Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Igazán nem tesz semmit. Szívesen segítettem, hogy lásd, rosszul választottál módszert és hibás következtetéseket vontál le belőle. Szerencsére legközelebb már nem esel majd ebbe a hibába és nem fosztod meg magad egy jó vásártól. :)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
De az sem mindegy, hogy mi a cél. Valódi tesztelés vagy önigazolás.
No offense! Velem is sokszor előfordult.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
"Persze" hogy dinamikátlan lesz, ha leszedi a 10dB-s kiemeléseket a mélytartományról 
- Quetz
- Beköltözött

Egyszer egy matematika dolgozatban 0 pontot kaptam a feladatomra, pedig az eredmény jó volt, a feladatot pedig saját kútfőből oldottam meg. Amikor rákérdeztem, hogy miért, akkor a tanár megmutatta, hogy kettős hibát vétettem, a másodikkal pont az elsőt negáltam, de ettől függetlenül hibásan gondolkodtam, és csak véletlenül jutottam megfelelő eredményre, tehát nem lehet értékelni a megoldásomat.
A hiba, ami a beszámolódban olvasható hasonló és rendszerfüggetlen. Egy tesztelés alapszabálya, hogy egyszerre csak egy dolgon változtatunk. Ezzel szemben te a kezdők csapdájába estél bele, Ami potmétert csak láttál, mindet megtekerted, aztán csodálkoztál, hogy nem a várt eredményt kaptad. Szóval, ha valóban tesztelni szerettél volna, akkor az így kellett volna kinézzen:
- A saját mozidban, a saját rendszereden meghallgatjátok a teszt jeleneteket, mindenféle EQ nélkül
- Kicserélitek a processzort, újrakalibráljátok a jelszinteket és megismétlitek a hallgatózást
- Vissza cserélitek a processzort, berakjátok a végfokokat, kalibráljátok a jelszintet és teszteltek
- Vissza rakjátok az Anthemet, kalibráltok és teszteltek.
Ha mindezen tesztek során óriási különbségeket véltek felfedezni, akkor pedig illik mérni is mondjuk REW-el, mert szerencsére a mikrofont nem izgatja, milyen márkájú elektronika szolgáltatja a hangot, szemben az emberi tényezővel.
Ui: a jelszint kalibráláshoz is REW + mérőmikrofon dukál, mert az elektronikák saját mérései közt akér 10dB különbség is lehet. Ezt már én is tapasztaltam pl. Anthem vs Denon esetében.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Quetz kollégát nem úgy ismertem meg, aki csak egy dolgot hajtogat, de tény az ő íránya más mint itt a legtöbbünké
És? Király!!!! Ettől nem kell, hogy az is mindenkinek tetszen
Ő is cserélt elég sok dolgot már, van véleménye készülékekről stb., de nem gondolom, hogy csak az általad leírtak lennének az ő írásában
Ettől még lehet ez a véleményed az adott rendszerről, de...
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
A reakciót továbbra sem értem...onkyo607 írta: ↑2020.06.03., szer. 11:37Beírásodból meg az jön le hogy félted saját vagy barátok kedvenc házi állatát nehogy véletlenül bolhás legyen. Nehogy csorba essen a hírnevén.Quetz írta: ↑2020.06.03., szer. 11:26A saját tapasztalat leírása örvendetes, amennyiben az kiegészül a körülményekkel is. Onkyo irása alapján inkább csak az jön le, hogy user error történt és elszúrta a tesztelést. Majd levonta a következtetést, a kapott eredmény nem jó.R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 11:14lehet nálam (aki kb 90db-n hallgatom) akkor kb az lenne a véleményem, hogy az eredeti felállás túl sok volt a mostani "lesajnált" meg megfelelő lehetne![]()
Tehát az egyedi ízlés és megszokottsághoz való ragaszkodásunkra hivatkoznék továbbra is, de értékelem, amikor valaki a saját tapasztalatát írja meg. Ez ki lehet vesézni pro-kontra
kíváncsi lennék azért ebben a felállásban erre a szettre, mert továbbra sem gondolom, hogy annyira rossz lenne, mint amiről megy most a társalgás![]()
Aki viszont csak felületesen olvassa a fórumot, annak számára már világos, hogy az Anthem és a hypex végfok szar és ez így terjed tovább.
User error?![]()
Na jó hagyjuk! Használjátok!
Quetz kollégát nem úgy ismertem meg, aki csak egy dolgot hajtogat, de tény az ő íránya más mint itt a legtöbbünké
És? Király!!!! Ettől nem kell, hogy az is mindenkinek tetszen
Ő is cserélt elég sok dolgot már, van véleménye készülékekről stb., de nem gondolom, hogy csak az általad leírtak lennének az ő írásában
Ettől még lehet ez a véleményed az adott rendszerről, de...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég

miért is kell erre így reagálni? vagy csak én gondolom az írás végét iróniánakonkyo607 írta: ↑2020.06.03., szer. 11:24Azért is teszteltük elsőnek zenén is ahol sub off volt 80hz vágás leszedve! Véletlenül se kavarjon be hogy nálam mi van.Jól ismerem hogy az Adamok sztereóban mire képesek.Szóval ne gyertek azzal hogy nálam két pro sub van. Lehet itt találgatni hogy biztos ezért vagy biztos azért szólt így ahogyan hallottam.Ez van sajna. Más már régebben megírta itt a fórumon a dinamika vesztességet amit én is most (nem kicsit) tapasztaltam. Az is biztos hogy az akusztika nem volt rendben.
De amúgy nem érdekel használjátok egészséggel. Nektek jó ez a lényeg!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég

jogosQuetz írta: ↑2020.06.03., szer. 11:26A saját tapasztalat leírása örvendetes, amennyiben az kiegészül a körülményekkel is. Onkyo irása alapján inkább csak az jön le, hogy user error történt és elszúrta a tesztelést. Majd levonta a következtetést, a kapott eredmény nem jó.R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 11:14lehet nálam (aki kb 90db-n hallgatom) akkor kb az lenne a véleményem, hogy az eredeti felállás túl sok volt a mostani "lesajnált" meg megfelelő lehetne![]()
Tehát az egyedi ízlés és megszokottsághoz való ragaszkodásunkra hivatkoznék továbbra is, de értékelem, amikor valaki a saját tapasztalatát írja meg. Ez ki lehet vesézni pro-kontra
kíváncsi lennék azért ebben a felállásban erre a szettre, mert továbbra sem gondolom, hogy annyira rossz lenne, mint amiről megy most a társalgás![]()
Aki viszont csak felületesen olvassa a fórumot, annak számára már világos, hogy az Anthem és a hypex végfok szar és ez így terjed tovább.
- Quetz
- Beköltözött

A saját tapasztalat leírása örvendetes, amennyiben az kiegészül a körülményekkel is. Onkyo irása alapján inkább csak az jön le, hogy user error történt és elszúrta a tesztelést. Majd levonta a következtetést, a kapott eredmény nem jó.R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 11:14lehet nálam (aki kb 90db-n hallgatom) akkor kb az lenne a véleményem, hogy az eredeti felállás túl sok volt a mostani "lesajnált" meg megfelelő lehetne![]()
A szett véletlenül sem rossz. Esetleg az SVS lóg ki kissé.
Itt más a bibi. Vagy a helyiség vagy a beállítások, esetleg mindkettő együtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2020.06.03., szer. 11:29-kor.
kíváncsi lennék azért ebben a felállásban erre a szettre, mert továbbra sem gondolom, hogy annyira rossz lenne, mint amiről megy most a társalgás
- R.G.
- Törzsvendég

lehet nálam (aki kb 90db-n hallgatom) akkor kb az lenne a véleményem, hogy az eredeti felállás túl sok volt a mostani "lesajnált" meg megfelelő lehetneCutler írta: ↑2020.06.03., szer. 11:05Az természetes, ha Arc On-ról átkapcsolunk, Arc-Off-ra, akkor halkabb a kapott hang. De ez nem dinamikacsökkenés, hanem a korrekció hatása, a kiemelések csökkentése miatt, érezni halkabbnak. Ha ráteker az ember +3-5dB-t, akkor a hang már se nem halkabb, se nem dinamikátlanabb, a nemkívánatos kiemelések nélkül.
kíváncsi lennék azért ebben a felállásban erre a szettre, mert továbbra sem gondolom, hogy annyira rossz lenne, mint amiről megy most a társalgás
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.03., szer. 11:18-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Ok: elrontott idézetszint javítása
Sokismeretlenes ez az egyenlet.R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 10:46de legalább nem csak hájpolást hallottunk...
bár azt én is kétlem továbbra is, hogy annyira rossz lett volna, valószínűbb az egyedi ízlés világ vagy a megszokottság ahol azelőtt voltak azok a hangsugárzók, esetleg a rossz beállítás stb.
akkor lehetne hitelesebb, ha az eredeti felállással lett volna összehasonlítva
Ne felejtsük el, hogy az Adam szett korábban egy referencia szintű akusztiájú szobában volt insallálva. Ezt a rendszert 2db 46 centis szub egészítette ki.
A mostani helyén ki tudja milyen az akusztika, ki tudja mennyire volt jól beállítva az egész rendszer. Ehhez, ha jól sejtem egy 2000-es SVS szub szolgáltatta a mély szekciót. Azért ebből 1db elég karcsú lehetett Onkyo számára főleg annak tudatában, hogy anno nála 1 db JBL Pro is lemosta, az akkori dupla SVS 4000-eit.
Most lehet jönni azzal, hogy védem az Anthemet, pedig csak azt nem szeretem, ha egy rossz meghallgatás után messzemenő következtetések vannak levonva.
Jó szobában, jó beállításokkal, mint ami pl. Avglasnal, ldg81nél, dchodokinál, Hiccusznál van, nem dinamikátlan az Anthem hangja.
Az természetes, ha Arc On-ról átkapcsolunk, Arc-Off-ra, akkor halkabb a kapott hang. De ez nem dinamikacsökkenés, hanem a korrekció hatása, a kiemelések csökkentése miatt, érezni halkabbnak. Ha ráteker az ember +3-5dB-t, akkor a hang már se nem halkabb, se nem dinamikátlanabb, a nemkívánatos kiemelések nélkül.
- R.G.
- Törzsvendég

de legalább nem csak hájpolást hallottunk...
bár azt én is kétlem továbbra is, hogy annyira rossz lett volna, valószínűbb az egyedi ízlés világ vagy a megszokottság ahol azelőtt voltak azok a hangsugárzók, esetleg a rossz beállítás stb.
Sokszor az ember egy-egy lehúzott kiemelés miatt hiszi/mondja azt, hogy csökkent a dinamika korrekció után.
Persze semmi baj azzal ha valakinek korrekció nélkül jobban tetszik az adott körülmények közt.
Persze semmi baj azzal ha valakinek korrekció nélkül jobban tetszik az adott körülmények közt.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- Quetz
- Beköltözött

Azért azt tisztázni kellene, hogy más szobájában, más végfokkal és más processzorral hallottad rosszabbnak a hangfalaidat?
Mennyi időt töltöttek el, hogy bekalibráljátok az Anthemet az ARC-al? Hogy szóltak az Adamok a másik hangfalakhoz képest?
- kozak353535
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 46
Köszönöm a segitségét a forumtársaknak, keresgélek tovább.Ha van további ötlet,tapasztalat irjatok rám. Köszönettel
Szia!kozak353535 írta: ↑2020.05.26., kedd 19:27Pár jótanácsal gondolattal tapasztalattal segitsetek ki.
Köszönöm
az árból ítélve, használtban gondolkodsz..
nézz be az eladási fórumra, biztosan találsz pár érdekes gépet.. 10nm-re bőségesen elegendő lehet egy jófajta avr és ha nem kell atmos meg dts:x ,márpedig ,a leírásból erre utalsz,így egész jó kis gépeket lehet már megcsípni..
Ajánlott brandek: Anthem,Arcam,Rotel,Marantz, de rád van bízva melyik tűnik szimpinek..
sok sikert a vadászathoz!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- kozak353535
- Kezdő Fórumlakó

Az oppo-rol bluray illetve kulso vinyon tarolt filmek,koncertek.
Netflix,hbo go kb.ennyi
Jó lenne valami hasznalható,élvezhető megoldás :)
Netflix,hbo go kb.ennyi
Jó lenne valami hasznalható,élvezhető megoldás :)
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Szia!kozak353535 írta: ↑2020.05.26., kedd 19:27Sziasztok,
Kérnék egy kis segitséget.
Van egy sztereo rendszerem(oppo103 eu,nuprime evolution,plinius p10,dynaudio evoke) +evoke 25 center amit szeretnék használni de ebben a rendszerben nem tudok.
(szoba merete 10nm)
Mivel ritkán filmezek is,gondoltam veszek egy hazimozierősitőt és akkor minden további nélkül használhatom.
Ebben kérném a segitségeteket.
200e körüli áron keresek megoldást.(nyitott vagyok árban feljebb menni ha van értelme)
Lehet a kesőbbiekben a rendszert tovább épiteném(házimozi)
Pár jótanácsal gondolattal tapasztalattal segitsetek ki.
Köszönöm
Elég impreszív lánc. Hogy gondoltad beleintegrálni a házimozi erősítőt? Miről játszod le a filmeket?
Szia!szerelő72 írta: ↑2020.05.26., kedd 18:26Sziasztok !
ONKYO TX-RZ730 -as erősítőhöz kérnék segítséget. A BD bemeneten nem lehet hangerőt változtatni a kijelzőn SONOS PRESET VOLUME látható 14-es hangerő szinten. Szerintem le lett zárva valahogy ,sajnos a kézikönyve nincsen meg így nem tudom feloldani. Kézikönyvet keresek hozzá és probléma megoldást.
Köszönet annak aki tud ebben segíteni !
Az alábbi linkről le tudod tölteni a kézikönyvet.
Én nem találtam benne amit keresel, de hátha neked több szerencséd lesz:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... VSDI6QkpL2
- kozak353535
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok,
Van egy sztereo rendszerem(oppo103 eu,nuprime evolution,plinius p10,dynaudio evoke) +evoke 25 center amit szeretnék használni de ebben a rendszerben nem tudok.
(szoba merete 10nm)
Mivel ritkán filmezek is,gondoltam veszek egy hazimozierősitőt és akkor minden további nélkül használhatom.
200e körüli áron keresek megoldást.(nyitott vagyok árban feljebb menni ha van értelme)
Köszönöm
(szoba merete 10nm)
Köszönöm
Sziasztok !
ONKYO TX-RZ730 -as erősítőhöz kérnék segítséget. A BD bemeneten nem lehet hangerőt változtatni a kijelzőn SONOS PRESET VOLUME látható 14-es hangerő szinten. Szerintem le lett zárva valahogy ,sajnos a kézikönyve nincsen meg így nem tudom feloldani. Kézikönyvet keresek hozzá és probléma megoldást.
cisco írta: ↑2020.05.22., pén. 13:38Akkor miért nem a PR-RZ5100-re váltasz? Az már mindent tud és Onkyo:kalmi22 írta: ↑2020.05.13., szer. 22:17Sziasztok!
Adott egy Onkyo pr sc 5508 proci,ami sajnos nem tud Atmos-t,viszont nagyon sok film már ezzel jön ki eredeti hanggal!Lenne egy Marantz av7702,amit kiszemeltem utódnak,viszont érdemes-e ebben gondolkodnom?Mire lenne érdemes leváltani az Onkyo-t?
Igazából a legnagyobb baj,hogy nagyon meg vagyok vele elégedve!
https://eu.onkyo.com/en-GLOBAL/c/pr-rz5100/p/156621
Költői volt!
Jó ötlet
Egyenlőre minden tökéletes!Marad minden ahogy van
Akkor miért nem a PR-RZ5100-re váltasz? Az már mindent tud és Onkyo:kalmi22 írta: ↑2020.05.13., szer. 22:17Sziasztok!
Adott egy Onkyo pr sc 5508 proci,ami sajnos nem tud Atmos-t,viszont nagyon sok film már ezzel jön ki eredeti hanggal!Lenne egy Marantz av7702,amit kiszemeltem utódnak,viszont érdemes-e ebben gondolkodnom?Mire lenne érdemes leváltani az Onkyo-t?
Igazából a legnagyobb baj,hogy nagyon meg vagyok vele elégedve!
https://eu.onkyo.com/en-GLOBAL/c/pr-rz5100/p/156621
Költői volt!