Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Tudnál/tudna valaki ajánlani Denon AVR3806 mellé jó hangdobozt? Ár képlékeny de minél olcsóbb. Sok zene.70-80% hangszeres, ritmusos és elektronikus zene egyaránt. És főleg akció és fantasy filmek.

Mekkora a szoba és mennyi a keret?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Tudnál/tudna valaki ajánlani Denon AVR3806 mellé jó hangdobozt? Ár képlékeny de minél olcsóbb. Sok zene.70-80% hangszeres, ritmusos és elektronikus zene egyaránt. És főleg akció és fantasy filmek.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

LG vonaltól jobb a JBL,de itt a fórumon szerintem erről itt senki sem beszél.Ezek egyszerűen nem érnek annyit sem,hogy beszéljünk róluk.

Igen,igazad van, mint ahogy a JBL SCS178 és társai nem kerülnek szóba alsó-középkategóriában és feljebb. Egyszerűen nem oda valók, nem az a szint. Onnantól már nem beszédtéma, nem játszik és nem is játszhatnak szerepet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ugyanez elmondható pl. az olcsó (de sztem még az eggyel feljebb álló) KEF-ről is.

Igen vannak minőségi mutatók, valóban Low-End, de még mindig jobb választás, mint a Samu -LG vonal által képviselt "mindent egybe csilli-villi" bögreszettek, ahol kb. max.5 centis hangszórókon jön ki mély-magas vegyesen.

A KEF más tészta.A tulajdonosa a kínai GP elemgyár.

Abban igazad ban,hogy az LG vonaltól jobb a JBL,de itt a fórumon szerintem erről itt senki sem beszél.Ezek egyszerűen nem érnek annyit sem,hogy beszéljünk róluk.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ugye tudod,hogy a JBL-nek ki a tulajdonosa?
Szerintem az olcsó JBL-ek nagyon gagyik.

Tudom hogy a Harmann-JBL- AKG és még kb 9 cég egy konszernhez tartoznak.
Ugyanez elmondható pl. az olcsó (de sztem még az eggyel feljebb álló) KEF-ről is. Igen vannak minőségi mutatók, valóban Low-End, de még mindig jobb választás, mint a Samu -LG vonal által képviselt "mindent egybe csilli-villi" bögreszettek, ahol kb. max.5 centis hangszórókon jön ki mély-magas vegyesen.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

. Itt a polchangsugárzókból álló erősitő nélküli teljes szett legalsó, kb 100 ezer HUF alatti részét értem kategóriának, jobb mint pl. a Harman/Kardon,

Ugye tudod,hogy a JBL-nek ki a tulajdonosa?
Szerintem az olcsó JBL-ek nagyon gagyik.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt lefordítanád magyarra is?

Tessék:
Legalsó osztályt, legolcsóbb áron kapható müszaki termékeket nevezik belépőnek. Itt a polchangsugárzókból álló erősitő nélküli teljes szett legalsó, kb 100 ezer HUF alatti részét értem kategóriának, jobb mint pl. a Harman/Kardon, KEF,stb hasonló áron kapható szettjei.
Szerintem, de ez nem csak az én véleményem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jók a JBL-ek Belépők de nagyon jók ebben a kategóriában.

Ezt lefordítanád magyarra is?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nos a bejáratása egy hangszórónak azt jelenti, hogy a mechanikai felfüggesztései a (központosító membrán, az impregnálástól, és membránperem) gyártáskor még kemények, és visszafogják a membrán lengéseit. Az un. bejáratás során, tulajdonképpen kilágyítjuk ezeket, ami által megváltoznak a mechanikai tulajdonságai. Szaknyelven a T/S paraméterei változnak meg a hangszórónak. Ezáltal máshogy fogja lesugározni az adott hangsugárzó a frekvenciákat. Egy mély hangszóró pl. mélyebb frekvenciákat tud lesugározni, mint előtte. Lágyabb, kellemesebb mély hangokra számíthatunk. De ez csak hosszadalmas járódás (több száz óra) során kerül a végleges állapotba. Annyi igaz abból, hogy nem szabad a újonnan nagy hangerővel hallgatni, járatni, mert a membránmozgás a fenn említett merevség miatt kisebb, így a lengőtekercs hűtése is, ami szélsőséges esetben annak leégését is okozhatja. De túl kis hangerőnél a bejáródási folyamat nem lesz megfelelő.

Köszi a többiek nevében, én természetesen tisztában vagyok ezzel. Csak JBL SCS178 esetén szerintem nem kell nagyobb hangsúlyt fektetni rá. Megfelel egy halknál jobb közepes háttérrádiózás. Még van a bejáratásnak még egy módja (te ismered, csak a teljesség kedvéért említem)hogy egymással kb 5-10 centire állitják a párt, megcserélik az egyiken a polaritást és úgy járatják. Profi helyeken, ahol megtehetik, rózsazajt kötnek be ilyenkor.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ez így van,be kell járatni, habár ezen a szinten még nem általános de azért nem árt az első időkben nem nagy grafton hallgatni, hanem csak finoman, inkább olyan hátttérrádió jelleggel.
Ha kérdésed van akkor nyugodtan tedd fel.

Nos a bejáratása egy hangszórónak azt jelenti, hogy a mechanikai felfüggesztései a (központosító membrán, az impregnálástól, és membránperem) gyártáskor még kemények, és visszafogják a membrán lengéseit. Az un. bejáratás során, tulajdonképpen kilágyítjuk ezeket, ami által megváltoznak a mechanikai tulajdonságai. Szaknyelven a T/S paraméterei változnak meg a hangszórónak. Ezáltal máshogy fogja lesugározni az adott hangsugárzó a frekvenciákat. Egy mély hangszóró pl. mélyebb frekvenciákat tud lesugározni, mint előtte. Lágyabb, kellemesebb mély hangokra számíthatunk. De ez csak hosszadalmas járódás (több száz óra) során kerül a végleges állapotba. Annyi igaz abból, hogy nem szabad a újonnan nagy hangerővel hallgatni, járatni, mert a membránmozgás a fenn említett merevség miatt kisebb, így a lengőtekercs hűtése is, ami szélsőséges esetben annak leégését is okozhatja. De túl kis hangerőnél a bejáródási folyamat nem lesz megfelelő.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi az infot! Még annyit, hogy mi az IEC, mármint gondolom szabvány, de hogy adta meg az adatokat régen és hogy most a harman?

Még ezzel adós maradtam, de szerintem levetted a lényeget: egy hangfalat hajtanak meg 1 kHz-en, a többit leföldelik és ennek az eredményével adják meg az adatait 7/5x ugysmint teljesitmény, THD, jel-zaj viszony, damping faktor,stb...ezért van az a sokszor a belépő erősítők mellett wattnak bődületes szám

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ez így van,be kell járatni, habár ezen a szinten még nem általános de azért nem árt az első időkben nem nagy grafton hallgatni, hanem csak finoman, inkább olyan hátttérrádió jelleggel.
Ha kérdésed van akkor nyugodtan tedd fel.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

Na ennek örülök! Tehát akkor el kell mondjam mi fontos még -szerintem a legfontosabb- adat a hangfalválasztásban: sokkal fontosabb mint a terhelhetőség vagy az Ohm. Ez pedig: az érzékenység. Ez azt jelenti hogy 1 Watt teljesitmény 2.83 feszültségen 1 méterről mennyi dB hangerőt hoz létre. Ez azért is fontos mert nagyjából megmutatja milyen dinamikára képes. Tehát a te hangfaladnál ez az érték 86 dB. 90-es érték már nagyon jó. Egy 92 dB értékű hangfal nem csak azt jelenti hogy azonos mértékű hangerőnövelés az erősítőn dupla (éppen pontosan a duplája a 86-nak!!) hangerőnövekedéssel jár együtt hanem hogy a hangfal dinamikája is sokkal jobb mint a tied: jobban megmutatja a hangos-halk hangerőkülönbséget és hamarabb meghallod vele pl. egy zajos környezetben lévő halk neszt. Pl. puskaropogáskor a zár kattanást vagy egy erdei környezetben a madárdalokat, lehet hogy egy ismert filmől akár új hangokra lehetsz figyelmes...

Oké, köszi a hangfalinfókat, majd odafigyelek rá!
Az erősítőkről azt hiszem sokat megtudtam, segíteni fog a választásban és ezt köszönöm mindenkinek! Főleg neked Sanci38!
A projekt kb 2-3 hónap múlva lesz aktuális, addigra lesz meg a pénz, lehet bekérdezek még párat a vásárlás előtt!....csak hogy biztosra menjek!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Épp most olvasom ismét a topicot! Megvettem a kis JBL szettet. Nem is tudom hogy írjam le, egyszerűen más kategória mint a Sal rendszerem ami volt. A jól ismert filmekből és zenékből eddig ismeretlen hangok jelentek meg, sokkal egységesebb a hangkép és nagy hangerőn sem mosódik el. Egyetemi ösztöndíjból, 16 nm-re egyenlőre kielégíti az igényeimet. Azzal sincs semmi gond, hogy 4 ohmosak, nem melegszik az erősítő semmivel sem jobban, alaphangerőn épphogy langyos, egész délutános filmnézés mellett(nem kis hangerőn ) melegebb. De ez természetes. Talán még a hangfalkábelekre fogok költeni, mert a gyári nem egy nagy durranás.

Örülök, hogy tetszik!
Nekem gagyibb cuccom volt előbb, szal nekem mégnagyobb volt a változás!
Javítsatok ki ha tévedek, de ha jól tudom az új hangszórókat be kell járatni, nem szabad egyből döngetni, ami a csövön kifér! Ha egyből meghajtod nincs ideje "bemelegedni" és nem fog utána szépen szólni! Erre figyelj oda, de ha hülyeséget írtam javítsatok ki!!!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt mégis honnan veszed? A 876-os egyszerre 7 csatornát üzemeltetve 140W/csatorna teljesítmény leadására képes, miközben a tápja 1700W-ot vesz fel a hálózatból. Ezt nem az ujjamból szoptam, még csak nem is olvastam valahol, hanem Racpower fórumtársunk kimérte és nem felejtett el fényképezni sem közben.

Szerintem lehet hogy Onkyo.us tehát amerikai oldal lehetett...
Elhiszem, lényeg úgyis az hogy az Onkyo nem kicsit erősebb.... semmit nem változtattál a mondanivalón. És 140-nek is 70%-a 100 watt alatt van.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Onkyo TX-SR876 125 Watt leadására képes csatornánként...

Ezt mégis honnan veszed? A 876-os egyszerre 7 csatornát üzemeltetve 140W/csatorna teljesítmény leadására képes, miközben a tápja 1700W-ot vesz fel a hálózatból. Ezt nem az ujjamból szoptam, még csak nem is olvastam valahol, hanem Racpower fórumtársunk kimérte és nem felejtett el fényképezni sem közben.

Miért nem felejtitek már el ezt a HK wattot? Talán meg kellene tanulni olvasni: a HK is 'csak' 2 csatorna egyidejű használatára specifikálta pl. az AVR 165-öt, és korántsem az összesre.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jók a JBL-ek Belépők de nagyon jók ebben a kategóriában.
Kábeleket megéri rá venni.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Sziasztok!

Beleolvastam a JBL SCS 178-as témába, nem tudom olvasod-e még a topicot, de nekem pont egy ilyenem van!
Ha van kérdésed, kérdezz bátran, segítek amiben tudok!

Épp most olvasom ismét a topicot! Megvettem a kis JBL szettet. Nem is tudom hogy írjam le, egyszerűen más kategória mint a Sal rendszerem ami volt. A jól ismert filmekből és zenékből eddig ismeretlen hangok jelentek meg, sokkal egységesebb a hangkép és nagy hangerőn sem mosódik el. Egyetemi ösztöndíjból, 16 nm-re egyenlőre kielégíti az igényeimet. Azzal sincs semmi gond, hogy 4 ohmosak, nem melegszik az erősítő semmivel sem jobban, alaphangerőn épphogy langyos, egész délutános filmnézés mellett(nem kis hangerőn ) melegebb. De ez természetes. Talán még a hangfalkábelekre fogok költeni, mert a gyári nem egy nagy durranás.
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Értem a logikádat és most már értem az ohm és W- dolgokat is!

Na ennek örülök! Tehát akkor el kell mondjam mi fontos még -szerintem a legfontosabb- adat a hangfalválasztásban: sokkal fontosabb mint a terhelhetőség vagy az Ohm. Ez pedig: az érzékenység. Ez azt jelenti hogy 1 Watt teljesitmény 2.83 feszültségen 1 méterről mennyi dB hangerőt hoz létre. Ez azért is fontos mert nagyjából megmutatja milyen dinamikára képes. Tehát a te hangfaladnál ez az érték 86 dB. 90-es érték már nagyon jó. Egy 92 dB értékű hangfal nem csak azt jelenti hogy azonos mértékű hangerőnövelés az erősítőn dupla (éppen pontosan a duplája a 86-nak!!) hangerőnövekedéssel jár együtt hanem hogy a hangfal dinamikája is sokkal jobb mint a tied: jobban megmutatja a hangos-halk hangerőkülönbséget és hamarabb meghallod vele pl. egy zajos környezetben lévő halk neszt. Pl. puskaropogáskor a zár kattanást vagy egy erdei környezetben a madárdalokat, lehet hogy egy ismert filmől akár új hangokra lehetsz figyelmes...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A 921-es tud felskálázni úgy láttam. A Pioneer DVD lejátszóm viszont tud felskálázni, ki tudom kerülni a dolgot úgy, hogy hdmi a tvbe és optikain a tvt összekötöm az erősítővel, így van felskálázás és van szuper hangom is!jól mondom?(a tv Samu LE40C650)

A tévéd úgyis mindenképp felskálázza a kisebb felbontású anyagokat, hiszen anélkül egy keretben látnád azokat.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azt meg tudod mondani a H/K miért annyival drágább? Annyival jobb valóban?
Illetve a 921-nél mit takar a Bi-Amplifier funkció?

A H/K még csak most került bevezetésre azért magas az ára. A 360-as pl nem is régen 200 ezer felett volt jóval.
Bi amplifier: kettős erősités tehát a Surr back dugeszeit felhasználhatod a fronton levő ikerdugeszeiken a front 2. pár dugeszei meghajtására.Tehát külön továbbítódik a mély és külön a közép/magas. Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy dupla hosszú hangszóróvezeték helyett jobb hangminőséget kapsz dupla árú hangszóróvezetékkel biamp nélkül. És valószínűleg kissebb az esély a magashangszóró kinyírására is túlvezérlés által.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen, szeretem a cuccot, meg voltam vele elégedve, már vagy 4-5 éve hajtom és szuper!
A különbség egyenlőre úgy néz ki, hogy nagy vonalakban annyi, hogy a 821 az 5.1-es a 826 pedig 7.1-es.
A 921-es tud felskálázni úgy láttam. A Pioneer DVD lejátszóm viszont tud felskálázni, ki tudom kerülni a dolgot úgy, hogy hdmi a tvbe és optikain a tvt összekötöm az erősítővel, így van felskálázás és van szuper hangom is!jól mondom?(a tv Samu LE40C650)

Hát, a kötés amit felvázoltál nem jó,mivel akkor csak sztereó hangot kapnál. Nyugodtan beleveheted az erősitőt is a HDMI-láncba, vagy pedig ha nem szeretnéd a +1 HDMI kábel ára miatt, akkor sincs semmi probléma mert akkor optikain a dvd lejátszót kell összekötnöd. Mivel semoi olyan nem továbbitódik a dvd lejátszóról ami ne továbbítódna optikai (vagy ha mind foglalt akkor Koax) csatlakozón.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Inkább én örülök, hogy nem sértődtél meg...
Épp a 826 abban különbözik a 821-től (tudtommal, de tévedhetek) hogy felskáláz 1080p-re, de az biztos hogy van benne 1080p skálázó. A JBL-ek, ha élvezni akarod a HD hangkülönbséget, akkor valóban cserére szorulnak -egyébként remek és korrekt belépőszintű dobozok, szerintem a legjobbak a kategóriájukban: a belépő szintű bookshelf dobozok közt.
Én a kettő közül a Pióra voksolnék hisz a felette van a H6K 156-nak és a 921 a H/K360-al kb. egy kategóriás.

Igen, szeretem a cuccot, meg voltam vele elégedve, már vagy 4-5 éve hajtom és szuper!
A különbség egyenlőre úgy néz ki, hogy nagy vonalakban annyi, hogy a 821 az 5.1-es a 826 pedig 7.1-es.

Azt meg tudod mondani a H/K miért annyival drágább? Annyival jobb valóban?
Illetve a 921-nél mit takar a Bi-Amplifier funkció?

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A hangdobozok kicsik, SCS-178-as JBL szettem van, de természetesen ez a kombó csak ideiglenes lenne, amíg összejön egy jobb hangfalrendszerre a pénzem. Egy ütemben nem tudok cserélni, így még ha most nem is tudom kihasználni az erősítő minőségét, később egy másik új hangrendszerrel ki fogom használni! Hosszútávra tervezek a vásárral és ezért szőrözök mindenen!
A Pioneer VSX-826 felé kezdtem húzni (jól tudom, hogy ez nem konvertál fel 1080p-re?), a Harman valamiért vonz, de nagyon drága. Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni mind a két erősítőt!
Igazán dönteni úgy tudnék, ha hallanám mindkettőt, akár egymás után.
Most leszűkítettem erre a kettőre, de nem tudom melyik lenne a jobb!?...

Nem sértődtem meg! Értem a logikádat és most már értem az ohm és W- dolgokat is!

Inkább én örülök, hogy nem sértődtél meg...
Épp a 826 abban különbözik a 821-től (tudtommal, de tévedhetek) hogy felskáláz 1080p-re, de az biztos hogy van benne 1080p skálázó. A JBL-ek, ha élvezni akarod a HD hangkülönbséget, akkor valóban cserére szorulnak -egyébként remek és korrekt belépőszintű dobozok, szerintem a legjobbak a kategóriájukban: a belépő szintű bookshelf dobozok közt.
Én a kettő közül a Pióra voksolnék hisz a felette van a H6K 156-nak és a 921 a H/K360-al kb. egy kategóriás.

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Semmi gond. Félre ne érts: nem harag vagy bármi indulat vezérelte a tollam: csak úgy éreztem nyomatékosabban kell megmagyarázni, mint teszem fel tanár a diáknak vagy mint doky a páciensnek. Félre ne értse és a tévedését javítani kell, mindezt hangsúlyosan.
Tehát vehetsz bármilyen minőségű és kazegóriájú erőlködőt,t feltéve ha kell akkor hangdobozzal is tudsz a közeljövőben felzárkózni,amik eddig nem derültek ki tipus ill.fajta szempontjából. mert hiába veszed a H/K 380-ast vagy a Pio vsx 921-est ha a hangdobozok nem érik el a szintjüket (nem a teljesítmény hanem a hangleadás minőségét értem ez alatt) akkor a többlet összege kidobott pénz.De lehet hogy megérdemlik a hangdobozaid a jobb erősitőt,ezt sem zárom ki,és megnyilnak(én is így jártam.

A hangdobozok kicsik, SCS-178-as JBL szettem van, de természetesen ez a kombó csak ideiglenes lenne, amíg összejön egy jobb hangfalrendszerre a pénzem. Egy ütemben nem tudok cserélni, így még ha most nem is tudom kihasználni az erősítő minőségét, később egy másik új hangrendszerrel ki fogom használni! Hosszútávra tervezek a vásárral és ezért szőrözök mindenen!
A Pioneer VSX-826 felé kezdtem húzni (jól tudom, hogy ez nem konvertál fel 1080p-re?), a Harman valamiért vonz, de nagyon drága. Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni mind a két erősítőt!
Igazán dönteni úgy tudnék, ha hallanám mindkettőt, akár egymás után.
Most leszűkítettem erre a kettőre, de nem tudom melyik lenne a jobb!?...

Nem sértődtem meg! Értem a logikádat és most már értem az ohm és W- dolgokat is!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”