Én ezt kezdtem el a héten, ez sem mai csirke:
Outlander - Az idegen /2014/
https://port.hu/adatlap/film/tv/outland ... vie-157248
Igazat megvallva a borítókép és az első 10-20 perc után egy b-kategóriás semmire számítottam, béna színészi játékkal és még bénább technikai megvalósítással, de olyan szinten profi minden, hogy csak na.
Nem csípem a kosztümös filmeket, ez viszont visz magával előre. A negatív főszereplő is

, amilyen tetteket véghez visz és amilyen ábrázattal, szinte kisujjból kirázva ... már négyelnéd is fel visszakézből, valóban mesterien játszik.
Persze itt is 1-2 epizódonként beköszön a szokásos "azért a végén minden megoldódik", de ilyen hosszú sorozatnál 5+ évad ez viszonylag elnézhető, na meg az sem mindegy néha milyen módon.
Amúgy brutális(lelki, fizikai) dolgok illetve sok szhexx van benne, a főszereplő néniből így képek alapján ki sem néznéd.
Néha olyan dolgok is, amit a 18.sz-ról nem is gondolnál = Párizs.
Szóval ha szeretnél valami elfoglaltságot néhány hétre/hónapra délutánonként/esténként nyugodtan vágj bele a "pallosoddal".
18+ karika, ne gyerekekkel, hiába történelmi vonatkozású.
Netflixen nézhető 4K + magyar felirat. Akinél van Sony Movie Channel, ott ingyen is nézhető szinkronnal, lehet máshol is adják. Habár ezt az angolt + skót gael-t élvezet hallgatni.