NC120MP-nél 12.5A
NC250MP-nél 17.5A
NC500MP-nél 27A a limit
Innen le lehet tölteni a dokumentumokat, sokféle méréssel:
https://www.hypex.nl/mains-powered-ncor ... y-ncxxxmp/
NC120MP-nél 12.5A

Hát nekem vannak kétségeim itt. Hogyan küldünk ennek a dacnak 8 csatornás digitális jelet? Méginkább, 8 csatornás digit, szobakorrekciózott jelet? Hangerőszabályzást mi fogja végezni? Elhiszem, hogy szép mérési eredményei vannak ennek a masinának, de az alkalmazhatóságában nem kis kérdőjelek vannak számomra.denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 12:38Itt nem állította senki, hogy ez egy csoda dac lenne, meg biztos, hogy mindent überelne, de a látott mérési eredmények egyébként erre engednek következtetni. Idáig csak egy szimpla kérdés vetődött fel, hogy vajon hogyan is szólna.
De ezt nem fogjuk addig megtudni amíg valaki ki nem próbálja, persze megfelelő erősítéssel, hangfalakkal és jó akusztikai környezetben.

Bocs, hogy belekontárkodok, de tényleg érdekel: milyen végfokokkal jött ki neked az Okto-s megoldás a "legolcsóbbra" és ugyanakkor a legjobb hangminőségűre a fenti listában?Quetz írta: ↑2020.07.06., hétf. 08:23- Okto Dac8 pro: 1000 eur
- Denon X4700: 1350 eur
- Anthem AVM60, Emotiva XMC2: 3600 eur
A hangminőség pedig furcsa mód a "legolcsóbb" eszközzel kapható. Ez persze akkor igaz, ha a felhasználó amúgy is HTPC-t használna, amivel tud korrekciózni, illetve nem akar Atmost, mert arra a Dac8 megoldás alkalmatlan.
Itt nem állította senki, hogy ez egy csoda dac lenne, meg biztos, hogy mindent überelne, de a látott mérési eredmények egyébként erre engednek következtetni. Idáig csak egy szimpla kérdés vetődött fel, hogy vajon hogyan is szólna.

Szerintem leginkább azért nem fog sok fogyni belőle, mert kis példányszámban gyártják, illetve az emberek lusták és dobozos megoldást keresnek. De nem is az volt a költői kérdés, hogy mennyit adnak el majd ebből, hanem milyen hangminőséget lehetne összerakni.
Igen így, ezek 4 Ohmra vannak tervezve, szándékosan korlátozva vannak a túlmelegedés elkerülése végett. Egyébként 8 Ohmon a legjobb a hatásfokuk, ott 90% feletti ez az érték.TSanyi írta: ↑2020.07.06., hétf. 11:05Ez hogy van?denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 10:50Ebből 2 és megvan a 8 csatorna:
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 14356.html
4x150W @ 8Ω
4x250W 4Ω @
4x180W @ 2Ω
2 Ohmon kevesebbet tud mint 4-en ?
Ez hogy van?denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 10:50Ebből 2 és megvan a 8 csatorna:
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 14356.html

Ezzel te magad ki is mondtad, miért nem fog soha sok fogyni ebből az okto "csodából".Quetz írta: ↑2020.07.06., hétf. 08:23- Okto Dac8 pro: 1000 eur
- Denon X4700: 1350 eur
- Anthem AVM60, Emotiva XMC2: 3600 eur
A hangminőség pedig furcsa mód a "legolcsóbb" eszközzel kapható. Ez persze akkor igaz, ha a felhasználó amúgy is HTPC-t használna, amivel tud korrekciózni, illetve nem akar Atmost, mert arra a Dac8 megoldás alkalmatlan.

Most, hogy kijött az új teszt a denon X4700-el ez a konklúzió ragadta meg a figyelmemet:denesdr írta: ↑2020.07.05., vas. 21:12Biztos jól szólna, ha valahogy sikerülne beintegrálni egy hm rendszerbe, bár szerintem ezek a mérési értékek már rég túlmutatnak egy normál, otthoni (akár kezelt) körülmények közti hallgatáson. Nem hinném, hogy egy olcsóbb de jól megépített hm erősítő DAC-ja fülre gyengébben szólna mint ez. Aztán ki tudja, fantáziálni lehet róla...![]()
Ja, ennyi.
Egy 8 csatornás DAC.
Ezmiezaz?
Biztos jól szólna, ha valahogy sikerülne beintegrálni egy hm rendszerbe, bár szerintem ezek a mérési értékek már rég túlmutatnak egy normál, otthoni (akár kezelt) körülmények közti hallgatáson. Nem hinném, hogy egy olcsóbb de jól megépített hm erősítő DAC-ja fülre gyengébben szólna mint ez. Aztán ki tudja, fantáziálni lehet róla...

Arra mi lehet a megoldas? Nekem kellene irni egyet??Hiccusz írta: ↑2020.07.05., vas. 12:22Esetleg az EDID miatti HDMI szabvány probléma miatt lehet.R.G. írta: ↑2020.07.05., vas. 11:42Erdekes meet a maranntznal ossze vissza jottek elo a hibak ami mint mondtam jelenleg masnal hibatlanul uzemel. Probaltam mas kabelekkel is es ugyan az. Ma egy kicsit varialtam az emon es ugyan az lett, higy vagy az egyikkel vqgy a masikkal hibazik kicsit, tehat annyiban modositanam a korabban irtakat, higy itt is felvaltva jelentkezik a hiba. de van akinek meg nincs ilyen gondja az emoval sem. Viszont ha csak egy van bedugva akkor hibatlan minden...
Esetleg az EDID miatti HDMI szabvány probléma miatt lehet.R.G. írta: ↑2020.07.05., vas. 11:42Erdekes meet a maranntznal ossze vissza jottek elo a hibak ami mint mondtam jelenleg masnal hibatlanul uzemel. Probaltam mas kabelekkel is es ugyan az. Ma egy kicsit varialtam az emon es ugyan az lett, higy vagy az egyikkel vqgy a masikkal hibazik kicsit, tehat annyiban modositanam a korabban irtakat, higy itt is felvaltva jelentkezik a hiba. de van akinek meg nincs ilyen gondja az emoval sem. Viszont ha csak egy van bedugva akkor hibatlan minden...Quetz írta: ↑2020.07.05., vas. 08:57De ezek szerint mindig ugyanaz a kimenet a hunyó nem? Tehát a kimenet a hibás, vagy a kábel, ha azt ne cserélted közben.R.G. írta: ↑2020.07.04., szomb. 23:28A tv hdmi kommunikacio fura dolgokra kepes, meg akkor is ha nem kellene neki. Az en 8801 nalam a dupla kimenettel vicceskedett, de az uj heln tokeletes. Ami a furi, hhigy az utod egy xmc-1 szemelyeben is van jelenseg megpedig az, hogy az egyik kimeneten, ami a tv re van kotve, vannak kepi hibak, a masikon a projektor meg hibatlan. Ha megforditom, akkor meg a tv kep hibatlan, de a proji nem talal jelet. Na ekkor mi van. A procikra nem lehet fogni, a lejatszora nem lejet fogni. Akkor hova is lehet?!

Erdekes meet a maranntznal ossze vissza jottek elo a hibak ami mint mondtam jelenleg masnal hibatlanul uzemel. Probaltam mas kabelekkel is es ugyan az. Ma egy kicsit varialtam az emon es ugyan az lett, higy vagy az egyikkel vqgy a masikkal hibazik kicsit, tehat annyiban modositanam a korabban irtakat, higy itt is felvaltva jelentkezik a hiba. de van akinek meg nincs ilyen gondja az emoval sem. Viszont ha csak egy van bedugva akkor hibatlan minden...Quetz írta: ↑2020.07.05., vas. 08:57De ezek szerint mindig ugyanaz a kimenet a hunyó nem? Tehát a kimenet a hibás, vagy a kábel, ha azt ne cserélted közben.R.G. írta: ↑2020.07.04., szomb. 23:28A tv hdmi kommunikacio fura dolgokra kepes, meg akkor is ha nem kellene neki. Az en 8801 nalam a dupla kimenettel vicceskedett, de az uj heln tokeletes. Ami a furi, hhigy az utod egy xmc-1 szemelyeben is van jelenseg megpedig az, hogy az egyik kimeneten, ami a tv re van kotve, vannak kepi hibak, a masikon a projektor meg hibatlan. Ha megforditom, akkor meg a tv kep hibatlan, de a proji nem talal jelet. Na ekkor mi van. A procikra nem lehet fogni, a lejatszora nem lejet fogni. Akkor hova is lehet?!
Kiderült, mi okozta a borzalmas mérési eredményeket. Amir “benézett“ egy beállítást. Az eredmény már sokkal jobb.Quetz írta: ↑2020.06.26., pén. 22:56Az elmúlt hetekben kijött a Denon X3600 és X4700 review az ASR-en.
- Denon AVR-X3600H AV Receiver Review
- Denon AVR-X4700H 2020 AVR Review
TLDR: A 3600 nagyságrendel jobb eredményt ért el, mint a 4700:
Az igazán érdekes viszont az, hogy egy kereskedő is beküldte a Denon-hoz az eredményeket, amire a következő választ kapta:A recent review was brought to the attention of Denon wherein the reviewer contrasted the performance of two Denon products—the Denon AVR-X3600H and the recently announced AVR-X4700H—against one another.
The reviewer offered a variety of bench test results, the subsequent conclusion was not favorable towards the new AVR-X4700H. Denon engineering is currently recreating testing completed by the reviewer in discussion. While there are many unknowns as it pertains to testing criteria, we expect to have our own results available to the public the week of June 29.
Before any Denon product is introduced to the market, it undergoes tens of thousands of tests ensuring the absolute best quality product. Denon unequivocally stands by its standards of excellence and strictly adheres to industry best practices. Denon will be in contact with the reviewer to ensure we’re all operating against a set of standardized conditions to guarantee consistency and clarity moving forward.

De ezek szerint mindig ugyanaz a kimenet a hunyó nem? Tehát a kimenet a hibás, vagy a kábel, ha azt ne cserélted közben.R.G. írta: ↑2020.07.04., szomb. 23:28A tv hdmi kommunikacio fura dolgokra kepes, meg akkor is ha nem kellene neki. Az en 8801 nalam a dupla kimenettel vicceskedett, de az uj heln tokeletes. Ami a furi, hhigy az utod egy xmc-1 szemelyeben is van jelenseg megpedig az, hogy az egyik kimeneten, ami a tv re van kotve, vannak kepi hibak, a masikon a projektor meg hibatlan. Ha megforditom, akkor meg a tv kep hibatlan, de a proji nem talal jelet. Na ekkor mi van. A procikra nem lehet fogni, a lejatszora nem lejet fogni. Akkor hova is lehet?!