Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Audioholics Yamaha AVENTAGE 5200 Series 11CH Processor/Amplifier Review

Nem lehet azt mondani, hogy a gyártók nem dolgoznak meg a kritikáért. A Yamaha csinált egy akkora hardveres bakit, amit majd csak a következő modellben tudnak kijavítani: A torzítás a frekvencia függvényében 23dB-vel rosszabb, mint az 5100-as elődnél, ráadásul pont az XLR kimeneten. Aki tehát a maximumot akarja az 5200-ból kihozni, az RCA kábelt kell használjon. A Yamaha elismerte a hibát.

Kép

Kép

CX-A5100:
Brown: Unbal - 90dB @ 1kHz
Red: Bal -95dB @ 1kHz

CX-A5200:
Purple: Unbal -88dB @ 1kHz
Blue: Bal -72dB @ 1kHz
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Kijött az Anthem MRX1120 teszt eredménye.

Kép

A végfok teljesítménye már rosszabb, a legtöbbet tehát úgy lehetne kihozni belőle, hogy külső végfokokat kötünk rá. Várom már, lesz-e AVM-60 teszt is, mert az még olcsóbban is beszerezhető.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Még egy fejlemény, egyenlőre érdemes pletykaként kezelni, de akkor is: "I'm also hearing that Monoprice is looking into the HTP1 measurements raised by ASR and will be implementing their update accordingly as well." - A Monoprice is felülvizsgálja a HTP-1-t a publikált mérések alapján.
Ebből is látszik, hogy független objektív == mérésen alapuló tesztelés oda vezet, hogy a fogyasztó többet/jobbat kap a pénzéért. Mi itt akik adott téma rajongói vagyunk, hajlunk rá hogy túlreagáljuk a dolgokat, szinte becsületsértésként kezeljük a kritikát. A helyzet az, hogy a gyártói oldalon jó eséllyel ez csak egy munka amit el kell végezni. De ha épen késne a sörözésről, fáj a feje, tele a töke az egésszel, akkor az a mérnök is összecsapja a dolgát, hogy még kb elfogadható legyen, aztán kiejti kezéből a szerszámot... vagy csak éppen nem vette észre a bakit.
Napi szinten látom az IT/QA oldalán, hogy mit képesek alkotni a fejlesztők, és takarítok magam után is. Ezért állok úgy hozzá a dolgokhoz, hogy hibátlan munka nincs, maximum még nem találták meg. :)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1122

Hozzászólás Szerző: denesdr »

DeLorean írta:
2020.03.06., pén. 21:18
Quetz írta:
2020.03.06., pén. 15:00
Amir tesztelte az új firmware-t:
Akkor ezek szerint, félretéve azt, hogy nem ajánlja a Dirac hiánya miatt, ami eleve hülyeség - valóban egy firmware frissítés ennyit jelent a SINAD értékben?
gondolkodik.gif
Ez hogy lehetséges?

Ha lehetséges, akkor elég lenne a többinél is egy kis firmware frissítés és 100 pontot kapnának?
Azért nem ajánlja mert régóta be van harangozva a Dirac és még mindig semmi a láthatáron, hátha ezzel is lehet egy kicsit sarkallni a gyártót. De nyilván ezt nem így nem írja bele a tesztbe.
Az említett procinál komoly digitális szűrési probléma (is) volt, amit jelen esetben szoftveres nyűg, de úgy tűnik faragtak rajta sikeresen.
Ha más kütyüknek is hasonló szoftveres gondjai vannak, akkor jó eséllyel azoknál is lehet javítani az értékeken.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

komarfamily írta:
2020.03.06., pén. 15:18
" I can't yet recommend the processor due to lack of Dirac support as of this writing."

Aki nem beszel angolul annak irom szabadon:

"Amikor ezeket a sorokat irom meg nem javaslom ezt a processzort a Dirac hianya miatt"

Latom most a dirac az uj szerelemgyerek. Azert vagyunk paran akik dirac nelkul is tudunk letezni. Markat nem mondok mert mar megint sznob leszek!
Vettél egy drága procit és még Dirac sincs benne, ráadásul a dzsihad értéke sem biztos,hogy jó! Szerintem gyorsan add el,ha gondolod elugrok érte a hét végén :)

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

komarfamily írta:
2020.03.06., pén. 22:44
Irany oppo 205t venni

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ssor.6926/

Szoval valaki vett egy 4.5k USD procit es most szarul erzi magat mert egy teszten "csak" 92 eredmennyel zart. Azert ezeket erosen a helyen kene kezelni.
Én megértem őket, vettek volna inkább egy Apple Dongle-t 9$-ért, az 98-as eredménnyel zárt.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Irany oppo 205t venni

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ssor.6926/

Szoval valaki vett egy 4.5k USD procit es most szarul erzi magat mert egy teszten "csak" 92 eredmennyel zart. Azert ezeket erosen a helyen kene kezelni.
Csatolmányok
Marantz AV8805 Audio Video Processor Balanced SINAD Measurements.png
Marantz AV8805 Audio Video Processor Balanced SINAD Measurements.png (75.55 KiB) Megtekintve 3502 alkalommal

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: geza123 »

komarfamily írta:
2020.03.06., pén. 15:18
Latom most a dirac az uj szerelemgyerek. Azert vagyunk paran akik dirac nelkul is tudunk letezni. Markat nem mondok mert mar megint sznob leszek!
Vagyunk még páran, akiket ez a hiány nem tartott vissza, és örömmel használjuk ezeket a gépeket. Attól is teljesen függetlenül, hogy 94, vagy 100 szerepel azon a diagramon. ;)
Persze nagyszerű, hogy javítva lett a valós hiba, csak az egy olyan módban volt, ami számomra elképzelhetetlen, hogy használjam (HDMI-n - sztereó módban, mikor van remek szimmetrikus bemenete is, ami ennél is jobb eredményt produkál).
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

" I can't yet recommend the processor due to lack of Dirac support as of this writing."

Aki nem beszel angolul annak irom szabadon:

"Amikor ezeket a sorokat irom meg nem javaslom ezt a processzort a Dirac hianya miatt"

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

muzsikpeti írta:
2020.03.01., vas. 20:37
Természetesen örülünk neki! De Quetz napok óta ezen a teszten lovagolva ekézi az emotiva-t. Én csak arra akarok rávilágítani, hogy nem a mért adatok lesznek a kapott hang mércéi. Hallgassa meg, aztán utána alkossunk véleményt!
Amir tesztelte az új firmware-t:
Kép

Ez is bizonyíték arra, hogy mérni kell és igenis lovagolni a cégeken, hogy aztán megkapd az elvárható teljesítményt. Egyébként Amir vélemény szerintem pozitív irányba fordult a cégről, és ajánlottá teszi a terméket ha bekerül a Dirac korrekció:
Conclusions
The big turn off for me in the original review was not just one thing, but so many things not working right. The new version cuts out the number of problematic tests way down, resulting in much improved performance. I can't yet recommend the processor due to lack of Dirac support as of this writing. If that were to become available, I would give it that.

FYI, I spoke to Emotiva folks about an hour. Much better people than I gave them credit for prior to that. They have a tough job to do, integrating a number of black boxes without much leverage on their many technology suppliers. I have been in their shoes (and the other side as technology provider), and feel the pain. I offered my help on their future development should they need it.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Peti, kár a vitáért.. a proci qrva jó, halottam én is ,Te is tudod, többen is tudják, a de a cég egy sunyi alattomos genyó, és a végletekig sunnyognak ,aztán vagy lesz belőle valami amit ígérnek vagy nem, sajnos legtöbbszőr a nem szokott előfordulni.. sad.gif ezt kár vitatni ,ez megy évek óta.. én nagyon remélem evvel most nem fogják megtenni ,és boldog emo tulajok lesztek, ahogy már most is azok vagytok, de még egy kicsit keserű az a pirula.. nekem is az lenne.. Én vettem volna most xmc2 -t, Tony-nak is mondtam, de nem mertem meglépni,a fenti leírtak miatt! Ettől még a cucc nagyon jó, tetszik és ki tutdja ha már kiforrott lesz és lesz dirac is, akkor még az is lehet ,hogy nálam is megfordulhat mint alternatíva, bár most per,pill boldog arcam tulaj vagyok ,megelégedve a technikával.. :D

Mérés: engem hidegen hagynak az ilyesmik,mérhet itt bárki bármit,sosem tudjuk meg ki, kinek fizet érte vagy mit ad cserébe.. aki meg azt hiszi, hogy létezik független mérésből élő ember fia, és pártatlan is az összes irománya és mérése, az sok esti mesét néz a mai napig is.. :D bocsi, de én így gondolom.. :napsut:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Jó termékeik vannak, ezt senki nem vitatta.

2 milláért lehet(ne) is jó! Azért az az egy-két hiba nem olyan csekély semmiség. Mert ha 6-7 ezer lenne, azt mondaná az embwr hogy ennyi pénzért elnézi, majd kijavítják.

Ittt is remélhetőleg összekaphak magukat es domborítanak! Ha ezek a malőrök (pl. :hitegetés, Dirac, Auro hiány),nem lettek volna sokkal, de sokkal többen vettek volna ilyen procit!

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Természetesen örülünk neki! De Quetz napok óta ezen a teszten lovagolva ekézi az emotiva-t. Én csak arra akarok rávilágítani, hogy nem a mért adatok lesznek a kapott hang mércéi. Hallgassa meg, aztán utána alkossunk véleményt!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SP25 Processor A35.8 Power Amplifier, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable.

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Peti te félre érted Quetz írásait.
Inkább örülj hogy kiderült egy hiba amire kijött egy fix.Így még jobban tudod élvezni a készüléked.
Ennek csak örülni lehet mint tulajdonos! Az más kérdés hogy emotiva technikusai hogy-hogy nem vették észre? gondolkodik.gif

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Te meg azt hiszed, hogy csak a mért adatokon múlik a jó hang! Pedig mennyi olyan termék van ami kiemelkedő adatokat hoz mégis középszerű a hangja!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SP25 Processor A35.8 Power Amplifier, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

muzsikpeti írta:
2020.03.01., vas. 19:19
Természetesen olyan nem létezik, hogy a legjobb! De nem is ezt írtam! Arra utaltam, hogy egy kiváló készüléket azért lehúzni mert egy teszt mért adatai alapján ítéljük meg?!?!
Számomra az emo igenis kitűnik a vele egy kategóriába tartozó többi márka termékei közül. És itt a mozi és sztereo produkciójára is egyaránt gondoltam!
Mondom én, te fordítva ülöd meg ezt a lovat. Fölháborodsz azon, hogy egy ember, akinek lehetősége van arra, hogy megmérje az Emotiva processzorát publikálni meri azt. Ami után az Emotiva munkatársai persze megpróbálják hiteltelenné tenni a mérését... majd azért rájönnek, hogy több mint egy éve hibás firmware futott a piacon és kiadják a fixet.
Neked örülnöd kellene, hogy léteznek ilyen független, mérésekkel foglalkozó emberek, akiknek a tevékenysége nyomán javul a termék minősége, amiért nem kevés pénzt adtál ki.

Emlékeztetőül, ezt ígérik 2 millió forintért:
The RMC-1 is a state-of-the-art surround sound processor - designed from the ground up to serve as the nerve center of a modern home theater or surround sound music system. The bit-perfect video switches in the RMC-1 ensure that you’ll get the best possible image quality from the latest HDR and Dolby Vision 4k UHD discs, and the advanced audio decoding engine, audio processing hardware, and room correction options guarantee you true audiophile sound quality and performance. Unlike other surround sound processors, the RMC-1 is not only a superb home theater processor, but also a true audiophile stereo component.

Ennyiért nekem nem fér bele, hogy csak a középmezőnyben végez, hogy több mint egy évvel a kiadás után még mindig nincs Dirac.

onkyo607

Peti azért nem teljesen alaptalan a savazás.Azért lásd be hogy dühít is a dolog.De attól még lehet jó az emotiva.
De itt egy újabb példa hogy nem kis pénzt kérnek el valamiért és félkész a termék.
Reméljük megoldanak mihamarabb minden problémát emotivá-ék!

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Természetesen olyan nem létezik, hogy a legjobb! De nem is ezt írtam! Arra utaltam, hogy egy kiváló készüléket azért lehúzni mert egy teszt mért adatai alapján ítéljük meg?!?!
Számomra az emo igenis kitűnik a vele egy kategóriába tartozó többi márka termékei közül. És itt a mozi és sztereo produkciójára is egyaránt gondoltam!

onkyo607

"kívàló termék"

Ez azért nagyon de nagy túlzás!
Szerintem kiváló proci nem létezik.Mindegyiknek véres a nyaka.
Esetleg az te igényednek kiváló.

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

A saját fülem oldalàn állok!! Utálom ezt az alaptalan savazást , főleg egy olyan kívàló terméknek mint ez az emo proci!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

muzsikpeti írta:
2020.03.01., vas. 16:49
Még így is a javító firmware nélkül is jó az eredménye, a középmezőnyben van! De nem méregetni kéne és ezen lovagolni, hanem venni a fáradtságot és elmenni meghallgatni, köröket verne jóval drágább brand termékeire is!
Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés, kinek a pártján állsz? A vevőén, vagy a gyártóén?

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó

[/quote]
Szerintem olvasd el a linkelt tesztet, arra sajnos most nem lesz időm és energiám, hogy lefordítsam ide. De már az is látványos, hogy a tesco gazdaságos Monoprice köröket ver rá és még a dirac is működik benne, arról nem is beszélve, hogy a régebbi XMC-1 is jobb mint ez az új csúcs processzor.
[/quote]
Még így is a javító firmware nélkül is jó az eredménye, a középmezőnyben van! De nem méregetni kéne és ezen lovagolni, hanem venni a fáradtságot és elmenni meghallgatni, köröket verne jóval drágább brand termékeire is!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Csak érdekességképpen, az Audio Precision eszközökhöz létezik "Dolby test suite":
The SDK compliance test includes well over 1200 individual measurements. Performed manually, these tests could easily take over a week. The APx solution reduces that time to hours. More important, because APx generates the test sequence with all appropriate limits, there is no time wasted on recreating a test methodology or deciphering test requirements.

cs-g
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cs-g »

Hifilala írta:
2020.02.29., szomb. 12:20
cs-g írta:
2020.02.28., pén. 18:04
Sziasztok!
Véleményekre lennék kiváncsi.
Van egy Denon 4300 erősítőm. Korábban volt lehetőségem két magassági hangfallal, Atmos hangzással mozizni. Nagyon szerettem.
Elköltöztünk és most nem szeretném a nappaliban a beton födémet átfúrni, ill. a nappalit mennyezeti hangszórókkal elcsúfítani.
Az idei új szériás Denon-ok kínálnak egy új hangzást, Atmos height speaker virtualization.
Érdemes lehet emiatt lecserélni egy 4300 erősítőt egy 2600 típusúra?
Hallotta már valaki, h mit tud ez a hangzás?
Talán alternatíva lehet még a felfelé sugárzó szett is!
Próbáltam, az nekem semmivel nem nyújtott többet. 😏

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2020.02.29., szomb. 14:26
Quetz írta:
2020.02.29., szomb. 12:55
Az Emotiva RMC-1 ASR mérés eredménye egy kisebbfajta "PR disaster", és pár napra rá az új 1.9-es beta firmware. Ami szomorú, hogy a probléma ki tudja mióta állt fenn, és ha valaki nem méri meg az eszközt, akkor még most sem derült volna ki. Ki tudja, hány olyan aktív/passzív eszköz szaladgál még szabadon, ami alul teljesít hirdetett specifikációhoz képest.
Még így is elég jónak tűnik.
Mi vele a baj?
gondolkodik.gif
Szerintem olvasd el a linkelt tesztet, arra sajnos most nem lesz időm és energiám, hogy lefordítsam ide. De már az is látványos, hogy a tesco gazdaságos Monoprice köröket ver rá és még a dirac is működik benne, arról nem is beszélve, hogy a régebbi XMC-1 is jobb mint ez az új csúcs processzor.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”