Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Fish írta:
2019.05.22., szer. 13:34
... mire megvettétek a kecót, lejárt mindről a gar ,majd ha beszarik vehetsz azonnal újjat ,jóval drágábban és akkor már kelleni fog azonnal, így nem vársz a jó ajánlatra majd.. :D Nézhetjük így is.. :D
Ez sajnos igaz. Viszont az új termékek közül statisztikailag kevés szokott beszarni, így az emiatt várható extra kiadás nem nulla ugyan (ez egy tényszerű kockázat ami csacskaság lenne tagadni) de mégis csak töredéke az első körben megspórolt pénznek.

A fenti eset egyébként sok éve volt és máig minden működik amit akkor vettünk, úgyhogy szerencsénk (is) volt ... meg a kockázatot is (szerintem) jól becsültem fel.

A valószínűségszámítást a mindennapi életben használva SENKI nincs "bebiztosítva" arról, hogy néha nem fogja keményen megszívni, hiszen ez a kockázat teljesen VALÓS és TAGADHATATLAN. Viszont ha "jól" kockáztatunk, akkor sokkal több esetben nyerünk, mint ahányszor "bukunk" és így az összes nyereség végül (pl. évek után) a sokszorosa lesz a "bukták" alkalmával "kidobott" pénznek. Nekünk szerencsénk volt, de ha 1-2 gép tényleg beszart volna, akkor sem lett volna ez az egész rossz "üzlet" összességében (a megspórolt nem kevés pénzből simán pótolható lett vonla az elromlott cucc és még mindig maradt volna belőle bőven).

Magánemberek kevesen gondolkoznak így, de szerintem mégis ez a helyes gondolkodás. A biztosítók pl. így gondolkoznak és sokmilliárdos hasznot termelnek évente (még úgy is, hogy néha valóban fizetniük kell egy-egy káresemény kapcsán). De az a haszon pontosan honnan is származik? Mit is termelnek a biztosítók egészen pontosan? Sokmilliárdos hasznot vágnak zsebre, de közben nem termelnek semmit? Vagyis igen: kockázatcsökkentés(re tett ígéretet) "termelnek" és ezt eladják milliárdokért, valakik meg ezért kifizet(nek) minden évben milliárdokat. A biztosítás a világ legjobb üzlete ... akkor miért ne legyek én a saját biztosítóm? Én pont ezt tettem: (50%) árengedmény fejében (át)vállaltam a kockázatot (a rövidebb maradék garanciát). A káresemény nem következett be, így zsebrevágtam a (pár milliós) "biztosítási díjat" (azaz az termékek árának kb. a felét) és így féláron szereltem fel a lakást gépekkel. Szerintem ügyes voltam ... de tudom, hogy kevesen fognak ezzel egyetérteni. :)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Lemmy9 írta:
2019.05.22., szer. 07:43
Nas 150000! Akusztika 1 millió? gondolkodik.gif
Bocs alul lőttem:
Synology ds218 - sima 2 lemezes nas 90e - https://nas-meghajto.arukereso.hu/synol ... 395048829/
2db wd red 6tb - nas-ba való 60e/db - https://www.arukereso.hu/merevlemez-c31 ... 238388691/

Akusztika:
Nem a szivacsra gondoltam, hanem normális panelekre, ami mellé van görbe is, hogy mit tud. Egy basszuscsapda 350-500euro/db ezekből meg kell mondjuk csak előre a 2 sarokba 4-4db és akkor sehol egy diffúzor stb.

KR acoustic biztos jó paneleket gyárt töredékért, de az értéke 0 és eladhatatlan lesz ha mégsem kell, míg egy nevesebb gyártó panelje tartja az értéket, akárcsak egy fapaci vs aq kábel. AQ-t el lehet adni ebay-en is, fapaci kábeleit pedig kb csak az avx-en, de ha az avx-t lekapcsolják akkor vége. Jófogáson senki sem fogja tudni ki a fapaci (no offense!)

Tehát igen ezek pénzbe kerülnek és nem is kevésbe. Persze lehet vásznat építeni, meg paneleket gyártani, stb. de az nem azt jelenti, hogy ezek a termékek ne ennyibe kerülnének és végképp nem azt, hogy ennyit érnének...

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nem dupláztad meg csak fele annyit költöttél, azért ez nem mindegy, illetve mire megvettétek a kecót, lejárt mindről a gar ,majd ha beszarik vehetsz azonnal újjat ,jóval drágábban és akkor már kelleni fog azonnal, így nem vársz a jó ajánlatra majd.. :D Nézhetjük így is.. :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 20:57
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 20:23
Melyik megyében laksz? Ki lehet hozzád a legközelebb?
Pest megye, Szigetszentmiklós :D (ClubSpeed disco, és Küki :) hátha így sokaknak beugrik ;peace;
Pont most hangzott el velem kapcsolatban, hogy kicsi a világ, úgyhogy most kontrázok: pont ma este megyek Szigetszentmiklósra!!! (Ott lakik az emberke akivel együtt dolgozom, rendszeresen megyek arra, mindig este).

Elvigyek Neked egy (újonnan) 7 milliós meg mondjuk egy (szintén újonnan) 3 milliós (persze használt) projektort kipróbálni? Mivel ezek a gépek ma már nevetséges pénzért beszerezhetőek használtan (de a képük most is pont olyan, mint amikor a gyárból kijöttek) szóval lehet, hogy ha ezeken "szocializálod" a szemed, akkor egy csomó felesleges projektor-cserélgetéstől megkíméled magad a jövőben. Olcsó gépet is tudok vinni (Samu a600) ha érdekel pl. az összehasonlítás.

Abban is van ám logika, hogy NEM azt vesszük meg, amire éppen nagy szükségünk van, hanem mindig azt, amire tudjuk, hogy majd valamikor szükségünk lesz, hiába most nem kell még, de ha az adott pillanatban irreálisan olcsón beszerezhető, akkor meg KELL venni.

Mondok egy gyakorlati példát: amikor az előző lakásunk épült, egy évet albérletben laktunk. Néztük az akciós újságokat és az apróhirdetéseket és kb. mindent megvettünk, ami "irreálisan" olcsó volt (mert pl. valaki megvette de nem építette be, mégsem fért be oda, bemutató darab a boltban, stb.). Egy év alatt MINDENT összegyűjtöttünk ami az új lakásba (és a fürdőbe, konyhába) kellett és mindent 50% ár környékén (vagy még az alatt) vettünk meg és minden (lényegében) új volt (csak pl. kibontották a csomagolást). Ezen milliókat spóroltunk ... és csak annyit "vesztettünk", hogy tárolni kellett a dolgokat időközben (az meg nem volt gond).

Szerintem ebből akár egy mondást is lehetne csinálni. Pl: "ha mindent féláron veszel, akkor lényegében megdupláztad a pénzedet". Vagy ez hülyeség?

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

A szoba mérete 350x430 Tehát 430-vetítő hossza.
[/quote]
Akkor majdnem akkora mint nálam (370*400) igaz én keresztben vetítek.
310-re van a lencse, 45cm-t bukok a vetítő és a hátsó csatlakozók miatt, 15cm-t a front fal kezelése miatt. Ezt érdemes számításba venned mielőtt vászon méretet választasz és tájékozódj a kiválasztott vetítő vetítési arányáról is.
Nálam a vászon mellett vannak a hangfalak. Pest megyében vagyok én is, szivesen látlak.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9 írta:
2019.05.22., szer. 07:43
Nas 150000! Akusztika 1 millió? gondolkodik.gif
én eleve htpc-t építenék használt alkatrészekből, és akkor kapásból kipipálva a lejátszó és a nas kérdés is. akusztikára nem hiszem, hogy kellene a misi. Gyári panelek közt is vannak nem horror árúak.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

-KP- írta:
2019.05.21., kedd 15:32
cisco írta:
2019.05.21., kedd 14:59

Ez szumma: 3,6 millió - új árakkal. Ha szerencsés az ember, ebből lehet mondjuk 2,5 millió használt eszközök vásárlásakor.

szerintem... :)
Pont az egyik legfontosabbat, az akusztikai kezelést hagytad ki :)
1-1 nevesebb gyártóval az akkor majdnem még plusz 1 milla...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

tonee73 írta:
2019.05.21., kedd 20:41
szepi0808 írta:
2019.05.20., hétf. 21:36
Cutler írta:
2019.05.20., hétf. 21:06
10 nyomós és főleg szakmai érv, az "oszt mé"-re.
Gondolom most majd megint jön, hogy lenéző
és arrogáns a dumád, pedig szimplán csak bunkó :tutiok:
A kérdés nem az volt, hogy mit tud egy jó többszázezres szőt, hanem a microperforált áráért nem veszel olyat.
Nálunk nem csak screenline van, pont a thxfan álltal linkelt lumene is. Nálunk nem az a szokás, hogy rugdossuk, köpködjük és feljelengetjük a többi céget, hanem hogy partnerként együttműködünk.
Szepi
Ha lehet annyira tartsd már tiszteletben a többit, hogy ha idézed a hsz-ét akkor nem írod át az idézetet!Azt hiszem ez elvárható minimum. gondolkodik.gif Én most vissza javítottam.
Köszönöm tonee :tutiok:

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Sokan laktok a volt Club Speed kornyeken. Lehet anni egyutt is buliztatok 31_1_21.gif 31_1_21.gif
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Tonyka írta:
2019.05.21., kedd 21:11
Pest megye, Szigetszentmiklós :D (ClubSpeed disco, és Küki :) hátha így sokaknak beugrik ;peace;

Helló földi, vagyunk a környéken páran. ;)
Akkor tőletek nem tudok esténként aludni, mert nézitek jobbnál jobb filmeket teljes hangerőn ;peace; :D

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A közlekedési dugók epicentrumában :D Helló földi, vagyunk a környéken páran. ;)
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 20:23

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

viragok írta:
2019.05.21., kedd 18:21
Szerintem jó volna tudni, hogy mekkora a szobád hossza. A 400 cm-t a vetítő lencséjétől mérted vagy ez a teljes méret? Cisco jól fogalmazott ez fontos adat.
Nem sok vetítő tud ekkora távolságról 300 cm széles képet vetíteni.
Én is gondolkoztam hangáteresztő vàszonban a nagyobb képért , de sajnos a szobám mérete miatt nem tudok nagyobbat vetíteni a jelenleginél.
A szoba mérete 350x430 Tehát 430-vetítő hossza.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

szepi0808 írta:
2019.05.20., hétf. 21:36
Cutler írta:
2019.05.20., hétf. 21:06
10 nyomós és főleg szakmai érv, az "oszt mé"-re.
Gondolom most majd megint jön, hogy lenéző
és arrogáns a dumád, pedig szimplán csak bunkó :tutiok:
A kérdés nem az volt, hogy mit tud egy jó többszázezres szőt, hanem a microperforált áráért nem veszel olyat.
Nálunk nem csak screenline van, pont a thxfan álltal linkelt lumene is. Nálunk nem az a szokás, hogy rugdossuk, köpködjük és feljelengetjük a többi céget, hanem hogy partnerként együttműködünk.
Szepi
Ha lehet annyira tartsd már tiszteletben a többit, hogy ha idézed a hsz-ét akkor nem írod át az idézetet!Azt hiszem ez elvárható minimum. gondolkodik.gif Én most vissza javítottam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
2019.05.21., kedd 20:25
Náalm is jártak már jó páran, éppen pár napja pld.. :D nem ismertük egymást ,de kiderült ,hogy rengeteg közös ismerősünk van.. kicsi a világ na.. :D
Kicsi hát. Gyulai Pálról derült ki, hogy gyakorlatilag látótávolságon belül lakik egy olyan ismerősömtől, akinél évente többször megfordulok :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Náalm is jártak már jó páran, éppen pár napja pld.. :D nem ismertük egymást ,de kiderült ,hogy rengeteg közös ismerősünk van.. kicsi a világ na.. :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: geza123 »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 13:25
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet...
Pont ez a helyzet nálam is. Ha gondolod, meg tudod nézni élőben, hogy ez mennyire találkozik az elképzeléseiddel.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 19:40
Másokhoz elmenni... csak egy idegen vagyok mások intim szférájába belépni, hogy “hello anyuka, gyerekek jöttem apa hangrendszerét demózni ;)
Ekkor szívességet én nem kérnék! Így is h válaszoltak legjobb tudásotok szerint, ez is sokkal több mint az elvárható minimum ;)

Így köszönöm MINDENKINEK aki segít. Aztán nehogy “veszekedés” legyen mert ennyit nem re az egész ;)
Hát ezt szerintem véletlenül se gondold. Itt a fórumon szinte mindenki tök ismeretlen volt a másiknak. Pont az ilyen demózgatások hozták össze az embereket. Egy rakás fórumtársnál jártam már és sehol nem éreztem magam kényelmetlenül, családi életek zaklatójának. Nálam is jártak már jópáran, csak az idei évben vagy tízen, lehet vasárnap jön a 11., de nem probléma, én is mindenkit szívesen látok.
Úgyhogy nagyon rosszul gondolod, hogy ciki másokhoz bejelentkezni egy kis hallgatózásra, sasolásra. Ne legyél szégyellős, sok felesleges körtől kíméled meg magad!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 19:40
írtam ám privit, jobb felső sarok a fórumon :D

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 19:28
SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:52

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.

Ahogy előttem is írták, a legjobb, ha több különböző rendszert meghallgatsz és a saját ízlésed szerint választasz, kevesebb tanulópénzed fogja bánni hidd el. ;) Nagyon sok segítőkész fórumtárs van, aki szívesem segít egy demóval eligazodni a sűrűben.
Igen elég evidensnek tűnik meghallgatni kereskedőnél, de ;) ott nem rakják össze (szerintem) azt a cuccot amit meg is vennék. Lehet tévedek. Ott nyilván több tízmilliós rendszerek vannak ami nyilván össze van lőve hang kép minden!

Meg ha össze is rakja raszan x órát majd azt mondom h sry de nem tetszik :d

Másokhoz elmenni... csak egy idegen vagyok mások intim szférájába belépni, hogy “hello anyuka, gyerekek jöttem apa hangrendszerét demózni ;)
Ekkor szívességet én nem kérnék! Így is h válaszoltak legjobb tudásotok szerint, ez is sokkal több mint az elvárható minimum ;)

Így köszönöm MINDENKINEK aki segít. Aztán nehogy “veszekedés” legyen mert ennyit nem re az egész ;)

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:52

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.

Ahogy előttem is írták, a legjobb, ha több különböző rendszert meghallgatsz és a saját ízlésed szerint választasz, kevesebb tanulópénzed fogja bánni hidd el. ;) Nagyon sok korrekt fórumtárs van, aki szívesem segít egy demóval eligazodni a sűrűben.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 19:09
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 19:05

Miért zavar, ha nekem ez a személyes véleményem, főleg a saját mozimról? Próbáld meg elfogadni, ennyi.
Nem zavar, elfogadom. :smile32: De miért általánosságban írod mindig, hogy az AT vászon "szétcseszi a hangot és a képet"?
Olvasd el még egyszer a hozzászólásomat és látni fogod, hogy "Nálam"!
Nem kell itt hisztizni, neked az jön be nem is kételkedem a meglátásodban.
Amúgy nenyusnál is a faltól falig vászon és az elhelyezés miatt van AT vászon, oda az kellett, de egy dekával nem "egységesebb a hangkép" de viszont a hátrányait tapasztalom. Szőttből a Octogon audiónál láttam majdnem elfogathatót, mikor legutóbb voltam belőni a rendszert, de ott is a fényerő és kis tompaság tapasztalható volt.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 19:05

Miért zavar, ha nekem ez a személyes véleményem, főleg a saját mozimról? Próbáld meg elfogadni, ennyi.
Nem zavar, elfogadom. :smile32: De miért általánosságban írod mindig, hogy az AT vászon "szétcseszi a hangot és a képet"?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 18:55
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:19

Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Nem szoktam beléd kötni, de ez a kijelentésed úgy vicc, ahogy van - már sokadszorra.
Hány AT vászon saját rendszerben való teszteléséből/használatából szűrted ezt le?
A hangképet semmivel nem tudod úgy egységesíteni, mint az egy vonalba helyezett hangfalakkal, még M&K-val sem. Menyusnál a perforálttal is teljesen jó a hang, vagy szerinted az sem elég jó?
A vászon alatt/mellett elhelyezett hangfalakon csillogó és ide-oda verődő fény nem cseszi el a képet? A matt hangfalak felületére is bőven jut a vászonról visszavert fényből, hidd el, ha megszoknád, hogy nincs ez a jelenség utána elég zavaró lenne. ;)
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”