Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Eddig kb. 15 mkv-s HD vagy Blu-Ray Rip-et néztem, de az összesnél volt pixelesedés.A tömörítési hibákon egy hangyányit segít a kábel fajtája és minősége, de csoda nem lesz. Nekem HDMI-n van összekötve a pc-vel.
Detto HDMI
Az mkv-k minőségében nagy a szórás, megbízható csapat (pl. CtrlHD) BluRay encodja nálam még csalódást nem okozott. Pont tegnap néztük az Italian Job-ot, DVD5 encode FullHD-ra... na itt el lehet képzelni a pixelesedést
Igazából a DVD-k zavarnak, bár azt keveset nézek , de mégis. Megnézem azt a neuview-et valamikor.
VGA-n sokkal gyatrább kép van (persze kábele válogatja).
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
Eddig kb. 15 mkv-s HD vagy Blu-Ray Rip-et néztem, de az összesnél volt pixelesedés.
A tömörítési hibákon egy hangyányit segít a kábel fajtája és minősége, de csoda nem lesz. Nekem HDMI-n van összekötve a pc-vel.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Htpc (Home Theatre PC)
Más.
A HD anyagok gyönyörű képe után a DVD-im hánynivalóan randák - gyenge, mosott színek, szürke feketék. Jelenleg egy PowerDVD a lejátszóm. Milyen beállításokkal tudnám a képet életszerűbbre varázsolni? Esetleg tudtok ajánlani jobb pléjert?
Köszi előre is!
én 40 es fullhd tv re nyomam most ki azokat az mkv ket amiket eddig 32 es crtn néztünk.
hát a háttérben a tömörítés borzalmas pixelesedést okoz, igaz vga kábelen nyomtam át, majd tesztelem hdmi vel is. de elkeserített:(
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy ősrégi HTPC-m ATI 9550-es kártyával és egy régi CRT monitorral. Az mitől van, hogy ha a projektort HDMI kábellel összekötöm a kártya DVI-csatijával, akkor a monitorom nincs kép (a proji meg be sincs kapcsolva, csak össze van kötve a kártyával)? Frissítési figyelmeztetést ír ki a moncsim már a bootoláskor. Ha kihúzom a HDMI-t és újraindítok, akkor minden rendben. A DVI másodlagosra van állítva. Próbáltam drivercserét is. Eddig a legjobb akkor volt, amikor bootláskor még nem volt kép a monitoron, de az XP bejelentkezésénél már visszajött a kép. Ekkor legalább nem kellett ki-be húzogatni a HDMI-t. De azóta másik drivert raktam fel és egyáltalán nem jön vissza a kép a moncsin. A 9550-es BIOS-ában lenne alapként beállítva, hogy ha DVI-n érzékel kábelt, akkor azt tekintse elsődlegesnek? Jó lenne valami megoldás, mert mindig bedúgni a HDMI-t filmnézés előtt majd a végén kihúzni kicsit fárasztó.
ATI Catalyst legyen telepítve, ebben NE klónozásra állítsd a két megjelenítőt, hanem asztal kiterjesztésre a másodlagos monitorra. Kapcsold ki azt a funkciót is, hogy másolják egymás képfrissítését és felbontását.
Ennek az az egy hátránya van, hogy a start menü az elsődleges monitoron lesz, de ha HTPC, akkor gondolom távirányító, meg minden játszik, így ez nem okozhat gondot.
Ez csak tipp, de szerintem így működnie kell.
Én két különböző monitort használok (VGA és DVI ATI 9600) és ugyanez volt a problémám.
A fentiekkel megoldódott.
Htpc (Home Theatre PC)
Más.
A HD anyagok gyönyörű képe után a DVD-im hánynivalóan randák - gyenge, mosott színek, szürke feketék. Jelenleg egy PowerDVD a lejátszóm. Milyen beállításokkal tudnám a képet életszerűbbre varázsolni? Esetleg tudtok ajánlani jobb pléjert?
Köszi előre is!
Szia! neuview media player professional
Htpc (Home Theatre PC)
Más.
Köszi előre is!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
lattam multkor egy arany pici gepecsket, ACER Aspire L5100 DHP Mini PC, eppen Ausztriaban lattam, 379 Euro aron.
ilyenek vannak benne, hogy AMD Athlon64 X2 4200+, 2GB DDR2 SDRAM, 250 GB SATA, 527 MB ATI RADEON Xpress 1250 HDMI + HD Audio, Vista Home Premium.
A kerdesem, hogy ez a konfigocska vajjon le bir jatszani HD cuccokat?
Ha esetleg van ilyen valakinek, az is erdekelne, hogy mennyire hangos.
Mert kicsinek kicsi, pofasnak pofas, olcsonak olcso.
Kosz
Hasonló asztali konfigom volt, (X2 4200, 2GB DDR 400, GF 7800 GT), gond nélkül boldogult 1080p-vel is (főleg Core AVC codec-kel teszteltem)
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Htpc (Home Theatre PC)
Egy nem teljesen htpc kérdésem lenne:Kiküldeném a jelet a notebookról tv-re.A kábel egyik végén s-video ami a notebookba megy a másik végén scart a tv-be.Az a baj hogy fekete-fehér a kép.
A vga-t pal-ra állítottam de így is ff.intel x3100-as vga kariról van szó.
Valaki tud valami megoldást?
Köszönöm.
A tévének az a scart aljzata, amelyikbe a notebook-ot dugtad, nem fogad S-Video jelet. Ha két scart van a tévén, abból általában az AV1 RGB jelet fogad, az AV2 pedig S-Videót. Néhány készüléknél a menüben is be lehet álítani a kiosztást, de ez viszonylag ritka.
Ha van másik scart a tévéden, dugd át abba az S-Video jelet vivő kábelt.
Esetleg nézd meg a tévéd menüjében, hogy van-e valamilyen beállítás azS-ido számára.
Nekem is a tv-n kellett átkapcsolni, mert AV-3-nál fekete-fehér a kép, AV-35-re kapcsolva szines. Ez egy pana 72cm-es crt tv.
Htpc (Home Theatre PC)
Tudna valaki ajánlani htpc-hez olyan alaplapot ami integrált vga-s és elviszi a 1080p-s filmeket?
Min: 4 sata, 1ide, koax digit hang, DVI kimenet proci foglalat mindegy, és atx-es.
Ja és óccsó legyen ez mégis csak 1 htpc biggrin.gif
Remélem tudtok segíteni, köcce.
Htpc (Home Theatre PC)
érdemes vacakolni pc s bluray olvasóval és 7.1 es hangkártyával?
vagy inkább az asztali?
Htpc (Home Theatre PC)
Van egy ősrégi HTPC-m ATI 9550-es kártyával és egy régi CRT monitorral. Az mitől van, hogy ha a projektort HDMI kábellel összekötöm a kártya DVI-csatijával, akkor a monitorom nincs kép (a proji meg be sincs kapcsolva, csak össze van kötve a kártyával)? Frissítési figyelmeztetést ír ki a moncsim már a bootoláskor. Ha kihúzom a HDMI-t és újraindítok, akkor minden rendben. A DVI másodlagosra van állítva. Próbáltam drivercserét is. Eddig a legjobb akkor volt, amikor bootláskor még nem volt kép a monitoron, de az XP bejelentkezésénél már visszajött a kép. Ekkor legalább nem kellett ki-be húzogatni a HDMI-t. De azóta másik drivert raktam fel és egyáltalán nem jön vissza a kép a moncsin. A 9550-es BIOS-ában lenne alapként beállítva, hogy ha DVI-n érzékel kábelt, akkor azt tekintse elsődlegesnek? Jó lenne valami megoldás, mert mindig bedúgni a HDMI-t filmnézés előtt majd a végén kihúzni kicsit fárasztó.
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok,
lattam multkor egy arany pici gepecsket, ACER Aspire L5100 DHP Mini PC, eppen Ausztriaban lattam, 379 Euro aron.
ilyenek vannak benne, hogy AMD Athlon64 X2 4200+, 2GB DDR2 SDRAM, 250 GB SATA, 527 MB ATI RADEON Xpress 1250 HDMI + HD Audio, Vista Home Premium.
A kerdesem, hogy ez a konfigocska vajjon le bir jatszani HD cuccokat?
Ha esetleg van ilyen valakinek, az is erdekelne, hogy mennyire hangos.
Mert kicsinek kicsi, pofasnak pofas, olcsonak olcso.
Kosz
Egy nem teljesen htpc kérdésem lenne:Kiküldeném a jelet a notebookról tv-re.A kábel egyik végén s-video ami a notebookba megy a másik végén scart a tv-be.Az a baj hogy fekete-fehér a kép.
Köszönöm.
A tévének az a scart aljzata, amelyikbe a notebook-ot dugtad, nem fogad S-Video jelet. Ha két scart van a tévén, abból általában az AV1 RGB jelet fogad, az AV2 pedig S-Videót. Néhány készüléknél a menüben is be lehet álítani a kiosztást, de ez viszonylag ritka.
Esetleg nézd meg a tévéd menüjében, hogy van-e valamilyen beállítás azS-ido számára.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm.
Nem tudom mi lehet a gond, de szerintem jobban jársz ha d-sub kábelt használsz mindkét végen. A TV-den van olyan bemenet és a notin is kell lennie. Igy sokkal élesebb képet kapsz, be állítod a felbontás a másodlagos kijelzőnek 852x480-re és kész is
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Htpc (Home Theatre PC)
Egy nem teljesen htpc kérdésem lenne:
Kiküldeném a jelet a notebookról tv-re.A kábel egyik végén s-video ami a notebookba megy a másik végén scart a tv-be.Az a baj hogy fekete-fehér a kép.
Köszönöm.
Htpc (Home Theatre PC)
Nálam 8500Core2, 4gb Ram, hd4850 és csúszik a hang, hangyányit akad a kép.. miért van ez? ehhez képest egy htpc gyengébb konfig sokkal, mégis minden ok
Codec hiba
Ilyen konfigon gond nélkül kéne mennie. VGA nem számit, proci meg ram kell ezekhez, az meg nálad böven van
Ezeket használd: VLCplayer, Media Player Classic, K-lite codec pack 2.77 full
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
Htpc (Home Theatre PC)
3,5"-os Scythe Master 2 zonás venti szabályzó.Azért jó mert 0-11,8Voltig szabályozható tehát ki is lehet kapcsolni vele a ventiket!Hőmérővel,Fordulatszám kijelzésel,riasztásal és nagyon szép tükrös előlappal!
irigyellek...
1080as hd simán megy?
Nálam 8500Core2, 4gb Ram, hd4850 és csúszik a hang, hangyányit akad a kép.. miért van ez? ehhez képest egy htpc gyengébb konfig sokkal, mégis minden ok
Htpc (Home Theatre PC)
3,5"-os Scythe Master 2 zonás venti szabályzó.Azért jó mert 0-11,8Voltig szabályozható tehát ki is lehet kapcsolni vele a ventiket!Hőmérővel,Fordulatszám kijelzésel,riasztásal és nagyon szép tükrös előlappal!
Htpc (Home Theatre PC)
Ma raktam ilyen specko szigetelést a házamba nagyon sokat számitt! Sokkal halkabb lett és vagy 5kilóval nehezebb! 3-4mm vastag bitumenes lap a ragasztós fele ami látszik az meg 1cm körüli szivacs réteg.Csökkenti a lemezek rázkodását ezért nem zeng az egész ház a ventilátoroktól és a vincseszterektöl.Nagyon ajánlom mindenkinek aki full csendet akar!
Mi ez és hol vetted?
Be Quiet Big Tower a neve direkt PC házak hangszigetelésére való.
http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/in ... toryID=113#
Htpc (Home Theatre PC)
Ma raktam ilyen specko szigetelést a házamba nagyon sokat számitt! Sokkal halkabb lett és vagy 5kilóval nehezebb! 3-4mm vastag bitumenes lap a ragasztós fele ami látszik az meg 1cm körüli szivacs réteg.Csökkenti a lemezek rázkodását ezért nem zeng az egész ház a ventilátoroktól és a vincseszterektöl.Nagyon ajánlom mindenkinek aki full csendet akar!
Mi ez és hol vetted?
Htpc (Home Theatre PC)
Ma raktam ilyen specko szigetelést a házamba nagyon sokat számitt! Sokkal halkabb lett és vagy 5kilóval nehezebb! 3-4mm vastag bitumenes lap a ragasztós fele ami látszik az meg 1cm körüli szivacs réteg.Csökkenti a lemezek rázkodását ezért nem zeng az egész ház a ventilátoroktól és a vincseszterektöl.
Nagyon ajánlom mindenkinek aki full csendet akar!
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi + nézem.
HTPC- hez melyiket javasoljátok mert azt szeretnék építeni de nagyon jo lenne ha halk lenne és keveset kajálna mert a letöltés esténként menne.
Htpc (Home Theatre PC)
Ezek vajon fognak működni a Harmonyval?
Válaszolok magamnak: részben. Egy csomó funkció nem érhető el alapbeállításokkal, ráadásul a Harmonyban nem minden gombhoz lehet bármilyen parancsot hozzárendelni, így még szenvedek vele keményen.
BIG FOOT-nak köszönöm az xbmc említését, az lesz a megoldás - ha végre sikerülne gatyába ráznom a távirányítást...
Htpc (Home Theatre PC)
Két tippem van:MediaPortal
vagy
XBMC
Köszi! A mediaportalt (és a Meediot) monitoron, asztali gépen már tesztelgetem pár napja, el lehet velük lenni. Ez az xbmc is ígéretesnek tűnik, megér egy próbát.
Ezek vajon fognak működni a Harmonyval?