Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

De ez ismét bebizonyosodott hogy az összekötő kábelnek mekkora szerepe van (adott esetben elő-végfok között)!!!
Mivel én is kicseréltem a napokban a "jumpert" és gyengébben zenél a rendszerem mint a gyári 10 ft-os áthidalóval (jó minőségű kábel lett installálva... csak nem biztos hogy erre a célra megfelelő!)...

Azért érdekelne a pár centi hosszú és relative vastag jumper ellenállása összehasonlítva egy sokszoros hosszúságú és vékony vezetőerű kábel ellenállásával...
Csodák nincsenek a fizikában sem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Clarust nem kell védeni!

Kell venni a fáradságot és meg kell hallgatni (nem egy kiállításon a csimbum cirkuszt ami mondjuk a HM Stúdió termében is volt) és azután dönteni hogy tetszik!

Sokan valóban úgy húznak le termékeket és "gyártókat" hogy nem is ismerik a termékeket... vagy csak látták!
Pl sokan odáig vannak a Dali (mondjuk a C6-ért) dobozokért...
Én nem hallottam sokszor de pár rendszerben hallottam (4-5 alkalommal lakásban, nem bemutató teremben)... és max mozira közepest adnék neki!
De ez megint egy vélemény csak! És nem akarok senkit megbántani!!!
Mindenkinek meg van hogy miért szeret valamit! Csak az előítéleteket kellene félretenni!
És nyitottnak kell lenni mindenre!
Na ezzel be is fejezném az offolást!

Vissza a témához:

Eddig nem nagyon foglalkoztam a dologgal...
De ez ismét bebizonyosodott hogy az összekötő kábelnek mekkora szerepe van (adott esetben elő-végfok között)!!!
Mivel én is kicseréltem a napokban a "jumpert" és gyengébben zenél a rendszerem mint a gyári 10 ft-os áthidalóval (jó minőségű kábel lett installálva... csak nem biztos hogy erre a célra megfelelő!)...

Tehát nem csak az a fontos hogy adott esetben melyik elő-végfok passzol egymáshoz... hanem az összeköttetés is nagyon fontos!
De ezzel megint semmi újat nem írtam le!

Lacy!

A te dobozaidat nem lehet egy "szériában gyártott" termékhez hasonlítani!!!
A te "szekrényeid" egyediek és nagyon jók!

De valljuk be hogy kevés embernek adatik meg az ilyen lehetőség!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez is egy vélemény de szoktak akciózni is. Árajánlatot sem kértél tőlük gondolom. Ideális körülmények között sem hallgattad. Akkor nem értem miért kell lehúzni egy gyártót nyilvánosan a személyes ellenszenvünk miatt.

Biztos engem olvastál??
Személyes ellenszenv? Azt meg honnét szedted?
Na csak atisztánlátás végett.
Tehát hallottam Clarus High-end cuccait ( már ami szerintük az) a hifi són de nem 2 hanem 3 éve.
Rendes szoba az emeleten, nem a házimozis szint és zaj.
Még azt a bűv sprayt is demózták, amivel befújta a muki a CD-t és jobban- kellett volna- szólnia. Bevallom én semmi eltérést nem hallottam
El nem ájultam, és hallottam ott is jobb hangot kisebb összegért.
Árat mért kérnék, akar a bánat hangfalat venni Jó nekem a sajátom, ami szintén dye

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Valóban szerencsétlenenek voltak a körülmények de te sem szeretnéd ha az ottani "élmény" után itélnék meg a dobozaitok kvalitásait, igaz?

Ezt félreértetted.
Mi a szomszéd szobában állítottunk ki és a hatalmas dobozaik totál elnyomtak bennünket.
Én nem mentem be a szobájukba hallgatózni.

Az értékállósága valóban sok doboznak eléggé rossz,de a többi cég termékei elsősorban azért vannak rossz áron,mert túl sok kézen mennek keresztül.Clarust lehet venni a forgalmazótól is.A netes forgalmazók haszna max 10%.Mi is kirúgtuk a viszonteladókat,mert forgalmat semmit sem csináltak,de miattuk kellett felemelni az árat.Nem a bemutatótermekről beszélek.

Vendég

Nem neked írtam,de a véleményem leírom.
A Clarus dobozokkal két nagy gond van.
1,A kivitele nagyon megosztja a vásárlókat.
2,Az értékállósága szerintem a legrosszabbak közé sorolható.

Ha megnézed a használt árakat,láthatod,hogy max 40%-os áron ha el lehet adni ezeket 1-2 év után.

Szerintem ez majdnem minden dobozzal így van, ez nem a Clarus sajátossága. Éppen te szoktad belinkelni a milliós dobozokat, amik szintén ennyit esnek fél, egy év után.

Azt nem tudom milyen,mert még sosem hallgattam egyetlen dobozukat sem,kivéve a kiállításon volt "szerencsém" a nagy puffogókat hallgatnom a szomszéd szobából.

Valóban szerencsétlenenek voltak a körülmények de te sem szeretnéd ha az ottani "élmény" után itélnék meg a dobozaitok kvalitásait, igaz?

Ezen kívül én a Clarus árát is sokallom, ennyiből lehet már más alternatívában keresni, és találni. Használtban meg főleg.AMúgy nekem valóban a hangja sem jött be.

Ez is egy vélemény de szoktak akciózni is. Árajánlatot sem kértél tőlük gondolom. Ideális körülmények között sem hallgattad. Akkor nem értem miért kell lehúzni egy gyártót nyilvánosan a személyes ellenszenvünk miatt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AMúgy nekem valóban a hangja sem jött be.

Azt nem tudom milyen,mert még sosem hallgattam egyetlen dobozukat sem,kivéve a kiállításon volt "szerencsém" a nagy puffogókat hallgatnom a szomszéd szobából.

Vendég

Ha megnézed a használt árakat,láthatod,hogy max 40%-os áron ha el lehet adni ezeket 1-2 év után.

Így van, osztom.
Ezen kívül én a Clarus árát is sokallom, ennyiből lehet már más alternatívában keresni, és találni. Használtban meg főleg.
AMúgy nekem valóban a hangja sem jött be.
Nem a nagyterem mozija, hanem a 2 évvel ezelőtti hifi szobás Clarusban voltunk.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Házimozi erősítő vásárlásán gondolkodok. Van két végfokom arról hajtanám a frontokat és a két passzív szub ládát.
Sztereónál a HM erőlködő csak élőerősítőként működne.
Van egy Denon 3805 és egy HK 347 kb azonos árban 90e Ft. Szerintetek melyik érné meg jobban.? A HK egy éves.
Összehasonlítási lehetőség nincs, csak a HK tudom meghallgatni.
Előre is köszönöm a segítséget.

Talán a Denonnak finomabb lehet az előfok része...
De ez nem biztos hogy így van!
Csak a megfülelés hozhat bizonyosságot!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Házimozi erősítő vásárlásán gondolkodok. Van két végfokom arról hajtanám a frontokat és a két passzív szub ládát.
Van egy Denon 3805 és egy HK 347 kb azonos árban 90e Ft. Szerintetek melyik érné meg jobban.? A HK egy éves.

Szia! Függetlenül a Denontól való elfogultságomtól,ebben a kategóriában a 3805-ös vasat ajánlanám megvételre!...De a H/K 347 is jó választás lehet

Vendég

AVX
V.I.P.
V.I.P.

persze-persze, értem mit mondasz.
kíváncsi voltam a véleményekre, hogy ki mit venne vagy mit tanácsolna az említett keretből.
konkrét típusok nem voltak csak a Hivi D3.2B..
biztos jó az is, de hallgatni kell..

Meghallgatás nélkül semmit se vegyél meg.

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: vation »

Látod, mi mondtunk véleményeket (voltak konkrét típusok is...) és mégis te döntesz!
Aztán majd eldől a dolog...

Lacy!
Hányszor és milyen Clarus dobozokat hallottál (nem a Hiltonban)?

Nem mindenkinek vannak olyan lehetőségei mint neked!
A te dobozod egy érdekes jószág! De nagyon jó doboz!

Csak érdekel a dolog!

persze-persze, értem mit mondasz.
kíváncsi voltam a véleményekre, hogy ki mit venne vagy mit tanácsolna az említett keretből.
konkrét típusok nem voltak csak a Hivi D3.2B..
biztos jó az is, de hallgatni kell..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Lacy!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hát majd még alszom rá, de inkább az újhoz húz a szívem.
Lehet, hogy hülyeség, de így látom..

Látod, mi mondtunk véleményeket (voltak konkrét típusok is...) és mégis te döntesz!
Aztán majd eldől a dolog...

Lacy!

Nem mindenkinek vannak olyan lehetőségei mint neked!
A te dobozod egy érdekes jószág! De nagyon jó doboz!

Csak érdekel a dolog!

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mért nem? Odamész, meghallgatod, ha minden hangszórója szól, nem recseg, nem jött le a politúr vagy a külsejéről bármi, nem karcos, nem lóg a bele, nincs benyomva a hangszóró közepe, és szemmel láthatóan nem volt még soha szétszedve - ami azért látszik.. szóval akkor 100% nyugodtan megvehető. Én is vettem két Mission-t fórumtárstól, ugyanígy, (na jó az picit már karcos volt a tetején állandóan törölgette ) na szóval egy hangfal ha nem kap túl nagy - már számára túl nagy teljesítményt, akkor szinte örök életű.
Egy CD játszó vagy erősítő - noha abban nincs is legtöbbször forgó mozgó alkatrész- nagyobb eséllyel tud(na) tönkre menni, bár itt erre se volt még nagyon példa.
Úgyhogy szerintem bátran próbálkozz.
ATC-s termékek? Hivi Swans, Szegeden, Jászberényben - meg mostmár Szfehérváron is meg tudod hallgatni nézni, de sajna ott is a drágábbak a jobbak. Abban az árban ahol keresel még határeset...

Hát majd még alszom rá, de inkább az újhoz húz a szívem.
Lehet, hogy hülyeség, de így látom..

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem csak dizájnos,hanem jó is.
Olvass bele a Swans topicba.
Kb a felébe kerül,mint az ugyan ilyen tudású,amit ismersz.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ngdobozok/

Benéztem, de ott azért jóval magasabb kategóriákról van szó mint amit én szánok rá.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Néztem itt ezeket a HIVI, Swans cuccokat is. Milyenek ezek, valakinek tapasztat?

Dizájnos cuccokat csinál, de nem hallottam még róluk, persze ez semmit nem jelent.

Nem csak dizájnos,hanem jó is.
Olvass bele a Swans topicba.
Kb a felébe kerül,mint az ugyan ilyen tudású,amit ismersz.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ngdobozok/

Vendég

Használtat azért nem mernék venni. Bemutató darabot vennék amire van gari is, de olyat nem amit már hajtottak privátban.
Néztem itt ezeket a HIVI, Swans cuccokat is. Milyenek ezek, valakinek tapasztat?

Dizájnos cuccokat csinál, de nem hallottam még róluk, persze ez semmit nem jelent.

Mért nem? Odamész, meghallgatod, ha minden hangszórója szól, nem recseg, nem jött le a politúr vagy a külsejéről bármi, nem karcos, nem lóg a bele, nincs benyomva a hangszóró közepe, és szemmel láthatóan nem volt még soha szétszedve - ami azért látszik.. szóval akkor 100% nyugodtan megvehető. Én is vettem két Mission-t fórumtárstól, ugyanígy, (na jó az picit már karcos volt a tetején állandóan törölgette ) na szóval egy hangfal ha nem kap túl nagy - már számára túl nagy teljesítményt, akkor szinte örök életű.
Egy CD játszó vagy erősítő - noha abban nincs is legtöbbször forgó mozgó alkatrész- nagyobb eséllyel tud(na) tönkre menni, bár itt erre se volt még nagyon példa.
Úgyhogy szerintem bátran próbálkozz.
ATC-s termékek? Hivi Swans, Szegeden, Jászberényben - meg mostmár Szfehérváron is meg tudod hallgatni nézni, de sajna ott is a drágábbak a jobbak. Abban az árban ahol keresel még határeset...

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szerintem a hangfalak terén nincs sok újítás az utóbbi 10 évben, inkább az elektronikákban!

Olyat kell venni aminek tetszik a hangja a rendszeredben otthon!!!
Mi mondhatunk ezt is-azt is... ha neked abszolút nem az a hang kell!

Ebben is van valami, de nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz kérdés lesz.
Leginkább mozira használom, az kell hogy robbanjon ha éppen robban, szépek legyenek a beszédek ha éppen beszélnek és mindezt hangosan is tudja produkálni.
A szomszéd nem probléma

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Clarus?? oh

Szerintem hallgatózni sokat. Én nem riadnék vissza a használtaktól sem.
Pl az Acoustic Researh azaz AR hangfalak nagyon kellemesek, árban jók. A múltkor is volt eladó S40 meg S50 szerintem a sok mai 200e feltti kategóriát simán hozza. és a felébe se kerül használtban.

Használtat azért nem mernék venni. Bemutató darabot vennék amire van gari is, de olyat nem amit már hajtottak privátban.

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Egyáltalán mekkora az a szoba, amibe 4 db 3-utas állót + szubot ajánlunk?

kb 27nm és 4,7m a belmagasság
annyira nem kicsi

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio, talán belefér. Vagy Wharfedale, de ez egy karakter lehet a Heco-val... esetleg újabb Heco?
A Clarus hangfalak sem rosszak, és egész kedvező árfekvésűek.
Zenélésre abszolút nem is használod a rendszert? Az erősítőd milyen típus pontosan?
A 200-ba bele kellene férnie az erősítő cserének is?

De zenére is használom, inkább az elektronikus vonalra.
Az erősítőt nem cserélem az még nagyon is jó nekem.
Yamaha RX-V557 a típusa
Tehát a keret 5.1 szettre szánnám és ebből szeretnék valami jót venni.
JBL Balboa-t 5.1-et hallottam már az nagyon tetszik. Ára is 175k magasságában van, subbal..
Wharfedale is szimpi, nem ismerem milyen cuccokat csinálnak. Szépek, ennyit tudnék róluk mondani.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Szerintem meg megtarthatnád a frontokat hátulra, és a center meg a frontok helyére vehetnél ugyanebből a keretből sokkal komolyabbakat.
A hátsók jelentősége úgyis kisebb, de ha amúgy meg voltál elégedve mint front, akkor hátul remek lesz.

Egyáltalán mekkora az a szoba, amibe 4 db 3-utas állót + szubot ajánlunk?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Clarus?? oh

Vendég

Polkaudio, talán belefér. Vagy Wharfedale, de ez egy karakter lehet a Heco-val... esetleg újabb Heco?
A Clarus hangfalak sem rosszak, és egész kedvező árfekvésűek.
Zenélésre abszolút nem is használod a rendszert? Az erősítőd milyen típus pontosan?
A 200-ba bele kellene férnie az erősítő cserének is?

Clarus?? oh

Szerintem hallgatózni sokat. Én nem riadnék vissza a használtaktól sem.
Pl az Acoustic Researh azaz AR hangfalak nagyon kellemesek, árban jók. A múltkor is volt eladó S40 meg S50 szerintem a sok mai 200e feltti kategóriát simán hozza. és a felébe se kerül használtban.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”