Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6239
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Én már az ötödik résznél járok...Alex_Aston írta: ↑2022.06.05., vas. 22:00Prehistoric Planet
https://m.imdb.com/title/tt10324164/
Ez amolyan dokumentum film féle, fotorealisztikus CGI megvalósítással a 66 millió évvel ezelőtti világról a Földön.
David Attemborough zseniális narráció mellett, Hans Zimmer zene, Jon Favreau producerkedése garancia a kiváló minőségre. Gyerekekkel megnéztünk eddig 2 részt, és azt kell mondjam, nagyon jó lett. A képi világ tényleg olyan, mintha a Nat Geo HD adásán most elő állatokat filmeztek volna. Kis történetekkel mutatják be az akkori állatvilágot, amennyire az eddigi tudomány gondolja.
Ajánlom.
Egyszerűen zseniális a CGI, az első dínós dokumentumfilm, amit nézve tényleg olyan, mintha élő állatokat filmeztek volna. A csúcs eddig a velociraptorok vadászata a meredek sziklafalban (lopakodás közben kivernek a talpukkal egy-egy szikladarabot is, egészen elképesztő részletességgel kidolgozták azt a jelenetet, nem kevés munka lehet benne), de a quetzalcoatlus fészkének széttrancsírozása és az azt követő bunyó sem gyenge...
Külön tudományos érdekesség, hogy a tudomány aktuális állásának megfelelően már nagyon sok dínófaj tollakkal borítva és rikító színekben pompázva jelenik meg, azt hiszem ez az első ilyenfajta ábrázolása a dínóknak dokumentumfilmben.
Én is ajánlom.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3782
Prehistoric Planet
Ez amolyan dokumentum film féle, fotorealisztikus CGI megvalósítással a 66 millió évvel ezelőtti világról a Földön.
David Attemborough zseniális narráció mellett
, Hans Zimmer zene, Jon Favreau producerkedése garancia a kiváló minőségre. Gyerekekkel megnéztünk eddig 2 részt, és azt kell mondjam, nagyon jó lett. A képi világ tényleg olyan, mintha a Nat Geo HD adásán most elő állatokat filmeztek volna. Kis történetekkel mutatják be az akkori állatvilágot, amennyire az eddigi tudomány gondolja.
Ajánlom.
David Attemborough zseniális narráció mellett
Ajánlom.
- Csatolmányok
-
- rD5M7juAHfC7oHZQWgrq6L.jpg (1.51 MiB) Megtekintve 2353 alkalommal
Csak a Marantz! :-D
A valóság: <iframe width="716" height="403" src="https://www.youtube.com/embed/P9bDzHP6_Pk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Egyetértek a középszerrel. Leia mozgás kultúrájában, beszédstílusában a lányaimat látom, 5-6 évesen. Már csak a mém hiányzik, hogy Leia fut, mert Tom Cruise futva üldözi, de sikerül elmenekülnie
A sorozat azt sem tudja, mit akar, egyik pillanatban Leia baba csacsog, a másikban meg rohamosztagost vágnak több darabba premier plánban. Az is fárasztó már, hogy az összes SW sorozat azzal kezd, hogy főhősünkre ráküldték a szintszívó szörnyet, és level 1 karakterként bénázik, hogy aztán mások megmenthessék a seggét. Kár érte, az első rész még egész bizalomgerjesztő volt, de onnan meredeken lefele tart a minőség.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6239
Eme jól sikerült recenzió hatására képes voltam (újra) előfizetni a Prime Video-ra, hogy megnézzem ezt a sorozatot.
Szerintem megérte.
Jó, hogy írtad, hogy beindul, különben nekem is csak az első rész kb kétharmadáig tartott volna a türelmem...
Szerintem is ajánlott.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Emlékeztető:

- Alex_Aston
- V.I.P.

Just Mercy
https://www.imdb.com/title/tt4916630/?ref_=tt_mv_close
Szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, ha jól vannak megcsinálva. Szerintem ez is az a fajta film. Nincs benne semmi különleges effekt, vagy nagytotál. Csak szépen mesél egy (több) történetet, egy fő mondandó mentén.
Kellenek az ilyen filmek, na. Jó volt látni.
https://www.imdb.com/title/tt4916630/?ref_=tt_mv_close
Szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, ha jól vannak megcsinálva. Szerintem ez is az a fajta film. Nincs benne semmi különleges effekt, vagy nagytotál. Csak szépen mesél egy (több) történetet, egy fő mondandó mentén.
Kellenek az ilyen filmek, na. Jó volt látni.
Ok lebuktam, unatkozó milliárdos vagyok na. :)
Szerintem!
Top Gun Maverick 10/10
A tökéletes nyári popcorn mozi. Minden megvan hozzá, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt 2 órára.
Persze mélyenszántó gondolatokat senki ne keressen ebben a filmben, itt vagány egysorosok röpködnek
Van benne sok klisé is, de engem egyáltalán nem zavart. Szórakoztató és izgalmas volt, nem unatkoztam egy kicsit sem.
Külön öröm, hogy a manapság fullba tolt lmbtq vonalat sem erőltették. Pedig volt benne fekete szereplő, vagány nők is, mégse éreztették, hogy ezt kötelezően bele kellett erőltetniük a filmbe.
Technikailag is tökéletesen megcsinálták, pazar volt a hangzás, a látvány meg még rátett egy lapáttal. Imax 7.sor közepén ültem, ahogy a nagykönyvben meg van írva
Tom C. ismét magasra tette a lécet, talán az utolsó sztár, aki folyamatosan magas minőséget képes lerakni az asztalra.
Sok ilyet szeretnék még. Itthon atmos hanggal, valószínűleg demo anyag lesz.
A tökéletes nyári popcorn mozi. Minden megvan hozzá, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt 2 órára.
Persze mélyenszántó gondolatokat senki ne keressen ebben a filmben, itt vagány egysorosok röpködnek
Van benne sok klisé is, de engem egyáltalán nem zavart. Szórakoztató és izgalmas volt, nem unatkoztam egy kicsit sem.
Külön öröm, hogy a manapság fullba tolt lmbtq vonalat sem erőltették. Pedig volt benne fekete szereplő, vagány nők is, mégse éreztették, hogy ezt kötelezően bele kellett erőltetniük a filmbe.
Technikailag is tökéletesen megcsinálták, pazar volt a hangzás, a látvány meg még rátett egy lapáttal. Imax 7.sor közepén ültem, ahogy a nagykönyvben meg van írva
Tom C. ismét magasra tette a lécet, talán az utolsó sztár, aki folyamatosan magas minőséget képes lerakni az asztalra.
Sok ilyet szeretnék még. Itthon atmos hanggal, valószínűleg demo anyag lesz.
- Csatolmányok
-
- A2E0AB3B-B2A6-4987-88A7-28C78BE47CA0.jpeg (641.77 KiB) Megtekintve 2864 alkalommal
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6526
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Off
Vagy mert, vagy nem mert.
Akkor is tartom, hogy óriásbébi a nagytöbbség.
Nem a kövéreket mondom, hanem a túlfejletteket. Nagy arányban (mondom nagy arányban! ) csak testileg mamutok, agyilag nem.
Vannak az aranyos ovisok, meg a koravén ovisok.
Off vége.
Vagy mert, vagy nem mert.
Akkor is tartom, hogy óriásbébi a nagytöbbség.
Nem a kövéreket mondom, hanem a túlfejletteket. Nagy arányban (mondom nagy arányban! ) csak testileg mamutok, agyilag nem.
Vannak az aranyos ovisok, meg a koravén ovisok.
Off vége.
Szerintem!
Egyébként sem testtömegről volt szó, hanem magasságról. Előbbi az, ami szerintem a táplálkozástól függő.
A gyerekek egyébként kólát még TV-ben sem láttak (én sem iszok semmilyen ilyesmi italt vagy 25 éve), és nem tudják, mi az a chips, vagy Kinder csoki.
Inni csak vizet isznak, meg néha nem cukrozott szörpöt, vagy gyümölcs levet, és az ételeket kókuszolajjal, vagy 100% vajjal készítjük, az étolajat is elhagytuk már jó ideje (még születésük előtt).
- Alex_Aston
- V.I.P.

Vagy mert én 185cm vagyok, a feleségem meg 183...
Egyébként sem testtömegről volt szó, hanem magasságról. Előbbi az, ami szerintem a táplálkozástól függő.
A gyerekek egyébként kólát még TV-ben sem láttak (én sem iszok semmilyen ilyesmi italt vagy 25 éve), és nem tudják, mi az a chips, vagy Kinder csoki.
Inni csak vizet isznak, meg néha nem cukrozott szörpöt, vagy gyümölcs levet, és az ételeket kókuszolajjal, vagy 100% vajjal készítjük, az étolajat is elhagytuk már jó ideje (még születésük előtt).
A Darts az más. 
Majdnem minden gyerek túlhúzott Jeti manapság, nekem mondjuk nem tetszik az 5 évesen 120 cm magas lakli óriásgyerek, aki nőni tud, a beszéde viszont érthetetlen. 70 százalékuk ilyen. Szerintem a mai (rossz) táplálkozástól nő meg túlzottan az átlag.
Majdnem minden gyerek túlhúzott Jeti manapság, nekem mondjuk nem tetszik az 5 évesen 120 cm magas lakli óriásgyerek, aki nőni tud, a beszéde viszont érthetetlen. 70 százalékuk ilyen. Szerintem a mai (rossz) táplálkozástól nő meg túlzottan az átlag.
Szerintem!
Darts Vader ugyanaz lesz, aki az előzmény trilogiában is volt.
https://m.imdb.com/name/nm0159789/media ... xt=default
- Alex_Aston
- V.I.P.

Az én iker lányaim meg nincsenek 6 évesek, de már 128cm magasak...
Darts Vader ugyanaz lesz, aki az előzmény trilogiában is volt.
https://m.imdb.com/name/nm0159789/media ... xt=default
Kislányom 7 1/2 éves, Ő 132cm. Eddig elég magas kislánynak számított, de a suliban vannak nála magasabbak is. Az egyik ovis társa ki oviban sokkal alacsonyabb volt, mostanra utolérte. 10 évesen én kevésnek találom a 133-as átlagot. Ettől függetlenül illik rá a karakter (kép alapján).
Akkor élvezzétek a kis Leia ténykedését, aki habár 10 éves, úgy áll a komolyabb dolgokhoz, mintha 14-15 lenne, de mégis alapvető dolgokban meg értetlen, mit a tök.
- -KP-
- V.I.P.

Szerintem pont a kis Leia az, akivel semmi gond nincs.
Hát csak annyi, hogy 10évesen kb. 70centis + ahogyan viselkedik az nálam durr-durr, ban-bang.
Tudom, nem vagyunk egyformák, szerencsére!
Tudom, nem vagyunk egyformák, szerencsére!
- -KP-
- V.I.P.

Sorozatjunkie-n pl. nem megosztó és a döntő többség szerint középszer. De ugye oda nem csak elvakult SW fanok írják le a véleményüketAlex_Aston írta: ↑2022.05.30., hétf. 12:17Én úgy látom, hogy legalább is itt az AVX-en már most az![]()
Imdb-n azért igen magas, majdhogy nem kiemelkedő az állása.
Tudtam, hogy jönni fog tőled valami hasonló megjegyzés. Mégis hogy kellene nézni egy filmsorozatot? Csukjam be a szemem, amikor kirívó ökörségeket látni, amire egyébként semmi szükség? Túl nagy elvárás az, hogy a filmkészítők ne nézzék a nézőt totál hülyének? Ennyire nincs ötlet, hogy ilyenekkel kell kitölteni a műsoridőt? Mert a legrosszabb az egészben az, hogy simán kihagyhatóak lettek volna az általam kifogásolt részek, és ez nem rontott volna, hanem éppenséggel javított volna az összképen.
Nagyon nem vagyok SW rajongó, csupán megnézem, ha jó.
Obi-Wan sorozat a Mandalóri-hoz képest mérföldekkel jobb, szerintem. Az valóban zs kategória, számomra nézhetetlen. Ebben eddig szerintem a kiscsaj(néha vágnám po.án) nevetséges és agyfelba..ó, az a kergetőzés valóban ízléstelenül béna volt!
10 évesen sokkal okosabb, mint kellene, viszont kb. törpe növésű = nálam ez a wtf esete, most akkor mi vaaan
Eddig a sorozat elmegy, nézhető, remélem komolyodni fog hamarosan.
Obi-Wan sorozat a Mandalóri-hoz képest mérföldekkel jobb, szerintem. Az valóban zs kategória, számomra nézhetetlen. Ebben eddig szerintem a kiscsaj(néha vágnám po.án) nevetséges és agyfelba..ó, az a kergetőzés valóban ízléstelenül béna volt!
10 évesen sokkal okosabb, mint kellene, viszont kb. törpe növésű = nálam ez a wtf esete, most akkor mi vaaan
Eddig a sorozat elmegy, nézhető, remélem komolyodni fog hamarosan.
Más.
Amire még kíváncsi leszek, az a Top Gun - Maverick. Csak jókat hallani róla, és a pontozása kiemelkedő. Imdb szavazók szerint a Birodalom visszavág, Nagymenők, vagy a Száll a kakukk fészkére szintjén áll a pontozás alapján egyelőre (jelenleg 8.7, de napok óta ennyi), ami igencsak jónak mondható, hisz ez a TOP20.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Én úgy látom, hogy legalább is itt az AVX-en már most az
Más.
Amire még kíváncsi leszek, az a Top Gun - Maverick. Csak jókat hallani róla, és a pontozása kiemelkedő. Imdb szavazók szerint a Birodalom visszavág, Nagymenők, vagy a Száll a kakukk fészkére szintjén áll a pontozás alapján egyelőre (jelenleg 8.7, de napok óta ennyi), ami igencsak jónak mondható, hisz ez a TOP20.