Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Upsz
Mik vannak? Anthem-ra tippeltem.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Upsz
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
...
Kár... Pedig elolvastam volna.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Ne érts félre nadtom, nem a Te rendszered kritizáltam, csupán általánosságokról írtam. Viszont pár kijelentésed zavaróan hat.
Nyilván pozitívan nyugtáztad. Magasabb minőségű kábelt vásároltál, nem kis pénzért. De...
...de honnan tudod, hogy a legjobb hangot hoztad ki belőle? Csak mert azt írták a fórumokon, hogy ehhez a hangsugárzóhoz, ez és ez a végfok és kábel passzol? Egyáltalán mit nevezünk legjobb hangnak? Írásaidból úgy veszem ki, hogy azon javaslatok szerint állítottad össze a rendszered, melyek inkább iránymutatók, de közel sem személyre szabottak. Egy hifi rajongó, akkor állít olyat, hogy a legjobbat hozta ki a rendszeréből, ha nem kis pénz, idő és energia beáldozásával végig zongoráz kismillió összeállítást saját otthonában.
Véletlen sem szeretnélek megsérteni, de ez a kijelentésed idővel változni fog. S itt most vonatkoztassunk el a pohártartótól. A technika varázsából kilépve, látni fogod mire gondolok. De nincs ezzel gond, volt idő, mikor én is így gondolkodtam, meg sztem a többség is.
Hangsúlyoznám, hogy nem a rendszered kritizálom, mert jó kis szettet hoztál össze. Gratulálok, bár már megtettem. Csak időnként próbálj kicsit elvonatkoztatni a technikától, a fórumon skandált sablonoktól, s az alapján véleményezni.
Lehet a megfogalmazásom kicsit erős volt, nem a legjobbat, hanem lényegesen jobbat kellet volna írni...Mivel nincs tapasztalatom, nem hallgattam meg x féle rendszert kábelt, erősítőt, kénytelen vagyok mások tapasztalataira hagyatkozni beszerzések, fejlesztések előtt.
A kábelek kérdésénél maradva, van a piacon annyi kábel, hogy ember legyen a talpán aki ezek között ki tud igazodni. Általában 2-3 féle típust pécézek ki a javaslatok alapján, utána olvasok külföldi oldalakon aztán nincs más hátra, mint beszerezni. Eddig nem találtam jobb megoldást (tudom a legjobb lenne otthon minden kipróbálni de ez nem járható út sok esetben).
Nem tudom mire gondolsz pontosan a technika varázsábal kapcsolatosan. Esetleg arra, hogy folyamatosan azon jár az agyam, mit lehetne még fejleszteni a rendszeren, de nyilván nem ész nélkül (ez lenne a technika varázsa? :-) )
Köszönöm még egyszer a gratulációdat, én is gratuláltam már neked, illetve figyelemmel követem a moziszobád alakulását. Kíváncsi leszek az új szub-bal kapcsolatosan kialakult véleményedre is, amihez ezúton is gratulálok.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mik voltak a rendszer részei?
Pár oldalt visszalapozol és ott Hiccusz részletesen leírja.
Olvasd el le van irva minden!
Neked is el kellett volna jönnöd, mert többed magammal csak egy függönyt láttunk, a teszt alatt, ami a vászon két oldalára volt széthúzva, de a képen nem igazán
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... jdonságok/
Mik voltak a rendszer részei?
HI!
Hozzáfűznék én is a hdmi és madzag témához.
Aki nem lát különbséget a hdmi kábelek között annak javaslok egy szemészeti vizsgálatot.Két kábel közt olyan különbség van,mintha egy vékony függönyt vettek volna le a képről.
De nem is értem,hogy aki itt van a fórumon,hogy lehet szkeptikus a kábelek ügyében.
Neked is el kellett volna jönnöd, mert többed magammal csak egy függönyt láttunk a teszt alatt, ami a vászon két oldalára volt széthúzva, de a képen nem igazán
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... jdonságok/
HI!
Hozzáfűznék én is a hdmi és madzag témához.
Aki nem lát különbséget a hdmi kábelek között annak javaslok egy szemészeti vizsgálatot.Két kábel közt olyan különbség van,mintha egy vékony függönyt vettek volna le a képről.
Sőt már egy tápkábel csere is hatalmasat jelent a képben a blu-ray lejátszóknál is.
Pl ha van a birtokotokban egy fapacis pwr kábel,javaslom dugjátok ,rá valamelyik képmegjelenítőre és azután lehet csodálkozni. ( színek ,fényerő, mélység )
Azt a kábelt szétszedtem szálankénti külön árnyékolást kapott és már attól is még jobb lett,főleg a színek erősödtek.
De nem is értem,hogy aki itt van a fórumon,hogy lehet szkeptikus a kábelek ügyében.
A HDMI kábel pont nem ilyen.
A legrosszabb viszont nem az, hogy megy valaki után. Nem ez a jellemző.
Inkább az, hogy megvan a véleménye és totál szemellenzősen lát minden mást. Pontosabban nem is érdekli a másik véleménye.
A saját tapasztalat nem minden esetben megoldás, mert egy adott helyzetnek megfelelően ad választ - sokszor tévesen.
Több helyen olvasni lelkesítésről, hogy igen is kell a drága HDMI. Erre gondoltam, mikor azt írtam megy valaki után.
Csak van az a helyzet, mikor valaki a fórumon leírtak miatt téved rossz útra, mert olyan ember véleményével szimpatizál akiével pont hogy nem kéne. A saját tapasztalat szerzést meg lustaságból vagy egyéb okokból elkerüli. A HDMI is ilyen téma.
A HDMI kábel pont nem ilyen.
A legrosszabb viszont nem az, hogy megy valaki után. Nem ez a jellemző.
Inkább az, hogy megvan a véleménye és totál szemellenzősen lát minden mást. Pontosabban nem is érdekli a másik véleménye.
A saját tapasztalat nem minden esetben megoldás, mert egy adott helyzetnek megfelelően ad választ - sokszor tévesen.
hülyeségnek ,hülyeség volt, de ha számára nem és ő látja ,hallja akkor miért akarod őt lehülyézni vagy esetleg lebeszélni róla.. meg van győződve róla,sőt egyszerűen te vagy hülye az ő szemében.. ennyi.. ráadásul ha van pénze elkölteni 500e ft hdmi re ,akkor olyan nagy baj nem lehet... nehéz olyan embert lebeszélni, arról amiről meg van győződve..
Csak van az a helyzet, mikor valaki a fórumon leírtak miatt téved rossz útra, mert olyan ember véleményével szimpatizál akiével pont hogy nem kéne. A saját tapasztalat szerzést meg lustaságból vagy egyéb okokból elkerüli. A HDMI is ilyen téma.
- csacsumicsa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Áhh nem, jön majd a nagy testvér, addigra meg hátha megtudjuk lehetséges-e a CFW. Ettől függetlenül szeretném letesztelni, remélhetőleg az ünnepek alatt lesz rá módom. Akkor majd beszámolók róla.
Segíthetek benne majd ha gondolod
Veszel?
Érdekes, hogy AKM DAC-ot tettek bele és olyat, ha jól látom, ami a csúcs erősítőkben van.
Csak az a fránya cinavia ne lenne!
Gondolom CFW-re ugyanannyit kell várni, mint a 105-nél.
Áhh nem, jön majd a nagy testvér, addigra meg hátha megtudjuk lehetséges-e a CFW. Ettől függetlenül szeretném letesztelni, remélhetőleg az ünnepek alatt lesz rá módom. Akkor majd beszámolok róla.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
De ez a fórum azért is lenne, hogy teljesen fölösleges pénzkidobástól megkíméljünk embereket.
A kedves fórumtárs félmilliót elköltött a három HDMI kábelre és ahogy olvasom a Dreamcinema látogatás során sem látott/hallott a többség különbséget.
Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de nem érzem a fórum, a közösség jótékony hatását.
Senki sem írta be a topikba, hogy bizony ez hülyeség volt!
hülyeségnek ,hülyeség volt, de ha számára nem és ő látja ,hallja akkor miért akarod őt lehülyézni vagy esetleg lebeszélni róla.. meg van győződve róla,sőt egyszerűen te vagy hülye az ő szemében.. ennyi.. ráadásul ha van pénze elkölteni 500e ft hdmi re ,akkor olyan nagy baj nem lehet... nehéz olyan embert lebeszélni, arról amiről meg van győződve..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
15-e környékén megérkezik a Stream Audio-hoz is.
Veszel?
Érdekes, hogy AKM DAC-ot tettek bele és olyat, ha jól látom, ami a csúcs erősítőkben van.
Csak az a fránya cinavia ne lenne!
Gondolom CFW-re ugyanannyit kell várni, mint a 105-nél.
Lehet hogy ezért a kijelentésért megköveznének itt páran, de szerintem badarság ennyit kiadni HDMI kábelekért.
Pláne hogy ez az érték egyébként is aránytalanul sok szerintem.
Ésszerű korlátokat betartva kb, tényleg a rendszer összértékének a 15-20%-át érdemes árban kábelekre elkölteni.
Főleg a 4K hajnalán,mikor a HDMI szabvány is folyamatosan fejlődik, ha már a képi megjelenítőkről esik szó...
De ez a fórum azért is lenne, hogy teljesen fölösleges pénzkidobástól megkíméljünk embereket.
A kedves fórumtárs félmilliót elköltött a három HDMI kábelre és ahogy olvasom a Dreamcinema látogatás során sem látott/hallott a többség különbséget.
Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de nem érzem a fórum, a közösség jótékony hatását.
Senki sem írta be a topikba, hogy bizony ez hülyeség volt!
https://www.oppodigital.com/blu-ray-udp-203/
Hivatalosan is megjelent az oldalon.
Bocs Tonyka hogy ide írtam de nem találtam helyét
15-e környékén megérkezik a Stream Audio-hoz is.
- csacsumicsa
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
https://www.oppodigital.com/blu-ray-udp-203/
Hivatalosan is megjelent az oldalon.
Bocs Tonyka hogy ide írtam de nem találtam helyét
Egy kettővel nem értek egyet, de a nagyja rendben van.
http://player.hu/kult/time-magazin-legrosszabb-filmek/
Nekem teljesen mind1 hogyan vélekedsz, vagy hogyan vélekedik más. Ez az én rendszerem, én vagyok napi kapcsolatban vele, én ismerem minden rezdülését. A lényeg, h neked jó úgy ahogy te gondolod, nekem jó úgy ahogy én gondolom. Én nem akarlak meggyőzni megváltoztatni, sztem fordítva sincs értelme.
Nagyon nem értetted meg a lényegét annak, amit írtam, de nem baj hiába te is öregszel és leszel egyre morózusabb
Ne érts félre nadtom, nem a Te rendszered kritizáltam, csupán általánosságokról írtam. Viszont pár kijelentésed zavaróan hat.
Volt bennem félsz mikor megvettem a kábelt, de igen, pozitívan, hátradőlve nyugtázom, hogy a drága kábelt féláron sikerült megvenni és jelentősen javult a sztereo hangminőség. Bőven belül vagyok a 15-20%-os határon.
Nyilván pozitívan nyugtáztad. Magasabb minőségű kábelt vásároltál, nem kis pénzért. De...
Már leírtam többször, hogy a jelenlegi rendszeremből a legjobb sztereo hangot akartam és akarom kihozni, ami sikerült is. A sztereo rendszer elemei egy szinten vannak. A HM hangminősége nekem már így is bőven jó, oda elég a Van Damme IC kabel és a Sommer hsz kábel, legalábis nekem.
...de honnan tudod, hogy a legjobb hangot hoztad ki belőle? Csak mert azt írták a fórumokon, hogy ehhez a hangsugárzóhoz, ez és ez a végfok és kábel passzol? Egyáltalán mit nevezünk legjobb hangnak? Írásaidból úgy veszem ki, hogy azon javaslatok szerint állítottad össze a rendszered, melyek inkább iránymutatók, de közel sem személyre szabottak. Egy hifi rajongó, akkor állít olyat, hogy a legjobbat hozta ki a rendszeréből, ha nem kis pénz, idő és energia beáldozásával végig zongoráz kismillió összeállítást saját otthonában.
Ez elég szubjektív kérdés...én inkább vennék egy jó hsz kábelt, a fotelre meg fabrikálnék egy pohártartót átmeneti megoldásnak. :-)
Véletlen sem szeretnélek megsérteni, de ez a kijelentésed idővel változni fog. S itt most vonatkoztassunk el a pohártartótól. A technika varázsából kilépve, látni fogod mire gondolok. De nincs ezzel gond, volt idő, mikor én is így gondolkodtam, meg sztem a többség is.
Hangsúlyoznám, hogy nem a rendszered kritizálom, mert jó kis szettet hoztál össze. Gratulálok, bár már megtettem. Csak időnként próbálj kicsit elvonatkoztatni a technikától, a fórumon skandált sablonoktól, s az alapján véleményezni.
Ilyen alapon minden fejlesztés kidobott pénz lenne, mert mindig lesz egy gyenge láncszem. Amúgy meg honnan tudod, mi az a maximum, amire a készülékeid önállóan képesek? Létezik ilyen paraméter? Kétlem.A túlzott fejlesztés kidobott pénz,de csak akkor ha a tulaj nincs tisztában azzal hogy hol kellene javítani.Saját példa.Sonus Faber Cremona Anthem Mrx 500 előtte.Ez kidobott pénz,mert közel sem tudja amire képes.Majd ha egy jó integrált kerül elé akkor rendben lesz.Erre gondoltam,de tisztában vagyok vele és nem mindom azt hogy hű de jó ,nekem nem kell több.Talán így érthető.