Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Xtras5 »

Ez nekem tetszene is, összelehet tenni belőle biztos egy jó rendszert, tetszik a specifikációja. Viszont felhívtam az Aymara-t, minden jót elmondtak róla, csak nem tudom meghallgatni mert nem keresik annyira, így nincs belőle teszt cucc. Úgy meg nem vennék semmit, hogy nem hallom, bár megbízok a brandban.
thxfan írta:
2019.01.21., hétf. 11:06
Ha már megemlítettem, LCR-nél ezekről sohasem esik szó: https://www.bowers-wilkins.net/Speakers ... CT700.html

Hallott már valaki ilyeneket rendszerben?

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

A 950-ről teszteket olvastam, meg láttam dicsérték páran hasonló méretű szobával, ezért gondoltam, hogy ezen a vonalon indulok el. Jamo és JBL azért maradt ki, mert sokszor ha nem is Ti, de általában mindenhol mint kommersz márka hivatkoznak rá, illetve látva a Jamo 100e Ft-os hangfalait, ami nem kevés, de elmarad a többiek húzósabb termékeitől, arra gondoltam én, hogy az nem azt a minőséget képviseli amit a többi gyártó terméke. A Klipsh szimpatikus lenne, de több használótól olvastam, hogy lecserélte, így én nem akarok azzal kísérletezni. Nekem szimpatikusak az álló hangfalak is, tetszenek mert nagyok és erőt sugároznak, kimondottan mozira ajánlják őket, de egyre többen mondják, hogy felesleges azokkal kínlódni, mert nem ad többet hozzá az élvezethez mint egy LCR, mert úgy is el lesz tőle véve a mély, hadd dolgozzon csak a SUB. Így elkezdtem elhagyni őket, bár azért csak van gondolom létjogosultságuk egy moziban, és azért a házimozi építő cégeknél is láttam őket. De akkor maradnék a fejlesztésben az LCR vonalon. Így visszakanyarodtunk a 950-hez.
Amiket ajánlottatok, az S150, a BW nagyon szimpatikus, többet is néz ki belőlük az ember, meg a specifikációk is jobbak. Viszont drágábbak is. Kb kétszer annyi. Persze egyszer kell megvenni a jót, nem akarok cserélgetni. Viszont dupla ennyiért annyit is adnak hozzá az élményhez? Dinamika, hangerő, érthetőség, részletek stb? Vagy csak hangosabban szólnak a szobában? Elnézést a laikus kérdésekért, nincs semmiféle tapasztalatom ezen a szinten.
A SUB-bal tisztában vagyok hogy kell, szimpatikusak a Rel és SVS nagyobb dobozai.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

-KP- írta:
2019.01.21., hétf. 12:14
Hifilala írta:
2019.01.21., hétf. 11:51
-KP- írta:
2019.01.21., hétf. 10:07

2*13cm, 7kg. öccáezeré. szerintem felejtős... Az S sorozat meg gondolom még több.

Ha megnézed az aláírásom, az itthoni hangfalaim is pont ilyenek. Holt sicher, hogy 30nm+-ra nem ekkora méretű dobozt vennék.
Látom kilóra méred a minőséget.Akkor a Jbl biztos jól is szól,mert nagy,meg nehéz!
Sicc innen már komolyan, néha az agyamra mész.
Van ilyen! 36_1_11.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hifilala írta:
2019.01.21., hétf. 11:51
-KP- írta:
Hifilala írta:
2019.01.21., hétf. 10:02

Inkább az S150-ben érdemes gondolkodnod és mindenképp processzor végfokban.Nagyon jók ezek a dobozok,de sajnos európában elég borsos az áruk.A másik dolog,hogy mélyben is rendesen meg kell támogatnod.Ajánlom keresd meg szepi0808 fórumtársat,nála meghallgathatod és van tapasztalata a 950-el,mivel ezeket használja jelenleg.
2*13cm, 7kg. öccáezeré. szerintem felejtős... Az S sorozat meg gondolom még több.

Ha megnézed az aláírásom, az itthoni hangfalaim is pont ilyenek. Holt sicher, hogy 30nm+-ra nem ekkora méretű dobozt vennék.
Látom kilóra méred a minőséget.Akkor a Jbl biztos jól is szól,mert nagy,meg nehéz!
Sicc innen már komolyan, néha az agyamra mész.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Igazából már hetek óta tervezem, de valahogy eddig nem szántam magam rá, bedobnék egy új hangfalmárkát amit nemrég sikerült testközelből megismernem. Az utóbbi időben rengeteg beszéltünk pro audio-s cuccokról, ez most a hagyományos hifi/ házimozi vonalat képviseli. Megkockáztatom, ez talán még Hifilalának is tetszeni fog :)

Ez pedig az Acoustic Quality lenne, egy cseh gyártó. Nem egy kis garázs cég, szinte a világ minden tájára importálják és tízezres nagyságrendben gyártanak évente. Jelen vannak a világ legnagyobb kiállításain és most már amerikát és kínát kezdték el meghódítani.

Kép

http://www.aq.cz/en/

Scanspeak Vifa hangszórókból építenek hangfalakat, nem is akármilyeneket. Igazából a véletlen műve az egész. Mármint az ismerkedés. A hazai forgalmazó, az impressivia.hu a GIK Acoustic akusztikai paneljeit árulja és ezzel kapcsolatban kerestem fel őket, egyik nyílt napon testközelből akartam megnézni a paneljeiket és ott voltak az AQ hangfalak. Aztán kíváncsiságból mondtam, hogy kössük már be. Azt tudni kell az impressiviáról, hogy ők elsősorban sztereósok, és csövesekkel hajtanak mindent.

A bemutatóban a Wega 73-as dobozt hallgattam meg elsőként.

Kép

Erről nem is nagyon írnék, nekünk mozisoknak nem ez lesz az érdekes. Ő egy kellemes, telt hangú szép fafurnéros kivitelű állódoboz, ami nem megy túl mélyre, és van egy kis felsőbasszus kiemelése. Persze bizonyos műfajokon ez nagyon jól áll neki, de egy allrounder hifi mozi hangfalnak inkább mást vennék. Viszont csövesekkel barom jó, ahogy a többi doboz is.

Ami számunkra érdekesebb, az a Labrador sorozat, abból is a nagyobb méretű Labrador 26.

Kép Kép

Ez egy valódi 3 utas, első reflexes doboz, 2 darab 8,5 inches Scanspeak Discovery üvegszálas mély egy 5 inches szintén Scanspeak Discovery 5 vagy 5,5 inches üvegszálas középsugárzóval és egy Vifa magassal. Belső kábelezés Audioquest. Szóval nem a nagy átlag, spóroljunk mindenen a hozzáállás a megépítésnél. Igen méretes darab.

Elvileg ez a mélyhangszóró: http://loudspeakerfreaks.com/Product.as ... ct_ID=8148

A középsugárzó meg ezek közül valamelyik 5,25 inches:

http://loudspeakerfreaks.com/Producten_ ... ep_a_ID=85

A forgalmazó a fiával egyik hétvégén járt Pécsen, és mivel Bonyhád útba esik, bejöttek hozzám is visszafele, így itthon tesztelhettem egy fél délután kb. Mindenféle zenei stílus mellett jutott idő egy kis Pacific Rim-re, Ready Player One-ra, Edge of Tomorrow-ra. Zenén egy kiegyenlített hangú, nem húz semerre stílusú, szép részletes teres hangú hangfal, ha kell, súlyos mélytartománnyal. Mélyből pont annyit adagol, amennyi a felvételen van. Ha kell finoman adagolja, ha kell akkor letépi a fejemet. Mozin direkt szubláda nélkül teszteltem, igazából semmi hiányérzetet nem adott. Meg van bennük a zeneiség, mozira a pedig a nyers erő. Tudom eretnekség ilyet írni, de tényleg így éreztem. Persze 4 x 8,5 inchről beszélünk, reflexben, 25hz-es alsó határfrekvenciával. Ami érdekes volt, hogy még jól meghajtva az erőteljesebb basszusú jeleneteknél is alig mozdultak meg a mélyközepek. Éppenhogy. Szóval gondolom igencsak lehetnek tartalékai a hangfalnak az enyémnél jóval nagyobb szobákban is.

Mivel első reflexes, ezeket a hangfalakat simán el tudom képzelni még moziszobában is előtétfalba építve.

A hivatalos ajánlott MSRP ár 1400 euró, de ebből lehet faragni. Annyit mondtak, hogy a gyártó azt kéri, hogy írják ki a hivatalos árakat, de mindenkire rá van bízva a saját területén belül mennyiért adja. Csak azt nem szeretnék elkerülni, hogy egyik disztribútorok másik disztribútor területére adjon el hangfalakat.

Az itthoni Goldenear Triton 7 hangfalam is 1400 eurós új áron, és ez a Labrador szerintem jobb nála. Talán a magasakban picit jobb a GE, de ebben se vagyok biztos. Dinamikában, mélyekben viszont nagyon durván lelépi a hangfalamat, ami persze elnézve a méretbeli különbségeket, azért nem meglepő, és talán el is várható.

A hallottak alapján megmondom őszintén, a kisebb Wega sorozat hasonló méretű hangfalára lennék még kíváncsi. Itt ugyan már nem a híres és elismert Scanspeak adja a mélyközepeket, de még mindig igen minőséginek tűnő polipropilén hangszórók vannak. MSRP 900 euró, amiből még lehet faragni. Ugye fentebb írtam a Wega 73-as dobozról, ami nem megy túl mélyre, és felsőbasszus kiemelése van, ettől független nagyon zenei, könnyen hajtható. Gondolom ez a doboz valós mélyekkel rendelkezne és szintén elég nagy erőtartalékokkal. Gyanítom mozira igazi killer value lenne.

KépKép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2019.01.21., hétf. 12:14-kor.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

-KP- írta:
Hifilala írta:
Xtras5 írta:
2019.01.21., hétf. 08:26
Mindenképp meghallgatom igen, köszönöm a hozzászólást, mástól is remek véleményt hallottam eddig. 30-33nm amit be kell szólnia majd.

Inkább az S150-ben érdemes gondolkodnod és mindenképp processzor végfokban.Nagyon jók ezek a dobozok,de sajnos európában elég borsos az áruk.A másik dolog,hogy mélyben is rendesen meg kell támogatnod.Ajánlom keresd meg szepi0808 fórumtársat,nála meghallgathatod és van tapasztalata a 950-el,mivel ezeket használja jelenleg.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

thxfan írta:
2019.01.21., hétf. 11:06
Ha már megemlítettem, LCR-nél ezekről sohasem esik szó: https://www.bowers-wilkins.net/Speakers ... CT700.html

Rájöttem közben, nem ez volt, hanem a CWM8.3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:

:D :smile32:
A 950-nek párja annyi, az S150 már tényleg öccáz/db, de az már 11,5 kg.
Akkor már inkább egy ilyen ;peace; : http://aymara.hu/node/94
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Xtras5 írta:
2019.01.20., vas. 20:58
Sziasztok. LCR hangfalakat szeretnék venni, és az M&K 950-es sorozat szimpatikus.
A 950-esnek van lapos on-wall verziója is.
Számomra meglepő volt hogy a kis dobozok mekkorát szólnak (a sima 950-eset hallottam).

Viszont kb. 250.000 Ft/db, már meg se merem említeni alternatívának a JBL Pro vonalat.. :rolleyes:

Egyébkent a Jamo D600 nem szimpi? Árban is kedvezőbb. Biztos nem tud akkora hangnyomást mint a PA vonal, de lapos, jól elhelyezhető... egy próbát megérhet.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

Xtras5 írta:
2019.01.21., hétf. 08:33
Köszönöm a tipped, megnézem, bár alig ismerem őket, már amelyiket ismerem, nyilván az én hiányosságom ez. Szempont lenne, hogy ezeket itthon meglehessen venni, és beépíthetők legyen a frontok.
-KP- írta:
2019.01.20., vas. 21:38
Szerintem mielőtt beleugrasz, azért nézz körül mit lehet fellelni a piacon. Van még bőven választék ennyiért. 250ezres darabáron... Ott az Arendal Sound, a Powersound Audio, az XTZ Cinema sorozat, de még mozis vonalon is ott van pl. a JBL C211 frontoldalra.
Akár Klipsch THX szett is jó lehet, árban nincs nagyon messze a 950-től, az is kimondottam mozis cucc és az M&K 950- és 150-hez képest a mélyközép egy mérettel nagyobb, ami nem hátrány.
Esetleg kicsit olcsóbban megfontolandó lehet egy Jamo D600 szett is, azokban is 6,5 "-os hangszórók vannak és mindenhol nagyon jókat írnak erről a szettről.
Ha már az eretnek pro audio :D is szóba került, a MAG cinema-nál is nézelődhetsz, ott vannak kisebb 10"-12"-os LCR hangfalak is.

Ahogy előttem már írták, arra mindenképpen készülj, hogy ezeket elég izmos subbal (subokkal) kell megtámogatni.
10.1 Auro3D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hifilala írta:
Xtras5 írta:
Mindenképp meghallgatom igen, köszönöm a hozzászólást, mástól is remek véleményt hallottam eddig. 30-33nm amit be kell szólnia majd.
Tonyka írta:
2019.01.20., vas. 21:31
Érdemes meglátogatnod a forgalmazót ha érdekel komolyabban. Én proci végfok kombóval hallottam, kőkemény mozicucc. AVR-el hajtva nem tudom, de ha izmot kap akkor tuti beszól egy akusztikailag kezelt közepes moziszobát.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Xtras5 írta:
Tonyka írta:
Érdemes meglátogatnod a forgalmazót ha érdekel komolyabban. Én proci végfok kombóval hallottam, kőkemény mozicucc. AVR-el hajtva nem tudom, de ha izmot kap akkor tuti beszól egy akusztikailag kezelt közepes moziszobát.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Xtras5 írta:
30-33nm amit be kell szólnia majd.
Igaz, nem hallottam még a 950-t, de mivel az S300-t igen (kb. ilyen nagyságú helyiségben), azt gondolom, el fog vérezni.

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm a tipped, megnézem, bár alig ismerem őket, már amelyiket ismerem, nyilván az én hiányosságom ez. Szempont lenne, hogy ezeket itthon meglehessen venni, és beépíthetők legyen a frontok.
-KP- írta:
2019.01.20., vas. 21:38
Szerintem mielőtt beleugrasz, azért nézz körül mit lehet fellelni a piacon. Van még bőven választék ennyiért. 250ezres darabáron... Ott az Arendal Sound, a Powersound Audio, az XTZ Cinema sorozat, de még mozis vonalon is ott van pl. a JBL C211 frontoldalra.

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tonyka írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Xtras5 írta:
Sziasztok. LCR hangfalakat szeretnék venni, és az M&K 950-es sorozat szimpatikus. Nem hallottam még őket, de igyekszem ezt bepótolni. Ezek valóban olyan erős, dinamikus hangfalak, hogy egy moziszobában megállják a helyük? Illetve elég lehet őket meghajtani egy jobb AVR-rel, vagy már dukál nekik egy processzor/végfok? Mondjuk azok már húzósak, viszont ott egy Yamaha, vagy Emotiva szettel még megbirkóznék. Köszönöm a válaszokat.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Xtras5 írta:
Sziasztok. LCR hangfalakat szeretnék venni, és az M&K 950-es sorozat szimpatikus. Nem hallottam még őket, de igyekszem ezt bepótolni. Ezek valóban olyan erős, dinamikus hangfalak, hogy egy moziszobában megállják a helyük? Illetve elég lehet őket meghajtani egy jobb AVR-rel, vagy már dukál nekik egy processzor/végfok? Mondjuk azok már húzósak, viszont ott egy Yamaha, vagy Emotiva szettel még megbirkóznék. Köszönöm a válaszokat.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Jó de ezek még attól is 2-3x nagyobbak :)

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

nehogy azt hidd, az előző revel performákat angoloktól hoztuk és nem volt veszedelmes a behozatal.. pedig 40 kg volt a front / db ,a + center az is még + 20kg...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

motorgyilkos írta:
2019.01.18., pén. 14:14
Mostanában olvasgattam itt hogy páran kacsingatnak a nagyobb mozis hangfalak pa hangfalak irányába. https://www.avforums.com/threads/jbl-sc ... m.2211445/ itt van egy szett eladó :rolleyes:
szuper, csak a futárköltség több lenne, mint a szett ára :D ha egyáltalán lenne olyan cég, aki vállalná :D

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Mostanában olvasgattam itt hogy páran kacsingatnak a nagyobb mozis hangfalak pa hangfalak irányába. https://www.avforums.com/threads/jbl-sc ... m.2211445/ itt van egy szett eladó :rolleyes:
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Speter írta:
2019.01.16., szer. 18:02
Én is ezért építettem egyet, ami nagyobb és lejjebb megy, mint a frontok, mert az a legfontosabb és a szub, egy mozihoz!
Szerintem minden fontos,de ezek amiket említesz nagyon meghatározóak tudnak lenni.Sokan mondják amikor eltérő háttereket használnak,hogy nem zavaró az eltérés.Ez egészen addig igaz,amíg nem válik egységessé az egész.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

irishcream írta:
2019.01.16., szer. 19:36
phyton71 írta:
2019.01.16., szer. 18:43
Speter írta:
2019.01.16., szer. 18:02
Én is ezért építettem egyet, ami nagyobb és lejjebb megy, mint a frontok, mert az a legfontosabb és a szub, egy mozihoz!
Ennek igazán örülök,hogy nem csak én vagyok így vele és más is agyal ilyeneken,hogy ennek mi a pszichológiai háttere fogalmam sincs. :D
Egy jó rendszernek jár egy jó center, annak meg kell egy jó végfok. :smile32:
Ez már igaz. :tutiok:
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”