Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11211
Kapcsolat:

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2022.07.02., szomb. 12:26
Mondjál pár ismertebb filmet, amit szeretsz, biztos jó pár hülyeséget találok benne ;)
Sátántangó? Részletes listát kérek időkóddal!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 840

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

fapaci írta:
2022.07.02., szomb. 09:23
DeLorean írta:
2022.07.01., pén. 17:47
Miért definiálod magad Star Wars rajongóként, ha majdnem mindegyik szar volt véleményed szerint? gondolkodik.gif
Gyerekkoromban egy fapados kertmozi mellett laktunk, ahol nyaranként este 8-tól volt napi egyetlen előadás. Mikor a Csillagok háborúját bemutatták, 8 napig játszották minden este és én minden este ott ültem a nézőtéren, leesett állal bámultam az űrhajókat és a fénykardos csatákat. Pont így volt a következő két epizódnál is, kivétel nélkül minden előadáson ott voltam és nem tudtam betelni a látvánnyal, Leiara felállt minden alkalommal, Han Solo volt a férfi példaképem és egy kalandos úton az USA-ból hozzám jutott amerikai filmes magazint rejtegettem a párnám alatt hónapokig, mert volt benne egy 6 oldalas cikk A birodalom visszavág forgatásáról sok fotóval.

Manapság bármelyik részt elindítom, vagy belenézek az új próbálkozásokba, pár perc után már unatkozom, fogom a fejem a sok "butaság" miatt és bosszankodva filmet cserélek. Most akkor én Star Wars rajongó vagyok, vagy sem?
Én azt olvasom ki, hogy Leia rajongó. :D
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3826

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
2022.07.02., szomb. 11:17

Talán mást nevezünk butaságnak. Amikor egy legendás csillagközi harcos bénábban viselkedik, mint a szomszédom pincsije egy nyergesvontatóval szemben, arra én nem tudok/akarok legyinteni, hanem kikapcsolom a mozit. 14 évesen különösebben nem zavart az ilyesmi, akkor lekötött az űrhajók látványa. Manapság mások a szempontjaim, pláne hogy már ezernyi űrhajós mozit láttam, míg a Csillagok háborúja AZ ELSŐ volt.
Mondjál pár ismertebb filmet, amit szeretsz, biztos jó pár hülyeséget találok benne ;)
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2022.07.02., szomb. 10:27
Butaság, és logikátlanság szerintem a filmek 99%-ban van. Ha ordító, akkor nyilván zavaró, főleg egy komoly film esetén. De egy Hófehérke, vagy Hamupipőke szerű mese esetén (szerintem ilyen a SW is), felesleges ezeket keresni.
Ez tipikus áldozathibáztatás. Ismeretlenül belépsz egy helyiségbe, ahol azonnal kapsz két nagy maflást, majd mikor reklamálsz, közlik veled, hogy felesleges volt belépned. A kultfilmek nagy része kitalált történet mesebeli környezetben, ennek dacára a rajongók számára teljesen valóságos.

Talán mást nevezünk butaságnak. Amikor egy legendás csillagközi harcos bénábban viselkedik, mint a szomszédom pincsije egy nyergesvontatóval szemben, arra én nem tudok/akarok legyinteni, hanem kikapcsolom a mozit. 14 évesen különösebben nem zavart az ilyesmi, akkor lekötött az űrhajók látványa. Manapság mások a szempontjaim, pláne hogy már ezernyi űrhajós mozit láttam, míg a Csillagok háborúja AZ ELSŐ volt.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2133

Hozzászólás Szerző: wittao »

Fura dolog ez, latszik embere valogatja mik azok amiket szivesen nezunk meg, es emlekszunk ra.
A 4-5-6 alapozta meg a sorozat irant rajongasomat, viszont manapsag 15 percet nem tudok belole megnezni. Az 1-2-3 nekem nagyon tetszett anno es most is, foleg a 3. resz.
A 7-8 az kifejezetten idegesit, ahogy ez a leanyzo a fenykardot “hasznalja”, a szomoru kepu kisfiu fekete maszkban csak egy nagy kinlodas.
Hatalmas feludules volt atelni a Zsivany egyessel az univerzumot ujra, akkor kezdtem el bizni benne csak lesz valami meg ebbol a SW-bol. A 9. reszre el sem akartam menni a 7-8 miatt, vegul azt nem bantam meg. Amik szamomra nagyon negativak voltak azok a fenykard es urcsatak szinvonala mondjuk 1-2-3 resz viszonylataban a 7-8 eseten kifejezetten 90%-os visszaeseskent eltem meg.
A Solo erdekes, azzal bajom nem volt, de kulonosebb rajongas sem alakult ki.
Most elofizettem a Disney+ -ra, megneztem a Mandalorian-t… rengeteg problemam van vele. Unalmas, vontatott, bargyu.
Jott a Kenobi (talan a Bobba Fet-tel kellett volna kezdenem), kedveltem, mely benyomast nem hagyott. Bobba Fet lett az utolso, a szines robogokon rohangalo fiatalokon kivul semmi nem zavart benne. Talan az osszes resz a tobbi sorozat kozul amiatt volt rossz, hogy voltak a mandaloriak, akik felelmetes harcoskent voltak elkonyvelve, ehhez kepest minden egyes osszecsapast vagy szerencsevel, vagy kulso segitseggel oldanak meg. Szinte mar bosszantott, es ugy voltam vele inkabb lojje mar le vegre valaki aztan lapozzunk.

Amikor a rajzfilmekbe elkezdtem belenezni, gyorsan abbahagytam, ne rombolja tovabb bennem az emlekeket :)

Viszont! Disney+ … tegnap este :
Tombstone: A halott varos
1993-ban keszitettek, es megdobbento volt nezni a szineszgardat, Val Kilmer milyen fiatalon alakitotta szenzaciosan Doc Holiday szerepet, es Kurt Russel Wyatt Earp-ot. Ez tetszik a Disney szolgaltatoban, hogy sok klasszikust feltoltak. A Netflix csak neha egy-egy filmmel talal be, most a Disney megy tobbet idehaza.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.07.02., szomb. 09:23

Manapság bármelyik részt elindítom, vagy belenézek az új próbálkozásokba, pár perc után már unatkozom, fogom a fejem a sok "butaság" miatt és bosszankodva filmet cserélek. Most akkor én Star Wars rajongó vagyok, vagy sem?
Butaság, és logikátlanság szerintem a filmek 99%-ban van.
Ha ordító, akkor nyilván zavaró, főleg egy komoly film esetén. De egy Hófehérke, vagy Hamupipőke szerű mese esetén (szerintem ilyen a SW is), felesleges ezeket keresni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
...
Miért definiálod magad Star Wars rajongóként, ha majdnem mindegyik szar volt véleményed szerint? gondolkodik.gif
...
Sajnos csak nagyon hosszan tudnám írni, de mondjuk az említett Birodalom Visszavág egészen brutális alkotás.
Én nem vagyok nagy rajongó, de 10X biztosan megnéztem. Hosszú sorok kígyóztak a mozi előtt, több óra volt jegyet kapni rá. Az élmény mai napig bennem van és talán ez alapozta meg a rajongásomat. Utána Star Wars kártyák cserélgetése és a többi dolog.

Talán erre emlékszem: Felszállt az Orion, benne McLane a parancsnok...
...
Aszpirin írta:
2022.07.02., szomb. 06:35
...
Ott a pont :smile32:
Ugyanez volt nekem is az első reakcióm.
...
Ahogy írtam, az SW univerzumnak, SZERINTEM, már a filmek a leggyengébb láncszemei, lásd könyvek, képregények, játékok.
Pl. a Jedi Outcast volt a nagyon kevés PC játékok egyike, amit végigjátszottam és jórészt önerőből (nem leírás alapján).
Vagy ott vannak a figurás társasjátékok, Armada, Legion, X-Wing, amik az univerzumhoz nemigen tesznek hozzá, de hoznak egy igazi SW hangulatot.

Nekem az Új remény (bár akkor még Csillagok Háborújaként ismertük...) volt a szájtátós élmény, a trafikban kapható kártyák (mifelénk "dzsedis képek" néven futottak, jellemzően német Bravo magazinból kifényképezett képek voltak) cserélgetése nekünk is megvolt, sőt egy marékkal nekem még mindig van.
Én az utóbbit játszom, a tematika nagyon erős benne.

Az Orion is gyermekkori emlék, ahogy Pirx is, függetlenül attól, hogy látványvilágban össze sem hasonlíthatóak, az Orion és Pirx nem csökkentek a szememben azóta sem. :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
Gyerekkoromban egy fapados kertmozi mellett laktunk, ahol nyaranként este 8-tól volt napi egyetlen előadás. Mikor a Csillagok háborúját bemutatták, 8 napig játszották minden este és én minden este ott ültem a nézőtéren, leesett állal bámultam az űrhajókat és a fénykardos csatákat. Pont így volt a következő két epizódnál is, kivétel nélkül minden előadáson ott voltam és nem tudtam betelni a látvánnyal, Leiara felállt minden alkalommal, Han Solo volt a férfi példaképem és egy kalandos úton az USA-ból hozzám jutott amerikai filmes magazint rejtegettem a párnám alatt hónapokig, mert volt benne egy 6 oldalas cikk A birodalom visszavág forgatásáról sok fotóval.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6268

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
A Zsivány Egyes miatt?
Ott a pont :smile32:
Ugyanez volt nekem is az első reakcióm.
Valaki egy hozzászólásban leírja, hogy a 9-részes sorozat minden része sz@r szerinte, de egy "sidekick" film okés, és ugyanabban a "Star-Wars-rojongó"-ként definiálja magát. Kissé tudathasadásos állapot ez így (nem személyre értem, csak a hozzászólás fényében, arra vonatkoztatva)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 655
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

DeLorean írta:
2022.07.01., pén. 17:29
Quetz írta:
2022.07.01., pén. 16:53
Tényleg le kellene szoknod arról, hogy minden negatív hozzászólásodat egy thumbsuppal zárod. Olyan ez már nálad mint az orrban turkálás: egy rossz szokás amit már észre sem veszel és értelme sem sok.
Feltétlenül le fogok róla szokni!
:smile32:
Ez a jel olyan, mint egy kis álló pöcs :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2022.07.01., pén. 15:28
Quetz írta:
2022.06.30., csüt. 13:30
Megneztem az első részt a stranger things negyedik évadjából... huhh. Egy epizód többet adott, mint az összes star wars élőszereplős eddig. Sam Raimi approves :)
Hát, szerintem az egy nagyon unalmas, semmitmondó rész.
Én totál untam végig.
Már a gyerekek sem annyira érdekesek benne, valahogy a varázs is eltűnt.
Mivel az eddigieket kifejezetten szerettem - végig fogom nézni, de van más néznivaló...
Tényleg le kellene szoknod arról, hogy minden negatív hozzászólásodat egy thumbsuppal zárod. Olyan ez már nálad mint az orrban turkálás: egy rossz szokás amit már észre sem veszel és értelme sem sok.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2022.07.01., pén. 15:28
Quetz írta:
2022.06.30., csüt. 13:30
Megneztem az első részt a stranger things negyedik évadjából... huhh. Egy epizód többet adott, mint az összes star wars élőszereplős eddig. Sam Raimi approves :)
Hát, szerintem az egy nagyon unalmas, semmitmondó rész.
Én totál untam végig.
Már a gyerekek sem annyira érdekesek benne, valahogy a varázs is eltűnt.
Mivel az eddigieket kifejezetten szerettem - végig fogom nézni, de van más néznivaló...
Szerintem is egy unalmas pénzcsinálda volt.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

venomer írta:
2022.07.01., pén. 11:31
-KP- írta:
2022.06.27., hétf. 22:45
Emlékeztető, elkezdődött a Westworld 4. évad is.
A 3. évaddal kezdődően nagyon letettem a szériát, mert átment öncélú, ostoba erőszakfolyamba, minden mást alárendelve ennek, mintha alaposan kisiklatott személyiségű, frusztrált tinédzserek lettek volna a célpont, kiveszett belőle a szellemi potenciál. Ennek ellenére mégis megörültem, mikor láttam virágboltban a S04E01-et, be is iktatom a nézését (bízom az első 2 évadhoz való visszatérésben).

Valaki posztoljon underground filmművészeti példát is kérem, SW-ből van elég a világban.
A 3. évad legelső része az egyik legjobb volt az egész szériában. Kár hogy utána azért a többi rész nem hozta ezt a színvonalat. A 4. évad első része eléggé soft reboot szagú. Kár hogy nem sikerült egy évadról évadra átívelő szálat összehozniuk.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 655
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

venomer írta:
2022.07.01., pén. 11:31
Valaki posztoljon underground filmművészeti példát is kérem, SW-ből van elég a világban.
Lars von Trier - Hullámtörés 1996
Egy modernkori passió női főszereplővel
No funny
A másik legyen a Nymphomaniac 1-2
Mindkettő nálam: 10/10
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

-KP- írta:
2022.06.27., hétf. 22:45
Emlékeztető, elkezdődött a Westworld 4. évad is.
A 3. évaddal kezdődően nagyon letettem a szériát, mert átment öncélú, ostoba erőszakfolyamba, minden mást alárendelve ennek, mintha alaposan kisiklatott személyiségű, frusztrált tinédzserek lettek volna a célpont, kiveszett belőle a szellemi potenciál. Ennek ellenére mégis megörültem, mikor láttam virágboltban a S04E01-et, be is iktatom a nézését (bízom az első 2 évadhoz való visszatérésben).

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2022.06.29., szer. 22:09
scaurus írta:
2022.06.29., szer. 18:47

Az előzmény trilógia szót sem érdemel, az utózmány trilógia minősíthetetlen, talán Az utolsó jedik-ben volt némi spiritusz nagyon mélyen rejtve.
A last jedi-ről az első 5 perc után akartam kimenni, amikor elsütötték a telefonos poént, Huxból pedig egy Monty Pythonos idiótát csináltak.
Pedig az ilyen és hasonló önreflexív humorok (pl. Luke hal fogása, a szent jedi könyvek - látszólagos - elégetése) kifejezetten jók voltak, ebbe az irányba kellett volna vinni, ha már a "komolyan vesszük magunkat" vonal nem megy/ment.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1 írta:
2022.06.30., csüt. 07:21
Hagyd ott a sötét oldalt. Legyen inkább ez az avatarod :D :letöltés.jpeg
Kössz nem, meghagyom azoknak, akik rajonganak érte
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2022.06.29., szer. 22:09
scaurus írta:

Az előzmény trilógia szót sem érdemel, az utózmány trilógia minősíthetetlen, talán Az utolsó jedik-ben volt némi spiritusz nagyon mélyen rejtve.
A last jedi-ről az első 5 perc után akartam kimenni, amikor elsütötték a telefonos poént, Huxból pedig egy Monty Pythonos idiótát csináltak.
Hagyd ott a sötét oldalt. Legyen inkább ez az avatarod :D :
letöltés.jpeg
letöltés.jpeg (6.1 KiB) Megtekintve 1983 alkalommal
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

The old man

https://m.imdb.com/title/tt5645432/

Még csak az első részén vagyok túl, de nagyon ígéretes. Alapvetően lassú, de amikor akció van, az ott van a szeren. Semmi túlzás, mint sok más filmben. Amennyire lehetett, úgy látom, próbáltak a még hihető realitás talaján maradni, és nem a mindent kibíró terminátor vonalat követni.
Jó lesz szerintem a folytatás is.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2022.06.29., szer. 12:06
...
És mi az, ami jó, és miért?
Engem komyan érdekelne.
Én árnyaltabban fogalmaznék, a Mandalóri és társai sikere, SZERINTEM, a "vakok között a félszemű a király" és a nosztalgia keverékének köszönhető.
Én csak a Mandalóri első évadát szenvedtem végig, a történetszövés, a dramaturgia, a dialógusok borzalmasak.

Hozzáteszem, SZERINTEM, a Star Wars-univerzumnak már a filmek leggyengébb láncszemei.
A nagy hájpot A birodalom visszavág körül már akkor sem értettem (Yoda nagyon gáz, Leia-Han évődés borzalmas - volt már akkor is), A jedi visszatér ewokjai már akkor is vállalhatatlanok voltak.

Egyedül, minden hibája ellenére, a Zsivány Egyes mutatott valamit abból, amit én (is) SW-nak gondolok.

Egyébként, magamat SW rajongóként definiálom, a kedvenc társasjátékom is az X-Wing. 🙂

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

merida írta:
2022.06.29., szer. 10:04
Lemmy9.1 írta:
2022.06.19., vas. 21:07
Nekem is tetszik, és a Mandalóri is tetszett, Boba Fettet még nem láttam de az is tetszik :D
És Ewan meg jól tartja magát, jó látni.
Jó kis nosztalgiafaktor, a többi meg nem érdekel.
Látod, ez a baj!
Mert egy nagy kalap szar mindegyik.
És mi az, ami jó, és miért?
Engem komyan érdekelne.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2022.06.29., szer. 10:04
Lemmy9.1 írta:
Nekem is tetszik, és a Mandalóri is tetszett, Boba Fettet még nem láttam de az is tetszik :D
Látod, ez a baj!
Neked baj. :D De ok főnök. Meg is győztél, már nem is tetszik. :smile50:
Szerintem!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 207

Hozzászólás Szerző: merida »

Lemmy9.1 írta:
Látod, ez a baj!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”