Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

david-x moziszobája

Vendég

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Remelem itt nem ram gondolsz mert nekem is mondtad;)

Egyebkent erdekes mert bar volt dipol sugarzom hatul azert a ket nagy culager concert 11 jobb teret varazsol es a melyek is igy a helyukon vannak.

Nem, de kérdezted, hogy milyen a Tag Mclaren végfok.
Én válaszoltam, hogy nagyon jó és sokkal jobb, mint a Marantz. Ezután vettél egy másik Marantz processzort. 
Pedig hidd el, nálad a végfok a gyenge pont és ha azt lecserélnéd egy jobbra, megkapnád azt a hangot, amit keresel.

Ezek a tanácsok persze nem 100% biztonságúak, hiszen pont nálad fordult elő, amikor elvittem a NAD végfokot és a Nuforce procit, hogy nagy különbséget nem hallottunk.
Szerintem most más lenne a helyzet a jelenlegi hangfalaiddal! 

Most viszont már elnézést kérek david-x-től, nem offolom a topikját és Fodesz modi ezeket is törölheti! 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Fodesz, itt erről van szó csak, amit thxfan írt!
Senki sem Clarus ellenes és nem is Klipsch ellenes!

Régebben sem Clarus ellenesség volt, hanem az igazságot próbálták meg leírni páran.
Te ebbe nem szálltál bele, mert mértéktartó voltál.
De ezek miatt mondjuk Firekiller barátom nem fog megválni a hangfalaitól és jól is teszi!

+ azért mindenki túlérzékeny sajnos.
Nemrég megemlítettem egy fórumosnak, hogy a hátsó nagy hangfalai bizony nem jól vannak elhelyezve, de gyakorlatilag megsértődött.

Remelem itt nem ram gondolsz mert nekem is mondtad;) 
Egyebkent erdekes mert bar volt dipol sugarzom hatul azert a ket nagy culager concert 11 jobb teret varazsol es a melyek is igy a helyukon vannak.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nemrég megemlítettem egy fórumosnak, hogy a hátsó nagy hangfalai bizony nem jól vannak elhelyezve, de gyakorlatilag megsértődött.

Pont ezen van a hangsúly. Bárki akinek leírtam a kendőzetlen véleményem a Clarus-ról az megsértődött. Pedig semmi egyebet nem írtam, mint az igazságot. Ettől sokaknak betört a feje. Legfőképp a vezérürünek. Volt olyan szaktárs aki naponta hívogatott, szívesen segítettem neki, aztán miután bekerült a " csapatba " és elmondtam a véleményem, továbbra is az igazat. Onnantól eltűnt, mint az aranyóra. A hangjáról soha nem írtam rosszat, kivéve a 2 évvel ezelőtti hifi són hallott katasztrofális hangról. Soha rosszabb énekesi hangot nem hallottam, mint akkor. Tompa, fénytelen, élettelen, döglött. Sztem beállítás kérdése volt a dolog, de kritikán aluli volt. Visszatérve volt olyan példa, h a mással folytatott privát beszélgetésemre a vezérürü válaszolt. Ezen akkor igen elcsodálkoztam. Továbbra is azt mondom, igen jó mozit lehet összehozni a Clarus-ból. Sokkal jobbat, mint amit a gyártási minőség engedne. Ettől még sufni, ám de hozzá képest drága DIY dobozok lesznek, és maradnak mindig is. Egy Babasound, Soner, dobozra nem mondanék ilyet, vajon miért, érdemes rajta elgondolkozni.  Aki ezért a véleményemért nem kedvel, na bumm túlélem. Tegnap pl. volt nálam egy szaktárs, megemlítette, h nem smakkol neki a mély, nem sértődtem meg, igaza volt, bár először csodálkoztam. Kiderült, h az érkezése előtt áramtalanítottam a ládát, így visszaáll a beállított hangerőre, ami kevesebb volt, mint amit kézzel toltam fel a távon, még film nézés közben. Én nem hallottam, mert mindig kiülök a térből, mikor valaki nálam van.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vendég

david-x moziszobája

Érdekes, hogy februárban váltottunk pár privátot Clarus center ügyben, akkor le akartalak beszélni a Clarusról és a Klipscheket, kicsit többért a Swansokat javasoltam. A titán bukta és Klipsch árából talán lehetett volna jobbat is venni, vagy olcsóbban megúsztad volna egyből a Klipscheket.

Fodesz, itt erről van szó csak, amit thxfan írt!
Senki sem Clarus ellenes és nem is Klipsch ellenes! 

Régebben sem Clarus ellenesség volt, hanem az igazságot próbálták meg leírni páran.
Te ebbe nem szálltál bele, mert mértéktartó voltál.
De ezek miatt mondjuk Firekiller barátom nem fog megválni a hangfalaitól és jól is teszi!

+ azért mindenki túlérzékeny sajnos.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

De azt biztos, hogy furcsa ez a nagy váltás a sok Clarus tulajdonosnál, de erről már sokszor, sokan, sok helyen írtak.

Furcsa..
Mivel én is Clarus tulaj voltam sokáig,válaszolok is egyben és ezzel le is zárom részemről ezt az unalomig átrágott témát.Nem vitát akarok elindítani ezzel és ezt majd törölni is fogom később,de már írnék pár sort ha nem probléma,mert azért picit félre van értve néhány szál ezzel kapcsolatban.
Elég régóta kedveltem a Clarus Titan dobozait a megjelenésüket a méretüket és persze a hangjukat is,úgy ahogy voltak ,de egyúttal tisztában voltam azzal is hogy nem világmárkás alkatrészekből készülnek és hogy vannak jobb hangsugárzók is,sosem vitattam.
Ma is a debel nagy hangfalakat szívlelem jobban és ha lehetne még nagyobbakat is használnék mint a Titanok voltak,persze egyúttal szeretnék nagyobb szobát is,ami viszont nem adatik meg,de nem is bánkódok miatta.,mindegy

Az is jelent valamit hogy annak ellenére,hogy igen sok hideget kapott a márka,mégis sokáig használtuk jónéhányan és használják jelenleg is,valamint fogják még a továbbiakban.
Mindenkinél vannak hirtelen,éles váltások.Az sem róható fel hibának,ha valaki ragaszkodik egy brandhez jónak/jobbnak tartja azt másoknál ,de mégis feladja és vált.
Az a probléma hogy a Clarusok eladásával mindenkinek az jött le,hogy biztosan nem volt elég jó és el kellett adni.
Abszolút nem így van.

A hanyag gyártó/üzletfél kapcsolat hozzáállás ellenére kitartó voltam és ha jobban gurult volna az a bizonyos szekér (nem anyagi érdekekre,hanem tisztességes üzletfél kapcsolatra gondolok ) közöttünk,lehetséges,hogy mái napig a Titanok tulajdonosa vagyok.Az is hidegen hagyott,hogy miért nincs a dobozok hátulján feltűntetett termékleírás,CE és egyéb jelzés,valamint az sem zavart sosem,milyen hangszórókat raktak bele.Az utóbbi azért nem,mert ismertebb jobbnak ítélt márkát is hallottam nem egyet sokkal rosszabbul szólni már..
Ma is hidegen hagy,hogy vajon a Klipsch-ek milyen belső kábelezést alkalmaznak,vagy milyen a váltójuk stb..
Szedtem már szét JBL Studio dobozt,nem túl gusztusos belső fogadott,Made in china felírat a magassugárzó mágnesén,valamint vékonyka,jelentéktelennek tűnő kábelecskék és olcsó hangfalterminál...
az sem foglalkoztatott.

Láthattuk,hogy a topik gazdája is így tett és kitartó volt,pedig őt is kellemetlen incidensek érték,mikor el akarta késszítettni a hangfalait.
Az eladáson is habozott,még a Klipsch első meghallgatása után is.Nem írnám ezt ha nem láttam volna rajta és beszélgettünk is róla,de ma már ez kit érdekel..
Tehát nem lehet azt leszögezni,hogy a Titanok a hangminőségük elégtelensége miatt lettek a legtöbb fórumosnál az eladás áldozatai.

Valljuk be hogy amelyik gyártó termékeit - most legyen az MA,Klipsch,Heco,vagy Jamo - sokáig érik kemény kritikák,reklamációk, előbb utóbb nem fogják tovább használni szívesen,vagy vásárolni.
Ilyenek vagyunk - részben.Van aki azonnal,van aki naívabban, de tovább kitart.
Az Emotiva is jóideig élte aranykorát,ma meg már természetessé vált,ha 5-6 van belőle az apróban.
Persze volt is miért kritizálni a Clarusékat is,de még ez sem jelentette azt kőkeményen,hogy a termékeik nem voltak megfelelőek,vagy más gyártók mellett elég jók,esetleg egy lapon említhetőek.

Én nem élem át akkora nagy baklövésnek azt hogy voltak váltások és én is mertem lépni.Csöpi eljött hallgatóztunk és vitte őket.Nagy elégedettséggel használja is őket.Pedig vehetett volna a ma oly sokat emlegetett Klipsch-et is,de akár mást is..
Azért volt egy kis hiányérzetem pár napig akkor, de az új dobozok és megváltozott arculat ,valamint a vele járó új élmények elűzték azt.
A Klipsch az eddigiekben elérhetetlen volt számomra.Ha korábban alakul ez így és léphettem volna,akkor sem haboztam volna egy váltáson...

Bocs Robi,ha túl hosszú,vagy OFF voltam.

Persze, hogy integrálódik a center! Persze, hogy jók hátul a dipol sugárzók!
Amikor a nagy Clarus volt hátul, párszor elmondtam neked is, hogy ki kellene próbálnod hátra egy bipol/dipol sugárzót.
A válasz azért mindig az volt, hogy jó a nagy Clarus.

Azért itt a fórumon, főleg, akik már próbáltak pár dolgot "fafejűek". Én is az vagyok.
Így a saját kárunkon tanuljuk  és tapasztaljuk meg a dolgokat. Itt persze sok függ az egyéni ízléstől.

Ez a Klipsch szett jó és főleg olyannak, aki egy vegyes szettet használt előtte.
Itt arról beszélünk, hogy szét kell nézni, mert ugyanannyi pénzért, vagy egy kicsit többért lehet venni olyan szettet, ahol a front minőségibb, fa furnéros és jobb hangú, jobb a center és jobbak a hátsók.

Én csak arra mondtam,hogy eleinte szárazabb,vékonyabb hangzása volt akkor szinte azonnal az volt a véleményem,hogy hamar kell majd lépni feljebb.
Mára ez eltűnt már és a különbségek a frontok mellett is inkább már csak vizuálisan jönnek elő.

Én akkor azért is ragaszkodtam hátul az álló Rheákhoz,mert úgy éreztem egységesebbnek.Akkoriban jópáran egyet is értettek ezzel,mikor hallgatóztak nálam,vagy pedig az van,hogy mindenki hazudott

De a hátsó állódoboz előtt csakis szinte mindíg kis dobozaim voltak,köztük igen megfordult dipol kialakítású is.Ezért ahogy te akkor mondtad,természetesen elismertem ,nem mondtam ellent annak.
Illetve a magassági elhelyezések variációit is számtalan pozícióban próbáltam/használtam már..De ezzel kb így van mindenki szerintem.
Emlékszem több alkalommal olyan monitorokat raktam fel hátul,amiket mások a fő hi-fi rendszerükben használnak még ma is.Pl Castle Richmond,T+A,stb..

A Castle-t ma szívesebben látnám a nappaliban Bár a nejem megkedvelte a Teufel sugárzókat már,többnyire ő használja,így nem bolygatom,mert a lábujjamat sem érdekli mi szól ott

Vendég

david-x moziszobája

Én is így gondoltam,főleg eleinte.De meglepően jól integrálódnak a hangképben a center és a hátsók is.
Persze nem mondom,hogy nem fogadnám el azonnal a nagyobb RP450-et vagy egy korábbi RC-64MKII-őt,de mégsem vágyódom annyira utánuk mint az elején.
Most zsetonom sem lenne rá egyébként sem,de nem is érzem a késztetést hogy gyűjtsek rá.Tökéletes a szett összhangja,ez köszönhető a Yami precízségének is, a hátsó sugárzók pedig kellemes meglepetés!
Úgyis hallani fogod majd ha eljössz és akkor leírhatod a véleményedet róla.

Lehet jól dönteni és lehet jobban.
A másodikban mondjuk itt is sokan segítenek.

Beszéltünk róla, Te (is) jól döntöttél.
Nem arról szól, amit írtam!

Persze, hogy integrálódik a center! Persze, hogy jók hátul a dipol sugárzók!
Amikor a nagy Clarus volt hátul, párszor elmondtam neked is, hogy ki kellene próbálnod hátra egy bipol/dipol sugárzót.
A válasz azért mindig az volt, hogy jó a nagy Clarus.

Azért itt a fórumon, főleg, akik már próbáltak pár dolgot "fafejűek". Én is az vagyok.
Így a saját kárunkon tanuljuk  és tapasztaljuk meg a dolgokat. Itt persze sok függ az egyéni ízléstől.

Ez a Klipsch szett jó és főleg olyannak, aki egy vegyes szettet használt előtte.
Itt arról beszélünk, hogy szét kell nézni, mert ugyanannyi pénzért, vagy egy kicsit többért lehet venni olyan szettet, ahol a front minőségibb, fa furnéros és jobb hangú, jobb a center és jobbak a hátsók.

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Nem vitás biztosan jók ezek az új szériás Klipsch szettek, de kíváncsi leszek mikor jelennek meg majd az apróban és milyen áron 

Mielőtt szepi üzlete beindult volna én is gondolkodtam rajta, hogy váltok erre a márkára, fel is kerestem egy olyan kereskedőt aki forgalmazza a jelenlegi MA szettem is és a Klipsch márkát is. Két gondolatom volt:

Egyik az lett volna, hogy én is ezt az 5.0-t választom és kiveszek némi zsetont a rendszerből, vagy két sub-ra fejlesztem.

A másik pedig az volt, hogy egy magasabb és borsosabb 5.0-ra váltok Klipsch-ből. 

A vélemény amit kaptam az több mint meglepő volt számomra.

" Már ne is haragudj, hogy ezt mondom, de hülye vagy ha lecseréled az MA szettet a Klipsch-re "

Természetesen ez is csak egy vélemény volt amit helyén kell kezelni.

De azt biztos, hogy furcsa ez a nagy váltás a sok Clarus tulajdonosnál, de erről már sokszor, sokan, sok helyen írtak. A lényeg, hogy úgy érzed jól döntöttél és ha ez így van akkor tök mindegy, hogy másoknak mi a véleménye. 

Melyik SUB fog érkezni a palettáról? 
Egy vagy két kisebb SUB-ban gondolkodsz?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Tudom ebben az árban akár lenne jobb is! De nem volt lehetőségem több rendszert meghallgatni, előnyt élvez az aki megteheti!
Érdekes, hogy februárban váltottunk pár privátot Clarus center ügyben, akkor le akartalak beszélni a Clarusról és a Klipscheket, kicsit többért a Swansokat javasoltam. A titán bukta és Klipsch árából talán lehetett volna jobbat is venni, vagy olcsóbban megúsztad volna egyből a Klipscheket.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Bizton állíthatom, hogy a Klipsch hangzás 95%-ban JBL hang, drágábban. A maradék 5% difi a tölcséres magas sugárzóra vonatkozik.
Dögös, amcsi hangzás, mély-orientált dobozok. Pont, ahogy a JBL is teszi.
A magasban van némi eltérés, egészen a JBL Studio szériájáig - ahol szintén tölcsért alkalmaz a gyár.
Ettől persze még nem teljesen megegyező a két márka hasonló felépítésű doboza, de az irányvonal részben hasonló.
Harsányabb a Klipsch mint a JBL, a középtartomány is kicsit más, de az összhang mozinál félelmetesen egyforma eredményt produkál.
A STUDIO 280/290-et bátran mellé állítanám árkategóriájában lévő amcsi testvére mellé, sőt, akár nagyobbakhoz is. A két márka nagyon hajaz egymásra hangzásvilágban, ezt több felállásban [sztereó ill. házimozi rendszerben], különböző kategóriájú és márkájú erősítővel tesztelhettem.
Én azt mondom, ebben az árfekvésben a JBL méltó kihívója lehet a Klipsch-nek. Mondom ezt úgy, mint Klipsch tulajdonos.
A helyedben megfüleltem volna amcsi részről a konkurenciát is - de ez persze a te dolgod.

Érdekes amit írsz. Nekem  is voltak JBL studio dobozaim,még a korábbi USA nem kínai "aranyhangszórós" sugárzók,komplett 5.0 összeállítás, NAD T-955 végfokkal és TagMclaren processzorral,tehát nem egy középszintű integráltal hajtottam őket ami mondhatni majdnem a maxot hozta ki belőlük "mozigép kategóriát" tekintve,de a magas hangok a JBL-nél az olcsóbb fémdóm stílust hozták,illetve a teljesítményüket nézve fele annyira se voltak terhelhetőek (!) ellenben a Klispch tisztább cizelláltabb és most egy DSP-Z7 van mögöttük,ami az erőt és a hajtást szolgáltatja.
Én nem vágyom vissza a JBL-ekre,pedig a két kisebb studio monitor volt összekötve centernek ami nagyon tetszett úgy.
Voltak JBL E100 frontjaim is,hasonló volt a helyzet ott is a sziszegős,ciripelős magasokkal,de akkor a két óriási Monaudio zeusz olyan szinten elkalapálta minden értelemben a JBL-t hogy nem is volt kérdés melyik maradjon.Összességében túlbuzgó volt a JBL a Zeuszok természetesebbek,naturálisabbak.
A Northridge,Balboa és egyéb valóban alap szetteket meg inkább fel sem hoznám,ha már felhozódott hogy "belépő" az R28F szett.
Mára nálam nagyon jól bejáródtak a Klispch-ek és egyre jobban tetszenek,Robinál is eljön majd az idő. A magas hangjai nagyon tiszták,nem harsogóak,nem bántóak.Ezzel párhuzamosan erőteljesek és dominánsak,ami van akinek sok,van akinek pedig nem. Ez szubjektív és ízlés kérdése is. Szerintem az is sokat dominál,hogy milyen erősítő dolgozik a háttérben,mert a harsányság olykor ennek a függvénye is.

Ennél a szettnél a hátterek és a center mindenképpen olyan, amit cserélni kell valami "komolyabbra".
Lehet, hogy most mindenki azt írja és mondja, hogy ez a tuti, de sajnos ez a véleményem.

Én is így gondoltam,főleg eleinte.De meglepően jól integrálódnak a hangképben a center és a hátsók is.
Persze nem mondom,hogy nem fogadnám el azonnal a nagyobb RP450-et vagy egy korábbi RC-64MKII-őt,de mégsem vágyódom annyira utánuk mint az elején.
Most zsetonom sem lenne rá egyébként sem,de nem is érzem a késztetést hogy gyűjtsek rá.Tökéletes a szett összhangja,ez köszönhető a Yami precízségének is, a hátsó sugárzók pedig kellemes meglepetés!
Úgyis hallani fogod majd ha eljössz és akkor leírhatod a véleményedet róla.

Vendég

david-x moziszobája

Sziasztok:) Sokan tudom azt gondolják hogy vakon döntöttem abban hogy a clarus helyett klipsch legyen, de szive joga hogy ki mit gondol, nem is bántódom meg ha negatív reakciók jönnek hisz az is egy vélemény, abból is lehet meriteni.
Volt anno lehetőségem összehasonlítani a klipschet a clarussal,ami tetszett a klipschben karcos közép- magas tartománya, meg a tere, igazából más téren nem,egyenlőre!
A teszt alatt nem volt minden zenére vagy a jól ismert demo anyagokra rátérni...
Tudom ebben az árban akár lenne jobb is! De nem volt lehetőségem több rendszert meghallgatni, előnyt élvez az aki megteheti! a klipscheknél annyi elönyt élveztem h szepiék elhozták házhoz és a saját rendszeremben hallgattam meg! Így történt a projektor vásárlásnál is, elvitt egy hasonló szintű projektor megtekintésére mint a benq w1070 es. Ezen ismérvek után döntöttem!
Részletesen nem írtam le h azóta milyen nekem a klipsch, még járatom őket, szóval késöbb írok egy beszámolót:)( képeket pedig feltöltök a tesztről)
Szép napot mindenkinek!

Mi mondjuk beszéltünk telefonon.
Többen írtak véleményt a belépő szettről.
Bocs, őszinte leszek - szerintem nem "merítettél" eleget a véleményekből.

Ennél a szettnél a hátterek és a center mindenképpen olyan, amit cserélni kell valami "komolyabbra".
Lehet, hogy most mindenki azt írja és mondja, hogy ez a tuti, de sajnos ez a véleményem.

Ebben az árban is lehetne jobb és kicsit többért meg még jobb.

A történet teljesen Clarus-ízű. Akkor szintén sokan leírták, hogy azért a pénzért is van jobb és rengeteg hiányossága van. Ott mindenki a "húú, de nagy" dolog miatt megvette, de elmaradt a "játékosság", amit egy kis Klipsch szett is hoz.

Még egy utolsó gondolat - itt senki sem szeretne ártani senkinek, csak segíteni. Bár néha bizonyos személyekkel kapcsolatban kis személyeskedés is előfordul, de meg lehet találni a sorok között a hasznos infókat.

Remélem ezzel most nem sértettem meg senkit, de leírtam a véleményemet.

david-x
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 110

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: david-x »

Sziasztok:) Sokan tudom azt gondolják hogy vakon döntöttem abban hogy a clarus helyett klipsch legyen, de szive joga hogy ki mit gondol, nem is bántódom meg ha negatív reakciók jönnek hisz az is egy vélemény, abból is lehet meriteni.
Volt anno lehetőségem összehasonlítani a klipschet a clarussal,ami tetszett a klipschben karcos közép- magas tartománya, meg a tere, igazából más téren nem,egyenlőre!
A teszt alatt nem volt minden zenére vagy a jól ismert demo anyagokra rátérni...
Tudom ebben az árban akár lenne jobb is! De nem volt lehetőségem több rendszert meghallgatni, előnyt élvez az aki megteheti! a klipscheknél annyi elönyt élveztem h szepiék elhozták házhoz és a saját rendszeremben hallgattam meg! Így történt a projektor vásárlásnál is, elvitt egy hasonló szintű projektor megtekintésére mint a benq w1070 es. Ezen ismérvek után döntöttem!
Részletesen nem írtam le h azóta milyen nekem a klipsch, még járatom őket, szóval késöbb írok egy beszámolót:)( képeket pedig feltöltök a tesztről)
Szép napot mindenkinek!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Sirokon gyártja egy cég!

Milyen cég? Én itt lakom .... elég gáz de nem tudom ki gyárthatja. Pedig nem nagy falu. 

Gratula az új szetthez! 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Vendég

david-x moziszobája

Igazából nem nagyon izgat hogy belépő szintű vagy sem? Nekem bejön a hangja, egyébként sem adnék többet egy szettért, hisz pénz orientált ez a hobbi, vannak használt dolgok amiket ki lehet fogni, hallgatozni meg nem egyszerű, mert bp re kell felmenni ahhoz h Mást is halljon az ember...szóval....

A legfontosabb mindig, hogy annak legyen jó, aki használja! 
De nem szabad szemellenzősen állni ehhez a hobbihoz. Ha valamit sokan mondanak, akkor abban csak van valami igazság.

Nekem két Klipsch hangfalam volt.
A magasak teljesen rendben voltak. A középtartomány is.
Azoknál én legnagyobb meglepetésemre azt tapasztaltam, hogy nem elég dinamikusak. Pont az ellenkezőjét vártam volna.
Nem általánosítok, kíváncsi vagyok te milyennek találod majd ezeket a dobozokat.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Igazából nem nagyon izgat hogy belépő szintű vagy sem? Nekem bejön a hangja, egyébként sem adnék többet egy szettért, hisz pénz orientált ez a hobbi, vannak használt dolgok amiket ki lehet fogni, hallgatozni meg nem egyszerű, mert bp re kell felmenni ahhoz h Mást is halljon az ember...szóval....

A szinttel sincs baj, ha ez lesz a neked legjobban tetsző hang, akkor jöhetnek később az apró lépegetések, ahogy egy jó hifishez illik:-)

Gratula az új szetthez és márkához!

Hulk
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 15

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hulk »

A szett ugyan jó, de vitatkoznék azzal, miszerint árkategóriájában nincs "jobb".
Jelenleg a kis barlangomban Klipsch rendszer van, előtte csak JBL volt ill. volt pár "kitérés" de az most lényegtelen.
Bizton állíthatom, hogy a Klipsch hangzás 95%-ban JBL hang, drágábban. A maradék 5% difi a tölcséres magas sugárzóra vonatkozik.
Dögös, amcsi hangzás, mély-orientált dobozok. Pont, ahogy a JBL is teszi.
A magasban van némi eltérés, egészen a JBL Studio szériájáig - ahol szintén tölcsért alkalmaz a gyár.
Ettől persze még nem teljesen megegyező a két márka hasonló felépítésű doboza, de az irányvonal részben hasonló.
Harsányabb a Klipsch mint a JBL, a középtartomány is kicsit más, de az összhang mozinál félelmetesen egyforma eredményt produkál.
A STUDIO 280/290-et bátran mellé állítanám árkategóriájában lévő amcsi testvére mellé, sőt, akár nagyobbakhoz is. A két márka nagyon hajaz egymásra hangzásvilágban, ezt több felállásban [sztereó ill. házimozi rendszerben], különböző kategóriájú és márkájú erősítővel tesztelhettem.
Én azt mondom, ebben az árfekvésben a JBL méltó kihívója lehet a Klipsch-nek. Mondom ezt úgy, mint Klipsch tulajdonos.
A helyedben megfüleltem volna amcsi részről a konkurenciát is - de ez persze a te dolgod.

david-x
Nincs visszaút
Nincs visszaút

david-x moziszobája

Így van igazad van;)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Gratula a szetthez!

A többit remélem csak emlékezetkiesés miatt írtad, mert a Clarus-ért jóval többet perkáltál ki. 405e.-ért árultad, feltételezem a vételára sem volt kevesebb, inkább több. A többit nem boncolgatjuk, én már a hirdetésed megjelenésekor komoly összeget mertem volna felrakni a Klipsch neve mellé a szerencsekeréken. Az lényeg a matek végén, majdnem féláron minőségi ugrást tudtál eszközölni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Megérkezett a Klipsch 5.0 szett!
Anno volt lehetőségem fodesznál a yamoval majd szepinél umc1 el összehasonlítani a szettet, mit mondjak? a közép magas hangja nagyon megtetszett, ami a tölcséres magast illeti, tudom nem fog mindenkinek tetszeni.... Nekem nagyon bejött! Most jelenleg járatás van, finomodik a hangja, de részletezőbb mint a clarus. Nekem a clarus is nagyon tetszik, tetszett, a mély a clarusnak több nyilván, de majd a klipscheknél a 40 es sub majd pótolja ezt a hiányérzetemet:)

Gratulálok én is az új szetthez!
Főleg hogy minőségben is előre lépés,ahogy írod.
Clarusból Klipsch, akkor az nem lehet más csak Claripsch

david-x
Nincs visszaút
Nincs visszaút

david-x moziszobája

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Mindenkinek mas a fontos. Van aki soha nem venne hasznaltat es van aki soha tobbe nem venne ujat:)

Azert az biztos, hogy nem rossz ar egy komplett rendszerert 5.0 de azert tudjuk, hogy mindennel van jobb csak kerdes mennyit vagyunk hajlandoak ra aldozni.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

david-x moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

http://autohifioutlet.hu/termekek/ottho ... -r-28f-5.0

Mondjuk ennyibe kerül. Ez már akciós ár.

Egyszerű a magyarázat SZVSZ, a többi Klipsch azért húzósabb áron van.

Akkor ez egy belépő szintű Klipsch hsz szett akkor és jobb mint a Clarus ?   Elgondoltató....
Ennyi kavicsért inkább vettem volna használtban sokkal jobbat még ha pótolni is kellett volna hozzá még egyszer ennyit is......van az újnak is varázsa 
csak pár hét alatt megfakul sajna....    Attól függetlenül még egyszer gratula az új cucchoz....
"Az igazi barát szemből támad."

Vendég

david-x moziszobája

Ettől szerintem Szepi jobb áron adja, jártam a napokban az Extremaudióban, ami ugyan más cég, de ők kezdték el először forgalmazni a Klipscheket. Kíváncsiságból rákérdeztem az árakra, az akciós listaárakból is van még kedvezmény. Engedményes árakkal új hangfalaknál tényleg nincs alternatívája, emellett szépek és jók is szerintem.

Én ezeket a kedvezményeket sohasem értettem. 
Legyen egy ár és mindenkinek annyi. 
Én Adam Audio után érdeklődtem, miután más szintén megkérdezett árat. Egy nap alatt 80 ezer forint különbség volt. 

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

david-x moziszobája

Ettől szerintem Szepi jobb áron adja, jártam a napokban az Extremaudióban, ami ugyan más cég, de ők kezdték el először forgalmazni a Klipscheket. Kíváncsiságból rákérdeztem az árakra, az akciós listaárakból is van még kedvezmény. Engedményes árakkal új hangfalaknál tényleg nincs alternatívája, emellett szépek és jók is szerintem.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Vendég

david-x moziszobája

jajj de csipos a nyelved

Van akinek ez tetszik azt el kell fogadni en meg sosem hallottam sajnos klipschet de majd potolom. Az biztos, hogy en a hasznaltpiacon neztem volna szet elobb, hogy mi az ami ebbe az arba meg belefer (persze fogalmam sincs mennyibe kerulhetett egy ilyen szett).

Jo mozizast kivanok!

Klipsch az új Clarus
grat,

amúgy érdekes ,hogy minden clarus tulaj erre cserél, más alternatíva nem is jöhetett szóba? nem mintha azt gondolnám ,hogy más jobb lett volna ,csak érdekes számomra a hirtelen és gyors csere. 
kellemes járatást és sok jó mozizást hozzájuk!

Egyszerű a magyarázat SZVSZ, a többi Klipsch azért húzósabb áron van.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

david-x moziszobája

amúgy érdekes ,hogy minden clarus tulaj erre cserél, más alternatíva nem is jöhetett szóba? nem mintha azt gondolnám ,hogy más jobb lett volna ,csak érdekes számomra a hirtelen és gyors csere.  

Szerintem jó áron van és ennyiért nincs jobb .

Szépek a Klipschek, gratula.
10.1 Auro3D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”