Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

tudtok-e javasolni valami egyszerű, kevés erőforrást lefoglaló, de mutatós frontendet, ami elfut a fenti masinán, és kompatibilis a Harmony 525 távirányítóval? Előre is köszönöm a válaszokat.
Két tippem van:

MediaPortal

vagy

XBMC
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Sziasztok!

Most találtam rá erre a topikra. Lehet, hogy "késő bánat", ugyanis hét elején megrendeltem egy gépnyire való alkatrészt, amit minden bizonnyal pénteken fogok tudni átvenni. Ezekből fog állni:
- ház: Antec Fusion Black 430
- alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
- Athlon64 LE-1640, 2GB RAM, egy itthon porosodó, új 120GB SATA HDD, Pioneer DVD meghajtó
- Logitech Harmony 525 távirányító

Mindezt egy Pana TH-37PV70 tévéhez fogom csatlakoztatni. Külön hangrendszerem nincs, egyelőre a TV hangszóróin fog szólni a hang, így hangkártyát nem is vettem.

Na, és amiért itt vagyok. Frontend mellett még nem döntöttem. Kérdésem: tudtok-e javasolni valami egyszerű, kevés erőforrást lefoglaló, de mutatós frontendet, ami elfut a fenti masinán, és kompatibilis a Harmony 525 távirányítóval? Előre is köszönöm a válaszokat.

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

Köszi ! 
Létezik olyan alaplap amin van optikai kimenet vagy ez csak az én elmémben létezik.
Jolenne egészben megvenni mert az legalább le van tesztelve csak borzasztó drága.

GIGABYTE GA-MA78G-DS3H Nekem is ilyen van:)
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: drg66 »

Köszi ! 
Létezik olyan alaplap amin van optikai kimenet vagy ez csak az én elmémben létezik.
Jolenne egészben megvenni mert az legalább le van tesztelve csak borzasztó drága.

Asus alaplapról tudok, ahol coax is meg optikai digit kimenet is van.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: memme »

Köszi !

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok még nem írtam ide de olvasgattam amiket írtok. 
Nekem az lenne a problémám, hogy kéne othonra egy pc
Én HTPC re gondoltam csak nem tudom, hogy milyet vegyek.
Nem szeretnék az árral elszálni mert zseton az nem sok vala.

Milyen alaplapot vegyek ?

Az már körvonalazodott bennem,hogy milyen csatlakozási lehetőság legyen rajta de azt nem tudom,hogy milyen tipust vegyek.

Segítségetek köszönöm

Szia
Én csak a saját kezdeti tapasztalataimat tudom leírni mer most tértem át pc-re.
Ha mATX alaplapot veszel ami viszonylag kicsi HTPC házban elfér, akkor gondjaid lehetnek a hűtéssel kapcsolatos zajokkal, mert csak aktív hűtés jöhet szóba. Érdemes a ház ventilátor alá szilikon alátetet rakni mert jelentősen csökkenti a zajt. A nagyobb méretű (több mint 15 cm) HTPC házakba már elfér a mini ninja nevű passzív cpu hűtő. Ha lehet és van rá anyagi keret válasz passzív tápot vagy olyat amelyik alacsony teljesítménynél zajtalan. Hangkártyával kapcsolatban annyit hogy ha házimozizni is akarsz akkor olyan hangkártyát válasz ami támogatja a DTS-t (pl:ASUS). Engem evvel kapcsolatban simán félre vezetek a boltban, és megvetettek egy 16bit-es kártyát aminek köze nincs a DTS-hez, de legalább van coax kimenete.
Ahonnan vásároltam: hűtés zajcsökkentés www.compuermode.hu HTPC ház www.seneritstore.hu
Egyenlőre ennyi, sajnos vannak buktatói a HTPC építésnek és az tapasztaltam, hogy néhány üzlet kivételével, csak néznek az emberre borjú az új kapura és nem képesek megérteni pl a zaj problémát, fogalmuk nincs mi az a külső DAC, és mi az istennek a hangkártyára coax kimenet.
Viszont kárpótol a hang, sztm. nagyon jól szól a HTPC.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: memme »

Sziasztok még nem írtam ide de olvasgattam amiket írtok.

Nekem az lenne a problémám, hogy kéne othonra egy pc
Én HTPC re gondoltam csak nem tudom, hogy milyet vegyek.
Nem szeretnék az árral elszálni mert zseton az nem sok vala.

Milyen alaplapot vegyek ?

Az már körvonalazodott bennem,hogy milyen csatlakozási lehetőság legyen rajta de azt nem tudom,hogy milyen tipust vegyek.

Segítségetek köszönöm

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok
Nemrég tértem át pc-s zenehallgatásra és volna egy olyan kérdésem ,hogy hangkártya és hangkártya (jobb minőségű EMU 2496) digitális SPIDF kimenete között lehet-e hangminőségbeli különbség? Ha van valakinek ilyen tapasztalata megoszthatná.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

OFFTOPIC:

Senki? Na mindegy...

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

OFFTOPIC:

Ez itt kicsit off, de nem akartam ez miatt új topicot nyitni. Kicsit szégyellem magam, hogy nem tudom megoldani, de hátha tudtok segíteni. Egy ideje nem animálja egyik böngészőm sem a szmájlikat. Sem a gif avatarokat. Megnéztem mindent a teljesítménybeállításoknál, de nem tudom bekapcsolni. Nem nagy ügy, de egy kicsit zavar. Minden más, flash-ek, stb. megy. Nem tudjátok véletlenül, hogy miért van ez?

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért mondtam hogy ne számold hozzá mert lehet kapni Popcornt HDD nélkül is, mint ahogy HTPCt is össze lehet rakni HDD nélkül...

tehát csak arra akartam utalni, hogy amikor azt mondod a Popcorn HDDvel drága az torz mérce... (mivel ugyanaz a HDD kerülne bele mint ami a HTPCdbe ezért nem illik figyelembe venni)

illetve

persze drágábban...

drágábban a világon minden megoldható, (nem csak videólejátszásban...)

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 50

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: seadog »

A popcorn szerintem azoknak opció inkább akik nem akarnak PC-t rakni a nappaliba, akiknek a kis méret számít vagy akik halk videólejátszót akarnak...

Annyi hogy a HDD árát nem illik beleszámolni az összehasonlításba mert az lesz a HTPCben is (gondolom)

Másfelől nézve a Popcorn árához is illik hozzászámolni a HDD-t, mert a nélkül ügye mit sem ér... Lehet hangtalan (passzív hűtésű) HTPC-t is csinálni, persze drágábban...

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Mi a baj a Popcornnal?

Főként az ára (HDD-vel)!, összevethető egy jó HTPC-vel, ami azert sokkal univerzálisabb... Egyébként az ötlet nagyon jó, egyéni problémám az audio fájlok "gyenge" kezelése, mert én szeretnék sok APE és FLAC fájlt is hallgatni külső DAC-al (lehet, hogy erre egy jó notebook lesz a megoldás...)

Ez igy kerek...

A popcorn szerintem azoknak opció inkább akik nem akarnak PC-t rakni a nappaliba, akiknek a kis méret számít vagy akik halk videólejátszót akarnak...

Annyi hogy a HDD árát nem illik beleszámolni az összehasonlításba mert az lesz a HTPCben is (gondolom)

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Mi a baj a Popcornnal?

Főként az ára (HDD-vel)!, összevethető egy jó HTPC-vel, ami azert sokkal univerzálisabb... Egyébként az ötlet nagyon jó, egyéni problémám az audio fájlok "gyenge" kezelése, mert én szeretnék sok APE és FLAC fájlt is hallgatni külső DAC-al (lehet, hogy erre egy jó notebook lesz a megoldás...)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Popcorn kilőve

CSak kiváncsiságból:

Mi a baj a Popcornnal?

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sehogy. MKV-t csak az átalad nem preferált megoldásokkal tudsz lejátszani. Asztali DVD lejtászóval soha.

Köszi a gyors választ! Marad a HTPC építés...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Sziasztok! 
Nem teljesen ide illő kérdésem lenne: A számítógépen lévő mkv kiterjesztésű fájlokat hogy lehetne más módon a házimozi rendszeren lejátszani (HTPC; Bluray DVD, Popcorn kilőve)?
Persze a HD felbontás meghagyása mellett, normál DVD játszó; esetleg HDD-s író segítségével.
Bocs a láma kérdésért.

Sehogy. MKV-t csak az átalad nem preferált megoldásokkal tudsz lejátszani. Asztali DVD lejtászóval soha.

seadog
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Nem teljesen ide illő kérdésem lenne: A számítógépen lévő mkv kiterjesztésű fájlokat hogy lehetne más módon a házimozi rendszeren lejátszani (HTPC; Bluray DVD, Popcorn kilőve)?
Persze a HD felbontás meghagyása mellett, normál DVD játszó; esetleg HDD-s író segítségével.
Bocs a „láma” kérdésért.

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Sziasztok!Vhol azt olvastam, h ha össze lehet kötni firewire-en keresztül egy erősítőt a géppel, akkor nem kell hangkártya a gépbe és vhogy meg lehet oldani, h ki lehet rajta küldeni a 24/192-t.
Kérdésem az lenne, h milyen driver-ek kellenek ahhoz, h egyfajta "hangkártyaként" működjön az interface (I.Link)? Ha nincs hangkari a gépben, akkor ugye a proci veszi át a terhelést?

Senki se ismeri ezt?
Akkor legjobb ha magam járok utána!
Már csak egy I.Link-es AVR kell...

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

Sziasztok!
Vhol azt olvastam, h ha össze lehet kötni firewire-en keresztül egy erősítőt a géppel, akkor nem kell hangkártya a gépbe és vhogy meg lehet oldani, h ki lehet rajta küldeni a 24/192-t.
Kérdésem az lenne, h milyen driver-ek kellenek ahhoz, h egyfajta "hangkártyaként" működjön az interface (I.Link)? Ha nincs hangkari a gépben, akkor ugye a proci veszi át a terhelést?

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok, 
Nem olvastam el az egész 4xx oldalas topikot úgyhogy remélem nem baj ha szimplán tanácsot kérek az itt tevékenykedő szakértőktől

Köv a szitú: Jópár éve vettem projektort és azon keresztül élveztem a nem csekély DVD gyüjteményemet illetve az Xbox XBMC megoldásán kersztül (ami meg a PC-hez van kötve hálón) streameltem mindenféle sorozatot meg egyéb formátumú videóanyagokat.

Igazából már eléggé régóta érzödnek a régi XBMCs megoldásnak a határai (pl a komolyabb HD minőségű videókat képtelen kipréselni magából) és miután nemrég lecseréltem a projektoromat egy Pana AX200-ra gondoltam ideje lenne lecserélni már az egész megoldást valami normálisabbra, hogy kihozzam a lehető legjobbat a lehetőségekből.

Igazából egy Oppo felskálázó lejátszón gondolkoztam a DVD gyüjteményemhez de úgye sajna azzal a kényelmes streamelési lehetőségeimet nem tudom felváltani igy hát valszeg nekem is be kell ruháznom és/vagy alapon egy HTPC-re.

HTPC célja nálam az lenne, hogy továbbra is hálon vagy wifi-n keresztűl a fő gépemről mindenféle mai videóformátumú anyagokat zökkenőmentesen át tudjak streamelni és a megfelelő magas felbontásban kinyomni a projektoromra valamint a hanganyagot optikain továbbitani a házimozi erősitőm felé.

Ehhez kellene nekem tanács, hogy pontosan milyen komponenseket kéne ehhez beszerezni, hogy ez gazdaságosan és esztétikailag jól megoldható legyen.

Szia, bár nem HTPC, de amit leirtál az alapján nincs is szükséged HTPC-re, szerintem Neked célgép kell:

Ilyen

Igen nekem valóban leginkább célgép kell csak eddig nem nagyon láttam neten a kettő szükségletemnek megfelelő combot. Mondkuk ez sem teljesen az viszont igy ilyen masina már majdnem tökéletes lenne mondjuk egy Oppo lejátszó mellé alternatívának. Egyetlen bajom az általad belinkelt cuccossal, hogy sajna nincs rajta optikai hangkimenet , ahogy olvastam

Amúgy jó kis tipp, köszi.

Ezek vannak rajta:

* HDMI v1.1 (up to 1080p)
* Component Video (up to 1080p)
* S-Video
* Composite Video
* Stereo Analog Audio
* S/PDIF Coax Digital Audio

Freak
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Freak »

Sziasztok, 
Nem olvastam el az egész 4xx oldalas topikot úgyhogy remélem nem baj ha szimplán tanácsot kérek az itt tevékenykedő szakértőktől

Köv a szitú: Jópár éve vettem projektort és azon keresztül élveztem a nem csekély DVD gyüjteményemet illetve az Xbox XBMC megoldásán kersztül (ami meg a PC-hez van kötve hálón) streameltem mindenféle sorozatot meg egyéb formátumú videóanyagokat.

Igazából már eléggé régóta érzödnek a régi XBMCs megoldásnak a határai (pl a komolyabb HD minőségű videókat képtelen kipréselni magából) és miután nemrég lecseréltem a projektoromat egy Pana AX200-ra gondoltam ideje lenne lecserélni már az egész megoldást valami normálisabbra, hogy kihozzam a lehető legjobbat a lehetőségekből.

Igazából egy Oppo felskálázó lejátszón gondolkoztam a DVD gyüjteményemhez de úgye sajna azzal a kényelmes streamelési lehetőségeimet nem tudom felváltani igy hát valszeg nekem is be kell ruháznom és/vagy alapon egy HTPC-re.

HTPC célja nálam az lenne, hogy továbbra is hálon vagy wifi-n keresztűl a fő gépemről mindenféle mai videóformátumú anyagokat zökkenőmentesen át tudjak streamelni és a megfelelő magas felbontásban kinyomni a projektoromra valamint a hanganyagot optikain továbbitani a házimozi erősitőm felé.

Ehhez kellene nekem tanács, hogy pontosan milyen komponenseket kéne ehhez beszerezni, hogy ez gazdaságosan és esztétikailag jól megoldható legyen.

Szia, bár nem HTPC, de amit leirtál az alapján nincs is szükséged HTPC-re, szerintem Neked célgép kell:

Ilyen

Igen nekem valóban leginkább célgép kell csak eddig nem nagyon láttam neten a kettő szükségletemnek megfelelő combot. Mondkuk ez sem teljesen az viszont igy ilyen masina már majdnem tökéletes lenne mondjuk egy Oppo lejátszó mellé alternatívának. Egyetlen bajom az általad belinkelt cuccossal, hogy sajna nincs rajta optikai hangkimenet , ahogy olvastam

Amúgy jó kis tipp, köszi.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok, 

Ilyen

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Nem igazán idevágó kérdés, de gondoltam bepróbálom ide, és nem nyitok új topicot.
Meg tudnátok-e mondani, hogy mi a kül. a 200 tűs és a 240 tűs laptop memória között? Mi van akkor, ha 240 tűs memóri helyére 200 tűset teszek? Ha egyáltalán lehet.

pp

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem a DVD-vel műszaki oldalról foglalkozó könyvet?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”