Tessék, itt tudsz nézelődni: https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/
100 dolláros DACok verik kenterbe a több ezer dolláros processzorokat. Szerintem az ott található tesztek alapján tudsz majd dönteni.

Tessék, itt tudsz nézelődni: https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/
Végül melyik megoldás vált be?traumraise írta: ↑2020.04.06., hétf. 10:15Köszönöm a segítséget. Megoldódott a probléma, szuperül szól a cucc. Jobban mint reméltem.
Köszi!R.G. írta: ↑2020.04.08., szer. 13:19Inkább a gyárilag megadott (6-8ohm) értékűeket használj!-Tamás- írta: ↑2020.04.08., szer. 13:06Sziasztok!
Nem találtam kimondott Yamaha topicot, de talán itt is tud valaki segíteni. 4 Ohm-os beépíthető hangsugárzót néztem ki az atmos-hoz. Az erősítőn (RX-A3060) a frontokat 6-8 Ohm-ra lehet beállítani, de arról nincs infó, hogy a többi csatornára milyen hangfalakat lehet rákötni. Használhatom ezeket, vagy inkább 8 Ohm-ost kellene?

Inkább a gyárilag megadott (6-8ohm) értékűeket használj!-Tamás- írta: ↑2020.04.08., szer. 13:06Sziasztok!
Nem találtam kimondott Yamaha topicot, de talán itt is tud valaki segíteni. 4 Ohm-os beépíthető hangsugárzót néztem ki az atmos-hoz. Az erősítőn (RX-A3060) a frontokat 6-8 Ohm-ra lehet beállítani, de arról nincs infó, hogy a többi csatornára milyen hangfalakat lehet rákötni. Használhatom ezeket, vagy inkább 8 Ohm-ost kellene?

Köszönöm.DeLorean írta: ↑2020.04.04., szomb. 21:40Nekem Dirac van, de tudom állítani később is minden hangfalnál a db szinteket.traumraise írta: ↑2020.04.04., szomb. 17:35Sziasztok
Attól kérnék tanácsot akinek volt dolga Dirac-kal.
Beujítottam egy nad avr-t amin Dirac live a bemérőrendszer. Be ia mértem, kb jo munkát végzett leszámítv a szubot mert azt egyszer 6 aztán 5 decibellel vette vissza holott a csatornák hangerő állításánál szépen beállítottam azt is zöld jelszintre. Most ezzel a minusz 5 decibellel kb swmmi mély nincs, kiherélte a hangot.
Ha belemegyek a menübe a speakers almenüben van a hangfalak hamgerejének és távolságának opciója amit viszont bekapcsolt dirac program alatt nem lehet átállítani tehát a szubot nem tudom visszatenni nulla decibelre. Nem is értem, ez ilyen?
Ha ilyen, akkor próbáld meg átverni.
Vedd kisebbre a szubon a hangerőt beállítás előtt.
A végén meg tekerd vissza.
De most is megteheted, hogy a szubot "hangosabbra veszed".
Az nem megoldás?![]()

Igen, ilyenkor a 2 kimenet a megoldás ahogy írod. Viszont így csak 1 kijelzőt tudsz használni kábeldugdosás nélkül, már ha a többinél is kell az UHD.boy25 írta: ↑2020.03.28., szomb. 16:24Utánaolvastam a Pio LX86-nak, amit írtál. Tényleg jókat írnak, de az nem tudja a 4K-t, a HDR-t. Jól gondolom, h ilyenkor egy olyan lejátszóval lehet áthidalni a problémát, amin 2 HDMI kimenet van, az egyik a TV-be megy direktbe a képet továbbító HDMI, a másik pedig az AVR erősítőbe és az fog felelni a hangért.
Úgy értettem, hogy AVR előfokot vennék és ahhoz végfoknak a Creek, de a válaszodból rájöttem, h ez hülyeség.A Creeknek sztereó módhoz nem kell előfok mert integrált, tehát van benne előfok, ezen állítod a hangerőt például. Végfokként csak többcsatornás módban kell használni. Nem azt írtad, hogy többcsatornázni szeretnél?
Persze lehet többcsatornás előfokot (AV proci) is használni, de akkor minden csatornának kell külön végfok is, nem elég a Creek. A többi csatorna erősítése egy AVR-nél megoldott, a Creek-kel a front csatornák meghajtásának terhét vennéd le róla.
A Creeknek sztereó módhoz nem kell előfok mert integrált, tehát van benne előfok, ezen állítod a hangerőt például. Végfokként csak többcsatornás módban kell használni. Nem azt írtad, hogy többcsatornázni szeretnél?boy25 írta: ↑2020.03.28., szomb. 10:16A leírtak alapján nem lenne elég nekem akkor csak egy előfokot venni? A Creek meg lenbe a végfok. Vagy ez hülyeség?denesdr írta: ↑2020.03.26., csüt. 22:50A puding próbája mindig az evés, meg kell fülelni így is, úgy is, hosszabb távon ha lehet. Ha nem érzed majd a hiányát a Creeknek, akkor végülis nem lesz szükséged rá. Bár sokan szeretik az ilyen megoldást, amikor egy integrált sztereó erölködő van befogva végfoknak a leírtak szerint és ezáltal a klasszikus, AVR nélküli sztereó is megmarad. Amúgy meg rádiónál nem hiszem, hogy nagyon észrevennéd, hogy az AVR az előfok.boy25 írta: ↑2020.03.26., csüt. 22:07Azt hiszem kezdem érteni.Gondolom, akkor az 1. verzióval járok jobban, amikor kihagyom sztereoban az AVR-t, viszont rádiózáskor ezek szerint nem tudom kikerülni az erősítőt és ilyenkor előfokként fog szólni. Mennyit fog számítani szerinted, h van egy végfok is a rendszerben?
Aztán lehet, hogy más esetben sem lenne gyenge pont.
A leírtak alapján nem lenne elég nekem akkor csak egy előfokot venni? A Creek meg lenbe a végfok. Vagy ez hülyeség?denesdr írta: ↑2020.03.26., csüt. 22:50A puding próbája mindig az evés, meg kell fülelni így is, úgy is, hosszabb távon ha lehet. Ha nem érzed majd a hiányát a Creeknek, akkor végülis nem lesz szükséged rá. Bár sokan szeretik az ilyen megoldást, amikor egy integrált sztereó erölködő van befogva végfoknak a leírtak szerint és ezáltal a klasszikus, AVR nélküli sztereó is megmarad. Amúgy meg rádiónál nem hiszem, hogy nagyon észrevennéd, hogy az AVR az előfok.boy25 írta: ↑2020.03.26., csüt. 22:07Azt hiszem kezdem érteni.Gondolom, akkor az 1. verzióval járok jobban, amikor kihagyom sztereoban az AVR-t, viszont rádiózáskor ezek szerint nem tudom kikerülni az erősítőt és ilyenkor előfokként fog szólni. Mennyit fog számítani szerinted, h van egy végfok is a rendszerben?
Aztán lehet, hogy más esetben sem lenne gyenge pont.
A puding próbája mindig az evés, meg kell fülelni így is, úgy is, hosszabb távon ha lehet. Ha nem érzed majd a hiányát a Creeknek, akkor végülis nem lesz szükséged rá. Bár sokan szeretik az ilyen megoldást, amikor egy integrált sztereó erölködő van befogva végfoknak a leírtak szerint és ezáltal a klasszikus, AVR nélküli sztereó is megmarad. Amúgy meg rádiónál nem hiszem, hogy nagyon észrevennéd, hogy az AVR az előfok.boy25 írta: ↑2020.03.26., csüt. 22:07Azt hiszem kezdem érteni.Gondolom, akkor az 1. verzióval járok jobban, amikor kihagyom sztereoban az AVR-t, viszont rádiózáskor ezek szerint nem tudom kikerülni az erősítőt és ilyenkor előfokként fog szólni. Mennyit fog számítani szerinted, h van egy végfok is a rendszerben?
Azt hiszem kezdem érteni.A front hangfalak mindig a Creek-re vannak kötve. Az AVR front L-R pre-outját rákötöd a Creek Power Amp Input-jára. Innentől kezdve mindig a Creek fogja hajtani a frontjaidat. Ha meg szeteróban ki akarod hagyni az AVR-t, akkor a kedvenc forrásod/lejátszód analóg csatlakozását választod ki a Creek-en, az AVR meg maradhat akár kikapcsolva és kész. De az AVR-ről is mehet a sztereó, ilyenkor ő az előfok és a Creek csak végfok ugyanúgy mint surround módban.
A front hangfalak mindig a Creek-re vannak kötve. Az AVR front L-R pre-outját rákötöd a Creek Power Amp Input-jára. Innentől kezdve mindig a Creek fogja hajtani a frontjaidat. Ha meg szeteróban ki akarod hagyni az AVR-t, akkor a kedvenc forrásod/lejátszód analóg csatlakozását választod ki a Creek-en, az AVR meg maradhat akár kikapcsolva és kész. De az AVR-ről is mehet a sztereó, ilyenkor ő az előfok és a Creek csak végfok ugyanúgy mint surround módban.boy25 írta: ↑2020.03.26., csüt. 20:27Ha jól értem, akkor a házimozi erősítőbe bekötöm a hangfalakat és a Creeket is. Ha sztereoban akarok hallgatni, akkor pedig egyszerűen letiltom az AVR erősítőt vagy át kell kötnöm a front hangfalat?
Működik az AVR erősítő rádió funkciója úgy, hogy közben a sztereo rendszeremen jön ki a hang?
Köszi előre is!
Ha jól értem, akkor a házimozi erősítőbe bekötöm a hangfalakat és a Creeket is. Ha sztereoban akarok hallgatni, akkor pedig egyszerűen letiltom az AVR erősítőt vagy át kell kötnöm a front hangfalat?A Creeket tudod használni teljes erősítőként sztereóban, illetve végfokként surround módban, ez utóbbinál az AVR az előerősítő.
Egyébiránt havernál egy Pio LX86 az erősítő mind szeteróban mind surroundban és azt kell mondjam, hogy az egyik legjobb hang amit hallottam akár szetereóról, akár többcsatornáról beszélünk, egyébként aki hallotta mind ezen a véleményen volt idáig.
A Creeket tudod használni teljes erősítőként sztereóban, illetve végfokként surround módban, ez utóbbinál az AVR az előerősítő.
Köszönöm a válaszodat!