Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cutler írta:
2019.08.02., pén. 14:00

Tessék:

Aurea Speakers

https://aureabylw.com

Dreamcinema a magyar forgalmazó
Volt róla szó a topikjukban, hogy ilyenek lesznek az újjáépített nagyszobájukban ;peace;
Krix, Ceratec is van a portfójiójukban! ;)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2019.08.02., pén. 13:43
-KP- írta:
2019.08.02., pén. 13:37
Rengeteg kereskedelmi mozi használja egyiket, vagy másikat. Biztos van Mag Cinemás is. Olvass át a moziszoba építés témába. Fodeszt kértem, hogy onnan hozzon át kb. két oldalnyi hozzászólást, mert tökéletesen passzolna ide.

Amúgy szerintem az a szakmai közösség, akiknek a tagjai országszerte üzemeltetik és karbantartják a mozikat, biztos használ pro audio-t otthon, de ők nem igazán fórumoznak.
Csak a "pro cinema az otthonunkban" érdekel.Plusz csak az itthoni megvalósítások.
Jó lenne, ha ilyen szakik is fórumoznának, de ezek szerint a cégnek is jót tett volna + biztosan sokan vásárolnak, ha itt az AVX-en bemutatják az otthoni mozit. Több ezer felhasználó van itt azért naponta.
:smile32:
Szerintem jelentősen túlbecsülöd a méreteket. Ez nagyon réteghobbi itt Magyarországon, és még ennek a szűk rétegnek a döntő többsége is lakószobában "műveli" a hobbiját. Ezeknek a nagy cégeknek, szerintem a házimozis bevétele még a mérési hibahatárt se éri el. Nem hiszem, hogy különösebben megmozgatja őket...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2019.08.02., pén. 13:30

Ez érdekes.
A linkelt cég is elég régi és a Bertaudio is régóta forgalmaz JBL-t.

Akkor ezek szerint senki sem vásárolt még ilyet? Talán JBL szubot vettek páran...
KCS-t meg egyáltalán nem vett senki sem? A tiéd is használt.
Nem is csoda, hogy kedvesen fogadták az érdeklődőket.
Egy fórumosról tudok, akinek már "zsákban" van a dolog, de éppen ideje volt egy kicsit népszerűsíteni a pro vonalat!

Valaki tud még bármilyen hasonló márkáról, aminek van hazai forgalmazója is?
Ezen mit csodálkotol? Még itt is a keményvonalas mozifanok körében is úgy néznek a pro cuccokra mint a véres rongyra. Akkor a mezei mozifan miértvvenns ilydt? Pláne a méret és a küllem a gond elhelyezéskor.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:

Ez érdekes.

Akkor ezek szerint senki sem vásárolt még ilyet? Talán JBL szubot vettek páran...
Egy fórumosról tudok, akinek már "zsákban" van a dolog, de éppen ideje volt egy kicsit népszerűsíteni a pro vonalat!

Ezen mit csodálkotol? Még itt is a keményvonalas mozifanok körében is úgy néznek a pro cuccokra mint a véres rongyra. Akkor a mezei mozifan miértvvenns ilydt? Pláne a méret és a küllem a gond elhelyezéskor.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

-KP- írta:
Olvass át a moziszoba építés témába.
Fodeszt kértem, hogy onnan hozzon át kb. két oldalnyi hozzászólást, mert tökéletesen passzolna ide.
Úgy tudom, hogy ő nem tud átmozgatni hozzászólásokat.
Valamelyik adminnak szólj.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
Tessék:

Aurea Speakers

https://aureabylw.com

Dreamcinema a magyar forgalmazó
Volt róla szó a topikjukban, hogy ilyenek lesznek az újjáépített nagyszobájukban ;peace;

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

-KP- írta:
Rengeteg kereskedelmi mozi használja egyiket, vagy másikat. Biztos van Mag Cinemás is. Olvass át a moziszoba építés témába. Fodeszt kértem, hogy onnan hozzon át kb. két oldalnyi hozzászólást, mert tökéletesen passzolna ide.

Amúgy szerintem az a szakmai közösség, akiknek a tagjai országszerte üzemeltetik és karbantartják a mozikat, biztos használ pro audio-t otthon, de ők nem igazán fórumoznak.
Csak a "pro cinema az otthonunkban" érdekel.Plusz csak az itthoni megvalósítások.
Jó lenne, ha ilyen szakik is fórumoznának, de ezek szerint a cégnek is jót tett volna + biztosan sokan vásárolnak, ha itt az AVX-en bemutatják az otthoni mozit. Több ezer felhasználó van itt azért naponta.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
Cutler írta:
2019.08.02., pén. 08:05
Tudtommal K.C.S. rendszer máshol még nincs az országban az enyémen kívül, ahogy JBL Pro sincs Hiccuszén kívül.
Ez érdekes.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2019.08.02., pén. 08:05
Tudtommal K.C.S. rendszer máshol még nincs az országban az enyémen kívül, ahogy JBL Pro sincs Hiccuszén kívül.
Ez érdekes.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Egy szerintem elég informatív és nem részrehajló review a JBL 3677-ről. Nem is maga a típus a lényeges, hanem maga amit mond a jelenségről, illetve hogy hogy viselkedik egy ilyen típusú hangfal otthoni környezetben:

youtu.be/5hHZOUFY-xw

youtu.be/1pvBC0msHUQ

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Cutler írta:
2019.08.01., csüt. 22:48

Hát ezeknél a nappali felejtős. Hiába tudnád a frontoldalt előtétfalba rakni, a surroundokat tuti nem nézegetnéd a nappalid falán.
Akkorák a surroundok, hogy mehetne a tetejére a virágcserép :kapdelm:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

SSDWOB írta:
2019.08.02., pén. 07:38
DeLorean írta:
2019.08.01., csüt. 20:52
SSDWOB írta:
2019.08.01., csüt. 13:59
Képviselet meg a http://kcsspeakers.com/en- mint magyar disztri megtalálható!
Mivel mindkét rendszert hallottad - JBL, vagy KCS?
Mi a különbség? Miben jobb egyik, vagy másik?
Árban hasonlónak tűnik nekem mindkettő.
gondolkodik.gif
Miben jobb egyik vagy másik... ez olyan mint színekről beszélgetni egy sötét szobaba ;)
Nyilván nem hetekig hallgattam, nem közvetlen egymás után, továbbá nincs szakmai tapasztalatom, hogy releváns összehasonlítást írhatnék és meg sorolhatnám, hogy miért nem emelem ki egyiket vagy másikat!
Azért ha egy különbséget írjak, az az lenne, hogy KCS-t használtan is lehet venni az új árának töredékéért. JBL-t még nem láttam használtan.

Illetve ha van lehetőséged hallgasd meg mind két rendszert, csalódni biztos nem fogsz!
Annyit fűznék hozzá, mivel én Hiccusz rendszerét kb 3-4 alkalommal is hallottam, több órán keresztül, valamint a sajátomat is most már egy ideje, hogy alapvetően nem sok különbség van.
Mindkettőt a nagy, testes, öblös, nagyon dinamikus, gyors,torzításoktol mentes, nagy hangerőn se fárasztó hang jellemzi. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ez mindennél jobb lenne, mert közel se. Viszont mivel számomra a mozi 99%, így pont azt tudja, amit én szeretnék. A zenei igényemet, ami a maradék 1%, az meg maradéktalanul kielégíti.
Amúgy teljesen nem egy kategória a kettő, talán csak a szubok esetén mondható ez ki. Nálam a surround és atmos szekció is nagyobb, valamint az LCR-jeim új árai, is kb a duplája Hiccusz JBL-jeinek. Ennek ellenére nem mondanám egyiket se jobbnak, a másiknál. Tudtommal K.C.S. rendszer máshol még nincs az országban az enyémen kívül, ahogy JBL Pro sincs Hiccuszén kívül.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

DeLorean írta:
2019.08.01., csüt. 20:52
SSDWOB írta:
gondolkodik.gif
Miben jobb egyik vagy másik... ez olyan mint színekről beszélgetni egy sötét szobaba ;)
Nyilván nem hetekig hallgattam, nem közvetlen egymás után, továbbá nincs szakmai tapasztalatom, hogy releváns összehasonlítást írhatnék és meg sorolhatnám, hogy miért nem emelem ki egyiket vagy másikat!
Azért ha egy különbséget írjak, az az lenne, hogy KCS-t használtan is lehet venni az új árának töredékéért. JBL-t még nem láttam használtan.

Illetve ha van lehetőséged hallgasd meg mind két rendszert, csalódni biztos nem fogsz!

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Németül nem tudom, de gugli fordítóval is értelmezhető :D

https://rehders.de/test-kcs-kinolautspr ... erence-ii/

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2019.08.01., csüt. 21:56
egyik sem nappali barát verzió :D rondák mint a bűn..
nyílván vászon mőgé ideális, és a hangja az érdekes csak.. Ivánnál még nem jártam, pedig hívott már,, 1x arra is elnézek majd.. :D

Azért én szeretek gyönyörködni ,és a szoba díszei,de persze tudnék élni egy rejtett rendszerrel is ha az baxos hangot produkál! :smile32: Gondolom ezek azért ütnek rendesen! :smile32:

Ha tele lennék akkor is inkább az systhesis projekt array szériát tolnám ,persze már nem gyártják,de biztos találnék eladót! Azt legalább nem kell bujtatni ,azok gyönyörűek, csak piszok drágák!

Ha meg megtérek 1x, akkor nekem előre simán megoldható az előtét fal van hely és közelebb is lennék a vászonhoz ,no meg jóval nagyobb vászont fel tudnék rakni ,akár 3m felettit is, persze ahhoz meg brutál proji is kéne,, szóval megint ott tartunk ,hogy egy kazal lóvé ,akármit is csinál az ember.. sad.gif
Hát ezeknél a nappali felejtős. Hiába tudnád a frontoldalt előtétfalba rakni, a surroundokat tuti nem nézegetnéd a nappalid falán.
Ha nem meglévő szobába kellett volna raknom őket, hanem egy teljesen újba kerültek volna, akkor mindent(surroundok, atmosok) elrejtettem volna. Számomra amúgy is az az igazi moziszoba, ahol a vászon és a fotelek láthatók egyedül. De mivel nagyon combos produkciót nyújtanak, így elviselem, a nem túl esztétikus kinézetüket.
Jó dolog ez a gyönyörködés a hangsugárzókban és az elektronikákban, de ez addig frankó, amíg nem mozizik az ember. Ha elindul a film, akkor csak hátránya van, hogy láthatók. Gondolok itt az elektronikák fényeire, a hangfalak oldalán, tetején a kép tükröződésére vagy, ha nem is tükröződik, akkor is a perifériákon látom a jelenlétüket. Az elhelyezésből adódó problemákról ne is beszéljünk.
A frontok miatti kisebb vászonméret lehetősége, vagy a képi és hangi információk kevésbé jó harmóniája.
Márpedig én inkább használni szeretem a rendszert, nem kikapcsolt állapotban merengeni a szépségükön.

Nagy vászonhoz még annyit, hogy azért az Epson 9300-9400, simán tudna 3-3.2m széleset jó minőségben megvetíteni. Nem kellene emiatt zsebbe nyúlni és mást venni.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

egyik sem nappali barát verzió :D rondák mint a bűn..
nyílván vászon mőgé ideális, és a hangja az érdekes csak.. Ivánnál még nem jártam, pedig hívott már,, 1x arra is elnézek majd.. :D

Azért én szeretek gyönyörködni ,és a szoba díszei,de persze tudnék élni egy rejtett rendszerrel is ha az baxos hangot produkál! :smile32: Gondolom ezek azért ütnek rendesen! :smile32:

Ha tele lennék akkor is inkább az systhesis projekt array szériát tolnám ,persze már nem gyártják,de biztos találnék eladót! Azt legalább nem kell bujtatni ,azok gyönyörűek, csak piszok drágák!

Ha meg megtérek 1x, akkor nekem előre simán megoldható az előtét fal van hely és közelebb is lennék a vászonhoz ,no meg jóval nagyobb vászont fel tudnék rakni ,akár 3m felettit is, persze ahhoz meg brutál proji is kéne,, szóval megint ott tartunk ,hogy egy kazal lóvé ,akármit is csinál az ember.. sad.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SSDWOB írta:
gondolkodik.gif

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2019.08.01., csüt. 19:12
Egy full K.C.S.(hangsugárzók és végfokok) házimozi, Storm Audio processzálással, Sim2 projektorral;

https://youtu.be/w_iOLNqNBMk

Itt képekkel:

http://www.forodvd.com/tema/171880-sala ... chnolevel/
Ez van fönt az oldalukon is.
Elég brutális... :smile32:

Itthon van még ilyen meghallgatható rendszer?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Lemmy9 írta:
2019.08.01., csüt. 13:33

Róluk nem is beszélve.
https://www.mikropo.hu/page/barco-clickshare
A mikropo-val beszéltem pár hete. Abszolút segítőkésznek és rugalmasnak tűnt elsőre.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Egy full K.C.S.(hangsugárzók és végfokok) házimozi, Storm Audio processzálással, Sim2 projektorral;

https://youtu.be/w_iOLNqNBMk

Itt képekkel:

http://www.forodvd.com/tema/171880-sala ... chnolevel/

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9 írta:
2019.08.01., csüt. 07:55
A fotókkal fukar vagy. :smile29:
Ez nekem?

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DeLorean írta:
2019.08.01., csüt. 13:13
SSDWOB írta:
2019.07.31., szer. 23:08
Mintpéldául KCS hangfal. Van magyar képviselet, korrekt gyors kapcsolat felvételt követően a KCS hazai forgalmazójával, tudtam árakat
Melyik cég a hazai képviselet?
Mennyibe kerülnek ezek a hangfalak?
Ha már kinyomoztad és publikus - sokaknak segítség lehet az induláshoz, vagy gondolkodáshoz.
Ezek teljesen új árak ÁFÁval!
KCS S-1500 258.000.-
KCS SR-10AN (THX) 131.000.-
KCS C-118A 294.000.-

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

SSDWOB írta:
2019.07.31., szer. 23:08
Mintpéldául KCS hangfal. Van magyar képviselet, korrekt gyors kapcsolat felvételt követően a KCS hazai forgalmazójával, tudtam árakat
Melyik cég a hazai képviselet?
Mennyibe kerülnek ezek a hangfalak?
Ha már kinyomoztad és publikus - sokaknak segítség lehet az induláshoz, vagy gondolkodáshoz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Kicsit pontosítsunk, több féle lehetőségről írtam, ebből egyik volt a pro vonal. Szóval nincs arról szó, hogy úgy csinálok, hogy csak ez létezik és más semmi ;) De az biztos, hogy ezeket überelni költséghatékonyságban igen nehéz.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

SSDWOB írta:
2019.07.31., szer. 22:50
.....Köszönöm
Nincs mit, örülök, hogy megismerhettem egy nagyon lelkes hobbitársat.
Annak úgyszintén, hogy elnyerte tetszésedet, ez a nem kicsit másfajta megközelítés, ami merőben eltér az itt megszokottól. :cheers1:

Amúgy tegnap reggel én írtam privátot fodesznek, hogy hozzon létre egy ilyen topikot.
SSDWOB beszámolója után úgy tűnhet, hogy a rendszerem hájpolása, öntömjénezése miatt indíttattam el ezt a topikot.
Ez azomban kicsit sincs így.
Igazából azt se tudtam tegnap reggel még, hogy a fórumtárs, akit abszolút nem ismertem korábban, hogy írni fog egyáltalán a demóról, azt meg főleg, hogy milyen lesz a véleménye.
A cél inkább az volt ezzel a kezdeményezéssel, hogy megmutassuk, akiknek van ilyen rendszere már, hogy mit is takar egy Pro rendszer, az elterjedt hifis megközelítés helyett.
Sok ember szimpatizál ezzel az iránnyal, szerintem lesz pár, az enyémhez, miénkhez hasonló rendszer az idő múlásával.
Itt ebben a topikban lehet erről eszmét cserélni, tapasztalatokat megosztani.
A nagyvilág hasonló rendszereiről írásokat, videókat belinkelni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”