Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok, házimozi erősítőt szeretnék vásárolni. A keretből maximum egy Denon AVR X2600H jön ki. Viszont kapható még jelentős kedvezménnyel az AVR X2500H is. Az áruk 210 ezer vs. 170 ezer. A kérdésem az lenne, hogy ér-e ennyivel többet a 2600-as? Esetleg tudtok ajánlani ezen az árszinten jobb vételt?
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Még mindig nem értem. Ha referencia hangerőn üvölt valami, akkor az hogy suttoghat.Roli80 írta: ↑2020.01.23., csüt. 18:08Arra próbáltam utalni, hogy Hiccusz épp az ellenkeőjét mondja mint te. A DC-ben a nyílt napon minden üvöltött ref. hangerőn. A JW beszélgetős jelenete annyira túl volt hangosítva, hogy a fejlövés még nagyobbat üssön.
Egyébként én veled értek egyet. Ha valaki ragaszkodik a ref. hanghoz akkor csak a csúcsokban kell elérni és nem folyamatosan ott tartani, hogy a nagy pillanatban minden elszáljon.
A referencia hangerő "definíciója" nem az üvöltés, hanem:
- A rendszernek képesnek kell lennie folyamatos 85dB hangerőn szólnia a hallgatási pozícióban. Ez azt jelenti, hogy távolság függvényében 5-10-15dB-vel nagyobb hangerőt kell produkálnia 1m-en mérve
- A rendszerben 20dB dinamikai tartalék kell legyen, azaz tudjon pillanatnyi 105dB hangerőt a hallgatási pozícióban.
- A mélynyomónak ugyanezt kell teljesítenie 10dB-vel magasabb hangnyomás szinten.
Ez nem jelenti azt, hogy:
- Nem veheted hallkabra, ha neked nem tetszik a hangerő
- A filmben nincs 85dB-nél halkabb jelenet.
Jelenti viszont azt, hogy mondjuk 65dB-ről fel tud ugrani 105dB-re, ami 10000 szeres pillanatnyi teljesítmény leadást jelent a hangrendszer számára.
Mivel a 85dB rózsazaj is már kényelmetlenül hangos, ezért szoktak úgy kalibrálni, hogy 0-as master volume mellett -30dB mérőjelet használnak, és 75dB hangnyomást állítanak be.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Arra próbáltam utalni, hogy Hiccusz épp az ellenkeőjét mondja mint te. A DC-ben a nyílt napon minden üvöltött ref. hangerőn. A JW beszélgetős jelenete annyira túl volt hangosítva, hogy a fejlövés még nagyobbat üssön.
Egyébként én veled értek egyet. Ha valaki ragaszkodik a ref. hanghoz akkor csak a csúcsokban kell elérni és nem folyamatosan ott tartani, hogy a nagy pillanatban minden elszáljon.
Srácok én értem amit írtok.Amikor a beszédhez állítom be a hangerőt, akkor egyes jeleneteknél kiesek a gatyámból.Szóval lehet, hogy referencia hangerőn mozizok.Roli80 írta: ↑2020.01.23., csüt. 14:52Szerintem te is és MAGMART is azért téved és nem érti Quetz mondandóját, mert azt gondoljátok, hogy a referencia hangerőn való mozizás az egyenlő, a folyamatos referencia hangerővel.
Tehát, egy referencia hangerőn való mozizás az nem jelenti azt, hogy egy sima párbeszéd is 105dB-vel szól, hanem azt, ha vannak dinamikai csúcsok, akkor simán elérheti a 105dB-t, (szubnál 115dB) mindezt úgy, hogy se az erősítő, se a hangsugárzó ne torzítson, tehát simán képes legyen erre.
Pedig Hiccusz pont az ellenkezőjét állítja, ezért volt, hogy a nyílt napon a JW jelenete suttogás volt miközben a rendszer referencia hangerőn üvöltött.
Az 2x40w A osztályt érdekességként említettem.Nem releváns egy házimoziban.Viszont ha sikerülne összevásárolnom az említett erősítőből legalább 4 darabot akkor azzal moziznék nem a jelenlegi Emotivával.Minden paraméterében megeszi, kivéve wattszámban.
Dehogy gondolok ilyesmit, jesszus.
Viszont azt tudom, hogy ha a beszédhangerőt így állítom be, akkor a filmekben szereplő csúcs hangerő (ezt ugye finn gomb sincs, hogy hány dB, de) számomra bőven elegendő, vagy még kicsit sok is. (a zasszonynak meg krva hangos)
Mindezt úgy, hogy a frontokat egy 6 Ohm-on szinuszosan ~60W-os, soft clippinggel 80W-os végfok hajtja.
Másrészt a filmekben szereplő nagy hangerejű részek többsége szub-tartományú, így ez főként a mélynyomótól függ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dorian 2020.01.23., csüt. 15:20-kor.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Szerintem te is és MAGMART is azért téved és nem érti Quetz mondandóját, mert azt gondoljátok, hogy a referencia hangerőn való mozizás az egyenlő, a folyamatos referencia hangerővel.
Tehát, egy referencia hangerőn való mozizás az nem jelenti azt, hogy egy sima párbeszéd is 105dB-vel szól, hanem azt, ha vannak dinamikai csúcsok, akkor simán elérheti a 105dB-t, (szubnál 115dB) mindezt úgy, hogy se az erősítő, se a hangsugárzó ne torzítson, tehát simán képes legyen erre.
Pedig Hiccusz pont az ellenkezőjét állítja, ezért volt, hogy a nyílt napon a JW jelenete suttogás volt miközben a rendszer referencia hangerőn üvöltött.
- Quetz
- Törzsvendég
egy szép nagy lyukat a vásznad közepén. Mert az egyetlen mód, hogy reprodukáld, hogy beviszel egy ágyút és elsütöd ott...irishcream írta: ↑2020.01.23., csüt. 14:31fegyverek 140dB-n kezdődnek, egy rakéta indítás 200dB felett van...
Ez érdekel, mit okoz egy moziszobában.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
gondolom süketséget.irishcream írta: ↑2020.01.23., csüt. 14:31fegyverek 140dB-n kezdődnek, egy rakéta indítás 200dB felett van...
Hát nem tudom. Legtöbbször én is a dialógusokhoz állítom be az adott film hangerejét, mert ugye eltérőek ezek, szinte filmenként.Dorian írta: ↑2020.01.23., csüt. 14:17Dorian írta: ↑2020.01.23., csüt. 13:45És miért baj, ha vki nem szeretne "referencia hangerőn" mozizni?
Egyébként így igaz:
"Ha már ismét szóba került ez a referencia hangerő.....Én nem tudom ki , hogy van vele nálam a referenciahangerő az az, hogy ha sima párbeszéd van a filmben akkor az olyan hangerőn történjen mint az életben.Tehát ne "ordítsanak" a dialógusok.Ne úgy szólaljon meg egy szereplő mintha hangosbemondón kommunikálna."
Szóval ha egy rendszer hangsugárzóinak relatív hangereje méréssel összelőtt, a film hangerejét pedig úgy választom meg, hogy a beszéd ugyanolyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének, és így ezzel együtt beállítva a leghangosabb részek hangereje számomra elegendő vagy inkább kicsit hangos, akkor miért érdekeljen, hogy valakik szerint a csúcs hangerőnek nagyobbnak kellene lennie?
Viszont, ha így teszek, akkor a dinamika csúcsoknál simán bele tudok csapni a referencia hangerőbe.
Szerintem te is és MAGMART is azért téved és nem érti Quetz mondandóját, mert azt gondoljátok, hogy a referencia hangerőn való mozizás az egyenlő, a folyamatos referencia hangerővel.
Na ez az amihez valószínűleg kevés a 30W, A osztályos végfok.
Ezért értek egyet Quetz azon mondatával, hogy a rendszer inkább simán tudja a referencia hangerőt, mint alul legyen méretezve és kifulladjon idő elött. A sokból mindig egyszerű visszavenni, a kevéssel nem lehet a fordítottját csinálni.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
fegyverek 140dB-n kezdődnek, egy rakéta indítás 200dB felett van...
Dorian írta: ↑2020.01.23., csüt. 13:45És miért baj, ha vki nem szeretne "referencia hangerőn" mozizni?
Egyébként így igaz:
"Ha már ismét szóba került ez a referencia hangerő.....Én nem tudom ki , hogy van vele nálam a referenciahangerő az az, hogy ha sima párbeszéd van a filmben akkor az olyan hangerőn történjen mint az életben.Tehát ne "ordítsanak" a dialógusok.Ne úgy szólaljon meg egy szereplő mintha hangosbemondón kommunikálna."
Szóval ha egy rendszer hangsugárzóinak relatív hangereje méréssel összelőtt, a film hangerejét pedig úgy választom meg, hogy a beszéd ugyanolyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének, és így ezzel együtt beállítva a leghangosabb részek hangereje számomra elegendő vagy inkább kicsit hangos, akkor miért érdekeljen, hogy valakik szerint a csúcs hangerőnek nagyobbnak kellene lennie?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
És miért baj, ha vki nem szeretne "referencia hangerőn" mozizni?
Egyébként így igaz:
- Quetz
- Törzsvendég
Bosszantó, amikor úgy teszel, mintha nem értenél a dolgokhoz. Te is jól tudod, hogy ha -10dB hangnyomáshoz elég 30W, akkor 0dB-hez már, megközelítőleg 300 kell. Én mértem a fogyasztásokat, időnként közzé is tettem ezt: "28nm-en 3.3m hallgatói távolságban 400-500w össz-teljesítmény leadást mértem 2 Arendal monitor meghajtására.". Az pedig, hogy te milyen hangosan szereted hallgatni a rendszeredet, a szabvány/ajánlás szempontjából irreleváns. Az említett végfokkal be fogod zárni magad -10dB alatti tartományba.MGMART írta: ↑2020.01.23., csüt. 12:32Jó, rendbe.Azért nem csak wattok vannak ott.Létezik olyan is hogy dinamika.Azért ha lesz lehetőséged egy komoly A osztályú erősítővel meghajtani a hangsugárzóidat tegyél egy próbát.Számok alapján megítélni egy készüléket öreg hiba ebben a szakmában.
2x40 Wattos A osztályú jószággal hajtottam a 88-89 Db érzékenységű sugárzóimat és az életbe nem tudtam kihasználni maximálisan.Megsüketülni meg nem akartam.
Ha már ismét szóba került ez a referencia hangerő.....Én nem tudom ki , hogy van vele nálam a referenciahangerő az az, hogy ha sima párbeszéd van a filmben akkor az olyan hangerőn történjen mint az életben.Tehát ne "ordítsanak" a dialógusok.Ne úgy szólaljon meg egy szereplő mintha hangosbemondón kommunikálna.
Házimoziban bárki megmérte, hogy az éppen szolgálatos akár többszáz wattos végfok, valójában mennyi teljesítményt ad le amikor mozizunk? Úgy rémlik már leírták, hogy a Crown-okon még az első led se villan fel időnként.
Az szintén szubjektív (és naiv) elvárás, hogy film hangja a valósághoz közeli hangerőn szólaljon meg. Egyrészt azonnal kiesel a fimből, amikor egy 2 méteres fej normál hangerőn szólal meg, másrészt bármilyen jelenet amiben gépek szerepelnek leolvasztaná az arcodat. Egy fűnyíró 95dB, a fegyverek 140dB-n kezdődnek, egy rakéta indítás 200dB felett van...
A Crown ledjei nem hangerőt mutatnak, hanem a bejövő jelszintet:
Az én véleményem, hogy a rendszer minimum teljesítse a szabvány ajánlását, mert onnantól kezdve mindenki úgy tudja használni, ahogy szeretné. Lefele állítani, elvenni a maximális lehetőségekből mindig könnyű, visszafele viszont lehetetlen.Signal Presence Indicator: Two green LED’s, one for each channel, illuminate when the channel input
signal exceeds -40dBu.
-20 Indicator: Green LED flashes when output signal level exceeds -20dB below clip.
-10 Indicator: Green LED flashes when output signal level exceeds -10dB below clip.
Clip Indicator: Two red LED’s, one for each channel, illuminate when the channel’s output is being overdriven.
Jó, rendbe.Azért nem csak wattok vannak ott.Létezik olyan is hogy dinamika.Azért ha lesz lehetőséged egy komoly A osztályú erősítővel meghajtani a hangsugárzóidat tegyél egy próbát.Számok alapján megítélni egy készüléket öreg hiba ebben a szakmában.Quetz írta: ↑2020.01.23., csüt. 09:40Szerintem meg a watt az watt, nincs fehér watt meg néger watt, csak "P=V*I".
A másik problémám, hogy nem jó házimoziban 2x40watt teljesítményű erősítőt ajánlani, hacsak nem a PRO cinema topicban teszed, mert a hangfalak átlagos érzékenysége miatt a rendszer nem fogja tudni elérni a referencia hangerőt.
Ezzel nem az ajánlott végfok minőségét kérdőjelezem meg, hanem házi moziban szabványok vannak, aminek ez a legtöbb esetben nem fog tudni megfelelni. Persze 100dB/W érzékenységű tölcséres hangfalak esetében ez nem probléma, ott 30-40W már bőven elegendő.
2x40 Wattos A osztályú jószággal hajtottam a 88-89 Db érzékenységű sugárzóimat és az életbe nem tudtam kihasználni maximálisan.Megsüketülni meg nem akartam.
Ha már ismét szóba került ez a referencia hangerő.....Én nem tudom ki , hogy van vele nálam a referenciahangerő az az, hogy ha sima párbeszéd van a filmben akkor az olyan hangerőn történjen mint az életben.Tehát ne "ordítsanak" a dialógusok.Ne úgy szólaljon meg egy szereplő mintha hangosbemondón kommunikálna.
Házimoziban bárki megmérte, hogy az éppen szolgálatos akár többszáz wattos végfok, valójában mennyi teljesítményt ad le amikor mozizunk? Úgy rémlik már leírták, hogy a Crown-okon még az első led se villan fel időnként.
De ha teljesítmény kell akkor találtam nektek 500 dollárért 2x2350 Watt 8 ohm-on sztereóban.
https://cnsanway.en.made-in-china.com/p ... certs.html
Van gyengébb is :
https://www.ecvv.com/product/3834760.html
És megint csak kína

- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
@Persze 100dB/W érzékenységű tölcséres hangfalak esetében ez nem probléma, ott 30-40W már bőven elegendőQuetz írta: ↑2020.01.23., csüt. 09:40Szerintem meg a watt az watt, nincs fehér watt meg néger watt, csak "P=V*I".
A másik problémám, hogy nem jó házimoziban 2x40watt teljesítményű erősítőt ajánlani, hacsak nem a PRO cinema topicban teszed, mert a hangfalak átlagos érzékenysége miatt a rendszer nem fogja tudni elérni a referencia hangerőt.
Ezzel nem az ajánlott végfok minőségét kérdőjelezem meg, hanem házi moziban szabványok vannak, aminek ez a legtöbb esetben nem fog tudni megfelelni. Persze 100dB/W érzékenységű tölcséres hangfalak esetében ez nem probléma, ott 30-40W már bőven elegendő.
Ezt tudom tanúsítani

Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
Elütötted véletl3n. P=U*I
- Quetz
- Törzsvendég
Szerintem meg a watt az watt, nincs fehér watt meg néger watt, csak "P=V*I".
- Quetz
- Törzsvendég
Legyen réz, legyen kellően vastag. A távolság függvényében meg tudod állapítani mennyire:Aussyzoli írta: ↑2020.01.22., szer. 18:14Sziasztok
Nem tudom hova írjam de kicsit segítségre szorulok
Van egy Dali ikon mk1 és egy Pioneer sc-lx501
Kábel ügyben kérném tanácsotokat
Hangfal kábelt szeretnék vásárolni akár itt a fórumon de nem tudom milyet
Ebben valaki aki jártas tudna e segíteni
Köszi előre is

- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Akkor minden ok, en kerek elnezest Fish!

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Sziasztok
Köszi előre is
Köszi előre is
Nem volt bántó amit írtál, én értettem.Amúgy jöhet bármi én bírom

Az ember vállalja a véleményét.Azt is vállalom, hogy ha beigazolódik az ellenkezője annak amit mondok vagy gondolok, én megkövetek bárkit.Nincs benne semmi szégyellnivaló.
Volt róla szó, hogy az Atmos-hoz is kell nagy teljesítmény, van aki szerint igen és van aki szerint nem. Ennyi ,semmi bántó nincs ebben.Akinek nem inge ugye...
nem írtam semmi bántót, ez szokott történni , legalább is én már voltam minden ,mert pár dolgot lemertem írni amit mások nem.. ez van, ez a fórum ilyen.. meg lehet szokni..

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Az árral kapcsolatban teljesen igazad van , nem egy kategória.-KP- írta: ↑2020.01.22., szer. 13:33Hát igen, 10-15 évvel ezelőttről találtam egy árat 1500 dollárról. Azóta drágult minden minimum 20-30%-ot, és tudjuk a dolláros ár ide érve mennyi lesz.... Ja és akkor 140-150 forint volt egy dollár, nem a 300 környéke, mint mostanság. Nem beszélve arról, hogy ez egy 2*40 Wattos A osztályú integrált. Sokra megyünk vele házimozin ......
2x40 Watt tiszta A osztályban meglepő dolgokra képes.Nem összekeverendő a többi kapcsolásban megszokott Wattokkal.
Nyilván házimozi vonalon sokaknak megmosolyogtatók ezek a számok, de ha egyszer lesz módotok egy tisztán A- osztályban dolgozó erősítőt kipróbálni akkor tegyétek meg