Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
2022.10.15., szomb. 13:50
zx07 írta:
2022.10.14., pén. 21:22

Nos, eljutottunk a sorozat utolsó részéhez. Számomra hozta amit vártam, bár én elfogult vagyok. Jó hír, hogy már be is jelentették a következő sorozatot, amit várhatóan 2024-ben nézhetünk. A Szauron-vonal kicsit furcsa lett a végére...
Én nem vagyok elfogult, de nekem is bejött. Ez a rész meg kifejezetten jó volt, 4k-ban meg főleg, igaz tévén.
Nekem a Gyűrűk ura-ban Frodo + hobbitkák szerencsétlenkedése néha nagyon felb.szta az agyam. Ebben is van pár oda nem illő vagy inkább óvodás rész, de ~8 óra alatt azért elviselhető.

Várom a folytatást.
Továbbra is tartom, amit korábban írtam. Remek sorozat a Gyűrűk ura, de nem látom, hogy a ráköltött gigantikus mennyiségű pénz összhangban lenne a végeredménnyel. Ez akár a sorozat veszte is lehet hosszútávon.

Az Andor egyelőre tetszik. A szokásostól eltérően nincs tele bugyutaságokkal/gagyiságokkal, meg egyelőre nincs telepakolva felnőtt fejjel minimum (nem jó értelemben) megmosolyogtató idióta lénnyel, és a párbeszédek és a színészi játék sem a 10 évesek szintjére van belőve. Persze sokan meg pont ezért mondják, hogy nincs SW feeling. Egyelőre bízom benne, hogy lesz végre egy SW sorozat, ami tényleg kicsit felnőttebb, sötétebb tónusú lesz, és nem cseszik el a végére.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6406

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2022.10.16., vas. 10:21
- Dumb és Dumber - tartalék kesztyű :fekverohog:
Ne máááár... Most ne menjünk el az ilyen fingós-böfögős tucatröhögtetés irányba. Dumb és Dumber??? A Brian életével összehasonlításban? Komolyan?
Meg különben is, mindenki leírhatná csak az 2-3-at, ami szerinte a csúcs, persze sorolgatni én is tudnám a filmeket, amik nagyont tetszettek, és így eszembe jutnak...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3992

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

És tényleg, ha már Ace Ventura, akkor eszembe jutott még pár.

- Keresd a nőt - mogyoró és szafaládé... :D
- Dumb és Dumber - tartalék kesztyű :fekverohog:

De nem mehetünk el szerintem pl. a zseniális Tizedes meg a többiek mellett sem, vagy az eredeti Hippodron :smile29: is bármikor nézhető számomra..
Csak a Marantz! :-D

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Bud Spencer & Terence Hill filmek
Bad Boys 1
Ace Ventura 1
Transformers 1
Az utolsó cserkész
Beverly Hillsi Zsaru
Üvegtigris 1

Meg van még jó pár film amiből szoktam/unk idézgetni. De azok is inkább 90-es évek termései inkább. :D
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 950

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Alex_Aston írta:
2022.10.16., vas. 08:35
Aszpirin írta:
2022.10.16., vas. 08:10
nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek
Talán ez.... :D

youtu.be/8eOgrVpUHZc
Ezek a filmek meg komediak voltak, ahol ugy rohogtem, hogy vissza kellett tekertetni a filmet nem ugy mint a mai komediak amiben jo ha 4-szer elneveted magad.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.10.16., vas. 08:10
nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek
Talán ez.... :D

youtu.be/8eOgrVpUHZc

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6406

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Nagy az átfedés…. :)

Brian élete (idézni tudom szimte mindegyik jelenetét, nem tudom készült-e még azóta bármi hozzá fogható agyament kommédia, ahol a poénok ilyen sűrűn jönnek és ennyire eredetiek…)
Egy asszony illata (“húúááaá”)

Sátántangó (ja mégsem, ez csak egy poén volt így a végére :D :D :D )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Halálos fegyver filmek is jók voltak
Bad boys

Sokszor újranézős még a Top Secret!

Lui de Funes filmek

Pl.: Egy kis kiruccanás

Macskafogó

Csapd le csacsi

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.10.15., szomb. 18:55
Alex_Aston írta:
2022.10.15., szomb. 18:44
Tudtam, csak nem sejtettem, hogy ezt is kellett volna írnom :smile29:

T2 igen!
A másik ilyen az Aliens. Azt is bármikor, bármennyyiszer.
Késő! TSanyinak jár a pont!
Vissza a jövőbe esetleg ér pontot...? :napsut:
Leon a profi
Indiana Jones filmek (nem a 2008-as!!!)
A dolog
Szemtől szemben
Die Hard 1-2.
Nagymenő
Truman show
Éjszakai rohanás - Marvin, vigyázz! :fekverohog:
Becstelen brigantnyik
Django elszabadul
De mindenek előtt Idétlen időkig, na azt 100x láttam, és még ennyiszer akár egymás után is... :rolleyes:

Most így kicsit gondolkodva, ezek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2022.10.15., szomb. 18:37
Oscar
Tudtam, csak nem sejtettem, hogy ezt is kellett volna írnom :smile29:

T2 igen!
A másik ilyen az Aliens. Azt is bármikor, bármennyyiszer.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Oscar
Csak egy kis pánik

Kevés filmnek jobb a folytatása, vagy rátesz egy lapáttal mint az első rész, de azért akad.
Terminator
Hóbortos hétvége (mondjuk így elég erős együtt említeni a két filmet)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Igen, jók, ezek nálam is listásak, bár inkább A Pál utcai fiúk.
Ide tartozik még az összes Bud Spencer és -
Terence Hill film is nekem... :D
- A sötét lovag
- Harcosok klubja
- Ponyvaregény
- Mátrix első része

Ezek (meg a fentebb említett bármelyik), ha éppen mennek a TV-ben, nem kapcsolom el. Bármikor meg tudnám nézni, mégsem töltöm le, de ha adják, örömmel nézem. Fura az ember, na :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2022.10.15., szomb. 11:19

Kinek, melyik az ilyen kategóriájú film?
Vaklárma
Brian élete
Gyalog galopp

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Alex_Aston írta:
2022.10.15., szomb. 11:19
...
Legyetek jók, ha tudtok
(State buoni se potete)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

zx07 írta:
2022.10.14., pén. 21:22

Nos, eljutottunk a sorozat utolsó részéhez. Számomra hozta amit vártam, bár én elfogult vagyok. Jó hír, hogy már be is jelentették a következő sorozatot, amit várhatóan 2024-ben nézhetünk. A Szauron-vonal kicsit furcsa lett a végére...
Én nem vagyok elfogult, de nekem is bejött. Ez a rész meg kifejezetten jó volt, 4k-ban meg főleg, igaz tévén.
Nekem a Gyűrűk ura-ban Frodo + hobbitkák szerencsétlenkedése néha nagyon felb.szta az agyam. Ebben is van pár oda nem illő vagy inkább óvodás rész, de ~8 óra alatt azért elviselhető.

Várom a folytatást.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2022.10.15., szomb. 11:00

Ja a film a Starship Troopers 1997-ből! :D
Paul Verhoeven már a Robotzsaru esetében is egy jó kis társadalom kritikát tett az asztalra, ami szerintem elég jól sikerült.
És ebben a filmben is hasonlóan járt el, szintén egész jól.

Nekem ez azon filmek közé tartozik, amit bármikor meg tudok nézni, mert bár nem hibátlan, de mégis úgy van összerakva, hogy nézem, ha 5-10x láttam, akkor is.

Hasonló filmek, amiket bármikor megnézek újra, mert bár tudom már szinte szórul szóra, mégis leköt, vagy olyan jelenetek vannak benne, amit élvezet nézni. Ami most így hirtelen eszembe jut:
- A tanú
- Az ötödik elem
- A ravasz, az agy...
- Blöff
- Üvegtigris (1)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2022.10.15., szomb. 07:01

Ellenben nemrég botlottam bele a Shipwrecked munkásságába, és, bár nem nyomozók gyűlnek össze, de ide passzoló tűnik (én magam még nem néztem meg):

Edgar Allan Poe's Murder Mystery Dinner Party

https://youtube.com/playlist?list=PLs2T_dNZ-XW6UjWC-qUbZSWJyCLFmsdPP
Nem ismerem. Rákeresek majd!

A katonaság alatt olvastam sok Agatha Christie könyvet.

Ellery Queen A bűn eredete is tetszett. Nonde ez itt filmajánló…

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az 1 hónapos Disney+ előfizetésem ma még tart, amit akartam, megnéztem, este lemondom.

Dzsungeltúra
(Jungle Cruise)

A Karib-tenger kalózai után egy újabb, kalandpark ihlette Disney kalandfilm.
Csak ez olyan semmilyenre sikerült.

Sem a karakterek, sem a történet nem különösebben érdekesek vagy izgalmasak.
Emily Blunt, SZÁMOMRA, egy semmilyen arcú, kisugárzás nélküli színésznő, aki annyira jellegtelen, hogy soha meg nem ismerem, csak a stáblistáról jövök rá, hogy ő is szerepelt a filmben.
Meg muszáj volt egy homoszexuális karaktert is elhelyezni a filmben (semmi jelentősége nem volt, nem tett semmit hozzá a történethez a másság jelenléte).

Ugyanakkor, látványos, maga módján kedves és bántóan nem rossz, fejfájós szundikáláshoz tökéletes háttér.

Papírvárosok
(Paper Towns)

Kedvelem - az eredettörténetekhez hasonlóan - a felnövés (coming of age) történeteket.

A történet nem bonyolult, a jó gyerek Quentin kiskora óta bele van zúgva a kicsit zűrösebb szomszéd Margoba, akivel tinédzserkorukban eltávolodtak.
Aztán, egy őrült éjszaka után Margo eltűnik.

Jópofa színészek, szerethető karakterek, feleslegesen nem túlbonyolított történet.

A zsáner kedvelőinek ajánlott.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2022.10.14., pén. 21:35
...
Egy kosztümös Fantasztikus négyes! 31_1_21.gif

Chalie Chan is hasonló nyomozós karakter volt.

Egyébként a válogatott nyomozós csapatról szól a Meghívás egy gyilkos vacsorára című film.
...
Végülis, Alan Moore The League of Extraordinary Gentleman képregény sorozat kosztümös hőscsapatokról szól egy alternatív világban.

Ó, igen, a jó öreg Charlie Chan.
A ponyva irodalomból még beugrik Nick Carter és Thomas Carnacki...

A Meghívás... c. filmet nem láttam, így köszönöm, utánanézek.

Ellenben nemrég botlottam bele a Shipwrecked munkásságába, és, bár nem nyomozók gyűlnek össze, de ide passzoló tűnik (én magam még nem néztem meg):

Edgar Allan Poe's Murder Mystery Dinner Party

https://youtube.com/playlist?list=PLs2T_dNZ-XW6UjWC-qUbZSWJyCLFmsdPP

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2022.10.13., csüt. 07:50

(Pl. remek csapat lenne az öreg Holmes, az ereje teljében lévő Poirot és Miss Marple, valamint az ifjú miss Fisher...)

Egy kosztümös Fantasztikus négyes! 31_1_21.gif

Chalie Chan is hasonló nyomozós karakter volt.

Egyébként a válogatott nyomozós csapatról szól a Meghívás egy gyilkos vacsorára című film. Anno tetszett, igaz vagy 30 éve láthattam. Lehet hogy mostmár máshogy vélekednék….

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

zx07 írta:
2022.10.03., hétf. 14:02
-KP- írta:
2022.10.03., hétf. 13:13
zx07 írta:
2022.10.03., hétf. 12:16
Gondolom azért nem vettek meg mindent, mert pilot-olták a sorozatot... ha bejön, majd megveszik a többit is. Azt, hogy mi sok meg kevés manapság, mindenki döntse el maga.
A könyv öt részből áll. Az első, az Ainulindalë mutatja be a világ teremtését. A Valaquenta a valákról és a maiákról, Eä természetfeletti erőiről. A harmadik rész, a Quenta Silmarillon a legterebélyesebb, és ez számol be az Első Kor előtti és alatti történésekről, köztük a címadó szilmarilokért folytatott háborúkról. A negyedik rész, az Akallabêth szól Númenor bukásáról és pusztulásáról a Másodkorban. Az ötödik rész "A gyűrűkről és a Harmadkorról" címet kapta, amely "A Gyűrűk Ura" cselekményéhez vezető történéseket és körülményeket mutatja be."
Előbb-utóbb lesz a pénz, amiért a jogutódok eladják a történetet és lesz az a rendező, aki a Gyűrűk Urához és Hobbit-hoz hasonlóan A Szilmarilokat meg is rendezi. Ki kell találni, jó forgatókönyv kell, el kell adni... sajnos manapság épp az eredeti történetekből van hiány, csak hát oda géniusz írók kellenek, mint amilyen Arthur C. Clarke, Asimov vagy éppen Tolkien. Tele vagyunk B,C, meg Zs-kategóriás koppintásokkal. A régi nagy írók tudtak univerzumban gondolkodni és a köré írni sokféle történetet.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az utolsó esély
(Crimson Tide)

Anno, nem láttam ezt az opuszt.
Hans Zimmer prágai koncertjén elhangzott a zenéje, és fura módon, a zene miatt elkezdtem keresni, de korábban streaming szolgáltatóknál nem találtam.
Végül, a Disney+ elhozta.

Atomtengeralattjáró parancsot kap nukleáris rakéták kilövésére.
Majd jön újabb parancs, de technikai hiba miatt nem olvasható teljes egészében.
A parancsnok (commanding officer - CO) az utolsó érvényes parancsot végre akarja hajtani, a másodtiszt (executive officer - XO) nem ért egyet, a kilövéshez viszont az egyetértésük kell.

A konfliktus helyzet életszerű, a helyes döntés nem egyértelmű.
Maga film viszont nem jó, a dramaturgia megbicsaklik, a párbeszédek jó része hiteltelen.
Szerintem, ez 1995-ben sem volt jó film.

Aki tengeralattjárókkal akar nosztalgiázni, nézze újra a Das Boot-ot vagy a Vörös Októbert.

Gyilkosság az Orient expresszen (2017)
(Murder on the Orient Express)

Előrebocsátom, hogy kedvelem a kosztümös krimiket.
Az egyik bűnös élvezetem Murdoch felügyelő rejtélyei.
(Pl. remek csapat lenne az öreg Holmes, az ereje teljében lévő Poirot és Miss Marple, valamint az ifjú miss Fisher...)

Viszont az biztos, hogy nagy bátorság kell, hogy valaki Jeremy Brett után klasszikus Holmes filmet, David Suchet után klasszikus Poirot filmet készítsen.

Kenneth Branagh alkotása is inkább vakmerőség: szépen fényképezett, sztárokkal teletűzdelt, érdektelen, lélektelen iparosmunka lett.

Sem Poirot-nak stílusa, sem a filmnek sajátos hangulata, miliője vagy akár humora nincs.
Nagyon ritka, hogy egy mozifilmet nem nézek végig, de ezt úgy a 3/4-edénél kikapcsoltam.

A kém, aki dobott engem
(The Spy Who Dumped Me)

Mila Kunis és Kate McKinnon Európában eszetlenkednek egy kémes vígjátékban.
A csajok viccesek, Pikali Gerda és Peller Anna szinkronhangja remek, még egy kicsit hozzá is tesznek a filmhez.

Benne volt a potenciál, ha egy picit csiszoltak volna rajta, egy kiváló akcióvígjáték lehetett volna, de egy esős szombatra kikapcsolódásnak így is megfelel.

King's Man: A kezdetek
(The King's Man)

Jómagam szeretem az eredettörténeteket, nem untam még meg őket (valószínűleg kisebbségben vagyok, hogy pl. Nolan Batman-trilógiájából is csak az első részt kedvelem, a másik kettő semmilyen emléket, nyomot nem hagyott bennem).

Az 1. részhez a 2. már nem ért fel, ez pedig, ebben a formában, felesleges.

Egyik oldalról próbál vicces lenni, másik oldalról pedig van egy komoly, szomorú szál is benne és a kettő nem feloldódik egymásban, hanem marad a diszkrepancia a kettő között (hasonlóan az utolsó Thor filmhez).

A korábbi részekben pont az volt a jó, hogy minden irreális volt, a főgonosz is.

Igazából, annyira nem rossz, de ugye, az 1. rész a mérce, így értelmetlen és felesleges.
Inkább egy JÓ folytatást csináljanak, amiből kiderül, hogy Roxy és Merlin hogy éltek túl a 2. rész eseményeit...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Wolf (2021) - Megjavítható-e ami már egyszer állattá lett? A padlóra vizelés alap. SPOILER: több mindent igyekszik megmutatni ez a film, nekem mégis a próbálkozások hosszú sorának totális eredménytelensége csengett ki végül. SPOILER OFF

Persuasion with Dakota Johnson - netflixes szinten belül is röhejes, a tengerparti, ketten párbeszélő jelenet minden másodpercében csak az "ez csak valami vicc lehet" mondat ismétlődött bennem, de egészében is egy anyaszomorító produktum. A példa egyben, hogy egy karrier inkább lesz szakmai szempontból hektikussá, csak a bevétel legyen meg.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Utolértem maga a Marvel 4. fázisban.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
(Doctor Strange in the Multiverse of Madness)

Végre egy jobb Marvel film.
Saját keretei között többé-kevésbé koherens, valamennyire tovább viszi a fősodorbeli történetet, s kellően vicces.

Thor: Szerelem és Mennydörgés
(Thor: Love & Thunder)

Teljes őrület.
Nem koherens, Thor történetszála vicces, Gorr történetszála túl komoly és a kettő között diszkrepancia van.
Viszont, Chris Hemsworth elviszi a hátán az egészet, a végén Thor és Love Thorsdottir jelenete roppant szórakoztató.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Beasts of no nation

https://m.imdb.com/title/tt1365050/?ref_=tt_mv_close

Egy igen kemény film, ami egy háborút mutat be, afrikai gyerekkatona szemével, hogy honnan, és mi lesz valakiből egy ilyen helyzetben.
Rendesen helyre tudja rakni az ember értékrendjét egy ilyen kiváló film, ha csak időlegesen is.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”