Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Nagyon alacsony a keret. De kezdésnek egy házimozi erősítőt vennék a helyedben, használtan 30000ig már kapni, tipusa ezen az árszinten szinte mindegy ezek 10-15éves belépő modellek.
Azután olyan 40-50.000 körűl kifogható egy jbl scs 178
, vagy valami hasonló.
Ez a jbl belépő szinten nem rossz, (sőt) nagyobb helyen is hallottam már, a jelenlegi rendszeredhez képest meg pláne...
És ami fontos, hogy nem különböző tipusú, ellenállású, hangzású, hangdobozokat raksz hadrendbe.
Segítség,kezdő vagyok!
Sajnos ennek a keretnek a 10x-eséből érdemes elindulni házimozizásilag, használt cuccokat figyelembe véve is.
Sajnos ennyi pénzem nincs rá.
Nyilván nem egy high-end rendszert szeretnék, kezdésnek megtenné egy tényleg nagyon kezdő felszerelés, ami jobb hangzásban, mint a jelenlegi.
Ha meglépem a létre első fokát, utána már könnyebb mindig feljebb lépni egyet.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC
Segítség,kezdő vagyok!
A keretet egyenlőre nem tudom pontosan belőni, hogy mennyit is érdemes rákölteni, de olyan 20-30 ezer forintra gondoltam.
Sajnos ennek a keretnek a 10x-eséből érdemes elindulni házimozizásilag, használt cuccokat figyelembe véve is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Tisztelt Fórumozók!
Tapasztalatlanságomból eredendően szeretnék tőletek segítséget, tanácsot kérni!
Az érdeklődésem tárgya a következő:
Jelenleg rendelkezem egy Sony MHC ZX10 típusú HI-FI-vel, mely kiegészül egy pár Omnitronic C40-4" típusú hangsugárzóval (Surroundként szeretném használni). A probléma forrása az, hogy ugyan ez a két hangsugárzó rácsatlakoztatható a HI-FI-re, viszont mivel ebben nincs Dolby Digital Audio 5.1 lekeverés, ezért mind a négy hangsugárzó egyszerre szól, tehát a mozizás élményét elég nagy mértékben visszafokozza. A nagy kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne ezekből kihozni egy komolyabb, házimozizásra alkalmas rendszert?
Természetesen nem szeretnék több tízezreket költeni rá, a szobám sem a legalkalmasabb (parketta, szélességben elrendezett TV-ágy, viszont nagyságra a 20mˇ2 elégnek kellene lennie).
Mégy a nyár folyamán több internetes hirdetőoldalakon néztem régebbi, alsó kategóriás házimozi-erősítőket. Példaként említeném a Sony DE475-ös típusát. Az érdekelne, hogy ha vennék egy házimozi erősítőt, milyet lenne érdemes (márka, esetleg pontos típus), illetve szeretném kiegészíteni még egy aktív mélysugárzóval, illetve centerrel, tehát ezekre is szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet érdemes beszerezni.
Az igényem az élvezhető Surround hangzás (természetesen Blue-ray forrásról), esetleg ha zenéhez alkalmasabb, mint a jelenlegi felállás, az sem lenne hátrány.
A keretet egyenlőre nem tudom pontosan belőni, hogy mennyit is érdemes rákölteni, de olyan 20-30 ezer forintra gondoltam.
Ha valaki lenne szíves segíteni az ügyemben, azt nagyon-nagyon megköszönném!
Üdvözlettel: Tibi
Erősítő: Denon AVR-2113
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Segítség,kezdő vagyok!
A keret azért szűkösebb de sok mindent fontolóra veszek a tanácsokból.
Egyébként westen médialejátszó - rotel rsp1068 proci- sherwood newcastle 9080 végfok, QUAD12L Frontok, Yamaha NS300 center, wharfedale wh2 surround, jelenleg frontokhoz ,centerhez excalibur hfkábel, hátterekhez mezei cérnavékony rézdrót.
Egyelőre a dobozok vegyesek de folyamatban az egységessé tétele.
Eleg vegyes a rendszered.Az apróban van pár jó kábel belépő árban.
Inakustik, kacsa és hasonlóak...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- vaspapucsok
- V.I.P.
- Értékelés: 7
Segítség,kezdő vagyok!
Na meg a rendszer többi része se hátrány, mennyi kell belőle, mekkora,a keret?
A keret azért szűkösebb de sok mindent fontolóra veszek a tanácsokból.
Egyébként westen médialejátszó - rotel rsp1068 proci- sherwood newcastle 9080 végfok, QUAD12L Frontok, Yamaha NS300 center, wharfedale wh2 surround, jelenleg frontokhoz ,centerhez excalibur hfkábel, hátterekhez mezei cérnavékony rézdrót.
Egyelőre a dobozok vegyesek de folyamatban az egységessé tétele.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Néhány év után ujra kicsit a moziépítgetés fele sodródtam.
Az lenne a kérdésem hogy háttérsugárzókhoz milyen minőségű hangfalkábelt érdemes beszerezni?
Nem milliós dobozokat akarok megszólaltatni,de azért egy elfogadható hangzást szeretnék elérni ,jelenleg cérnavékony mezei rézdrótok vannak szolgálatban.
Gyártót, tipust esetleg tudnátok pl............
Köszönöm!
Nálam ez muzsikál hátulhttp://kacsa-audio.hu/webshop/home_audio__video.c.20/kabel.c.154/hangsugarzo_kabel.c.187/x2.p.185
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Kicsit több adat kellene a "hátterekről" márka típus megnevezéssel,akkor jobban jönnének az ajánlatok is.
Na meg a rendszer többi része se hátrány, mennyi kell belőle, mekkora,a keret?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy háttérsugárzókhoz milyen minőségű hangfalkábelt érdemes beszerezni?
Nem milliós dobozokat akarok megszólaltatni,de azért egy elfogadható hangzást szeretnék elérni ,jelenleg cérnavékony mezei rézdrótok vannak szolgálatban.
Köszönöm!
Szia!
Kicsit több adat kellene a "hátterekről" márka típus megnevezéssel,akkor jobban jönnének az ajánlatok is.
- vaspapucsok
- V.I.P.
- Értékelés: 7
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Köszönöm!
Segítség,kezdő vagyok!
Amennyire én tudom nem jellemző rájuk hogy megrogyik a hőhatás miatt bennük a HDMI panel,nem is lehet benne akkora hőfok mint a régebbi onkígyókban.
Nekem sörbor van az éppen csak langyosnak mondható kézrátétellel csekkolva,még állatkerti üzemmódban is,gondolom az emo sem lehet sokkal másabb,igaz az emo háza kissebb,de majd az emo tulajok megmondják a tutit.
Köszönöm szépen!
Szia!
Ha nem használod a video procit (pastrought) akkor éppen langyos,ha használod kb.kézmeleg.
Kb.2 cm-re van a panel a perforált fedlaptól,így nem kell tartani a túlmelegedéstől.
Természetesen én nem rakok rá másik készüléket ill.nincs bezsúfolva egy bútorba,de ez másik gépeknél sem javasolt.
Használom a video procit, skálázik felfelé szépen csak melegnek éreztem, de igazad van kéz melegnél nem sokkal melegebb! Látok odabent egy kicsike hűtőbordát és megfordult a fejemben, hogy nagyobbra cserélem de megnyugtattál így nem bántom
Köszönöm szépen
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Emotiva UMC-1-eseknek szokott e gond lenni a hdmi paneljával? Rendben működik de elég sok hő távozik a gép azon részéből és annyi hdmi-s rémhírt hallani... (pl:Onkio)
Köszönöm válaszotokat
Szia!
Ha nem használod a video procit (pastrought) akkor éppen langyos,ha használod kb.kézmeleg.
Kb.2 cm-re van a panel a perforált fedlaptól,így nem kell tartani a túlmelegedéstől.
Természetesen én nem rakok rá másik készüléket ill.nincs bezsúfolva egy bútorba,de ez másik gépeknél sem javasolt.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Emotiva UMC-1-eseknek szokott e gond lenni a hdmi paneljával? Rendben működik de elég sok hő távozik a gép azon részéből és annyi hdmi-s rémhírt hallani... (pl:Onkio)
Köszönöm válaszotokat
Amennyire én tudom nem jellemző rájuk hogy megrogyik a hőhatás miatt bennük a HDMI panel,nem is lehet benne akkora hőfok mint a régebbi onkígyókban.
Nekem sörbor van az éppen csak langyosnak mondható kézrátétellel csekkolva,még állatkerti üzemmódban is,gondolom az emo sem lehet sokkal másabb,igaz az emo háza kissebb,de majd az emo tulajok megmondják a tutit.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Köszönöm válaszotokat
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Köszi!Igen, van az ominózus lemezeken PCM hangsáv és valószínűleg akkor azt hallgattam, de most az sem szól valahogy, na mindegy, nem babrálok vele, ami divx és USB-s történet azt megnézem a DV-310-esen.
A zenei DVD-khez meg nézek akkor valami komolyabb gépet.
Szia!
Még az lehet a gond esetleg,hogy csak akkor van analóg kimenet ha letiltod a digitális koax kimenetet a menüben.
Ezt lehet hogy elpiszkáltad vagy egy nemkívánatos áramlöket (villám)is okozhat ilyen anomáliákat.
Még annyit hogy zenére azért vannak jobb hangú lejátszók mint a Piok,de ez már ízlés és pénz kérdése.
Én személy szerint angol-Arcam,CA- párti vagyok,de volt Toshiba és Marantz is nálam,azok sem voltak rosszak.
Ha az analóg kijáratát használod,érdemes még odafigyelni a beépített DAC minőségére is.
Rendszer:
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
A DTS-ből anno sem tudtad szerintem,vagy Dolby-Digital vagy 2chPCM hangsáv ha volt a DTS mellett akkor az ment ki analógban,ha átkapcsoltad az audio sávot.
A Pio dvd lejátszókat nem nagyon ismerem,így ebben nem nagyon tudok segíteni,de a net nagy segítség.
A 8-as ill.a 9-es szériák már audiophil kategóriákban vannak,sok jó tesztet olvastam róluk,viszont a mostani szolgáltatás áradatot-divx,MKV,USB,hálózati lejátszás és társai -ezeknél még el kell felejteni,helyükbe viszont szuper képet és hangot kapsz dvd-n.
A Te döntésed hogy Neked melyik a fontosabb.
Szia!
Köszi!Igen, van az ominózus lemezeken PCM hangsáv és valószínűleg akkor azt hallgattam, de most az sem szól valahogy, na mindegy, nem babrálok vele, ami divx és USB-s történet azt megnézem a DV-310-esen.
A zenei DVD-khez meg nézek akkor valami komolyabb gépet.
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Köszi az infot! Akkor anno nem tudom hogy sikerült belőle sztereot kicsikarni.
Ha a Pio-nál maradunk, akkor mely darabokra érdemes rástartolni az alábbiak közül?
646, 668, 757, 868, 939, 989
Szia!
A DTS-ből anno sem tudtad szerintem,vagy Dolby-Digital vagy 2chPCM hangsáv ha volt a DTS mellett akkor az ment ki analógban,ha átkapcsoltad az audio sávot.
A Pio dvd lejátszókat nem nagyon ismerem,így ebben nem nagyon tudok segíteni,de a net nagy segítség.
A 8-as ill.a 9-es szériák már audiophil kategóriákban vannak,sok jó tesztet olvastam róluk,viszont a mostani szolgáltatás áradatot-divx,MKV,USB,hálózati lejátszás és társai -ezeknél még el kell felejteni,helyükbe viszont szuper képet és hangot kapsz dvd-n.
A Te döntésed hogy Neked melyik a fontosabb.
Rendszer:
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
A 310-es nem tudja a DTS 2ch downmix-et csak a Dolby-Digital-nál.
A 410-510V már tudja.
Nekem is sok zenei ill,koncert dvd-m van még és általában az 5.1-es Dolby-Digital ill.DTS hangsáv mellett azért gondoltak még a
"sztereósokra" is 2ch PCM sávval.
A gyártók előszeretettel kispórolták ezt a licenszet a lejátszókból egy bizonyos árszintig,mert nem fért bele az olcsó árba.
Komolyabb-és természetesen drágább-lejátszókban ez benne van.
Szia!
Köszi az infot! Akkor anno nem tudom hogy sikerült belőle sztereot kicsikarni.
Ha a Pio-nál maradunk, akkor mely darabokra érdemes rástartolni az alábbiak közül?
646, 668, 757, 868, 939, 989
Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
Már nem akarja, lehet hogy valamit elállítottam a menüben, de most akárhogy próbálom nem megy.
Anno rendesen kijött sztereoban is azokon a lemezeken amin DTS/PCM formátumokban volt, de azután már csak néha, most már egyáltalán nem akar énekelni.
Szia!
A 310-es nem tudja a DTS 2ch downmix-et csak a Dolby-Digital-nál.
A 410-510V már tudja.
Nekem is sok zenei ill,koncert dvd-m van még és általában az 5.1-es Dolby-Digital ill.DTS hangsáv mellett azért gondoltak még a
"sztereósokra" is 2ch PCM sávval.
A gyártók előszeretettel kispórolták ezt a licenszet a lejátszókból egy bizonyos árszintig,mert nem fért bele az olcsó árba.
Komolyabb-és természetesen drágább-lejátszókban ez benne van.
Rendszer:
Segítség,kezdő vagyok!
Nem keveri le sztereóra a 310-es?
Szia!
Már nem akarja, lehet hogy valamit elállítottam a menüben, de most akárhogy próbálom nem megy.
Anno rendesen kijött sztereoban is azokon a lemezeken amin DTS/PCM formátumokban volt, de azután már csak néha, most már egyáltalán nem akar énekelni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Anno elkezdtem házimozizni, de gyorsan el is adtam az erősítőt és a hangfalakat is (így nem is nagyon merültem bele és nem igazán értek hozzá), mert inkább a zenehallgatás irányába mentem el és azóta is a sztereo rendszerem fejlesztgetem.
Viszont van pár zenei DVD-m és még szeretnék is venni, de sok zenei anyag DTS formátumban van és a jelenlegi Pio DV-310-esem (analóg audio kimeneten a sztereo erősítőbe kötve) pedig már valahogy nem akarja ezeket sztereoban leadni, hiába próbálgatom a digitális és analóg hang kimenetet állítgatni.
Tudnátok ajánlani Pio vagy Yamaha lejátszókat amik ezt tudják.
Üdv: Joci
Nem keveri le sztereóra a 310-es?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Anno elkezdtem házimozizni, de gyorsan el is adtam az erősítőt és a hangfalakat is (így nem is nagyon merültem bele és nem igazán értek hozzá), mert inkább a zenehallgatás irányába mentem el és azóta is a sztereo rendszerem fejlesztgetem.
Viszont van pár zenei DVD-m és még szeretnék is venni, de sok zenei anyag DTS formátumban van és a jelenlegi Pio DV-310-esem (analóg audio kimeneten a sztereo erősítőbe kötve) pedig már valahogy nem akarja ezeket sztereoban leadni, hiába próbálgatom a digitális és analóg hang kimenetet állítgatni.
Tudnátok ajánlani Pio vagy Yamaha lejátszókat amik ezt tudják.
Üdv: Joci
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Vettem nem is rég egy Cav MDI hangfalpárt. Megnéztem mit tud. Egy Harman Kardon AVR-160 erölködővel ami igen csak nem egy erőgép. Tesztelgettem hajtottam csúcson is. Az eredmény egy elnémult magas sugárzó lett a jobb hangafalban. Mit tudtok ajánlani vagy kit ennek javitására ?
Előre is köszönöm.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Segítség,kezdő vagyok!
Én nem egy szettet tudok ahol mind az impedancia mint az érzékenység eltér.. mivel ezek amugy sem egzakt értékek.. viszont jó lenne nézni hozzájuk hasonló karakterű doboztr akár ebay vagy amazonról is. Mivel legalább a centernek meg kellene egyeznie.
A centernek, mivel?
Segítség,kezdő vagyok!
Én nem egy szettet tudok ahol mind az impedancia mint az érzékenység eltér.. mivel ezek amugy sem egzakt értékek.. viszont jó lenne nézni hozzájuk hasonló karakterű doboztr akár ebay vagy amazonról is. Mivel legalább a centernek meg kellene egyeznie.