Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Vagy akkor jó ha begrebbeli a zenéit. nem egy nagy művészet.
Az is egy megoldás, de egy több száz darabos CD-gyűjteményt begrebbelni, meglehetősen időigényes dolog és szerintem, teljesen fölösleges, ha már egyszer megvan CD-n az anyag. Ne érts félre, nem a média lejátszó ellen vagyok, csak az a véleményem, hogy szokás kérdése, hogy kinek, mi a megfelelő megoldás.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Szóval, CD-re CD-lejátszó, DVD-re DVD-lejátszó. A hálózati média lejátszó akkor jó, ha sok zenéd van valamilyen digitális formátumban, lehetőleg, FLAC-ban. DVD-lejátszó, csak akkor jó CD-lejátszásra, ha valami felső kategóriás darab.
Vagy akkor jó ha begrebbeli a zenéit. nem egy nagy művészet.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Szóval, CD-re CD-lejátszó, DVD-re DVD-lejátszó. A hálózati média lejátszó akkor jó, ha sok zenéd van valamilyen digitális formátumban, lehetőleg, FLAC-ban. DVD-lejátszó, csak akkor jó CD-lejátszásra, ha valami felső kategóriás darab.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- -KP-
- V.I.P.
Viszont kiment a fejemből hogy ezek csak usb bemenettel rendelkeznek. Visszaszívtam mindent :bebebebebebe:
- -KP-
- V.I.P.
A DAC-vásárlással elvben egyetértek, de az, jóval többe kerül, mint az említett DVD-lejátszó csere. A hálózati lejátszó inkább, zenehallgatási szokás kérdése. CD-hallgatásra berendezkedett egyéneknél, nincs sok értelme.
hrt music streamer 25ezer forint. szerintem ez nem egy vészes összeg.
Láttam marantz dv3002-t 15-ért, az jó vétel egyébként?
Igen,bár belépőnek számít de egynek jó.
Azrté nézelődj még. Valahol láttam Panasonic S75-öt,azt is vedd fel a listádra.
Nagy többségben 5.1 dvd koncerteket nézek/hallgatok ezért is gondolkodom dvd lejátszóban, azt sajnos nem tehetem meg hogy felső kategóriás prémium márkát vegyek belőlük, bíztam ebben a philips-ben a cd lejátszói miatt és hogy nem belépő szintű dvd volt anno, meg is vettem, nem sok pénz volt, de nem hallom jobbnak mint a pio-t, sem dvd-n sem audio cd-n, elég lapos, szürke a hangja, az pio élénkebb nekem.Az erősítőn van egy pure audio funkció, ezzl kicsit kellemesebbnek hallom az audio cd-ket, elvileg erre is találták ki.Cd lejátszóra végül is lehet hogy el fogom cserélni ezt a philips-et ha találok ezüst színűt, de arra nem sok esély van.
Láttam marantz dv3002-t 15-ért, az jó vétel egyébként?
DAC vásárlással egyetértek, de a CD-játszók futóműve és elektronikája jobbban ki van hegyezve zenére, így nincs értelme DVD-t rákötni,kivéve ha magasabb kategóriájú,pl.Nad, Rotel, Denon, Marantz vagy jobb Pio.
"Én már 2012-ben senkit sem bíztatnék cd játszó vételére"
Ez maradjon a te álláspontod,ez szokás kérdése. Viszont ha sok CD-t hallgat valaki,igenis vwgyen magának CD játszót.
Nagy többségben 5.1 dvd koncerteket nézek/hallgatok ezért is gondolkodom dvd lejátszóban, azt sajnos nem tehetem meg hogy felső kategóriás prémium márkát vegyek belőlük, bíztam ebben a philips-ben a cd lejátszói miatt és hogy nem belépő szintű dvd volt anno, meg is vettem, nem sok pénz volt, de nem hallom jobbnak mint a pio-t, sem dvd-n sem audio cd-n, elég lapos, szürke a hangja, az pio élénkebb nekem.Az erősítőn van egy pure audio funkció, ezzl kicsit kellemesebbnek hallom az audio cd-ket, elvileg erre is találták ki.Cd lejátszóra végül is lehet hogy el fogom cserélni ezt a philips-et ha találok ezüst színűt, de arra nem sok esély van.
Szerintem meg inkább hálózati lejátszót vegyen, vagy egy digitál audio konvertert. A CD játszók kora leáldozóban van. Én már 2012-ben senkit sem bíztatnék cd játszó vételére...DVD játszó vételére jobb cd hang miatt meg végképp nem...
DAC vásárlással egyetértek, de a CD-játszók futóműve és elektronikája jobbban ki van hegyezve zenére, így nincs értelme DVD-t rákötni,kivéve ha magasabb kategóriájú,pl.Nad, Rotel, Denon, Marantz vagy jobb Pio.
"Én már 2012-ben senkit sem bíztatnék cd játszó vételére"
Ez maradjon a te álláspontod,ez szokás kérdése. Viszont ha sok CD-t hallgat valaki,igenis vwgyen magának CD játszót.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Szerintem meg inkább hálózati lejátszót vegyen, vagy egy digitál audio konvertert. A CD játszók kora leáldozóban van. Én már 2012-ben senkit sem bíztatnék cd játszó vételére...DVD játszó vételére jobb cd hang miatt meg végképp nem...
A DAC-vásárlással elvben egyetértek, de az, jóval többe kerül, mint az említett DVD-lejátszó csere. A hálózati lejátszó inkább, zenehallgatási szokás kérdése. CD-hallgatásra berendezkedett egyéneknél, nincs sok értelme.
- -KP-
- V.I.P.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Én is a CD-lejátszó megvásárlását javaslom. Használtan, 10.000 Ft alatt is kapsz, olyan CD-lejátszót, amely mindkettőt megveri. A zenei DVD-k hangja, nem biztos, hogy jobb lesz a cserével, mert ha jól sejtem, digitális jel megy az erősítő felé és az erősítő DAC-ja alakítja analóggá és az erősítő analóg fokozata az, ami a hangminőséget befolyásolja. Feltéve, hogy házimozi-erősítőt használsz és nem kétcsatornás sztereót.
Üdv.Érdemes szerintetek Pioneer dv400v helyett vagy mellé venni egy Philips dvd957-et ha jobb hangminőséget akarok kicsivel zenei dvd-nél és cd-nél?Anyagi szempontok most nem számítanak.
Szerintem a pió jobb. De ajánlanám inkább egy CD játszó megvételét,ha tényleg nem számitanak az anyagiak.
Üdv.Érdemes szerintetek Pioneer dv400v helyett vagy mellé venni egy Philips dvd957-et ha jobb hangminőséget akarok kicsivel zenei dvd-nél és cd-nél?Anyagi szempontok most nem számítanak.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
szerintem írj ide. sokkal többen olvassák.
Ok köszi Zoli
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4
- -KP-
- V.I.P.
Jó kérdés,ár elég jókat írnak róla minden leírt paraméterben jobbnak tűnik mint az enyém de mindenképp elmegyek meghallgatni amit csak tudok mielőtt döntenék.Javasolj esetleg egy párat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
szerintem írj ide. sokkal többen olvassák.
Miért pont erre?Én a helyedben meghallgatnék egy csomó rendszert.
Jó kérdés,ár elég jókat írnak róla minden leírt paraméterben jobbnak tűnik mint az enyém de mindenképp elmegyek meghallgatni amit csak tudok mielőtt döntenék.Javasolj esetleg egy párat.
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4
- -KP-
- V.I.P.
Én szívem és pénztárcám szerint leginkább erre cserélném a szettem:http://www.procinema.hu/termek/hangsuga ... cios-szett Szerinted.?!
Miért pont erre?Én a helyedben meghallgatnék egy csomó rendszert.
használtan az új ár 50-60 százalékánál többért nem nagyon tudod eladni...
Én szívem és pénztárcám szerint leginkább erre cserélném a szettem:http://www.procinema.hu/termek/hangsuga ... cios-szett Szerinted.?!
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4
- -KP-
- V.I.P.
Fél évesek lehetnek.Szerinted most mennyit érnek kb?
használtan az új ár 50-60 százalékánál többért nem nagyon tudod eladni...
ha újonnan vetted akkor elég nagy buktával lehet csak eladni sajna. mennyi idősek a dobozaid?
Fél évesek lehetnek.Szerinted most mennyit érnek kb?
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4
- -KP-
- V.I.P.
ha újonnan vetted akkor elég nagy buktával lehet csak eladni sajna. mennyi idősek a dobozaid?
a tesztek nagyon sok helyen szinte mind fizetett reklámok. minden hangfal bestbuy és a legjobb hangfal amit a tesztelő valaha "tesztelt". Sok esetben úgy születnek ezek a "tesztek", hogy a cikkíró meghallgatás nélkül írja meg. Kezeld fenntartással őket.
Az hogy érdemes-e lecserélni, azt neked kell eldönteni. Számításba kell venni mekkora buktával tudnád eladni, és jobb-e annyival az új, hogy megérje meglépni a cserét.
Ezek a hangfalak vannan neked most?:
http://www.avrevolution.com.au/speakers ... an-600-hcp
Igen ezek, Kef c4 subb-al.
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4
- -KP-
- V.I.P.
Nem kinézetre mondtam hogy jónak tűnnek hanem amiket hallottam és olvastam róluk.Ez a nagyon max 240e.De egyébként arra is kíváncsi volnék hogy van-e értelme szerinted szerintetek egy 20m2 szobába lecserélni a meglévő Obsidian-t.
a tesztek nagyon sok helyen szinte mind fizetett reklámok. minden hangfal bestbuy és a legjobb hangfal amit a tesztelő valaha "tesztelt". Sok esetben úgy születnek ezek a "tesztek", hogy a cikkíró meghallgatás nélkül írja meg. Kezeld fenntartással őket.
Az hogy érdemes-e lecserélni, azt neked kell eldönteni. Számításba kell venni mekkora buktával tudnád eladni, és jobb-e annyival az új, hogy megérje meglépni a cserét.
Ezek a hangfalak vannan neked most?:
http://www.avrevolution.com.au/speakers ... an-600-hcp
Sose vegyél semmit kinézet alapján. Ha tudsz járd körbe az üzleteket. mennyi a pénz amit rá szeretnél szánni?
Nem kinézetre mondtam hogy jónak tűnnek hanem amiket hallottam és olvastam róluk.Ez a nagyon max 240e.De egyébként arra is kíváncsi volnék hogy van-e értelme szerinted szerintetek egy 20m2 szobába lecserélni a meglévő Obsidian-t.
Samsung LE37B 679
Novatron Iamm NTR 82
Marantz SR 5005
Wharfedale Obsidian 600
Kef C4