lehet hajón rendelni és akkor elég olcsó a szállítás.Red75 írta: ↑2018.12.30., vas. 21:24Ez érdekes téma. Kintről rendelni macerás és a szállítási költségek is az egekbe repítik az árát.
Viszont ezt találtam: https://www.avsforum.com/forum/155-diy- ... akers.html
Eminence hangszórók, amik nálunk is kaphatók. Egész pontosan a BETA 8CX, 10CX, és 12CX . Hozzá az ASD:1001 magassugárzó.
Első találatra kb. 50e Ft, /db a hangszórószett hangfalanként. +hangváltó+doboz.
Szerintem.![]()
Vélemény?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Többeket érdekel ez a téma és titokban morfondírozik is rajta. Előbb-utóbb lesz belőle valami ilyen irányú ág is.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Ez érdekes téma. Kintről rendelni macerás és a szállítási költségek is az egekbe repítik az árát.
Eminence hangszórók, amik nálunk is kaphatók. Egész pontosan a BETA 8CX, 10CX, és 12CX . Hozzá az ASD:1001 magassugárzó.
Első találatra kb. 50e Ft, /db a hangszórószett hangfalanként. +hangváltó+doboz.
Szerintem.
Vélemény?
Szerintem.

Vélemény?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Senkit nem akarok rábeszélni erre, csak gondoltam mutatok még egy lehetőséget, ha valaki ütős házi moziban gondolkozik, pláne hangáteresztő vászonnal a hangfalak előtt.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A HTM-ekhez lehet rendelni crossover összeszerelést, a Voltokhoz nincs ilyen opció, de szerintem rá lehet kérdezni. Dobozt szinte biztos, hogy nem érdemes rendelni, nagyon megdobja a légi szállítás árát.-KP- írta: ↑2018.12.30., vas. 20:43én úgy látom ebbe nincs doboz. úgyhogy sok szerencsét az asztalosokkal való vesződéshezTSanyi írta: ↑2018.12.30., vas. 20:37Valamint a doboz költsege is hozza jön. Bár a 150-180- ba azerintem ez már bele van kalkulálva. Pl. a JBL Pro cuccok fernek bele... bár kint lehet ez is olcsobb. Ott kint meg pláne "gyári" hansugárzók potom áron vannak...
Csak a repertoár amiből építkezhet a felhasználó sokkal szélesebb mint kis hazánkban (Európában).
Ez a Volt azért más mint azon a képen de ez most lényegtelen. Köszi azért!![]()
Viszont úgy látom lehet rendelni hozzá dobozt. 25 dolcsi per darab. Szal mondjuk mindennel együtt felmegy 250 dolcsi környékére, ebből lesz kb. 375 mire ideér. Még úgy is baromi jó vétel szvsz, feltéve ha valaki rendelkezik az összeszereléshez szükséges tudással.
Senkit nem akarok rábeszélni erre, csak gondoltam mutatok még egy lehetőséget, ha valaki ütős házi moziban gondolkozik, pláne hangáteresztő vászonnal a hangfalak előtt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
én úgy látom ebbe nincs doboz. úgyhogy sok szerencsét az asztalosokkal való vesződéshezTSanyi írta: ↑2018.12.30., vas. 20:37Valamint a doboz költsege is hozza jön. Bár a 150-180- ba azerintem ez már bele van kalkulálva. Pl. a JBL Pro cuccok fernek bele... bár kint lehet ez is olcsobb. Ott kint meg pláne "gyári" hansugárzók potom áron vannak...
Csak a repertoár amiből építkezhet a felhasználó sokkal szélesebb mint kis hazánkban (Európában).
Ez a Volt azért más mint azon a képen de ez most lényegtelen. Köszi azért!![]()

Viszont úgy látom lehet rendelni hozzá dobozt. 25 dolcsi per darab. Szal mondjuk mindennel együtt felmegy 250 dolcsi környékére, ebből lesz kb. 375 mire ideér. Még úgy is baromi jó vétel szvsz, feltéve ha valaki rendelkezik az összeszereléshez szükséges tudással.
Valamint a doboz költsege is hozza jön. Bár a 150-180- ba azerintem ez már bele van kalkulálva. Pl. a JBL Pro cuccok fernek bele... bár kint lehet ez is olcsobb. Ott kint meg pláne "gyári" hansugárzók potom áron vannak...
Ez a Volt azért más mint azon a képen de ez most lényegtelen. Köszi azért!
Ez a Volt azért más mint azon a képen de ez most lényegtelen. Köszi azért!

- -KP-
- V.I.P.
Quetz, szerinted átlag ember nekiáll hangváltót forrasztani? 10-ből minimum 9 ember nem tudná megcsinálni.

Az ár tényleg jócskán megnő, mire ideér, de még mindíg marad a kérdés, hogy mit kapsz európában 150-180k forintért, ami hozza ezt a szintet? A szint alatt ezeket a paramétereket értem:
Itt találhatóak a mérések a végleges HTM hangfalakról: http://www.hificircuit.com/community/th ... hread.609/
- Quetz
- Törzsvendég
A kicsik Volt néven futnak, pl: https://www.diysoundgroup.com/home-thea ... -8-v2.html. Egy coaxiális woofer és compression driver mint tweeter alkotja a hangszórót. A képen látható is minden alkatrész.TSanyi írta: ↑2018.12.29., szomb. 16:50Jók ezek a kittek, csak mind a nagy víz túl oldalán van... így mire ideér duplája. Kár hogy ilyen áron nincsenek ilyenek Európában. Ez vonatkozik minden más mozis dologra is. Nem hogy Magyarországon de Európan sincsenek!
A kicsikről nem volt leírás, azok jó kompaktnak néznek ki. Bár külön magas nincs bennük. Biztos lebne olyan vezió is.
Biztos a leírásban meg van adva szükséges dobiz méret is.

Az ár tényleg jócskán megnő, mire ideér, de még mindíg marad a kérdés, hogy mit kapsz európában 150-180k forintért, ami hozza ezt a szintet? A szint alatt ezeket a paramétereket értem:
Kód: Egész kijelölése
Frequency Response: 55hz - 20khz (+/-3db)
Power Range: 10 - 500 watts
Sensitivity: 97db - 2.83v/1m
Impedance: 8 Ohm
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Ki kell próbálni és mindenki eldönti hogy a jobb neki. Csak próbálja ki. Kölcsön is tud kérni 2 hangfalat kipróbálás erejéig.
- -KP-
- V.I.P.
Nálam 4 m széles a szoba, 1 méterre vannak mögöttem a surroundok és oldalirányban 2-2m és abszolút nem érzem hiányát a surround backeknek.
A kevesebb sokszor több.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Lehet hogy nem a legideálisabb de a semmitől jobb.Dorian írta: ↑2018.12.30., vas. 08:431 m-re surround backet rakni teljesen felesleges. Ha a dobozmélységet levonod, marad 75 cm, ilyen távolságról nem fog kialakulni normális hátsó tér, csak "sok helyről fog hátulról szólni"
Én fejem 90 cm-re van a hátsó faltól, de a surr. b-nek szánt dobozok 1,5 éve pihennek a raktárban dobozban, várva a pár hónap múlva nagyobb helyre történő költözést.
Lehet hogy nem a legideálisabb de a semmitől jobb.Dorian írta: ↑2018.12.30., vas. 08:431 m-re surround backet rakni teljesen felesleges. Ha a dobozmélységet levonod, marad 75 cm, ilyen távolságról nem fog kialakulni normális hátsó tér, csak "sok helyről fog hátulról szólni"
Én fejem 90 cm-re van a hátsó faltól, de a surr. b-nek szánt dobozok 1,5 éve pihennek a raktárban dobozban, várva a pár hónap múlva nagyobb helyre történő költözést.
1 m-re surround backet rakni teljesen felesleges. Ha a dobozmélységet levonod, marad 75 cm, ilyen távolságról nem fog kialakulni normális hátsó tér, csak "sok helyről fog hátulról szólni"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Jók ezek a kittek, csak mind a nagy víz túl oldalán van... így mire ideér duplája. Kár hogy ilyen áron nincsenek ilyenek Európában. Ez vonatkozik minden más mozis dologra is. Nem hogy Magyarországon de Európan sincsenek!Quetz írta: ↑2018.12.29., szomb. 13:37
Amit tehetsz, hogy high efficiency DIY kiteket veszel és megépíted a hangfalakat magadnak, vagy valakivel építtetsz ilyet. Ilyesmire gondoltam: https://www.diysoundgroup.com/htm-12-kit.html
![]()
A kicsikről nem volt leírás, azok jó kompaktnak néznek ki. Bár külön magas nincs bennük. Biztos lebne olyan vezió is.
Biztos a leírásban meg van adva szükséges dobiz méret is.
- hopetorture
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
en is erre gyanakodok amugy ujabban, hogy tulhajtom es nem is igazan a magassugarzo karakterisztikaja a ludas...csak laikus fullel erre asszocialok..:)
amugy mintha a subom is elfogyna 0-as hangeron, valahogy -10-en jobban tetszik a hangja. lehet ketto kellene belole..vagy inkabb sb-pr kellett volna filmezni...
amugy mintha a subom is elfogyna 0-as hangeron, valahogy -10-en jobban tetszik a hangja. lehet ketto kellene belole..vagy inkabb sb-pr kellett volna filmezni...
Amit tehetsz, hogy high efficiency DIY kiteket veszel és megépíted a hangfalakat magadnak, vagy valakivel építtetsz ilyet. Ilyesmire gondoltam: https://www.diysoundgroup.com/htm-12-kit.html
- Quetz
- Törzsvendég
Valószínűleg azért bántó a hnag amit kapsz, mert túlhajtod a rendszeredet. Én is 0-ás hangerőn szeretek filmet nézni, de a régi átlag hifi cuccokkal nem tudtam -10 fölé menni. Ehhez hangfalakat kellett cserélnem és beiktatnom egy végfokot hozzájuk. Ezt az említett keretből nem fogod tudni megcsinálni.hopetorture írta: ↑2018.12.29., szomb. 09:32ha mar mozis topic, azon gondolkozom hogy lecserelem a bw szettemet. 0 hangero kornyeken nagyon sok filmben banto a magas, de gyanitom a hangnyomas is sok mar itt a hangfalaimnak. kb 30nm. jelenleg 602 s3, 60 s3 center, dm 602 surround van, bk 400 sub, x4000 denonnal.
ujan, brutto 3-4 kilo kozott milyen itthon kaphato hangfalakat hallgassak meg szerintetek? elsokent erre a quadral argentum 570 szettre gondoltam. ez tovabblepes lenne? szeretnem ha zeneileg se lenne visszalepes, legyen jo szinpadkep.

- hopetorture
- Nincs visszaút
"Miért 3-4 kiló a keret? Ha cserélsz, akkor el tudod adni a mostani hangfalaid is. Azt még hozzácsaphatod."
ezt nem teljesen ertem.
orulok, hogy te tudod mihez mennyit fogok hozzacsapni, ettol fuggetlenul a keret annyi mint amennyit irtam 5.0-ra.
azert hazimozi erositot hasznalok, mert ezt talalom koltseghatekony megoldasnak. annyira fontos csak a jo szinpadkep, hogy ilyen teren nem szeretnek rosszabbat, mint a mostani. nem hiszem, hogy ez oriasi elvaras lenne.
ezt nem teljesen ertem.

azert hazimozi erositot hasznalok, mert ezt talalom koltseghatekony megoldasnak. annyira fontos csak a jo szinpadkep, hogy ilyen teren nem szeretnek rosszabbat, mint a mostani. nem hiszem, hogy ez oriasi elvaras lenne.
- hopetorture
- Nincs visszaút
koszi a segitseget, valszeg ki fogom probalni. dipol lehet idealis lenne, kevesebb helyet is foglalna..amit irtok rola tuti lenne ertelme, fps jatekokban pl. sosem art hatulrol a jobb lokalizacio, itt sztem mindenkepp jol jonne a 7.1. most van 4-5 m a ket surround kozott..ha meg az 5.1 savokat is megszolaltatja filmekkel 7.1-ben, plane tetszene.
ha mar mozis topic, azon gondolkozom hogy lecserelem a bw szettemet. 0 hangero kornyeken nagyon sok filmben banto a magas, de gyanitom a hangnyomas is sok mar itt a hangfalaimnak. kb 30nm. jelenleg 602 s3, 60 s3 center, dm 602 surround van, bk 400 sub, x4000 denonnal.
ujan, brutto 3-4 kilo kozott milyen itthon kaphato hangfalakat hallgassak meg szerintetek? elsokent erre a quadral argentum 570 szettre gondoltam. ez tovabblepes lenne? szeretnem ha zeneileg se lenne visszalepes, legyen jo szinpadkep.
ha mar mozis topic, azon gondolkozom hogy lecserelem a bw szettemet. 0 hangero kornyeken nagyon sok filmben banto a magas, de gyanitom a hangnyomas is sok mar itt a hangfalaimnak. kb 30nm. jelenleg 602 s3, 60 s3 center, dm 602 surround van, bk 400 sub, x4000 denonnal.
Nálam most bővült 7.1-re a rendszer, de sajnos az ünnepek miatt nem jött meg a kábel . Jövőre tudok érdemben nyilatkozni.Nálam a hátsó fal kb. 80 cm ezért én dipólokat vettem.Egy bizonyos távolság alatt a direktsugárzók pontszerűen lokalizálhatók ezért általában ilyen közelségből a dipólok sokkal diffúzabb hangteret adnak.Majd elválik.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Van értelme, de nem csak natív 7.1-nél fog működni, mert az AVR/proci 5.1 anyagból is 7.1-et tud csinálni. A távolság lehetne több egy kicsit a hátsó faltól, de így sem lesz rossz, bőven hozzá fog adni az 5.1-hez, ahogy előttem is írták kitölti az oldalsó surr.-ok közötti lyukat.hopetorture írta: ↑2018.12.28., pén. 12:03mennyire van ertelme a 7.1-re fejlesztesnek? foleg filmek es ps4 jatekok, ha jol tudom utobbi mind tamogatja a 7.1-et. filmeknel a dts hd ma es true hd savok mind tudjak a 7.1-et?
a fo nezesi poizicotol hatrafele 1m-re van a fal, oda tudnam felrakni a back surroundokat. a surround hangfalak pedig 60-80cm-re vannak a hatso faltol. ha a "szelesseget" nezem, akkor kb 1m-re lenne a surround back a surroundtol. van igy ertelme?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
A két surroound közötti teret tölti ki. Ha pl. balról jobbra elhalad hátul egy autó +2 hangfal segíta térleképzésben. Az 1 m is szép távolság már.hopetorture írta: ↑2018.12.28., pén. 12:03mennyire van ertelme a 7.1-re fejlesztesnek? foleg filmek es ps4 jatekok, ha jol tudom utobbi mind tamogatja a 7.1-et. filmeknel a dts hd ma es true hd savok mind tudjak a 7.1-et?
a fo nezesi poizicotol hatrafele 1m-re van a fal, oda tudnam felrakni a back surroundokat. a surround hangfalak pedig 60-80cm-re vannak a hatso faltol. ha a "szelesseget" nezem, akkor kb 1m-re lenne a surround back a surroundtol. van igy ertelme?
Igaz 5.1-nél kicsit hátra kellene helyezni a hátsókat a 7 1-hez képest. Így kisebb a "lyuk" plábe ha di/bipól vagy tripol a sugárzó.
Persze ha a szoba csak 2m széles akkor felesleges.....

- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Az a legjobb, ha kipróbálod.hopetorture írta: ↑2018.12.28., pén. 12:03mennyire van ertelme a 7.1-re fejlesztesnek? foleg filmek es ps4 jatekok, ha jol tudom utobbi mind tamogatja a 7.1-et. filmeknel a dts hd ma es true hd savok mind tudjak a 7.1-et?

- hopetorture
- Nincs visszaút
mennyire van ertelme a 7.1-re fejlesztesnek? foleg filmek es ps4 jatekok, ha jol tudom utobbi mind tamogatja a 7.1-et. filmeknel a dts hd ma es true hd savok mind tudjak a 7.1-et?
- Quetz
- Törzsvendég
A 118PRO-ról nem találtam adatokat, de azt írták, hogy a 118HT az otthoni változat. az 109.6dB-t tud 20Hz-en, és 19-re van hangolva. Review itt található: https://www.data-bass.com/data?page=sys ... 1&mset=164Hifilala írta: ↑2018.12.27., csüt. 23:35Mekkora esése van 20Hz-en egyébként?Quetz írta: ↑2018.12.26., szer. 17:12Szerintem csak simán 115dB referencia hangerő. Ezt szerintem kevesen tapasztalják meg itthon, mert a jellemzően a zárt ládákra beszélik rá az embert a fórumon, és nálunk nem kapható olyan láda, ami hozná a 115dB-t 20Hz-en. A Data Bass alapján ez még külföldön is szinte csak DIY megoldásokkal elérhető, vagy bass reflex rendszerrel.