Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Nem kelk besertodni rogton,a kollega valoban nem irt olyat amitol a falnak kell menni! 100 ert vagy annak feleert meg olyan sub- t is kapsz amennyibe kerult,nem kell tolle varni semmi jot ,vagy kielegitot sajna. Ha neked megfelel akkor jo,de ugy is hallani fogod,hogy nem lesz jo! Nem szabad bedolni az arnak,ez egy koltseges hobby es ami ujonnan nagyon olcso az velhetoen szar is,sajnos! Ez van ezt el kell fogadni,bizz a tapasztaltakban,megeri! Az ajanlott t12 egy sokkal jobb valsztas lett volna es az sem egy draga sub meg.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
http://www.bostonacoustics.com/US/Produ ... 8BostonAcosilboy írta: ↑2019.01.05., szomb. 22:00Mitől vérszegény?
Vissza olvastam a hozzászólásaidat, és Te eddig csak fikáztál. Szar a Sony, szar a Tannoy, ez is szar. De egy épkézláb tanácsot nem tudtál adni. Úgy érzem nem értessz a témához, csak bementél a boltba és kérted a legdrágábbat cuccot.
A többieknek köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
A megadott adatok szerint a teljesítménye elég kicsi. Egy ilyen kicsi szub nem adja azt a hangélményt, amit szeretnél.
Ha van a közeledben valaki, akinél meg tudsz hallgatni szub-t, akár többet is hinni fogsz nekem.
Nem olvastad elég figyelmesen amiket írtam, sem az erősítőre sem a hangfalakra nem használtam semmilyen jelzőt.
Azt, hogy innen könnyű előre lépni fenntartom, az új hangformátumok miatt sokat fejlődtek az AVR-k, processzorok.
A hangsugárzók / Tannoy / helyett is bőven választhatnál olyat, ami előre vinné a rendszeredet.
...és igen tényleg nem értek a témához, de sajnos nem tudom mindig megvenni, amit szeretnék . És szerintem egy őszinte tanács, még ha meg is sértődsz tőle, időt és pénzt takarít meg neked. Arra mindenképp jó, hogy ne vágj bele egy fejlesztésbe, ami nem tűnik drágának, aztán mivel mégsem hozza a várt eredményt újra elkövesd ugyanezt.
Egyenként olcsóbb, piciket lépegetni, de a végén így kerül többe a végcél elérése.
.......egyetlen hozzászólásomban sem fikáztam soha semmit, nem így vagyok összerakva............
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 5
Mitől vérszegény?
Vissza olvastam a hozzászólásaidat, és Te eddig csak fikáztál. Szar a Sony, szar a Tannoy, ez is szar. De egy épkézláb tanácsot nem tudtál adni. Úgy érzem nem értessz a témához, csak bementél a boltba és kérted a legdrágábbat cuccot.
A többieknek köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Nem mondom, hogy ne lehetne jót kifogni használtban, de sokszor gond a nem megfelelő tárolás. Elnézve néhány saját képes hirdetést sokan simán bepattintják akár feszítővassal is egy nagyon szűk helyre az erősítőt, az újabb gépek mindegyike elektromos grillhez hasonló mértékben melegszik, így különösen visszavágja az élettartamát a szűk helyen való használat. Így lehet valami gyönyörű karcmentes állapotban, az még nem árul el mindent az előéletéről.silboy írta: ↑2019.01.05., szomb. 19:50
Én is jobban szeretem az új dolgokat, de azért használtban is ki lehet fogni jót. Én például mindenemre vigyázok, semmim se ütött kopott, minden papírt, dobozt megőrzök.
Köszi az ajánlást, Nyíregyháza nincs is messze, elindulok és egy szuszra szétnézek a debreceni Extreme Audio-ban is.
Nyíregyházán nincs túl nagy bemutató és kész mozirendszer sincs, de meg tudsz hallgatni elég sok hangfalat sztereóban.
A sub vásárlást szerintem elkapkodtad kicsit, általában az 5.1 szetteknek egyben van jobb ára.
Esetleg direkt értékesítéssel árult hangfalszettben is gondolkodhatsz, azok is elég jók ár-érték arányban, mert nincs rajta 2-3 kereskedő haszna. Pl.:
https://www.teufelaudio.com/home-cinema ... 17001.html
De van nagyobb és jobb is monitorban nekik:
https://www.teufelaudio.com/stereo/thea ... 16123.html
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- irishcream
- Hazajáró lélek
Ez elég vérszegény kis szubocska.silboy írta: ↑2019.01.05., szomb. 13:19Dehogy húzom fel magamatZolaBA írta: ↑2019.01.05., szomb. 07:33
Előfordul, ne húzd fel rajta magad :)
Nekem ilyesmi b&w 602 s3 / 601 s3 / lcr60 s3 / Kef sub rendszer van a nappaliban. Szerintem nagyon jó mozira és zenére is, akinek ilyen szintnél több kell, annak pénze is sokkal több kell legyen :) Miközben zenéhez állandóan cserélgetek valamit ehhez a bowers rendszerhez eszembe nem jutna hozzányúlni, sörnyitó egyszerűséggel van és remekül teszi a dolgát, amikor kell.
Az S2-es széria sokak szerin még jobb hangban mint az S3, ezt sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, de elegendő jel ahhoz, hogy abban is meg lehet bízni :) Viszont ha tudsz a centernél válogatni cc6 helyett az lcr60-at ajánlanám inkább árban használtan nem lényeg, de jól áll neki, hogy nagyobb. (lcr600 pláne...)
Még egy. Ha S3-as sorozatot veszel és szürke gumiperemmel, akkor meg kell nézni, hogy el van-e öregedve, volt olyan széria ami felkeményedik és törik mint a ropi, pláne ha nap érte.. Ezt már mástól is hallottam, hogy az S2 jobb mint az S3. Köszönöm a hozzászólásodat.
Idő közben rendeltem egy sub-ot. Újjat, jelenleg használt áron! Aztán meglátom milyen lesz, olyan biztosan mint az előző Magnat Motion 130A, igaz kisebb a hangszóró benne. Lefelé sugároz, bass reflex.
http://www.bostonacoustics.com/US/Produ ... (BostonAco
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
Hát igen, használt autós monoblokkal én is befürödtem, és amikor reklamáltam, kiröhögtek...Háromszor próbálták javítani, már márkaszervízbe is elvittem, senki sem boldogult vele...Jó nagy bukta volt. Én is jobban szeretem az új dolgokat, de azért használtban is ki lehet fogni jót. Én például mindenemre vigyázok, semmim se ütött kopott, minden papírt, dobozt megőrzök.thxfan írta: ↑2019.01.05., szomb. 17:32
Nem elhanyagolható a használt termékeknél a "lutri" faktor, legyen az bármilyen jó állapotú. Azok a B&W hangfalak sem mai darabok, illetve nem tudni ki és milyen módon hajtotta azokat. Én már befizettem egy igen komoly tanulópénzt emiatt, így semmilyen más által leselejtezett cuccot nem vennék.
A hangfaltuning is egy megoldás lehet, de eladáskor szinte senki nem fogja megfizetni annak árát.
Esetleg itt nézz szét: https://www.hangkepstudio.hu/, vannak egész jó szettek + ha erősítőt is veszel a hangfalszetthez abból is adnak jelentős 15-20 % körüli kedvezményt. Erősítő vonalon se gondold túl a dolgot, a hangfalszettedhez árban és minőségben illőt vedd.
Nézelődj és hallgatózz általad kevésbé ismert márkáknál, mert adott esetben jobb hangot is kaphatsz ugyanolyan áron, ha nem fizeted meg a nevesebb márkák plusz marketing költségét.
Pl.: 5.0-ra monitor dobozokból szett:
https://www.hangkepstudio.hu/hangfal/ha ... gfalszett/
Köszi az ajánlást, Nyíregyháza nincs is messze, elindulok és egy szuszra szétnézek a debreceni Extreme Audio-ban is.
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Nem elhanyagolható a használt termékeknél a "lutri" faktor, legyen az bármilyen jó állapotú. Azok a B&W hangfalak sem mai darabok, illetve nem tudni ki és milyen módon hajtotta azokat. Én már befizettem egy igen komoly tanulópénzt emiatt, így semmilyen más által leselejtezett cuccot nem vennék.
A hangfaltuning is egy megoldás lehet, de eladáskor szinte senki nem fogja megfizetni annak árát.
Esetleg itt nézz szét: https://www.hangkepstudio.hu/, vannak egész jó szettek + ha erősítőt is veszel a hangfalszetthez abból is adnak jelentős 15-20 % körüli kedvezményt. Erősítő vonalon se gondold túl a dolgot, a hangfalszettedhez árban és minőségben illőt vedd.
Nézelődj és hallgatózz általad kevésbé ismert márkáknál, mert adott esetben jobb hangot is kaphatsz ugyanolyan áron, ha nem fizeted meg a nevesebb márkák plusz marketing költségét

Pl.: 5.0-ra monitor dobozokból szett:
https://www.hangkepstudio.hu/hangfal/ha ... gfalszett/
10.1 Auro3D
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
Dehogy húzom fel magamatZolaBA írta: ↑2019.01.05., szomb. 07:33
Nekem ilyesmi b&w 602 s3 / 601 s3 / lcr60 s3 / Kef sub rendszer van a nappaliban. Szerintem nagyon jó mozira és zenére is, akinek ilyen szintnél több kell, annak pénze is sokkal több kell legyen :) Miközben zenéhez állandóan cserélgetek valamit ehhez a bowers rendszerhez eszembe nem jutna hozzányúlni, sörnyitó egyszerűséggel van és remekül teszi a dolgát, amikor kell.
Az S2-es széria sokak szerin még jobb hangban mint az S3, ezt sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom, de elegendő jel ahhoz, hogy abban is meg lehet bízni :) Viszont ha tudsz a centernél válogatni cc6 helyett az lcr60-at ajánlanám inkább árban használtan nem lényeg, de jól áll neki, hogy nagyobb. (lcr600 pláne...)
Még egy. Ha S3-as sorozatot veszel és szürke gumiperemmel, akkor meg kell nézni, hogy el van-e öregedve, volt olyan széria ami felkeményedik és törik mint a ropi, pláne ha nap érte.

Idő közben rendeltem egy sub-ot. Újjat, jelenleg használt áron! Aztán meglátom milyen lesz, olyan biztosan mint az előző Magnat Motion 130A, igaz kisebb a hangszóró benne. Lefelé sugároz, bass reflex.
http://www.bostonacoustics.com/US/Produ ... (BostonAco
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Még egy. Ha S3-as sorozatot veszel és szürke gumiperemmel, akkor meg kell nézni, hogy el van-e öregedve, volt olyan széria ami felkeményedik és törik mint a ropi, pláne ha nap érte.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
[/quote]
Nem ragaszkodom, nézegetem a használ cuccokat is, az első hozzászólásomban is egy konkrét B&W 5.0 szettről kértem (de nem nagyon kaptam) véleményt...
Viszont a használtra vadászni kell, az új meg rögtön rendelkezésre áll.
[/quote]
Pl,azt a b&w szettet annyira konkrétan nem ismerem , (amennyiben megvan még halgasd meg tetszik-e a hangja).így véleményt sem tudok róla mondani. Az új cuccnak is megvan a varázsa de ez hamar elmúlik amikor az ember elkezd hallgatózni máshol és rájön, hogy kevesebböl vagy netán ugyanannyiból sokkal jobb mozit tud csinálni otthon. Sajna ennek az az ára, hogy nehezebben áll össze a rendszered. Viszont mosolyogsz majd nagyokat amikor elkezded hallgatni.
Kaptál egy elég jó zárt sub ajánlást ami már elég jó
Senki sem úgy kezdte, hogy rögtön egyszerre vett meg mindent hanem szép apránként lépked felfelé.....
Sok sikert kívánok a vadászathoz
Nem ragaszkodom, nézegetem a használ cuccokat is, az első hozzászólásomban is egy konkrét B&W 5.0 szettről kértem (de nem nagyon kaptam) véleményt...
[/quote]
Pl,azt a b&w szettet annyira konkrétan nem ismerem , (amennyiben megvan még halgasd meg tetszik-e a hangja).így véleményt sem tudok róla mondani. Az új cuccnak is megvan a varázsa de ez hamar elmúlik amikor az ember elkezd hallgatózni máshol és rájön, hogy kevesebböl vagy netán ugyanannyiból sokkal jobb mozit tud csinálni otthon. Sajna ennek az az ára, hogy nehezebben áll össze a rendszered. Viszont mosolyogsz majd nagyokat amikor elkezded hallgatni.
Kaptál egy elég jó zárt sub ajánlást ami már elég jó

Senki sem úgy kezdte, hogy rögtön egyszerre vett meg mindent hanem szép apránként lépked felfelé.....
Sok sikert kívánok a vadászathoz

"Az igazi barát szemből támad."
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Engem az érdekelne, miért ragaszkodsz az új, de olcsó és belépő szintű termékekhez? Használtan sokkal jobb vételek vannak ennyiért.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
könyörgöm, tanuljatok már meg idézni. Olyan nehéz a saját szöveget a [ /quote] után írni?
silboy írta: ↑2019.01.04., pén. 16:32
Sub mint korábban írtam lesz (max. 40 cm * 40 cm alapú láda aminek nem a hátulján van a reflex nyílása, már ha reflex rendszerű lesz, például ez: https://extremeaudio.hu/boston-acoustic ... -subwoofer))
Igaz drágább, de hosszabb ideig maradhatna. Zárt, így nincs reflexport semmilyen irányban, és bel is fér a 40x40-es keretbe.
Dynavoice Thunder T-12.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
Sub mint korábban írtam lesz (max. 40 cm * 40 cm alapú láda aminek nem a hátulján van a reflex nyílása, már ha reflex rendszerű lesz, például ez: https://extremeaudio.hu/boston-acoustic ... -subwoofer))
Igaz, hogy ez itt off, de ide írom ha már itt kezdtül el.
Erősítő meghallgatása kb. úgy oldható meg, ha veszek egyet.
Árban nagyjából ezek férnének bele:
-https://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/products/vsx-933
-https://www.denon.hu/hu/product/homecin ... /avrx2500h
-https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx ... 29914.html
-https://europe.yamaha.com/en/products/a ... index.html
Érdemes a Sony helyett ezekbe gondolkozni, vagy engedjem el a témát?
Hogy konkrétumokról is beszéljünk, hangfalakból a Klipsch márka szimpatikus, néhány Házi mozi kiállításos emlékeim szerint tetszett a hangjuk. Nyílván az alap kategória jöhet szóba.
Várom a leírtakkal kapcsolatos véleményeiteket, köszönöm.
Mindenféleképpen érdemes már csak a hd formátumok miatt is..

Viszont egy sub-on is elgondolkoznék...Azért ez már előre lépés lenne már.

"Az igazi barát szemből támad."
- ZolaBA
- Törzsvendég
Szerintem érdemes lenne meghallgatni egy másik erősítőt.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
A mozival kifejezetten elégedett vagyok, persze hiányzik a sub, de ugye az lesz, illetve volt is. És pont e miatt kezdtem el gondolkozni a cserén, mert én úgy hallom, hogy jóval elmarad a zenei teljesítmény a mozitól.ZolaBA írta: ↑2019.01.03., csüt. 17:43
Jó lenne feltérképezni, hogy milyen javulásra "vágysz". Esetleg nem tudsz ebből valamit megfogalmazni? pl. hogy mozinál érzel-e hiányt vagy csak zenénél, erőt, dinamikát, basszust, tisztaságot, részletezést, hosszabb tavú hallgathatóságot, vagy bizonyos jellegű/stílusú zenék jobb hallgathatóságát, stb.
Érdemes lenne kölcsön elemeket szerezni és otthoni környezetben kipróbálni, majd ami a legtöbb javulást hozza abba az irányba lépni. Persze el lehet venni a kedvedet olyannal is, hogy 3-400 ezerért nincs erősítő ami majd tökéletes lesz zenére meg mozira is, miközben az is lehet, hogy a meglévő erősítőd hangjával is boldog leszel egy új hangsugárzóval.
Nem tudom mennyire foglalkoztál elhelyezéssel, akusztikával, stb. a meglévő rendszerben is sokat számít a hangsugárzók elhelyezése (az a 10 centi rengeteg amit egy komód enged elhúzni a faltól), beforgatása, elcsatolása a komódtól, stb. illetve nem mindegy honnan hallgatod, ha pl. a kanapé rá van tolva a hátsó falra az bajos lehet, érdemes üléshelyzettel is próbálkozni.
Másik kérdés még, hogy pl. a media lejátszód megvan már? hogy van összekötve az erősítővel? melyikben eszközben megy a D/A? érdemes a másikat is kipróbálni.
Az általad leírtak közül a hosszabb távú hallgathatóság mindenképpen hiányzik. Illetve kisebb hangerőn a sávszélek nincsenek meg talán, nagyobb hangerőn meg zavarosnak mondanám, úgy össze olvad minden. Az elcsatolás tervben van. Esetleg a frontok faltól való távolságával tudok játszani, most a doboz legközelebbi sarka van kb. 10 cm-re van a faltól, és olyan szögben vannak elhelyezve, hogy pont a hallgató felé néznek. A kanapé teljesen a falra van tolva, sajnos azon nem tudok változtatni.
Úgy mondanám, hogy van egy média lejátszóm, aminek a cseréjével kapcsolatban egyenlőre szintén zátonyra futottam, de az egy másik történet. Szóval egyenlőre csak a Sony D/A konvertere jöhet szóba. Mondjuk még a CD lejátszómnak, amit már évek óta nem használtam (Sony CDP-XE700QS), adhatok egy esélyt, hátha a MP a gyenge pont.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
Igen, sajnos ez nem fér bele. Pontosabban fogalmazva ennyit nem szánnék rá.nadtom írta: ↑2019.01.03., csüt. 18:17Egy ilyen rendszer már jelentene előrelépést, de sajnos a kertbe nem fér bele:silboy írta: ↑2019.01.03., csüt. 17:02
Az elképzelés annyi, hogy hallható hangminőség javulást kapjak a jelenleginél. És arra lennék kíváncsi, hogy ezt mekkora összegből lehetne megvalósítani új készülékek vásárlása esetén. De ha úgy könnyebb, és elegendő egyáltalán a leírt igények megvalósításához, legyen a keret 300-400 ezer. Nincs otthoni hálózatom, csak egy média lejátszót szeretnék rákötni az erősítőre és azon filmet, illetve zenét (Depeche Mode, Parov Stelar, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, Honey Beast, stb.) hallgatni. Ehhez kérném a tanácsokat. Egy sub még a későbbiekben bele férhet, és a hangfalakat csak komódokra tudom tenni.
(Ha jól értem álló hangsugárzót nem tudsz elhelyezni.)
https://www.streamaudio.hu/quadral-arge ... -hatterrel
https://www.elektrowelt24.eu/shop/AV-Re ... :6127.html
Viszont ha egy 700 ezres szett kell a mostani kiváltásához, akkor nem is olyan rossz ez a Sony + Tannoy cucc

Egy ilyen rendszer már jelentene előrelépést, de sajnos a kertbe nem fér bele:silboy írta: ↑2019.01.03., csüt. 17:02Az elképzelés annyi, hogy hallható hangminőség javulást kapjak a jelenleginél. És arra lennék kíváncsi, hogy ezt mekkora összegből lehetne megvalósítani új készülékek vásárlása esetén. De ha úgy könnyebb, és elegendő egyáltalán a leírt igények megvalósításához, legyen a keret 300-400 ezer. Nincs otthoni hálózatom, csak egy média lejátszót szeretnék rákötni az erősítőre és azon filmet, illetve zenét (Depeche Mode, Parov Stelar, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, Honey Beast, stb.) hallgatni. Ehhez kérném a tanácsokat. Egy sub még a későbbiekben bele férhet, és a hangfalakat csak komódokra tudom tenni.irishcream írta: ↑2019.01.03., csüt. 16:37Én nem így gondolkodom: "melyik a legolcsóbban kihozható" ? Így nem is tudok mit ajánlani.
Valami elképzelés , vagy rendelkezésre álló keret mentén gondolkodva lehetne tanácsot kapnod.
(Ha jól értem álló hangsugárzót nem tudsz elhelyezni.)
https://www.streamaudio.hu/quadral-arge ... -hatterrel
https://www.elektrowelt24.eu/shop/AV-Re ... :6127.html
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- ZolaBA
- Törzsvendég
Jó lenne feltérképezni, hogy milyen javulásra "vágysz". Esetleg nem tudsz ebből valamit megfogalmazni? pl. hogy mozinál érzel-e hiányt vagy csak zenénél, erőt, dinamikát, basszust, tisztaságot, részletezést, hosszabb tavú hallgathatóságot, vagy bizonyos jellegű/stílusú zenék jobb hallgathatóságát, stb.silboy írta: ↑2019.01.03., csüt. 17:02Az elképzelés annyi, hogy hallható hangminőség javulást kapjak a jelenleginél. És arra lennék kíváncsi, hogy ezt mekkora összegből lehetne megvalósítani új készülékek vásárlása esetén. De ha úgy könnyebb, és elegendő egyáltalán a leírt igények megvalósításához, legyen a keret 300-400 ezer. Nincs otthoni hálózatom, csak egy média lejátszót szeretnék rákötni az erősítőre és azon filmet, illetve zenét (Depeche Mode, Parov Stelar, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, Honey Beast, stb.) hallgatni. Ehhez kérném a tanácsokat. Egy sub még a későbbiekben bele férhet, és a hangfalakat csak komódokra tudom tenni.
Érdemes lenne kölcsön elemeket szerezni és otthoni környezetben kipróbálni, majd ami a legtöbb javulást hozza abba az irányba lépni. Persze el lehet venni a kedvedet olyannal is, hogy 3-400 ezerért nincs erősítő ami majd tökéletes lesz zenére meg mozira is, miközben az is lehet, hogy a meglévő erősítőd hangjával is boldog leszel egy új hangsugárzóval.
Nem tudom mennyire foglalkoztál elhelyezéssel, akusztikával, stb. a meglévő rendszerben is sokat számít a hangsugárzók elhelyezése (az a 10 centi rengeteg amit egy komód enged elhúzni a faltól), beforgatása, elcsatolása a komódtól, stb. illetve nem mindegy honnan hallgatod, ha pl. a kanapé rá van tolva a hátsó falra az bajos lehet, érdemes üléshelyzettel is próbálkozni.
Másik kérdés még, hogy pl. a media lejátszód megvan már? hogy van összekötve az erősítővel? melyikben eszközben megy a D/A? érdemes a másikat is kipróbálni.
- silboy
- Kezdő Fórumlakó
Az elképzelés annyi, hogy hallható hangminőség javulást kapjak a jelenleginél. És arra lennék kíváncsi, hogy ezt mekkora összegből lehetne megvalósítani új készülékek vásárlása esetén. De ha úgy könnyebb, és elegendő egyáltalán a leírt igények megvalósításához, legyen a keret 300-400 ezer. Nincs otthoni hálózatom, csak egy média lejátszót szeretnék rákötni az erősítőre és azon filmet, illetve zenét (Depeche Mode, Parov Stelar, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, Honey Beast, stb.) hallgatni. Ehhez kérném a tanácsokat. Egy sub még a későbbiekben bele férhet, és a hangfalakat csak komódokra tudom tenni.irishcream írta: ↑2019.01.03., csüt. 16:37Én nem így gondolkodom: "melyik a legolcsóbban kihozható" ? Így nem is tudok mit ajánlani.
Valami elképzelés , vagy rendelkezésre álló keret mentén gondolkodva lehetne tanácsot kapnod.