Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Természetesen nm utasítjuk el a fejlődést. Abban az értelemben elégednék meg a minimummal, hogy lépcsőnként szeretném bejárni a házimozi-féle utat, így izgalmas. Hiába ajánlottak régi, nagycsúcs gépeket a HM topikban, az egy többedik állomás lesz. Azt nem szeretném, ha a kölcsönözhető filmek egyes, ritkább verziói nem szólalnának meg, de annak sem vagyok híve, hogy ott díszelegjen 48 certifikát logója a frontpanelen, amiből kihasználok kettőt. A linkektől okosabb leszek, olvasás, köszönet.
Látom leszűrted a lényeget!   

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: venomer »

Természetesen nm utasítjuk el a fejlődést. Abban az értelemben elégednék meg a minimummal, hogy lépcsőnként szeretném bejárni a házimozi-féle utat, így izgalmas. Hiába ajánlottak régi, nagycsúcs gépeket a HM topikban, az egy többedik állomás lesz. Azt nem szeretném, ha a kölcsönözhető filmek egyes, ritkább verziói nem szólalnának meg, de annak sem vagyok híve, hogy ott díszelegjen 48 certifikát logója a frontpanelen, amiből kihasználok kettőt. A linkektől okosabb leszek, olvasás, köszönet.

nő!

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

A DTS kialakulásáról, mibenlétéről, jellemzőiről érdeklődöm. Mikor jelent meg? Fejlődésének milyen stációi ismertek? Linkek is jók, de inkább beszélgessünk róla. DD 5.1-gyel szemben mit nyújt? Milyen tudásbeli minimum szükséges ma egy processzorban/erősítőben az elérhető formátumok megszólaltatásához? Internetes kölcsönzők kínálatában DTS-sel és 5.1-gyel találkoztam, érdemes felkészülni másra is?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Filmhang

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=4 ... f369e4e126

http://logout.hu/cikk/ac3_vs_dts_vs_los ... tumok.html

Beszélgessünk róla: Tapasztalatom szerint sokkal jobb, de szerintem ezt bárki ki meri mondani, nagyobb adatsebesség,

amivel a dinamika és a hangok részletessége is nő!

Nagy örömünkre az internetes kölcsönzőkben szerencsére megszaporodtak a HD hangsávot is tartalmazó filmek is!

Felkészülni sajnos nem lehet semmire, a technika folyamatos fejlődésével változnak a dolgok,

de így van ez rendjén mindennel.... kitalálnak, fejlesztenek, az ember eldöntheti, hogy halad a korral, vagy megelégszik az elért szinttel.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: venomer »

A DTS kialakulásáról, mibenlétéről, jellemzőiről érdeklődöm. Mikor jelent meg? Fejlődésének milyen stációi ismertek? Linkek is jók, de inkább beszélgessünk róla. DD 5.1-gyel szemben mit nyújt? Milyen tudásbeli minimum szükséges ma egy processzorban/erősítőben az elérhető formátumok megszólaltatásához? Internetes kölcsönzők kínálatában DTS-sel és 5.1-gyel találkoztam, érdemes felkészülni másra is?

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, AVR beállításához.

ONKYO TX-SR 876-ról lenne szó, SPEAKER SETTINGS, ha írhatom így. 

Ahol meg kell adni a hangsugárzók impedanciáját, 4 és 6 ohm között lehet választani,

alatta a menüben SPEAKERS TYPE FRONT  normal, Bi-Amp, és BTL közül lehet választani.

A BTL kiválasztásánál az impedancia 8ohm-ra "ugrik" ami nem is lenne gond, hisz a hangsugárzóim  8 ohmosak.

A kérdésem az lenne, hogy így legyen beállítva, vagy hagyjam 6 ohm és  Front normalon??

Továbbá, szeretném tudni, minek a rövidítése a BTL?

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sanko »

Itt olvass vagy kérdezz!
Hátha előbb meg lessz a válasz!?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... alejátszó/

Köszi,kerestem a topicot,csak nem találtam,ott is megkérdezem.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy vettem a havernek itt a fórumon egy Popcorn A-110-est és nem tudom hogy
van-e arra lehetőség hogy az NMT programokat belső vinyó nélkül USB-n futtatni?Hálózatban akarja csak használni vinyó nélkül.
Próbáltam utánajárni,de nem jutottam semmire.Külföldi fórumokon van rá utalás de nem valami jó az angolom.
Ha valaki még használ vagy használt annó ilyen gépet és ne adj isten pont így,vagy van ebben tapasztalata szívesen venném.
Üsv.sanko
Itt olvass vagy kérdezz!Hátha előbb meg lessz a válasz!?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... alejátszó/
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: sanko »

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy vettem a havernek itt a fórumon egy Popcorn A-110-est és nem tudom hogy
van-e arra lehetőség hogy az NMT programokat belső vinyó nélkül USB-n futtatni?Hálózatban akarja csak használni vinyó nélkül.
Próbáltam utánajárni,de nem jutottam semmire.Külföldi fórumokon van rá utalás de nem valami jó az angolom.
Ha valaki még használ vagy használt annó ilyen gépet és ne adj isten pont így,vagy van ebben tapasztalata szívesen venném.
Üsv.sanko

Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, AVR beállításához.

ONKYO TX-SR 876-ról lenne szó, SPEAKER SETTINGS, ha írhatom így. 

Ahol meg kell adni a hangsugárzók impedanciáját, 4 és 6 ohm között lehet választani,

alatta a menüben SPEAKERS TYPE FRONT  normal, Bi-Amp, és BTL közül lehet választani.

A BTL kiválasztásánál az impedancia 8ohm-ra "ugrik" ami nem is lenne gond, hisz a hangsugárzóim  8 ohmosak.

A kérdésem az lenne, hogy így legyen beállítva, vagy hagyjam 6 ohm és  Front normalon??

Továbbá, szeretném tudni, minek a rövidítése a BTL?

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

az majd mindegy 3D vagy nem 3D
Én a zéró változatot preferálom, azért hálózati lejátszó, hogy NE kelljen bele vinyó.
Amúgy is attól többet fogyaszt melegszik csupa rossz dolog.
NAS - egy D-link 320 már 20-22e körül megvehető, nem egy villám, de a Synology meg szvsz nem éri meg a majd 5x-ös árát otthoni felhasználásban.
amúgy a Purple ami a lightosabb, a RED ami a komolyabb NAS -ba vagy hasonló alkalmazásra való.

Teljesen hülye vagyok a NAS kérdéshez (is )  Egyébként mac-et használok gondolom ez sem mindegy,hogy OSX-hez melyik NAS jöhetne szóba vagy igen?a time capsule 3tb-t nézegettem de az még horror áron van.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Dune HD base 3d-hez melyik HDD-t javasolnátok? WD Blue Caviar  megfelel hozzá vagy hasonló árban van esetleg jobb javaslatotok?

Teljesen mindegy, médialejátszó nem támaszt különösebb követelményeket. Tehát végy olyant, amit amúgy is vennél a saját szempontjaid alapján (megbízhatóság, zaj, stb.)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Dune HD base 3d-hez melyik HDD-t javasolnátok? WD Blue Caviar  megfelel hozzá vagy hasonló árban van esetleg jobb javaslatotok?
az majd mindegy 3D vagy nem 3D
Én a zéró változatot preferálom, azért hálózati lejátszó, hogy NE kelljen bele vinyó.
Amúgy is attól többet fogyaszt melegszik csupa rossz dolog.
NAS - egy D-link 320 már 20-22e körül megvehető, nem egy villám, de a Synology meg szvsz nem éri meg a majd 5x-ös árát otthoni felhasználásban.
amúgy a Purple ami a lightosabb, a RED ami a komolyabb NAS -ba vagy hasonló alkalmazásra való.

xyz77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: xyz77 »

Lazarus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Lazarus »

Úgy néz ki megvan a probléma oka, a kábel volt a ludas! Köszönök mindenkinek mindent!

Üdv

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Hiába húzol ki mindent a TV antenna bezavar, ugyanez volt  a problémám. Földhúrok leválasztót kell betenni az antenna kábel útjába, szerintem megoldódik.

Lazarus

Segítség,kezdő vagyok!

Hát kihuzigáltam mindent, oda-vissza próbálkoztam de semmi, ugyan úgy búg a mélynyomó. Szétszedtem a mély ládát annak sincs baja. RCA isolátorral próbálkoztam de még hangosabb lett. Sztem a hálózattal lesz valami. Egyik haverhoz elviszem kipróbálni nála mit csinálnak a cuccok, hátha rájövünk mi a gond.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Én is találkoztam a jelenséggel, mikor a PC-met kötöttem össze, S/PDIF kimeneten keresztül, az erősítővel. A megoldást, egy földhurok leválasztó jelentette. Azóta tökéletesen működik. Laptop esetén, más megoldás is kínálkozik, szerintem. Nem hiszem, hogy HDMI-re, létezik, földurok leválasztó. A tápegységét kéne lecserélni olyanra, amiben védőelválasztó transzformátor van.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Atléta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 217

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Szia

Én ugyan így jártam.Már mindent kipróbáltam.Mi is földhurokra gondoltunk.Ez pont vásárlás után volt,használtan vettem a subot.Az elado visszavitte és állitása szerint egy kábel volt belül kicsúszva.Azóta is tökéletesen működik.
Remélem megoldódik a problémád!

Lazarus

Segítség,kezdő vagyok!

Laptop?
Akkor a következő bajok vannak
földhurok az tisztán hallatszik amúgy
a laptop táp ha a szokásos 3 érintkezős, az nagy cumi, mivel a középső földelő csatinak nincs igazán szerepe egy tök műanyag házas laptopnál főleg hogy a tápja is külön van
de ezek a komoly szakik valamilyen okból ezt a középső földelő bigyót összekötik belül a kimenet negatív ággal és ettől aztán olyan vad földhurok tud lenni hogy csak na
Tesztelni ezt úgy lehet hogy pl akkuról tök csend van.
A másik a tv antennás dolog, az is hasonló de ha kihúzod és valami hiányzik utána, akkor az az antenna valami olyan vezetőt pótolt emi igazán nem neki a dolga, és a kihúzással ez megszűnt így a probléma oka előjön
itt is csak azt mondanám, hogy lépésről lépésre vagy előre vagy visszairányba, egyesével húzd ki- vagy dugogasd be - a dolgokat és ahol megjelenik a probléma ott a bibi

Az a baj, hogy ha csak az erősítő van bedugva és a mélynyomó, akkor is ugyanúgy búg a mély. Nem tudom jelent e valamit, de találtam ilyen isolatort rca kábelhez, rádugtam és még hangosabb lett.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 780

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: lacy »

Fujitsu amilo Pi3560
Laptop?
Akkor a következő bajok vannak
földhurok az tisztán hallatszik amúgy
a laptop táp ha a szokásos 3 érintkezős, az nagy cumi, mivel a középső földelő csatinak nincs igazán szerepe egy tök műanyag házas laptopnál főleg hogy a tápja is külön van
de ezek a komoly szakik valamilyen okból ezt a középső földelő bigyót összekötik belül a kimenet negatív ággal és ettől aztán olyan vad földhurok tud lenni hogy csak na
Tesztelni ezt úgy lehet hogy pl akkuról tök csend van.
A másik a tv antennás dolog, az is hasonló de ha kihúzod és valami hiányzik utána, akkor az az antenna valami olyan vezetőt pótolt emi igazán nem neki a dolga, és a kihúzással ez megszűnt így a probléma oka előjön
itt is csak azt mondanám, hogy lépésről lépésre vagy előre vagy visszairányba, egyesével húzd ki- vagy dugogasd be - a dolgokat és ahol megjelenik a probléma ott a bibi

Lazarus

Segítség,kezdő vagyok!

Milyen gép?
Fujitsu amilo Pi3560

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3152
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy amikor bekapcsolom az erősítőt, a mélynyomó elkezd búgni és az istenért sem tudok rájönni miért. Akadnak még furcsaságok, mert a TV-vel is van valami. Amikor kihúzom az antennát, akkor elkezd akadozni a hang, és ráadásul ilyenkor a búgás még erősödik is. 

Rendszer összekötése a következő: A gép és a TV hdmi-n keresztül van összekötve, a tv-n keresztül optikai kábellal csatlakozom az erősítőbe.

Erősítő: Marantz SR5006
Mélynyomó: Magnat 300A
TV: LG 42LM615S

Valami ötlet? Remélem jó helyen érdeklődöm!

Üdv Péter

Milyen gép?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Lazarus

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy amikor bekapcsolom az erősítőt, a mélynyomó elkezd búgni és az istenért sem tudok rájönni miért. Akadnak még furcsaságok, mert a TV-vel is van valami. Amikor kihúzom az antennát, akkor elkezd akadozni a hang, és ráadásul ilyenkor a búgás még erősödik is. 

Rendszer összekötése a következő: A gép és a TV hdmi-n keresztül van összekötve, a tv-n keresztül optikai kábellal csatlakozom az erősítőbe.

Erősítő: Marantz SR5006
Mélynyomó: Magnat 300A
TV: LG 42LM615S

Valami ötlet? Remélem jó helyen érdeklődöm!

Üdv Péter

magyarg
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: magyarg »

Szerintem a Speaker A/B gombot sikerült megnyomni a készüléken!
Igen, köszönöm szépen!

Amit én sosem néztem, azt a fiam már kipróbálta 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”