Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Nagyon köszönöm a válaszokat és a segítséget! Nem is tudtam, hogy létezik ilyen, hogy hangfal váltó :O
Viszont lehet, hogy akkor vennék inkább egy olyan házimozi erősítőt, amin van Phono bemenet is. Ezek az erősítők jók sima zenére is? Mármint pl most gyorsban Sony -nak régebbi erősítőit láttam használtan 40K körül, amin van phono bemenet is. Ezek már korrekt hangzást tudnak elérni?
Viszont lehet, hogy akkor vennék inkább egy olyan házimozi erősítőt, amin van Phono bemenet is. Ezek az erősítők jók sima zenére is? Mármint pl most gyorsban Sony -nak régebbi erősítőit láttam használtan 40K körül, amin van phono bemenet is. Ezek már korrekt hangzást tudnak elérni?
A legtöbb házomozi erősítőn van phono bemenet is. Ha úgyis vennél egy ilyet, akkor ki tudod próbálni hogyan is szól akár a sztereó erősítőhöz képest is és lehet, hogy egyáltalán nem lesz szükséged külön sztereó erősítőre, illetve így nem kell dugdosni/kapcsolgatni állandóan a ketyeréket mert mindent ellát a házimozi erősítő. A TV gondolom digitális forrásról megy, ha igen akkor ezt is át lehet küldeni a házimozi erősítőn és így talán mégjobb lesz a hang.kohutaki írta: ↑2020.04.21., kedd 12:17Arra gondoltam, hogy veszek egybelépő szintű házimozi erősítőt a meglévő hangfalaimhoz, és amikor filmet szeretnék nézni, akkor átkötöm a hangfalakat egyik erősítőből a másikba. Lehet ilyet? Ezt a megoldást javasoljátok? Amennyiben igen, akkor van olyan megoldás, hogy ne kelljen a kábeleket mindig dugdosni egyik erősítőből a másikba
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6186
Itt a megoldás:kohutaki írta: ↑2020.04.21., kedd 12:17
Itt jön a kérdésem: szeretnék zenét is hallgatni napközben, illetve időnként a lemezlejátszót is hallgatnám, de valahogy összekötném a meglévő dolgaimat a TV-vel mert még így is szebben szól, mint az eredeti hangfal. Arra gondoltam, hogy veszek egybelépő szintű házimozi erősítőt a meglévő hangfalaimhoz, és amikor filmet szeretnék nézni, akkor átkötöm a hangfalakat egyik erősítőből a másikba. Lehet ilyet? Ezt a megoldást javasoljátok? Amennyiben igen, akkor van olyan megoldás, hogy ne kelljen a kábeleket mindig dugdosni egyik erősítőből a másikba, mert olyan helyre tudom csak tenni az erősítő(ket), ahol csak az egész polc elmozgatásával férek hátulra a kábelekhez?
viewtopic.php?f=160&t=144456
Itt pedig a készítője:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=30535
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Alapvetően még életelmben nem volt normális házimozim, még most sincs, nagyon kezdő vagyok a témában, sőt, a sztereó hifi témát is alig 1éve kezdtem el. Mindig csak gagyi aktív hangfalaim voltak, viszont 1éve beruháztam egy sztereo erősítőbe, mert valahogy vonzott a bakelit lemez dolog. Elsősorban komolyzenét és operát hallgattam rajta, azóta bejött pár régebbi pop lemez is.
Viszont a hétvégén néztünk feleségemmel egy filmet amiben rengeteg volt az ének, és ezeket az énekeket szerettem volna élvezni is, mert a televíziónk hangszórója nemigen alkalmas ilyesmire. Úgyhogy összekötöttem a sztereó rendszeremmel (tudom, illetve gondolom elég veszély ilyen sorokat írni egy ilyen fórumba...) legalább azon a meglévő két állóhangfalamból szóljon a dolog. És meglepett, mert még így is sokkal jobb volt a hangzás mint a TV eredeti hangszóróján.
Szóval, azóta annyira magába szippantott a dolog, hogy azóta rendeltem két hátsó hangfalat, és nemsokára szeretnék rendelni egy center hangfalat is.
Itt jön a kérdésem: szeretnék zenét is hallgatni napközben, illetve időnként a lemezlejátszót is hallgatnám, de valahogy összekötném a meglévő dolgaimat a TV-vel mert még így is szebben szól, mint az eredeti hangfal. Arra gondoltam, hogy veszek egybelépő szintű házimozi erősítőt a meglévő hangfalaimhoz, és amikor filmet szeretnék nézni, akkor átkötöm a hangfalakat egyik erősítőből a másikba. Lehet ilyet? Ezt a megoldást javasoljátok? Amennyiben igen, akkor van olyan megoldás, hogy ne kelljen a kábeleket mindig dugdosni egyik erősítőből a másikba, mert olyan helyre tudom csak tenni az erősítő(ket), ahol csak az egész polc elmozgatásával férek hátulra a kábelekhez?
Tudom, nem lehet mindent egyszerre, meg nem lehet mindent olcsón megúszni, tehát vagy 5.1 akarjak, vagy sztereó erősítőt, vagy költsek rá nagyon sokat, mert az csak úgy tudom kivitelezni, hogy ez is meglegyen meg az is.
Viszont a prioritásaim első sorban zenét hallgatok, és inkább csak hétvégente nézünk feleségemmel filmet. És mivel a jelenlegi rendszer is jobb, mint a tv alap hangszórói, ezért elsősorban annyit szeretnék elérni, hogy sztereó hangzás helyett 5.0 térhangzás legyen. Ezt el tudom érni egy házimozi erősítővel?
Köszönöm a segítséget, a válaszaitokat, és hogy elnézitek, hogy ennyire nagyon kezdő vagyok. :)
A segítségeteket szeretném kérni!
Alapvetően még életelmben nem volt normális házimozim, még most sincs, nagyon kezdő vagyok a témában, sőt, a sztereó hifi témát is alig 1éve kezdtem el. Mindig csak gagyi aktív hangfalaim voltak, viszont 1éve beruháztam egy sztereo erősítőbe, mert valahogy vonzott a bakelit lemez dolog. Elsősorban komolyzenét és operát hallgattam rajta, azóta bejött pár régebbi pop lemez is.
Viszont a hétvégén néztünk feleségemmel egy filmet amiben rengeteg volt az ének, és ezeket az énekeket szerettem volna élvezni is, mert a televíziónk hangszórója nemigen alkalmas ilyesmire. Úgyhogy összekötöttem a sztereó rendszeremmel (tudom, illetve gondolom elég veszély ilyen sorokat írni egy ilyen fórumba...) legalább azon a meglévő két állóhangfalamból szóljon a dolog. És meglepett, mert még így is sokkal jobb volt a hangzás mint a TV eredeti hangszóróján.
Szóval, azóta annyira magába szippantott a dolog, hogy azóta rendeltem két hátsó hangfalat, és nemsokára szeretnék rendelni egy center hangfalat is.
Tudom, nem lehet mindent egyszerre, meg nem lehet mindent olcsón megúszni, tehát vagy 5.1 akarjak, vagy sztereó erősítőt, vagy költsek rá nagyon sokat, mert az csak úgy tudom kivitelezni, hogy ez is meglegyen meg az is.
Viszont a prioritásaim első sorban zenét hallgatok, és inkább csak hétvégente nézünk feleségemmel filmet. És mivel a jelenlegi rendszer is jobb, mint a tv alap hangszórói, ezért elsősorban annyit szeretnék elérni, hogy sztereó hangzás helyett 5.0 térhangzás legyen. Ezt el tudom érni egy házimozi erősítővel?
Köszönöm a segítséget, a válaszaitokat, és hogy elnézitek, hogy ennyire nagyon kezdő vagyok. :)
A "sokkal nagyobb" dinamikai tartalék maximum 3dB-t jelent csatornánként, ha az erősítő 4 Ohmon rá tud duplázni a kimenő teljesítményre a 8 Ohmhoz képest, de amúgy értem amit mondasz.Morph írta: ↑2020.04.20., hétf. 14:04Ha nem is valósul teljesen meg, sokkal nagyobb dinamika tartalék marad az erősítőben azonos hangerőnél. Ha a duplája nem is megy ki wattban, 50% biztos prognosztizálható az átlag receiverben is. Ebből minden 4 ohmos hifi doboz jól profitál.denesdr írta: ↑2020.04.20., hétf. 11:11Ez így önmagában nem igaz. Bár általában magasabb az érzékenysége egy 4 Ohmos sugárzónak mint egy 8 Ohmosnak, de ez "csak" feszültségérzékenység. Magyarán ugyanahoz a hangnyomáshoz általában ugyanannyi Watt kell mindkét esetben. Annyi a különbség, hogy a 4 Ohmos sugárzó elméletileg magasabb maximumhangerőre lehet képes, ha az erősítőből kijön a kellő pluszteljesítmény alacsonyabb impedancián, ami lássuk be, nem mindig szokott megvalósulni. Meg persze a hangfalnak is bírnia kell elviselni a több kakaót.
Ergo jobb velük dolgozni.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Ha nem is valósul teljesen meg, sokkal nagyobb dinamika tartalék marad az erősítőben azonos hangerőnél. Ha a duplája nem is megy ki wattban, 50% biztos prognosztizálható az átlag receiverben is. Ebből minden 4 ohmos hifi doboz jól profitál.denesdr írta: ↑2020.04.20., hétf. 11:11Ez így önmagában nem igaz. Bár általában magasabb az érzékenysége egy 4 Ohmos sugárzónak mint egy 8 Ohmosnak, de ez "csak" feszültségérzékenység. Magyarán ugyanahoz a hangnyomáshoz általában ugyanannyi Watt kell mindkét esetben. Annyi a különbség, hogy a 4 Ohmos sugárzó elméletileg magasabb maximumhangerőre lehet képes, ha az erősítőből kijön a kellő pluszteljesítmény alacsonyabb impedancián, ami lássuk be, nem mindig szokott megvalósulni. Meg persze a hangfalnak is bírnia kell elviselni a több kakaót.
Ergo jobb velük dolgozni.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Képet nem kell továbbítson,tehát az nem mérvadó.
Ez így önmagában nem igaz. Bár általában magasabb az érzékenysége egy 4 Ohmos sugárzónak mint egy 8 Ohmosnak, de ez "csak" feszültségérzékenység. Magyarán ugyanahoz a hangnyomáshoz általában ugyanannyi Watt kell mindkét esetben. Annyi a különbség, hogy a 4 Ohmos sugárzó elméletileg magasabb maximumhangerőre lehet képes, ha az erősítőből kijön a kellő pluszteljesítmény alacsonyabb impedancián, ami lássuk be, nem mindig szokott megvalósulni. Meg persze a hangfalnak is bírnia kell elviselni a több kakaót.
- Morph
- Törzsvendég
Kár, pedig a 4-eseket könnyebb meghajtani.
Sziasztok!Szeretném a segítségeteket kérni!Most szeretnék erősítőt vennni.Van két kiszemelt régebbi darab.Pioneer lx55 vs Onkyo nr809. Az onkyoban volt már korábban javítva a HDMI panel.Indőnként sztereóra is használnám ,de főleg mozi.Melyiket válasszam?:)
Már letettem róla és inkább kerestem 8 Ohm-ost, bár ezek kissé drágábbak.
Köszi a választ!
- Morph
- Törzsvendég
A 4 és 5-ös szériás Denonok is 11.2 csatornásak. Végfokkal meg is hajthatóak úgy teljesen. Valszeg a 3500-as esetében nem így mértek.
[/quote]
Tehát ott nem kell a 11.2 -t kiválasztani, és úgy van preamp mód?
[/quote]
Tehát ott nem kell a 11.2 -t kiválasztani, és úgy van preamp mód?
- Morph
- Törzsvendég
Gond nélkül elviszi a 4 OHM-os dobozokat is. No para. A Denon-r is 6-8 ohm van írva és az Onkyo is csak 6 vagy 8 OHM-ra engedi állítani az ellenállást. Mind ki is volt már próbálva.-Tamás- írta: ↑2020.04.08., szer. 22:06Köszi!R.G. írta: ↑2020.04.08., szer. 13:19Inkább a gyárilag megadott (6-8ohm) értékűeket használj!-Tamás- írta: ↑2020.04.08., szer. 13:06Sziasztok!
Nem találtam kimondott Yamaha topicot, de talán itt is tud valaki segíteni. 4 Ohm-os beépíthető hangsugárzót néztem ki az atmos-hoz. Az erősítőn (RX-A3060) a frontokat 6-8 Ohm-ra lehet beállítani, de arról nincs infó, hogy a többi csatornára milyen hangfalakat lehet rákötni. Használhatom ezeket, vagy inkább 8 Ohm-ost kellene?
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Két különböző AVR-ről beszélünk.
Ami okozhatja mért eredményt, hogy úgy tűnik, a 11.2 csatornás DenonAVR-ek esetén le lehet választani az előfokot a végfokról. Ebben az állapotban mérhető a grafikonon látható eredmény. Tehát az X3600 képes igazi audiophil minőségre, ha van hozzá külső végfokod.
Amit az Audioholics tesztben lehet erről olvasni:
[/quote]With the AVR-X3600H configured to reroute the main front L/R internal amplifiers, the preamp is physically disconnected from the power amp. This allows the preamp stage full capability of delivering up to 4Vrms unclipped when connected to external amplification as can be seen in the following output vs distortion plot courtesy of Sound United Engineering.
Front L/R channel preamp disconnect ONLY happens in a 11CH speaker configuration. If you have simply 9.1 channel configuration (5.1.4) or less, and you want to drive front L/R speakers out of external amplifier, or L/R/C, or L/R/C/SL/SR speakers out of external 5 channel amplifiers, internal amplifiers will not be disconnected. There is no selecting or sensing mechanism to allow that unless you activate 11.1 channel Amp Assign mode and select Front L and R for preouts.
A 4 és 5-ös szériás Denonok is 11.2 csatornásak. Végfokkal meg is hajthatóak úgy teljesen. Valszeg a 3500-as esetében nem így mértek.
Köszönöm, meglett közben.
Csak abban az esetben ajánlja fel ezt a kérdést, ha a 11.1 -ben bekapcsolok minden sávot. Tehát 7.1+ 4 atmos vagy felső sugárzó. Így foglalt az összes csatorna, és ekkor megkérdezi ezt .
Köszönöm
Csak abban az esetben ajánlja fel ezt a kérdést, ha a 11.1 -ben bekapcsolok minden sávot. Tehát 7.1+ 4 atmos vagy felső sugárzó. Így foglalt az összes csatorna, és ekkor megkérdezi ezt .
Köszönöm
Quetz írta: ↑2020.04.18., szomb. 18:20Ezt írják az Audioholicson:
Here is the procedure for reassigning the front channels to the height surrounds:
1. Go to AVR`s setup menu
2. Select “Speakers”, enter “Amp Assign”
3. Select “11.1ch” for “Assign Mode” setting
4. Select “Front” for “Preout” setting. The other option is “Height”.
Erősítő: Denon AVR-X3600H
Front: JBL ES80 Center: JBL ES25C Surround: JBL ES20 Surround Back: JBL ES30 Sub: Magnat Motion Sub 200A
Front: JBL ES80 Center: JBL ES25C Surround: JBL ES20 Surround Back: JBL ES30 Sub: Magnat Motion Sub 200A
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ezt írják az Audioholicson:
Here is the procedure for reassigning the front channels to the height surrounds:
1. Go to AVR`s setup menu
2. Select “Speakers”, enter “Amp Assign”
3. Select “11.1ch” for “Assign Mode” setting
4. Select “Front” for “Preout” setting. The other option is “Height”.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Hát ez érdekelne, hogyan működik, nekem ilyen erősítő van , de hiába van 11.1-re állítva, nem lehet a frontot kapcsolni pre amp-ra
Ami okozhatja mért eredményt, hogy úgy tűnik, a 11.2 csatornás DenonAVR-ek esetén le lehet választani az előfokot a végfokról. Ebben az állapotban mérhető a grafikonon látható eredmény. Tehát az X3600 képes igazi audiophil minőségre, ha van hozzá külső végfokod.
[/quote]With the AVR-X3600H configured to reroute the main front L/R internal amplifiers, the preamp is physically disconnected from the power amp. This allows the preamp stage full capability of delivering up to 4Vrms unclipped when connected to external amplification as can be seen in the following output vs distortion plot courtesy of Sound United Engineering.
Front L/R channel preamp disconnect ONLY happens in a 11CH speaker configuration. If you have simply 9.1 channel configuration (5.1.4) or less, and you want to drive front L/R speakers out of external amplifier, or L/R/C, or L/R/C/SL/SR speakers out of external 5 channel amplifiers, internal amplifiers will not be disconnected. There is no selecting or sensing mechanism to allow that unless you activate 11.1 channel Amp Assign mode and select Front L and R for preouts.
Erősítő: Denon AVR-X3600H
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
Hm.., érdekes. Akkor ez végül is a proci mérése. Jó lenne, ha kapcsolható lenne menüből. Mivel sokan vannak szerintem, akik csak a front szekciót hajtanák külső végfokkal a többi csatorna, meg a belsővel. Bár gondolom a fizikai felépítéséből adódik, hogy csak egyben választható le az összes csatorna, külön-külön nem.
Most azon bizonytalanodtam el ezen gondolkodva, hogy milyen kimenetet is mértek?
- Quetz
- Törzsvendég
Az hogy lehet, hogy a 3500 és 3600 között ekkora különbség van?
[/quote]
With the AVR-X3600H configured to reroute the main front L/R internal amplifiers, the preamp is physically disconnected from the power amp. This allows the preamp stage full capability of delivering up to 4Vrms unclipped when connected to external amplification as can be seen in the following output vs distortion plot courtesy of Sound United Engineering.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
Az hogy lehet, hogy a 3500 és 3600 között ekkora különbség van?Quetz írta: ↑2020.04.18., szomb. 01:04Audiofil mozisoknak érdekes teszt, akik limitált költségvetéssel vásárolnak: Denon AVR-X3600H AV Receiver Review
- Quetz
- Törzsvendég
Audiofil mozisoknak érdekes teszt, akik limitált költségvetéssel vásárolnak: Denon AVR-X3600H AV Receiver Review

Köszi, ha mégis TrueHD hangsávot szeretnék hallgatni, akkor spdif koaxon keresztül, egy htpc-vel megbírom szólaltatni?
De a DD5.1 vagy a DTS a jellemző.
[/quote]
Amennyiben tru hd hangsávot szeretnél hallgatni a 1069- es rotel processzorral azt gond nélkül megteheted a HDMI bemenetén keresztül. A lejátszó készüléked kimenetét multichannel pcm-re állítod, amennyiben alkalmas rá.
Egy pc-n keresztül ez nem szokott gond lenni, de egy normális bluray lejátszó is rendelkezik hd dekoderrel. A HDMI kimeneten
veszteségmentesen megjelenik a hd hang pcm formátumban. A processzor multichannel pcm felirattal jelzi ezt neked. A tru hd dekoderes processzor is ezt csinálja, a hang pcm-ből lesz analóg a dac-on keresztül, csak így egy készülékkel hamarabb történik meg a dekódolás. Az eredeti elképzelés szerint mindig a lejátszó készülék dekódol és a pcm megy a hdmi- kimeneten a két készülék között. Miután ez az iparág sem így van kitalálva, ezért elkezdték a magasabb számozású hdmi csatlakozókat fejleszteni, így hamar átkerült a dekódolás az erősítőkbe, és kikerült a lejátszókból. Így gond nélkül megvetetik a frissebb modelleket, mert ha nincs dekódolás, akkor nincs hd hang. A pc ezt gond nélkül megteszi, és mehet a hang a hdmi-n. Nincs különbség.
De a DD5.1 vagy a DTS a jellemző.
[/quote]
Amennyiben tru hd hangsávot szeretnél hallgatni a 1069- es rotel processzorral azt gond nélkül megteheted a HDMI bemenetén keresztül. A lejátszó készüléked kimenetét multichannel pcm-re állítod, amennyiben alkalmas rá.
Egy pc-n keresztül ez nem szokott gond lenni, de egy normális bluray lejátszó is rendelkezik hd dekoderrel. A HDMI kimeneten
veszteségmentesen megjelenik a hd hang pcm formátumban. A processzor multichannel pcm felirattal jelzi ezt neked. A tru hd dekoderes processzor is ezt csinálja, a hang pcm-ből lesz analóg a dac-on keresztül, csak így egy készülékkel hamarabb történik meg a dekódolás. Az eredeti elképzelés szerint mindig a lejátszó készülék dekódol és a pcm megy a hdmi- kimeneten a két készülék között. Miután ez az iparág sem így van kitalálva, ezért elkezdték a magasabb számozású hdmi csatlakozókat fejleszteni, így hamar átkerült a dekódolás az erősítőkbe, és kikerült a lejátszókból. Így gond nélkül megvetetik a frissebb modelleket, mert ha nincs dekódolás, akkor nincs hd hang. A pc ezt gond nélkül megteszi, és mehet a hang a hdmi-n. Nincs különbség.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Én nem tudom te mit és hogyan csinálsz, de nekem mindig pontosan annyi csatornát mutat az avr, ahány csatornás a hanganyag. PC a forrás.junior19 írta: ↑2020.04.16., csüt. 18:57DTS-HD az mindig tartalmazz core-t, így az mindig működni fog dts-ben, koaxiális vagy optikai kapcsolat esetén.
A Dolby Truehd esetén nem előírás a core dolby sáv, a BD-nek sem kell kötelezően tartalmaznia a dolby sávot.
S hogy legyen még egy csavar a történetben, nálam ha BD-ről indítok True hd hangsávot, akkor 5.1 dolby kerül az erősítőre.
Ha viszont mkv-ból megy a True hd, akkor csak 2 csatornás dolby kerül át. Ha az anyag mellé van téve 5.1-es dolby, akkor szerencse, ha nincs, akkor benne van a pakliban, hogy csak 2 csatornás dolby hang lesz.
- Quetz
- Törzsvendég
Akkor benéztem, elnézést.