Mit értesz az alatt, hogy komolyabb?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Házimozi erősítők, processzorok
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Bass Sync, XLR- t is használni fogom
Köszönöm a szakmailag kifogástalan hozzászólásaidat!

Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Quetz
- Beköltözött

Ha megnézed a többi tesztet, érdekes, hogy a Denon x3600 messze kimagaslóan teljesített, és hol kullog mögötte az új X4700. Pedig mindenki nagyon várta, mert ott már nemcsak a front szélső, hanem az összes kimenetet le lehet kapcsolni a végfokokról, gyakorlatilag processzorként használva az AVR-t. Ott volt olyan D+M infó, hogy az ASR mérése egybevág a belső eredményeikkel.
A beszélgetésekben iparági szereplők is rést vesznek, és úgy tűnik, azért ilyenek az eszközök, mert a vevőknek nincs igényük jobbra. A tesztelők pedig - akik rámutathatnának a hibákra - nem veszik a fáradtságot, írnak inkább egy étvágygerjesztőt és ezzel kész van.
Van pár megjelenés, ahol tesztelnek ugyan, de ott is kimerül a teszt watt+thdn-ben, amiken pedig az összes kütyü teljesít is szépen. Persze megértem, hogy egy ilyen AP műszer nem olcsó, sőt! Sokkal jobban megéri anyagilag csak bohóckodni, mint pl. what hifi, av-online... szóval javulás csak lassan várható.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Létezhet és létezik is, de ezek "csak" a mérőműszerek által rögzített adatok. Az, hogy ez hogyan is szól valójában azt ennyiből nehéz megmondani, lehetséges, hogy nem tudnánk megkülönböztetni, egy jobb mérési eredménnyel rendelkező készüléktől, de még az is lehet, hogy valaki a gyengébb eredményű eszközt hallaná jobbnak.DARTHdick írta: ↑2020.06.19., pén. 07:54Ez nagyon komoly kritika... Nem semmi.
Létezhet, hogy valami ennyire gyengére sikerül? Nem fordulhat elő esetleg, hogy a tesztkészülék hibás?
Persze néha lehet a tesztkészülék is hibás darab, de ez általában ritkán szokott előfordulni.
-
darthdick
Ez nagyon komoly kritika... Nem semmi.
Létezhet, hogy valami ennyire gyengére sikerül? Nem fordulhat elő esetleg, hogy a tesztkészülék hibás?
- Quetz
- Beköltözött

- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
Egy jó lengőajtó, megfelelően erős zsanérral jól mellbe vág, és olcsóbb mint egy pro sub! Alá berakhatsz valami ütős zenét...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Ennyi pénzért lehet venni pro subot? Szóljatok ha tudtok valahol.Engem ennyiért nem érdekelne hogy kitől veszem.Csak vágjon mellbe. 
Ez elég nagy tévedés.
Hiccussz zsír újan vette a 2db JBL4641-et.
Thxfan detto.
Dchodoki a KCS C-118A-t vette újan, Delorean a C-218A-t.
Jocker111 2db C-218A, szintén vadi újan.
A többiek meg, velem együtt, a használt piacon jutottak hozzá. Lomistól, akinek fogalma sincs gyakran, hogy mit árul, csak Onkyo.
Így van, gyerekkorunkban így moziztunk, mert ez volt, ennek örültünk.
Viszont 30-35 éve se bántam volna, ha 3m széles AT vásznon, Dolby Atmos kialakításban, Pro Cinema cuccokkal látom és hallom előszőr a Rambo II-t. Biztos vagyok benne, hogy még jobban kerekedett volna a szemem, max. nem tudtam volna a technikai hátterét, hogy miért is tetszik.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Szerintem elég egyértelmű, amit írtam. Egyébként mielőtt félreértesz, nem gondolom, hogy rossz szub lenne az sb4000. Nyilván meg vannak az előnyei és hátrányai, mint mindennek.
Visszanéztem a hirdetést 500-ról kezdte és 460-ért kelhetet el kb....-KP- írta: ↑2020.06.18., csüt. 13:09Mielőtt féligazságokat osztasz, tedd hozzá,hogy fel is pallta apróra a dupla svs sb4000-et, darabját 400.000-ért. "Ennyiért nincsen jobb" jeligével. Persze csak miután lomizott egy putriból egy JBL 4641-et 70 ezerért. Én is láttam a hirdetést,meg más is, fent volt djbörzétől kezdve több helyen is jó sokáig. Majd miután megvette, boldogan telefonált több embernek is, hogy mennyire tetszik neki az új felállás, és mennyivel jobb, mint a két SVS. Miközben a zsebébe maradt 700.000 forint és jobbnak ítélte meg a hangot az egy darab JBL pro szubbal, mint a dupla hallásjavítóval. Majd annyira bejött neki ez a vonal hogy épített 4 darab egyforma pro szubot. Gyanítom a végösszeg végfokostul dobozzal hangszóróval még mindig az egy darab hallásjavító alatt, vagy minimálisan több. De hogy hangban és hangnyomásban mennyivel lehet jobb ez a felállás, azt inkább hagyjuk....
Az anthemet meg hagyjuk,több hibát is elkövettek a tesztkor, amire kb. pár percet szántak rá. Így nem lehet tesztelni semmit. Túl lett tárgyalva már. Ha akarod, visszaolvasod.
Pro subot itt a fórumon szerintem mindenki lomiztta.Ezzel szerintem nincsen gond.
De írásod alapján most teljesen össze vagyok kavarodva. Most akkor egy Jbl pro sub mégse jobb egy svs-től?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Mielőtt féligazságokat osztasz, tedd hozzá,hogy fel is pallta apróra a dupla svs sb4000-et, darabját 400.000-ért. "Ennyiért nincsen jobb" jeligével. Persze csak miután lomizott egy putriból egy JBL 4641-et 70 ezerért. Én is láttam a hirdetést,meg más is, fent volt djbörzétől kezdve több helyen is jó sokáig. Majd miután megvette, boldogan telefonált több embernek is, hogy mennyire tetszik neki az új felállás, és mennyivel jobb, mint a két SVS. Miközben a zsebébe maradt 700.000 forint és jobbnak ítélte meg a hangot az egy darab JBL pro szubbal, mint a dupla hallásjavítóval. Majd annyira bejött neki ez a vonal hogy épített 4 darab egyforma pro szubot. Gyanítom a végösszeg végfokostul dobozzal hangszóróval még mindig az egy darab hallásjavító alatt, vagy minimálisan több. De hogy hangban és hangnyomásban mennyivel lehet jobb ez a felállás, azt inkább hagyjuk....
Az anthemet meg hagyjuk,több hibát is elkövettek a tesztkor, amire kb. pár percet szántak rá. Így nem lehet tesztelni semmit. Túl lett tárgyalva már. Ha akarod, visszaolvasod.
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Ez már kicsit off, de megéri egy kicsit megpihenni talán ezen. :)Cutler írta: ↑2020.06.18., csüt. 11:32Igazad van, ez például egy eléggé unalmas beszédhangú ember:
youtu.be/gMd4dCqSwxs
Hatalmas! A Hőskor!
Amúgy nem gondoltam volna, hogy ennyi verzó volt hangalámondásból egy filmhez. Az külön plusz, hogy nő mondta a női szerepet. Személy szerint az utolsó csaj tetszik a legjobban. Rátesz egy kis vidéki akcentust is. Bár lehet nem is tudná máshogy mondani.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

A Szupercella 1- 2 filmjei jó példa lenne.
DeLorean- hoz szakmai kérdések:
"""Nem annyi, ha Klipsch hangfalakat használsz.""" Akkor szerinted mennyi?
Érdemes- e a Marantz 6013 erősítőt- melyet processzornak használok- lecserélni Marantz 7705 processzorra?
DeLorean- hoz szakmai kérdések:
Érdemes- e a Marantz 6013 erősítőt- melyet processzornak használok- lecserélni Marantz 7705 processzorra?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

[quote=Morph post_id=2507665 time=1592458443 user_id=22890]
Szerintem mi vagyunk a bolondok, hogy belemegyünk, egy ennyire "szakmai" véleményezésbe. Den mester szavai mindig mosolyt csalnak az arcomra. Ez tagadhatatlan. A hozzászólásai, olyanok, mint egy Ady Endre vers, tele szenvedéllyel és plátói szerelemmel.
Urak valahogy , így kell udvarolni, vagy dicsérni, azt , amit szeretünk igazán! Mert ez már az , az elvakult fajtából.
Nem tudom, milyen műsorvezető lehetett régen, de most már visszanézném azokat.
Csak egy apróság:
Az akusztikus hang továbbra sem értem mit takar, így házi-mozi berkekben, de innen látszik én még csak tanulom ezt a szakmát.
Ezért is járok ide. 
[/quote/
A műsorvezető megfogalmazás disc- jockey- t is jelent, magyarul diszkós voltam, majd a techno megjelenésével abba is hagytam azonnal. 11 évet eltölteni az éjszakában a késdobálótól a a KEK- ig, éttermektől a hotelekig. Sok ezer számot hallgattam és játszottam, ezért a "vájtfülü" kategóriába tartozom. A hifizés és a házimozi pedig megtartotta ezt az érzékenyebb hallást.
Az OSZK- ban kellett bejelenteni az éppen létrejött felkéréseket, munkát. Ott mondták, hogy én vagyok az egyetlen, akit soha, sehonnan nem rúgtak ki 11 év alatt. Ezért kaptam onnan több munkalehetőséget.
Az SVS hatása azért lehetett rám nézve ilyen pozitív, mert túl közel volt hozzám és túl hangos volt. Aztán elhúztam a helyére és ott van azóta is és igaz a jellemzése: "Az alvilág ura."- iszonyat erő és precizitás jellemzi. De érzem, hogy a hallásomat pozitívan befolyásolja. A leglényegesebb dolog, tégla építésű szobában házimozizok, ezért elég 1 sub.
Az akusztikus hangról: vannak emberek, akiknek a beszéde több oktávot ölel át, ezeknél mind a három spektrum létezik: mélyebb hangok- közepes és magas is egy egyszerű párbeszédnél. Az unalmas beszédhangú embereknek pl csak középhangon beszélnek. A Marantz- Emotiva párossal és főleg a beállításoknak köszönhetően jól érzékelhető, jól hallani, hogy a párbeszédek micsoda élményt tudnak nyújtani az akusztikus hangzásvilágnak köszönhetően!
DeLoren- hoz szakmai kérdések:
Érdemes- e a Marantz 6013 erősítőt- melyet processzornak használok- lecserélni Marantz 7005 processzorra?
Szerintem mi vagyunk a bolondok, hogy belemegyünk, egy ennyire "szakmai" véleményezésbe. Den mester szavai mindig mosolyt csalnak az arcomra. Ez tagadhatatlan. A hozzászólásai, olyanok, mint egy Ady Endre vers, tele szenvedéllyel és plátói szerelemmel.
Urak valahogy , így kell udvarolni, vagy dicsérni, azt , amit szeretünk igazán! Mert ez már az , az elvakult fajtából.
Csak egy apróság:
Az akusztikus hang továbbra sem értem mit takar, így házi-mozi berkekben, de innen látszik én még csak tanulom ezt a szakmát.
[/quote/
A műsorvezető megfogalmazás disc- jockey- t is jelent, magyarul diszkós voltam, majd a techno megjelenésével abba is hagytam azonnal. 11 évet eltölteni az éjszakában a késdobálótól a a KEK- ig, éttermektől a hotelekig. Sok ezer számot hallgattam és játszottam, ezért a "vájtfülü" kategóriába tartozom. A hifizés és a házimozi pedig megtartotta ezt az érzékenyebb hallást.
Az OSZK- ban kellett bejelenteni az éppen létrejött felkéréseket, munkát. Ott mondták, hogy én vagyok az egyetlen, akit soha, sehonnan nem rúgtak ki 11 év alatt. Ezért kaptam onnan több munkalehetőséget.
Az SVS hatása azért lehetett rám nézve ilyen pozitív, mert túl közel volt hozzám és túl hangos volt. Aztán elhúztam a helyére és ott van azóta is és igaz a jellemzése: "Az alvilág ura."- iszonyat erő és precizitás jellemzi. De érzem, hogy a hallásomat pozitívan befolyásolja. A leglényegesebb dolog, tégla építésű szobában házimozizok, ezért elég 1 sub.
Az akusztikus hangról: vannak emberek, akiknek a beszéde több oktávot ölel át, ezeknél mind a három spektrum létezik: mélyebb hangok- közepes és magas is egy egyszerű párbeszédnél. Az unalmas beszédhangú embereknek pl csak középhangon beszélnek. A Marantz- Emotiva párossal és főleg a beállításoknak köszönhetően jól érzékelhető, jól hallani, hogy a párbeszédek micsoda élményt tudnak nyújtani az akusztikus hangzásvilágnak köszönhetően!
DeLoren- hoz szakmai kérdések:
Érdemes- e a Marantz 6013 erősítőt- melyet processzornak használok- lecserélni Marantz 7005 processzorra?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Onkyonak rossz a hallása mert lepontozta az Anthem av60-at. Lehet az SVS-et is rosszul hallotta.És az SVS-ek jól szólnak.
EZO TV - Vonzza be a pénzenergiát!
Bocs, nem tudtam kihagyni.
Bocs, nem tudtam kihagyni.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
Csak egy apróság:
Ezért is járok ide. 
Csak egy apróság:
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
Nem tudom ez hogyan jött ki, mert az ìrásaid alapján max 15-16 èves lehetsz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Hallásjavitásban szerintem a KCS218 még jobb,az azonnal kilöki a fülzsírt....