Végjátékhoz hasonlókat.
Egy dolog szomorú, hogy az újabb sorozatok az MCU szerves részei, így a stáblista utani jelenet szereplőjének kiléte, mint némi guglizás utan rájöttem, a The Falcon and the Winter Soldier, illetve a Hawkeye sorozatokból tudható.
A filmek (moziban futó sorozat?) mellett a fene akar még n+1. tévésorozatot nézni.
Mondjuk, mit tegyek, ha filmek többsége (számomra) az.
Viszont, tessék, itt van 3 alkotás, amik nem világmegváltóak, de szórakoztatónak találtam őket.
Múlt karácsony (Last Christmas) (2019)
Egy film, melyet a Wham! unalomig ismert száma inspirált, illetve, melyben a Sárkányok Anyja egy kissé szétesett, kissé ügyetlen, de lelke mélyén jó lányt játszik.
Ennél több nem is igen kell.
Emilia Clarke mindig jól néz ki, s elképesztően nagyon, egyben kedvesen tud nevetni.
Nem zseniális, nem az új Igazából szerelem, nem is hibátlan, de meglepően kedves és vicces karácsonyi történet némileg váratlan fordulattal, s bár meseszerű a vége, nem klasszikus happyend.
Nem igazán értem a rendkívül rossz kritikákat (pl. rollingstones.com: "Incredibly, shockingly, monumentally bad..."), szerintem nézhető, szórakoztató.
A magányos lovas (The Lone Ranger) (2013)
Láttam már korábban, s ismét megállapítottam, hogy érthetetlen számomra a film bukása.
Másodjára megtekintve is, egy remek eredettörténet, rengeteg utalással a régi rádiósorozatra, illetve filmsorozatra.
A rendezés, a karakterek és színészek, a képi világ, a zene, a történetvezetés mind rendben van.
Fekete Özvegy (Black Widow)
Régen láttam ennyire szórakoztató Marvel filmet.
A cselekmény szót se érdemel, mint általában a képregényfilmek esetben.
Viszont, van humora, önmagán is tud nevetni, pl. amikor Jenena szóvá teszi, majd később kipróbálja Natasa szuperhős pózát.
A 4 főszereplő között megvan a kémia, együtt viccesek (is) tudnak lenni, az meg ráadás, hogy Johansson és Pugh jól mutatnak.
A kritikákat is sem értem, azért Pugh nem volt annyira kiemelkedő, hogy szinészi játékával mindenkit elhomályosítson.
Az igaz, hogy Natasa karaktere nem volt döntő fölényben a többiekel szemben (pl. sokaig bírta egyedül, amikor a többi Özvegy tömegben támadt rá, de végül legyűrték, hiszen neki nincs természetfeletti képessége), de ez semmit nem vont le az értékéből.
Inkább ilyeneket, mint egy lélektelen Végjátékhoz hasonlókat.
Egy dolog szomorú, hogy az újabb sorozatok az MCU szerves részei, így a stáblista utani jelenet szereplőjének kiléte, mint némi guglizás utan rájöttem, a The Falcon and the Winter Soldier, illetve a Hawkeye sorozatokból tudható.
A filmek (moziban futó sorozat?) mellett a fene akar még n+1. tévésorozatot nézni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3707
Nézi/nézte valaki a The Morning Show-t?
Első éved kifejezetten tetszett anno, ezért a másodikat is elkezdtem nézni. De kb. most a felénél járva abbahagyom, mert nem tudom, mire akar kikyukadni. Most csak a fárasztó PC megy benne, némi LMBTQ dologgal fűszerezve. Én pedig nem erre vagyok kíváncsi, hanem vág, szórakozni akarok, ha filmet nézek, vagy valami komoly mondandót látni. Ebben meg már egyik sincs meg.
The Book od Boba Fett viszont jól lett befejezve, leszámítva persze a filmes szokásos hülyeségeket, pl., hogy mindig csak egy valaki tud lőni, a többiek pedig csak mellé
Első éved kifejezetten tetszett anno, ezért a másodikat is elkezdtem nézni. De kb. most a felénél járva abbahagyom, mert nem tudom, mire akar kikyukadni. Most csak a fárasztó PC megy benne, némi LMBTQ dologgal fűszerezve. Én pedig nem erre vagyok kíváncsi, hanem vág, szórakozni akarok, ha filmet nézek, vagy valami komoly mondandót látni. Ebben meg már egyik sincs meg.
The Book od Boba Fett viszont jól lett befejezve, leszámítva persze a filmes szokásos hülyeségeket, pl., hogy mindig csak egy valaki tud lőni, a többiek pedig csak mellé
Csak a Marantz! :-D
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Most, hogy kijött a sorozat és végre meg is lehet nézni, tudtam véleményt is alkotni
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 631
- Kapcsolat:
Ez a következő, amit meg akarok nézni, csak tiszta terep kell (gyerekek alszanak):
https://videa.hu/videok/film-animacio/k ... nOwfB3fi8E
https://videa.hu/videok/film-animacio/k ... nWcaLcnFju
remélem jó lesz, nagyon magyar film párti vagyok
https://videa.hu/videok/film-animacio/k ... nOwfB3fi8E
https://videa.hu/videok/film-animacio/k ... nWcaLcnFju
remélem jó lesz, nagyon magyar film párti vagyok
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
A Stop gomb használata valóban egy hasznos tanács
Gyakoroltam is korábban, nem tudom miért szoktam le róla
Csak félig néztem meg, tudtam, hogy mikor fog jönni a nyál zuhatag, de már korábban elmentem aludni.
A végét meg úgy tudtam hozzáképzelni elalvás előtt, ahogy akartam :) 10 pontos volt minden film
Nagyapa is mondta anno a könyveknél, hogy ami nem jó, tegyem le, nem kell végig szenvedni.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
(teljesen aktuális, pár perce készített saját screenshot, hogy hogyan, az nem árulom el :) , de ha valaki a legnépszerűbb sorozatokra bukik, akad itt még tipp ☺︎ )
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6212
Az USA-ban jelenleg az ötödik :)
(teljesen aktuális, pár perce készített saját screenshot, hogy hogyan, az nem árulom el :) , de ha valaki a legnépszerűbb sorozatokra bukik, akad itt még tipp ☺︎ )
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én is láttam. Szerintem az egész sorozatban volt irónia, görbe tükör... egyszerűen nem vette magát komolyan. Ez tökéletesen látszik a film végén is. Egy egy jelent, szituáció. Spoiler nélkül nehéz további példákat írni.
7/10 nálam
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Új Szellemirtók
A zsöllyék zséje
Végülis igazuk van. Nincs már történet, nem baj úgy is beülnek, lesz belőle lóvé
Erre mozijegyet fizetni??? noormáális
Legszívesebben beperelném a stúdiót, amiért másfél órát elvettek az életemből
Külön környezetvédelmi adót fizettetnék velük a szükségtelen villanyfogyasztásra, álljon már meg a sz@rgyártás
Kislány jól tette, ő mobilozott közben a kanapén, én félúton levittem a kutyát egy pössentésre, nem is kellett volna pauzát nyomnom
A zsöllyék zséje
Végülis igazuk van. Nincs már történet, nem baj úgy is beülnek, lesz belőle lóvé
Erre mozijegyet fizetni??? noormáális
Legszívesebben beperelném a stúdiót, amiért másfél órát elvettek az életemből
Külön környezetvédelmi adót fizettetnék velük a szükségtelen villanyfogyasztásra, álljon már meg a sz@rgyártás
Kislány jól tette, ő mobilozott közben a kanapén, én félúton levittem a kutyát egy pössentésre, nem is kellett volna pauzát nyomnom
Ezért is kezdtem úgy a filmajánlómat, ahogy.
- Aszpirin
- V.I.P.

Sejtettem, hogy előkerülnek a hegymászásról és hegymászókról alkotott sommás vélemények.
Ezért is kezdtem úgy a filmajánlómat, ahogy.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Én nem hiszem, hogy ez a projekt és a film most arról szólt elsősorban, amiről az utolsó előtti mondatodban írtál, de ezen nem veszünk össze.
Az a megjegyzésed, hogy ezen csúcsok némelyikét alulról láttad, arra enged következtetni, hogy legalább valamelyik "híres" alaptáborba (talán Everest?) eljutottál (nyilván teljesen függetlenül az ipari turizmustól
). Valamikor nálam is bakancslistás volt, de (eltekintve jelenlegi testalkatomtól) pont azért végül már nem az, mert épp a film főhőse, Nirmal Purja készítette azt a fényképet, amely bejárta a világsajtót, és amelyen konkrét tömegnyomor látszik az Everest csúcs közelében: több mint 200 ember tömörül ott, valóságos forgalmi dugóban. Nem hiszem, hogy bárki komolyan gondolná, hogy ezt a képet a futószalagon-hegymászás népszerűsítésére készítette volna, épp ellenkezőleg. Anno jól emlékszem erre a képre, és akkor eszembe is jutott, hogy ha a csúcsra menet, azalatt párszáz méterrel ilyen tömegnyomor van, akkor mi lehet az alaptáborban... és milyen érzés lehet ABBA a tömegnyomorba megérkezni úgy, hogy mondjuk egy éjszakára látogatsz oda, a világ húszezer bakancsos utazási irodája sztártúrájának ügyfeleként...
és örökre elment a kedvem tőle.
Azóta inkább ezeket a filmeket nézem (sajnos meg is látszik rajtam)...
- Aszpirin
- V.I.P.

Leírtad, és nem terheltél meg ☺︎ Teljesen érthető az álláspontod. Köszi, hogy nem akarsz megfosztani az élvezetemtőlfapaci írta: ↑2022.02.07., hétf. 20:11Mindegy, nem csinálok ebből nagy ügyet, inkább magamban füstölgök, a Te élvezetedet sem akarom megzavarni. Mindenkit az zavar, amiben veszélyt lát. Én veszélyt látok abban, amit ez a film is mutat. Nagyon zavar, hogy futószalagon viszik fel az embereket a legendás csúcsokra, ahova pár évvel ezelőtt még hatalmas teljesítmény volt feljutni és sokan ott is maradtak. Most meg ha bedobsz pár ezer dollárt, a hátukon is felvisznek, hogy csinálhass egy szelfit odafent, tehát már nincs benne érték. Bevallom, elég sok helyen jártam a világban hátizsákkal és némelyik utam után még büszke is voltam magamra, hogy csont nélkül megcsináltam. Ez az érzés ma már nincs meg, mert bárki bárhova eljut, ha van rá pénze. Ennek extrém kiadása, hogy rövid idő alatt hány legendás helyet tudunk elérni. Ettől én hányok, de nem akarom terhelni a topikot a lelki nyomorommal.
Én nem hiszem, hogy ez a projekt és a film most arról szólt elsősorban, amiről az utolsó előtti mondatodban írtál, de ezen nem veszünk össze.
Az a megjegyzésed, hogy ezen csúcsok némelyikét alulról láttad, arra enged következtetni, hogy legalább valamelyik "híres" alaptáborba (talán Everest?) eljutottál (nyilván teljesen függetlenül az ipari turizmustól
Azóta inkább ezeket a filmeket nézem (sajnos meg is látszik rajtam)...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Mindegy, nem csinálok ebből nagy ügyet, inkább magamban füstölgök, a Te élvezetedet sem akarom megzavarni. Mindenkit az zavar, amiben veszélyt lát. Én veszélyt látok abban, amit ez a film is mutat. Nagyon zavar, hogy futószalagon viszik fel az embereket a legendás csúcsokra, ahova pár évvel ezelőtt még hatalmas teljesítmény volt feljutni és sokan ott is maradtak. Most meg ha bedobsz pár ezer dollárt, a hátukon is felvisznek, hogy csinálhass egy szelfit odafent, tehát már nincs benne érték. Bevallom, elég sok helyen jártam a világban hátizsákkal és némelyik utam után még büszke is voltam magamra, hogy csont nélkül megcsináltam. Ez az érzés ma már nincs meg, mert bárki bárhova eljut, ha van rá pénze. Ennek extrém kiadása, hogy rövid idő alatt hány legendás helyet tudunk elérni. Ettől én hányok, de nem akarom terhelni a topikot a lelki nyomorommal.
Itt van egy elég jó összefoglaló arról, hogy miben támadják nemzetközileg ezt a teljesítményt: https://www.markhorrell.com/blog/2019/n ... roversial/
Ebben benne van, hogy helikopterrel vitték egyik alaptáborból a másikba (ezt a filmben is jól látszik, és nem is tagadja), oxigénpalackot használt (ezt külön kiemeli a filmben is, és persze ez tűnik a legerősebb ellenérvnek, mert ma már így nem számít igazinak), az is érv, hogy a "speed climbing" sem igazi hegymászás, csak egy rohanás, illetve megkérdőjelezik, hogy a Manaszlu valódi csúcsán volt-e (több csúcsa van, könnyű eltéveszteni), illetve hogy lazán dokumentáltak a mászások, volt aki gyomorforgatónak találta a mentések kiemelését a filmben, de az, hogy alantas csalás lenne, úgy látom eddig ebben a formában nyilvánosan senki nem mondta ki, mi több, egyelőre tényként kezelik, hogy valóban megtette, amit megtett...
Ugyanakor a teljesítményt olyan neves hegymászó (is) elismerte, aki mind a 14 csúcsot oxigénpalack nélkül mászta meg. Franc tudja, kinek a véleményére adjunk most, az övére, vagy az avatott barátaidéra.
Azt viszont nem igazán értem, mi vérlázító a fő üzenetben, amit eléggé világosan és szájbarágósan elmond: a sok nyugati hegymászót is helyi emberek segítik, a legtöbben előre biztosított, kiépítettt útvonalakon mennek, és akik ezt lehetővé teszik (illetve nagyon megkönnyítik) a számukra, azokat igen gyakran egyszerűen csak "serpák"-ként emlegetik, pedig van nekik is nevük. Ha jól értettem amit mondott, akkor elsősorban ők voltak az üzenete középpontjában.
- Aszpirin
- V.I.P.

Az említett három hegy azért olyan, hogy egyikről lehet látni a másik kettőt, az Everestet a Lhotséval konkrétan egy nyereg köti össze, a kettőt egyszerre ("Everest-Lhotse traverse" címszóval) már többen is megmászták (oxigénpalackkal). A Makalu már messzebb van (22 km-re az Everesttől), hát ez van, alhisszük, vagy nem hisszük.fapaci írta: ↑2022.02.07., hétf. 18:31Magáról a filmről nem mondanék részletes véleményt. Rengeteg ilyen mozit nézek, ezt a darabot én átlagosnak éreztem megvalósítási minőségét illetően.
Ám a mondandó és az üzenet számomra vérlázító. Van egy kevés közöm a hegymászáshoz, sok avatott barátom van erről a területről. Mindannyian láttuk ezt a filmet és eddig mindenkitől felháborodott véleményeket hallottam, legjobb esetben is fejcsóválós hümmögéseket. Egyrészt teljesen lealacsonyítja a hegymászás valódi értékét és szépségét, de ezen ugye olyan nagyon nem lepődünk már meg, hiszen mindenhol ez megy. Az a rész viszont, mikor három nap alatt (?) három 8k+ csúcsot elérnek, alantas csalásnak tűnik. Én ezeket a hegyeket csak lentről, 3-5e méteres magasságból láttam, de nálam jóval tapasztaltabb és hitelesebb mászók szerint a filmben bemutatott távot futva sem lehet megtenni annyi idő alatt, nem hogy derékig érő hóban, 20-25 kg-os expedíciós felszereléssel, több ezer méteres szintkülönbséggel, jégfalakon, repedezett gleccsereken, erősen kitett részeken áthaladva. Egy játékfilmnél ezen nem akadnánk fel, de egy dokumentumfilmnél a hitelesség elég fontos szempont.
Itt van egy elég jó összefoglaló arról, hogy miben támadják nemzetközileg ezt a teljesítményt: https://www.markhorrell.com/blog/2019/n ... roversial/
Ebben benne van, hogy helikopterrel vitték egyik alaptáborból a másikba (ezt a filmben is jól látszik, és nem is tagadja), oxigénpalackot használt (ezt külön kiemeli a filmben is, és persze ez tűnik a legerősebb ellenérvnek, mert ma már így nem számít igazinak), az is érv, hogy a "speed climbing" sem igazi hegymászás, csak egy rohanás, illetve megkérdőjelezik, hogy a Manaszlu valódi csúcsán volt-e (több csúcsa van, könnyű eltéveszteni), illetve hogy lazán dokumentáltak a mászások, volt aki gyomorforgatónak találta a mentések kiemelését a filmben, de az, hogy alantas csalás lenne, úgy látom eddig ebben a formában nyilvánosan senki nem mondta ki, mi több, egyelőre tényként kezelik, hogy valóban megtette, amit megtett...
Ugyanakor a teljesítményt olyan neves hegymászó (is) elismerte, aki mind a 14 csúcsot oxigénpalack nélkül mászta meg. Franc tudja, kinek a véleményére adjunk most, az övére, vagy az avatott barátaidéra.
Azt viszont nem igazán értem, mi vérlázító a fő üzenetben, amit eléggé világosan és szájbarágósan elmond: a sok nyugati hegymászót is helyi emberek segítik, a legtöbben előre biztosított, kiépítettt útvonalakon mennek, és akik ezt lehetővé teszik (illetve nagyon megkönnyítik) a számukra, azokat igen gyakran egyszerűen csak "serpák"-ként emlegetik, pedig van nekik is nevük. Ha jól értettem amit mondott, akkor elsősorban ők voltak az üzenete középpontjában.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Magáról a filmről nem mondanék részletes véleményt. Rengeteg ilyen mozit nézek, ezt a darabot én átlagosnak éreztem megvalósítási minőségét illetően.
Ám a mondandó és az üzenet számomra vérlázító. Van egy kevés közöm a hegymászáshoz, sok avatott barátom van erről a területről. Mindannyian láttuk ezt a filmet és eddig mindenkitől felháborodott véleményeket hallottam, legjobb esetben is fejcsóválós hümmögéseket. Egyrészt teljesen lealacsonyítja a hegymászás valódi értékét és szépségét, de ezen ugye olyan nagyon nem lepődünk már meg, hiszen mindenhol ez megy. Az a rész viszont, mikor három nap alatt (?) három 8k+ csúcsot elérnek, alantas csalásnak tűnik. Én ezeket a hegyeket csak lentről, 3-5e méteres magasságból láttam, de nálam jóval tapasztaltabb és hitelesebb mászók szerint a filmben bemutatott távot futva sem lehet megtenni annyi idő alatt, nem hogy derékig érő hóban, 20-25 kg-os expedíciós felszereléssel, több ezer méteres szintkülönbséggel, jégfalakon, repedezett gleccsereken, erősen kitett részeken áthaladva. Egy játékfilmnél ezen nem akadnánk fel, de egy dokumentumfilmnél a hitelesség elég fontos szempont.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9551
Az HBO Go kínálata elég lapos, kevés a tartalom. Most ismét Netflix van. Nagyjából 6-8 havonta váltottam. Megnézem amit szeretnék, vagy adott, aztán elfogy a tartalom, így váltok. Összességében egyik sem tökéletes, a zeneszolgáltatók komplexebb tartalmat kínálnak azért.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szinkron kevés, felirat viszont meglepően sok, engem eleve csak az utóbbi érdekel.
Szerintem!
Dombornyomott kártyám nekem sincs,
,sőt semmilyen más fizetésre alkalmas sem.
A jó öreg és bevált kézről kézre járó pénz játszik csak nálam,már ha van,mondjuk azzal meg csak kitörölhetem,mert az az ilyen előfizetésekre alkalmatlan fizetőeszköz.
899ft/hónap,ez nem vészes,kérdés persze hogy mennyi a magyar szinkronos tartalom.
Dombornyomott kártyám nekem sincs,
A jó öreg és bevált kézről kézre járó pénz játszik csak nálam,már ha van,mondjuk azzal meg csak kitörölhetem,mert az az ilyen előfizetésekre alkalmatlan fizetőeszköz.
Én most készülök lemondani a Netflixet, de elöbb kivárom az HBO Maxot.
Elfogyott a lelkesedésem, mert a mennyiség a minőség rovására ment.
A Prime Video izgat még, de nincs dombornyomott kártyám. :(
Elfogyott a lelkesedésem, mert a mennyiség a minőség rovására ment.
A Prime Video izgat még, de nincs dombornyomott kártyám. :(
Szerintem!
Nemsokára jön nálunk is a hbo max,ami az igéretek szerint a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb kínálatot jelent majd,és mindezt jobb minőségben is.
Kíváncsi vagyok rá,még kb egy hónap és kiderül milyen,szóval ne búsulj,
a chromecast kütyü a megoldás ilyen esetekben.
Baromi jó lehet a netflix annak aki érti,és már én is azon voltam hogy előfizetek aztán lesz ami lesz,tehát nézem azt amit értek felirattal,vagy szinkronnal,de most már kivárom a maxot.
Szerintem sokkal jobb,egyszerűbb és átláthatóbb is a hbo go alkalmazást egy tabletről vezérelni,majd azt egy google chromecaston keresztül küldeni egy akármilyen tévére.Gulka. írta: ↑2022.02.04., pén. 16:43Van egy 2017-es LG 49LH630V tv itthon. Elégedett vagyok a tv-vel (Tudom lassú menü bla-bla). Megszoktam, megszerettem. Nem tervezem cserélni, mert minek. Ma kaptam egy üzenetet, hogy ezen az eszközön a HBO GO már nem használható. Szerencse, hogy kb fél éve lemondtam, mert szinte semmi kedvemre valót nem találtam. Értem én, hogy a végtelenségig nem támogatja a tv vagy a HBO, hogy nézni tudjam. Még így sem jó érzés, hogy jelenleg nem vagyok előfizető. Kb. 3 évig az voltam.![]()
Nemsokára jön nálunk is a hbo max,ami az igéretek szerint a jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb kínálatot jelent majd,és mindezt jobb minőségben is.
Kíváncsi vagyok rá,még kb egy hónap és kiderül milyen,szóval ne búsulj,
Baromi jó lehet a netflix annak aki érti,és már én is azon voltam hogy előfizetek aztán lesz ami lesz,tehát nézem azt amit értek felirattal,vagy szinkronnal,de most már kivárom a maxot.
- Aszpirin
- V.I.P.

14 Peaks - Nothing is Impossible - 10/10
Figyelem: Akik a hegymászást felelőtlenségnek, fölösleges hülyeségnek tartják, esetleg etikai vagy egyéb problémájuk van vele (tudom, hogy nagyon megosztó a téma), azok ne is olvassanak tovább, ez az ajánló - és a film sem - nem nekik szól.
Ritkán esik szó itt dokumentumfilmről. De most ráakadtam egyre, amelyik egyszerűen - véleményem szerint - tökéletes.
Összesen tizennégy 8000m fölé magasodó hegycsúcs van. Korábban mind a 14-nek a egyetlen hegymászó általi mgemászása korábban több évet vett igénybe (és persze nagyon kevesen büszkélkedhetnek ezzel).
Nirmal Purja nepáli hegymászó elhatározta, hogy mint a 14-et egyetlen szezonban, 7 hónap alatt mássza meg. Senki nem vette komolyan, aki mégis, az csak annyit mondott, hogy ez lehetetlen, pont. Ezzel dacolva a projektet "Project Possible"-nek ("lehetséges projekt"-nek) nevezte el.
A dokumentumfilm erről a projektről szól.
Lelövöm a poént, bár egy dokumentumfilmnél szerencsére nem beszélhetünk spoilerezésről: Nirmal végül 6 hónap és 6 nap alatt teljesítette a mindenki által teljesen lehetetlennek tűnő kihívást, három különböző világrekordot is megdöntve ezzel.
A filmben flashback-ekben feltárulnak Nirmal életének legfontosabb stációi is - és a rendkívüli embernek rendkívüli múltja is van, és nem is csak hegymászói múltról van szó...
Bár tragédiák is törrténnek benne, a filmet áthatja az elképesztő optimizmus, elszántság, és pozitív hozzáállás, ami Nirmal-ból árad: tényleg egy rendkívül vidám természetű "bulizós" embert ismerünk meg, aki számára nem létezik a "lehetetlen szó".
A képek szemet gyönyörködtetőek, az egész estés dokumentumfilm repül, számolod a csúcsokat, együtt mulatsz Nimal-lal és társaival. Olyan könnyűnek tűnik így... :)
A hegyek szerelmeseinek kötelező darab:
youtu.be/8QH5hBOoz08
Figyelem: Akik a hegymászást felelőtlenségnek, fölösleges hülyeségnek tartják, esetleg etikai vagy egyéb problémájuk van vele (tudom, hogy nagyon megosztó a téma), azok ne is olvassanak tovább, ez az ajánló - és a film sem - nem nekik szól.
Ritkán esik szó itt dokumentumfilmről. De most ráakadtam egyre, amelyik egyszerűen - véleményem szerint - tökéletes.
Összesen tizennégy 8000m fölé magasodó hegycsúcs van. Korábban mind a 14-nek a egyetlen hegymászó általi mgemászása korábban több évet vett igénybe (és persze nagyon kevesen büszkélkedhetnek ezzel).
Nirmal Purja nepáli hegymászó elhatározta, hogy mint a 14-et egyetlen szezonban, 7 hónap alatt mássza meg. Senki nem vette komolyan, aki mégis, az csak annyit mondott, hogy ez lehetetlen, pont. Ezzel dacolva a projektet "Project Possible"-nek ("lehetséges projekt"-nek) nevezte el.
A dokumentumfilm erről a projektről szól.
Lelövöm a poént, bár egy dokumentumfilmnél szerencsére nem beszélhetünk spoilerezésről: Nirmal végül 6 hónap és 6 nap alatt teljesítette a mindenki által teljesen lehetetlennek tűnő kihívást, három különböző világrekordot is megdöntve ezzel.
A filmben flashback-ekben feltárulnak Nirmal életének legfontosabb stációi is - és a rendkívüli embernek rendkívüli múltja is van, és nem is csak hegymászói múltról van szó...
Bár tragédiák is törrténnek benne, a filmet áthatja az elképesztő optimizmus, elszántság, és pozitív hozzáállás, ami Nirmal-ból árad: tényleg egy rendkívül vidám természetű "bulizós" embert ismerünk meg, aki számára nem létezik a "lehetetlen szó".
A képek szemet gyönyörködtetőek, az egész estés dokumentumfilm repül, számolod a csúcsokat, együtt mulatsz Nimal-lal és társaival. Olyan könnyűnek tűnik így... :)
A hegyek szerelmeseinek kötelező darab:
youtu.be/8QH5hBOoz08
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
Nekem személy szerint annyira nem jött be. A kelleténél jobban el lett nyújtva, nagyon lassan indul be az egész film. Minimum 15-20percet le lehetett, vagy kellett volna csípni belőle. Hangilag viszont tényleg korrektnek tűnt.