Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Hát akkor marad ahogy van! Biztosan nem fogok (kis túlzással) 200-ért venni csak egy centert!ZolaBA írta: ↑2022.02.15., kedd 18:32Pozor! pozor!Durva magánvélemény:
_Szerintem_ ne vegyél 200 ezerért 5.0-t. Semmi értelme.
Nézd ki 'álmaid' szettjét és vedd meg belőle a centert - ugyanis a fontos hangok jelentős része onnan jön. Később majd cserélhetsz frontot netán sub-ot. A surround-ra költeni ilyen büdzséből tökéletesen felesleges.
Van itt pl. avx-en 165-ért komplett Dali Concept 6 szett. Ahogy tudom, a Dali elég jó név azért. Most akkor pl. egy ilyen sem lenne előrelépés a mostani Taga-hoz képest? Vagy láttam újonnan 200-ért is Polk Audio szettet, T50/T15/T30. Tudom, hogy a hardcore hifisek, házimozisok kb. semmibe nézik ezt a Taga-t, én teljesen meg vagyok vele elégedve, csak azt gondoltam, hoyg egy ilyen nagyobb, ismertebb gyártó szettje valamelyeset ugrást jelentene.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Pozor! pozor!

_Szerintem_ ne vegyél 200 ezerért 5.0-t. Semmi értelme.
Nézd ki 'álmaid' szettjét és vedd meg belőle a centert - ugyanis a fontos hangok jelentős része onnan jön. Később majd cserélhetsz frontot netán sub-ot. A surround-ra költeni ilyen büdzséből tökéletesen felesleges.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Gondoltam sokan akik itt vannak, és benne vannak a témában, jobban tudják, hogy kb. mennyiért lehet eladni egy ilyen szettet. Nekem gőzöm sincs, de majd utánajárok. Nyilván az, hogy az eladási áron felül mennyit költenék még, nem százezres nagyságrendben kell érteni! AKkor nem így írtam volna. Mondjuk ha optimista akarok lenni, emlékeim szerint a TAGA szettet 160-ért vettem SUB-al együtt úgy 5 éve, akkor mondjuk, hogy legyen 200k a keret az 5.0-ra.-KP- írta: ↑2022.02.15., kedd 16:16Legalább írd le hogy mit takar a taga eladási árán nem túl sok. Erre így nem lehet mit mondani.bigwinnie írta: ↑2022.02.15., kedd 15:46Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég adtam el a Denon X1100W erősítőmet, mert le akartam cserélni egy Atmos és Dolby Vision képes gépre. Tegnap Németországból sikerült is szereznem egy Yamaha RX-V583-at. Gondolkodom a közeli jövőben a hangfalak upgrade-jén is, bár a feleségem tuti kinyír, ha előállok ezzel az ötlettelÚgyhogy egyelőre csak tájékozódom, miben is lenne érdemes gondolkodni. Perpill a szettem egy Taga TAV-606 v.3 5.0 + TAGA TSW-120 SUB + TAV-606s v.3 front height-ok. Nemrég költöztünk házba, a nappali 30nm, ahol van a rendszer. Használtan néznék majd valamit mindenképp, és nem szeretnék a TAGA eladási árán túl sokat költeni. SUB csere nem is feltétlen kell(ene), legalább is nem feltétlen egyből a többivel együtt. Zenét nem igen hallgatunk, többnyire csak netrádió megy, film, sorozat nézés inkább (bár most perpill 2 kisgyerek miatt még azt sem nagyon sajnos). Szóval milyen márkákat érdemes nézegetni, ami passzol az erősítőhöz, és a szoba méretéhez?
![]()
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Legalább írd le hogy mit takar a taga eladási árán nem túl sok. Erre így nem lehet mit mondani.bigwinnie írta: ↑2022.02.15., kedd 15:46Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég adtam el a Denon X1100W erősítőmet, mert le akartam cserélni egy Atmos és Dolby Vision képes gépre. Tegnap Németországból sikerült is szereznem egy Yamaha RX-V583-at. Gondolkodom a közeli jövőben a hangfalak upgrade-jén is, bár a feleségem tuti kinyír, ha előállok ezzel az ötlettelÚgyhogy egyelőre csak tájékozódom, miben is lenne érdemes gondolkodni. Perpill a szettem egy Taga TAV-606 v.3 5.0 + TAGA TSW-120 SUB + TAV-606s v.3 front height-ok. Nemrég költöztünk házba, a nappali 30nm, ahol van a rendszer. Használtan néznék majd valamit mindenképp, és nem szeretnék a TAGA eladási árán túl sokat költeni. SUB csere nem is feltétlen kell(ene), legalább is nem feltétlen egyből a többivel együtt. Zenét nem igen hallgatunk, többnyire csak netrádió megy, film, sorozat nézés inkább (bár most perpill 2 kisgyerek miatt még azt sem nagyon sajnos). Szóval milyen márkákat érdemes nézegetni, ami passzol az erősítőhöz, és a szoba méretéhez?
![]()
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég adtam el a Denon X1100W erősítőmet, mert le akartam cserélni egy Atmos és Dolby Vision képes gépre. Tegnap Németországból sikerült is szereznem egy Yamaha RX-V583-at. Gondolkodom a közeli jövőben a hangfalak upgrade-jén is, bár a feleségem tuti kinyír, ha előállok ezzel az ötlettel
Úgyhogy egyelőre csak tájékozódom, miben is lenne érdemes gondolkodni. Perpill a szettem egy Taga TAV-606 v.3 5.0 + TAGA TSW-120 SUB + TAV-606s v.3 front height-ok. Nemrég költöztünk házba, a nappali 30nm, ahol van a rendszer. Használtan néznék majd valamit mindenképp, és nem szeretnék a TAGA eladási árán túl sokat költeni. SUB csere nem is feltétlen kell(ene), legalább is nem feltétlen egyből a többivel együtt. Zenét nem igen hallgatunk, többnyire csak netrádió megy, film, sorozat nézés inkább (bár most perpill 2 kisgyerek miatt még azt sem nagyon sajnos). Szóval milyen márkákat érdemes nézegetni, ami passzol az erősítőhöz, és a szoba méretéhez? 

- Farkinca71
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Halipetix81 írta: ↑2022.02.15., kedd 07:12Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...
Nekem ez van. 824 ft/m volt az ára. Nem akartam se valami noname-et, sem pedig valami nagyon drágát.
KL-LY225S
Klotz LY225T twinax hangfalkábel, a gyári kiszereléstől eltérő hosszban – 2x2,5 mm (50x0,25 mm), átmérő: 8 mm, fekete
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
te tudod eldönteni milyen kategóriát akarsz megengedni magadnakpetix81 írta: ↑2022.02.15., kedd 07:12Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...
nem bántásként, de a lenti rendszerhez nem kell drága kábel
én is hallottam már rendszert ahol igenis hallható volt a különbség kábelek között, de az nem ilyen szintű volt árkategóriában, és ott is minimális volt ami észlelhető volt
döntsd el mennyit akarsz ráköleni és úgy keresgélj!
tényleg elég lehet egy megfelelően rugalmas és jól elvezethető kábel
ez saját vélemény
ha konkretizálni kell akkor legyen
nem túl drága, megfelelően rugalmas stb.
teljesen vállalható (használok én is Supra-kat)
pl:
http://www.jenving.com/products/view/fl ... 1000000982
http://www.jenving.com/products/classic-4
pl hasolnó árú
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kabel- ... el-meterre
és az olcsóbbak is
https://www.conrad.hu/p/hangszorokabel- ... 6YEALw_wcB
https://www.emag.hu/hangszoro-kabel-bla ... UkEALw_wcB
de lehet sokkal olcsóbban szerezni hasolókat
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Semmi hangzatos kábelt ne vegyél, a világ egyik legnagyobb átverései. Ahogy írták valami 4mm-es (de szerintem ez sem indokolt) rézkábelt azt csá. Szvsz.
A kábelfetisiszta vonat elment már.
A kábelfetisiszta vonat elment már.

Szerintem!
- petix81
- Újonc fórumos
- Értékelés: 6
Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio
- -KP-
- V.I.P.
Na igen, racionálisan nézve

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Miért, ha nem támogatod a frontokat akkor eldőlnek?

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Mondjuk én a két fronton hallgatok zenét is, oda azért nem mindegy a zsinór... csak házimozi esetén én sem vinném túlzásba...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Racionálisan nézve, nem kell túlerőltetni a hátsó szekciót azért a pár effektért... Nálam egy vastag (4 mm2) rézkábel megy mindenhova hátra, nem érzem az ebből fakadó hiányt. A frontokat és a centert kell erősen megtámogatni, meg talán az oldal-surroundokat...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Sajnos erősen pénztárcafüggő....

"Az igazi barát szemből támad."
Semennyire-
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- petix81
- Újonc fórumos
- Értékelés: 6
Sziasztok!
Ha már így szó volt a hátsó szekcióról, mennyire érdemes zsebbe nyúlni hangfalkábel terén az effektek megszólaltatásához? (audioquestből pl?)
Ha már így szó volt a hátsó szekcióról, mennyire érdemes zsebbe nyúlni hangfalkábel terén az effektek megszólaltatásához? (audioquestből pl?)
LG OLED 65CX / Panasonic DP-UB9000 / Zidoo UHD3000 / Apple TV 4K / Pioneer SC-LX701 / Revel Concerta 2 F35 / Revel Concerta 2 M16 center / Revel Concerta 2 M16 / REL HT/1508 Predator / PS5 / ZyXEL NAS542 / Kácsa-audio
- -KP-
- V.I.P.
Na kijött Erin a várva várt centersugárzós videójával, mindenkinek ajánlott megnézni:
youtu.be/GZrdsxrcpBw
youtu.be/GZrdsxrcpBw
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Köszi az infókat.DeLorean írta: ↑2022.01.27., csüt. 20:33Szigorúan SZVSZ és nekem is ilyesmi volt a felállás a nappaliban.
A surround hangfalakat 30-60 centire kell a fülmagasság fölé tenni.
Kicsit magasan vannak és amennyire lehet még közelíteném a középponthoz.
Ebben a szobában elsősorban a bipól hangfal lenne a legjobb az ajánlott magasságban.
Dipól inkább oldalsó falra OK, ha van hátul olyan felület, ami a hangot tovább szórja.
Mivel surround és nem back surround - nem lesz meg a megfelelő hangtér.
Mindenesetre én ide monopól hangfalat nem tennék. Talán állványon, a kanapé mellé.
Sajnos máshova nem tudom tenni őket a hátsó falon mert a jelenlegi helyre van becsovezve a fal. Új csövet meg nem akarok behuzni mert nyáron lett kifestve a nappali. :) (Már nem fehér, hanem homok színű vagy milyen. :) )
Akkor lehet lemondok a dipoleok és lesz sima mint most van. Ahogy láttam az a Teufel nem kapcsolható.
Amúgy a mostani Cantonok jó teret csinálnak a mostani helyükön. Pl van, hogy középről szól a hang ha épp úgy van keverve.
A kanapé mellé sem tudom tenni mert a sarokban egy íróasztal van, a HomeOffice állomásom. :)
Sajnos mint írtam kötött a helyük.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Spiky03
- Fórumlakó
Ő lenne a napplai azon része ahol a mozi részleg van: https://prohardver.hu/dl/upc/2020-11/34 ... c_1457.jpg
A hátsó hangfalak azok ott fixek, oda tudnám tenni a dipoleokat is, mert oda vannak becsövezve a kábelek.
Nem tudom itt milyen lnee, még soga sem volt dipole hangfalaim, csak normálok.
Anny változás van, hgy már a front oldalon is vannak polcok, meg a vászon, meg a radiátor felett is vannak már képek meg klíma. :)
Meg elvileg a jövőhéten érkezik majd egy 3 méter széles kanapé, a jelnelegi 240 cmes helyett. :)
Az üléspozícióm a kanapé közepe. :)
Köszönöm!
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Spiky03
- Fórumlakó
Mert cserélni szeretném a hangfalakat egy gyerekbarátabb verzióra, amiket feltudok tenni a falra pl a lentebb linkelt Teufel ahol a front oldal LCR.
Leht akkor jobb ha 5 LCR lenne akkor tuti egységes lenne a hangkép, ami mozin jó. :)
De még az is lehet, hogy DIY hangfalak lesznek. Még minden képlékeny. :)
Nah meg előtte még a Cantonakat is el kellene adni, hogy tudjak cserélni.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- -KP-
- V.I.P.
Talán ha vennéd a fáradtságot és használnád ph-n a keresőt...Spiky03 írta: ↑2022.01.26., szer. 14:20Egy kérdés dipole ügyben, hátha itt tud valaki infót adni. :)
Írták páran a másik fórumon, hogy nem jók ha a hátsók dipoleok.
Mi velük a baj?
Mert pl olvastam a tesztjét a Teufel system 6os https://www.hifitest.de/test/lautsprech ... lect-14522 szettnek ahol ugye a hátsók dipoleok és ott jókat írnak róla (vannak mérések is).
Viszont egy hozzászólásnál a youtubeon ott azt írták, hogy abból nem szólnak olyan jól az effektek mint a normál hangfalakból és ott ő is az 5 egyfroma LCRt ajánlotta a system 6bol.
Nálam a kanapé mögötti falon lenne a dipole ha esetleg erre a Teufelre esne a választásom.
Most egy Canton Chrono CL 510.2 onwall vam fent, az jó hátsó terét csinál.
Előre is köszi az infókat ha van.![]()
"az jó hátsó terét csinál"
Akkor miért cserélnéd?
Nekem sosem jött be a dipól.
Hátul egy katyvaszt csinált.
Akkor miért cserélnéd?

Nekem sosem jött be a dipól.
Hátul egy katyvaszt csinált.
Szerintem!
- Spiky03
- Fórumlakó
Egy kérdés dipole ügyben, hátha itt tud valaki infót adni. :)
Mi velük a baj?
Mert pl olvastam a tesztjét a Teufel system 6os https://www.hifitest.de/test/lautsprech ... lect-14522 szettnek ahol ugye a hátsók dipoleok és ott jókat írnak róla (vannak mérések is).
Viszont egy hozzászólásnál a youtubeon ott azt írták, hogy abból nem szólnak olyan jól az effektek mint a normál hangfalakból és ott ő is az 5 egyfroma LCRt ajánlotta a system 6bol.
Nálam a kanapé mögötti falon lenne a dipole ha esetleg erre a Teufelre esne a választásom.
Előre is köszi az infókat ha van.
Mi velük a baj?
Előre is köszi az infókat ha van.

Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;