Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tibidzsí mozija
Tibidzsí mozija
köszönöm kérdésedet, de a cipősszekrény marad a helyén:
DSCF29821.JPG
mint ahogyan a dedikált moziszobában az asztal is.
,de tudd,rá fogok kérdezni,mikor eltűnik a szobából
Tibidzsí mozija
köszönöm kérdésedet, de a cipősszekrény marad a helyén:
mint ahogyan a dedikált moziszobában az asztal is.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
Öreg rozmár,
nem sz@rozmár!
Úgy látom, valaki itt tegnap, és ma is bal lábbal kelt fel.
Ezen itt 5 percig röhögtem, köszönöm dunkelseite:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1739825
Milyen unalmas is lenne az élet, ha mindenki csak építő jellegű, pozitív töltetű, vagy éppen mókás megjegyzéseket írna! Néha kell egy ilyen is, hogy megtörje az egysíkúságot.
Ez így van.Kiváncsi vagyok,hogy a jópofa cipős szekrényt mikor száműzöd...mert fogod...
Azt meg külön imádom mikor valaki beírja,dedikált szoba....mi abban a különleges?vicc
Tibidzsí mozija
Öreg rozmár,
nem sz@rozmár!
Úgy látom, valaki itt tegnap, és ma is bal lábbal kelt fel.
Ezen itt 5 percig röhögtem, köszönöm dunkelseite:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1739825
Milyen unalmas is lenne az élet, ha mindenki csak építő jellegű, pozitív töltetű, vagy éppen mókás megjegyzéseket írna! Néha kell egy ilyen is, hogy megtörje az egysíkúságot.
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
Tibidzsí mozija
akkor a szokásos...nyersen.Forumozunk ugye:
Ez valami förtelem....ne is haragudj,de ezt hogy sikerült kitalálni,miért nem csináltatsz egy asztalossal odaillő,méretű,kivitelű állványt...nem is értem.
CSÚNYA
..nem sz@roztál.
Tibidzsí mozija
pár napja egy kis pincében jártam, ami ahol a plafont 3 részre osztott boltívre alakították ki, és a falakat félig-meddig bevakolt üvegháló borította, mégis borzasztóan visszhangzott az egész.
Nálam sima, párhuzamos falakkal is alig visszhangzik. Fene se érti ezt az akusztikát. Vagy nagyon jól teszi a dolgát a sarokban a két hasáb.
Egy kis bútor upgrade:
DSCF2972.JPG
akkor a szokásos...nyersen.Forumozunk ugye:
Ez valami förtelem....ne is haragudj,de ezt hogy sikerült kitalálni,miért nem csináltatsz egy asztalossal odaillő,méretű,kivitelű állványt...nem is értem.
CSÚNYA
Tibidzsí mozija
jo lesz ez
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Tibidzsí mozija
A szoba többi része még fejlesztés alatt áll és az csúszni fog... A nappali ülőgarnitúra valószínűleg hosszabb ideig lett itt, mint terveztem.
Tulajdonképpen sötétebb színű asztalt szerettem volna, de elég szűk a választék ilyen méretű asztalból, vagy inkább mondhatnám szekrénynek is. Férjen el rajta az összes elektronika, ne legyen világos színű, és legyen viszonylag magas is. Hosszútávon két sor fotelt tervezek, ami azt jelenti, hogy a vásznat viszonylag magasra kell tennem, emiatt pedig a centernek is magas asztal kell. Amúgy fotelból barnát veszek majd, hogy törje meg valami a sötétséget. Aztán ha még teszek be egyéb kiegészítőket, amikről nem tükröződik vissza a fény, azok már lehetnek világosak és/vagy színesek is.
Természetesen van némi visszhang, csak a másik pincével összehasonlítva, a másikban már a beszéd is zavaróan visszhangzott. Egyelőre az üres dobozokat betettem a hátsó falhoz, ha nem is sokat, de valamennyit használ.
A szoba kifejezetten filmezéshez készül, a zenei rendszert a saját szobába instalállom majd. . Nikecelles/kockás típusú elemek a hátsó falra kerülnek majd, a többire inkább hangelnyelők kellenek. Szívesen fogadok minden javaslatot, észrevételt, tanácsot.
Tibidzsí mozija
Jó a szürke sokmindent ki lehet hozni belőle(50-nél sokkal több árnyalata van:-),mozinál elsötétítve jó így is,de zenehallgatásnál/lazításnál picit ingerszegény lehet a környezet,persze ezen biztosan alakítasz még.
Én ide legjobban a Fodesz által nemrég linkelt Predátor szoba falait tudnám elképzelni,nikecell/gipszkarton stb.-ből kis kockákat egyenként formázva/festve és felragasztva(mintha csempéznél),ezt apránként is meg lehet csinálni a moziszoba zavartalan működésével párhuzamosan,olyan Petrocsellisen,akusztikán is javít és a hangulaton is(még,ha jó is).
Csak ötleteltem,nem okoskodok,remélem nem gond?
Tibidzsí mozija
Jó lenne látni a szoba többi részét is. A meleg színű polc nagyon jól mutat a letisztult színekkel, vonalakkal megáldott frontoldalon. Ha a helység többi része is ilyen, egy hasonló barnás színű kanapét kellene beszerválni, és tökéletes hangulatot hozna. Minden szürke és fekete, csak ez a két dolog térne el, de az nagyon. Gratula!
Mondjuk a polc kialakításával nem vagyok kibékülve. A rekeszekbe úgysem rakod be a technikát... bár azt sem tudom a fiókokra mennyi szükséged van.... én mást választottam volna. De ez csak szvsz.
A visszhang dolgot nem értem.. tényleg jó lenne látni a szoba többi részét is. Ki van zárva, hogy az a két hasáb forma eltüntetné. Ha tapsolsz nincs lecsengése?! ...elképzelhetetlen.
Tibidzsí mozija
pár napja egy kis pincében jártam, ami ahol a plafont 3 részre osztott boltívre alakították ki, és a falakat félig-meddig bevakolt üvegháló borította, mégis borzasztóan visszhangzott az egész.
Nálam sima, párhuzamos falakkal is alig visszhangzik. Fene se érti ezt az akusztikát. Vagy nagyon jól teszi a dolgát a sarokban a két hasáb.
Egy kis bútor upgrade:
Tibidzsí mozija
Uraim, a hasonló eszmecseréket kérem a megfelelő topikban folytassák.
De hogy ON is legyen, néha sikerül éjfél előtt látogatnom a fórumot. A kezdeti tapasztalatom nagyon jó, nagyon tetszik a rendszer. Természetesen nem olyan elvárással ülök elé, mint a sztereónál, de bőven elég részletességgel, dinamikával szól, ahol kell, ott tud dübörögni is.
Féltem az akusztikától, de nem érzem különösebben rossznak még így majd' üres szobánál sem, így ezt részen a továbblépést egyelőre csúsztatom későbbre.
A kép jó minőségű anyaggal pazarul néz ki, tényleg egészen más mint monitort v tévét nézni.
Aktuális fejlesztés, szemcsik:
nagy a család:
csak vicceltem, ahogy a kínai közmondás tartja: kevész drágá, szok olcó'
frissítettem a lejátszó szoftverét, a fórumok szerint akkor tudja 3D-t, de nem láttam változást a lejátszásban. Így a projin manuálisan választottam ki a 3d módot, aztán már flottul ment minden.
Tibidzsí mozija
Nem hiszem, hogy újat mondok azzal, miszerint ebben a hobbiban az ár nem egyenes arányban változik a minőséggel.
Pl.valószínűleg a te jelenlegi erősítőd sem szól 4x jobban, mint egy negyed annyiba kerülő. Ettől függetlenül nem az olcsóbbat választottad, pedig az észszerűség azt diktálná.
Vászonnál meg azért sem érdemes annyira spórolni, mivel egy jobb vászon túlélhet több leendő projektort is.
Arról nem beszélve, hogy akár itt a fórumon is lehet néha találni használtban jobb minőségű vásznat, ami nem kerülne sok pénzbe sem.
mindegy...igazad van.
Tibidzsí mozija
Nem a minőségben való különbséget szemléltettem,de nem hiszem,hogy 8000ft és kb 200.000ft közt a minőség egyenes arányosan alakul....
Kétségtelen,a vászon biztos jobb.Az általam elkészített falfelület,annyival nem rosszabb képet nyújt,mint amennyivel egy ekkora vászon kerül.hmmm,de igazatok van.A vászon jobb,még egyszer leírtam.
Nem hiszem, hogy újat mondok azzal, miszerint ebben a hobbiban az ár nem egyenes arányban változik a minőséggel.Pl.valószínűleg a te jelenlegi erősítőd sem szól 4x jobban, mint egy negyed annyiba kerülő. Ettől függetlenül nem az olcsóbbat választottad, pedig az észszerűség azt diktálná.
Vászonnál meg azért sem érdemes annyira spórolni, mivel egy jobb vászon túlélhet több leendő projektort is.
Arról nem beszélve, hogy akár itt a fórumon is lehet néha találni használtban jobb minőségű vásznat, ami nem kerülne sok pénzbe sem.
Tibidzsí mozija
Abban minden bizonnyal igazad van, hogy a vászon ára igencsak felette van a festéssel megcsinált falfelületnek.
Azt viszont el kellene fogadnod, hogy a minősége viszont igencsak alatta.
Nem a minőségben való különbséget szemléltettem,de nem hiszem,hogy 8000ft és kb 200.000ft közt a minőség egyenes arányosan alakul....
Kétségtelen,a vászon biztos jobb.Az általam elkészített falfelület,annyival nem rosszabb képet nyújt,mint amennyivel egy ekkora vászon kerül.hmmm,de igazatok van.A vászon jobb,még egyszer leírtam.
Tibidzsí mozija
S ha azt vesszük nekem 4 órás munkámban van,kerettel együtt megcsinálva a felület és került 8000ftba,a két és fél méteres képátló,akkor a vászon ár igencsak felette van....Abban minden bizonnyal igazad van, hogy a vászon ára igencsak felette van a festéssel megcsinált falfelületnek.Azt viszont el kellene fogadnod, hogy a minősége viszont igencsak alatta.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Tibidzsí mozija
Szepinél vannak gusztusos vászon minták és ami nála van a moziban is nagyon tetszett.Majd ha nem leszek leterhelve anyagilag és a terveim sikerül sorban megvalósítani akkor biztos hogy leváltom a mostani felületet.De idén is másfelé/más dolgokra kell elszórni pénzt.No de ez itt OFF.
Tibidzsí-nél az biztos hogy jó ötlet lenne egy fix vászon,hiszen nem egy nappali és nincs TV a falon hogy szükségszerű lenne egy rolós vászon...
Tibidzsí mozija
Van igen meg kell hozzá vagy 2000 lumen mozi módban, hogy ne verje ki a szemed a fényerőség, amúgy egyáltalán nem ajánlott ilyen vásznat betenni, meg főleg festeni sem, mert kakit nem ér. Én tudom, mert már próbálkoztam sok mindennel én is meg akartam úszni a vászon kiadást, de nem lehet. Fodeszt is baszogtatom, majdnem minden héten, hogy tegyünk érte, hogy ne menjen el azon a fehérre festett bútorlapon a proji tudása, de reménykedem, hogy egyszer kötélnek áll és akkor belátja, hogy kell az is, főleg egy ilyen kategóriás projihoz.
Tudok adni vászonanyagot is nagyon jó árban és azt ki lehet feszíteni bármire és meg van a jó vetítő felület. Fedesznál is ebben a formában akarom kivitelezni, hogy minél olcsóbban kijöjjön a dologból.
Szepi!
Tudom és elismerem ezzel foglalkozol szakma szerűen,de a tikkurila H499-es szürkeárnyalat,kiváló falfelületre,vetítés szempontjából.Magamnak is ilyet csináltam,de sokan azt hitték kik voltak nálam,vászon...egyébként az lcd típusú projektorokhoz van kimondottan ajánlva,fekete szín miatt.S ha azt vesszük nekem 4 órás munkámban van,kerettel együtt megcsinálva a felület és került 8000ftba,a két és fél méteres képátló,akkor a vászon ár igencsak felette van....
no csak ezt akartam.off.
http://www.tikkurila.com/decorative_pai ... 2398.xhtml
Tibidzsí mozija
létezik szürke vászon is.
Tehát létezhet szürke fal is!
Szerintem is szebb és célravezető lenne a festett fal.
Fodesznál is bevált még mindig a falon van
Van igen meg kell hozzá vagy 2000 lumen mozi módban, hogy ne verje ki a szemed a fényerőség, amúgy egyáltalán nem ajánlott ilyen vásznat betenni, meg főleg festeni sem, mert kakit nem ér. Én tudom, mert már próbálkoztam sok mindennel én is meg akartam úszni a vászon kiadást, de nem lehet. Fodeszt is baszogtatom, majdnem minden héten, hogy tegyünk érte, hogy ne menjen el azon a fehérre festett bútorlapon a proji tudása, de reménykedem, hogy egyszer kötélnek áll és akkor belátja, hogy kell az is, főleg egy ilyen kategóriás projihoz.
Tudok adni vászonanyagot is nagyon jó árban és azt ki lehet feszíteni bármire és meg van a jó vetítő felület. Fedesznál is ebben a formában akarom kivitelezni, hogy minél olcsóbban kijöjjön a dologból.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Tibidzsí mozija
eddig nem kerestem a szivárványt, ha van is, nem tűnt fel. A vászonnak a bal és jobb legszéle valoban pöndörödik, de szemből észre venni. Vagy ráfogom, h beépített ficsör, ívelt vászon
Annyiban jo ez verzio, hogy még könnyen tudom a magasságát állítani, amíg kialakul az optimális elhelyezés, ami fixnél nehezebben megvalosíthato.
Még az is megfordult a fejemben, hogy ha kicsinek érzem majd, akkor leszedem, és lefestem fehérre a falat. Kiprobáltam a fekete falra vetítés, bár joval sötétebb a kép, de még úgy is nézhető.
létezik szürke vászon is.
Tehát létezhet szürke fal is!
Szerintem is szebb és célravezető lenne a festett fal.
Fodesznál is bevált még mindig a falon van
Tibidzsí mozija
Látni még szivárványt, de nem olyan durván szerintem, mint akkor, de meg kell nézned.
Egy fix vászon szerintem is jobban illett volna ide és hullám mentes lett volna.
eddig nem kerestem a szivárványt, ha van is, nem tűnt fel. A vászonnak a bal és jobb legszéle valoban pöndörödik, de szemből észre venni. Vagy ráfogom, h beépített ficsör, ívelt vászon
Annyiban jo ez verzio, hogy még könnyen tudom a magasságát állítani, amíg kialakul az optimális elhelyezés, ami fixnél nehezebben megvalosíthato.
Még az is megfordult a fejemben, hogy ha kicsinek érzem majd, akkor leszedem, és lefestem fehérre a falat. Kiprobáltam a fekete falra vetítés, bár joval sötétebb a kép, de még úgy is nézhető.
Tibidzsí mozija
Gondolom te is kiváncsi vagy milyen otthon a 3d:-),mindenhol dicsérik,hogy a mi projinknak elég jó a képe 3d-n is,ezt én ma kiderítem,ma jött a szemcsim...
tudom milyen, a tv-m passzív 3d-s, most majd lesz aktív is..
Tibidzsí mozija
Kérdés, Benq 1070/1080 van nektek, ezek dlp-k, 6-7 éve egy mitsu projin kiverte a szemem a szivárvány, fejlődik ez a technologia, vagy ha zavar zavar így jártam?
Gratulálok a szobához!
ps Egy fix keretes vászon nem lett volna jobb (megoldható)?
Én nem látok szivárványt,minden okés,de ahogy Szepi írta,érdemes megnézned lehet a te szemed érzékenyebb.
Tibidzsí mozija
Kérdés, Benq 1070/1080 van nektek, ezek dlp-k, 6-7 éve egy mitsu projin kiverte a szemem a szivárvány, fejlődik ez a technologia, vagy ha zavar zavar így jártam?
Gratulálok a szobához!
Látni még szivárványt, de nem olyan durván szerintem, mint akkor, de meg kell nézned.
Egy fix vászon szerintem is jobban illett volna ide és hullám mentes lett volna.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Tibidzsí mozija
Gratulálok a szobához!