Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Ha valaki ennyi energiát belefeccel egy tesztbe, (hála neki érte) , akkor miért nem figyelnek ilyen apróságokra?!
Valahol a hitelességet illetve annak megitélését is meghatározza hogy a konkrét adatok helyesen szerepeljenek. 
Inkább legyen némi elírás a szövegben, mint mondjuk az adatoknál, például 92dB SINAD helyett 29dB
Egyébként meg lehet, hogy szándékosan írja félre a neveket (többféleképpen is), hogy aki félregépel guglizás közben az is ráakadjon a tesztjeire könnyedén
Viccet félretéve amúgy tényleg érdemes írni neki a fórumra, ha van van az embernek valami észrevétele a tesztekkel kapcsolatban.
Egyébként meg lehet, hogy szándékosan írja félre a neveket (többféleképpen is), hogy aki félregépel guglizás közben az is ráakadjon a tesztjeire könnyedén
Viccet félretéve amúgy tényleg érdemes írni neki a fórumra, ha van van az embernek valami észrevétele a tesztekkel kapcsolatban.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6234
Ja, és en mégis itt jegyeztem meg az AVX-enQuetz írta: ↑2020.07.10., pén. 10:04Nem kötözködés ez, csak inkább az ASR-re kellett volna küldened. Szerintem megköszöni, hogy javítod a typo-kat.Aszpirin írta: ↑2020.07.10., pén. 09:43Most talán kötözködőnek fogtok tartani, de ha már Amir annyira igényes a mérései tekintetében, akkor talán lehetne annyira igényes is, hogy a típusjelzést rendesen leírja. Nem SR6104, hanem SR6014.
Ehhez képest hol Marantz 6104-et, hol Denon SR6014-et ír, két-3-szor azért sikerül helyesen SR6014-nek.![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Nem kötözködés ez, csak inkább az ASR-re kellett volna küldened. Szerintem megköszöni, hogy javítod a typo-kat.Aszpirin írta: ↑2020.07.10., pén. 09:43Most talán kötözködőnek fogtok tartani, de ha már Amir annyira igényes a mérései tekintetében, akkor talán lehetne annyira igényes is, hogy a típusjelzést rendesen leírja. Nem SR6104, hanem SR6014.
Ehhez képest hol Marantz 6104-et, hol Denon SR6014-et ír, két-3-szor azért sikerül helyesen SR6014-nek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6234
Most talán kötözködőnek fogtok tartani, de ha már Amir annyira igényes a mérései tekintetében, akkor talán lehetne annyira igényes is, hogy a típusjelzést rendesen leírja. Nem SR6104, hanem SR6014.Quetz írta: ↑2020.07.10., pén. 09:32Marantz SR6104 AVR Review
A D+M mérnökcsapata megerősítette, hogy a mérések a valóságot mutatják. Úgy gondolom, hacsak valaki nem a marantz színezett hangját keresi, jobb mást választani.
Ehhez képest hol Marantz 6104-et, hol Denon SR6014-et ír, két-3-szor azért sikerül helyesen SR6014-nek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Quetz
- Beköltözött

Marantz SR6104 AVR Review
A D+M mérnökcsapata megerősítette, hogy a mérések a valóságot mutatják. Úgy gondolom, hacsak valaki nem a marantz színezett hangját keresi, jobb mást választani.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

Jó hír annak, aki megfizethetőbb Dirac procit szeretne: Monoprice HTP-1
Did you import one of these units @TimoJ ?
Yes. Monoprice ships internationally with DHL Express and accepts Paypal. HTP-1 is multivoltage ready, for 230-240V just change the back panel fuse from 800mA to 400mA or 500mA.
- Quetz
- Beköltözött

Írtam a gyártónak, meglátjuk, mit válaszolnak.
- Quetz
- Beköltözött

Nem értem a problémádat. Gondolom ilyen módon fogod kiválasztani az eszközt:
Egyébként inkább tűnik valamilyen stúdió cuccnak mint hm kütyünek. A 8 csatornát sem a surround miatt rakták bele gyanítom.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Na pont erre próbáltam utalni tegnap. Az oké hogy van egy kütyü, ami hardveresen jó, de ez fabatkát sem ér, ha nem tudunk rendszert építeni rá, mert nincs szoftver, ami normálisan kezeli.
Valóban, az EQ APO csak DS-ban működik. Így marad mondjuk a lejátszóban való mókolás mondjuk Jriver vagy ilyesmi ha jól sejtem.
Az ASIO viszont szerintem kikerüli az EQ APO-t.
Én Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe-ot használok, nemigazán tapasztalok se cicergést se semmit, a Crown is csendben van, nincs zavaró zaja.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Az ASR fórumon azt írják, hogy túlkereslet van a Dac8pro -ra, nem győzik a gyártást.
- Quetz
- Beköltözött

A végfoknak 2.8Vrms ballanced jel kell neki 8ohm esetén. A hangkártyával meg az a fő problémám, hogy hallom a PCI ciripelést. :(denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 13:44Mondjuk egy Xonar DG azért a hangkártyák legalsó szegmensében helyezkedik el. Tudok kölcsönadni egy 7.1 -es belső X-fi Titaniumot ha gondolod, azért az nem egy rossz kártya. Nem tudom hány Volt kell egy NC502MP-nek, de szerintem 2V küröl megelégszik, ennyit talán tudnak ezek a kártyák, persze egy balanced kimenet azért nyilván jobb lenne.
- Quetz
- Beköltözött

A manual ajánlása: ASIO4ALL, illetve “ASIO Bridge / Hi – Fi Cable” ha a program nem tud ASIO-t. Lejátszó pedig amit szeretsz használni.-KP- írta: ↑2020.07.06., hétf. 13:41Milyen szoftver tud neked egy dd/dts adatfolyamot 8 csatornás digit jelre kibontani és ezt usb-n kiküldeni???? Vagy 4 darab aes/ebu bemenetre szétbontani a 8 csatornát? Életemben nem hallottam ilyenről még,hogy ez lehetséges. Szóval bocs, de találgatás meg üres rizsa helyett konkrét megoldás érdekelne. Konkrétan milyen szoftver és milyen egyéb kütyük mellett lehet erre a cuccra egy mozirendszert építeni?
Hát passz, én csak sztereózok, ott nincsenek ilyen nyűgők, azt hinném, hogy a mai világban lyesmi már nem gond-KP- írta: ↑2020.07.06., hétf. 13:41Szó nincsen praktikusságról, hanem a puszta megvalósításról (illetve a megvalósíthatóság hiányáról).
Milyen szoftver tud neked egy dd/dts adatfolyamot 8 csatornás digit jelre kibontani és ezt usb-n kiküldeni???? Vagy 4 darab aes/ebu bemenetre szétbontani a 8 csatornát? Életemben nem hallottam ilyenről még,hogy ez lehetséges. Szóval bocs, de találgatás meg üres rizsa helyett konkrét megoldás érdekelne. Konkrétan milyen szoftver és milyen egyéb kütyük mellett lehet erre a cuccra egy mozirendszert építeni?
De iezen az oldalon van egy ábra, eszerint megy a 8 csatorna USB-n:
https://www.oktoresearch.com/dac8pro.htm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2020.07.06., hétf. 13:49-kor.
Mondjuk egy Xonar DG azért a hangkártyák legalsó szegmensében helyezkedik el. Tudok kölcsönadni egy 7.1 -es belső X-fi Titaniumot ha gondolod, azért az nem egy rossz kártya. Nem tudom hány Volt kell egy NC502MP-nek, de szerintem 2V küröl megelégszik, ennyit talán tudnak ezek a kártyák, persze egy balanced kimenet azért nyilván jobb lenne.
Milyen szoftver tud neked egy dd/dts adatfolyamot 8 csatornás digit jelre kibontani és ezt usb-n kiküldeni???? Vagy 4 darab aes/ebu bemenetre szétbontani a 8 csatornát? Életemben nem hallottam ilyenről még,hogy ez lehetséges. Szóval bocs, de találgatás meg üres rizsa helyett konkrét megoldás érdekelne. Konkrétan milyen szoftver és milyen egyéb kütyük mellett lehet erre a cuccra egy mozirendszert építeni?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Szó nincsen praktikusságról, hanem a puszta megvalósításról (illetve a megvalósíthatóság hiányáról).denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 13:20Értem amit írsz, de itt most minden praktikusságtól elvonatkoztatva csak a legpuritánabb hangminőségre korlátozva gondolt szerintem Quetz a dologra.
8 digit csatorna talán átfér az USB-n (vagy nem?), szobakorrekciót megoldja a REW, a hangerőszabályzás talán megy ennek a dac-nak vagy esetleg a lejátszó szoftverben is meg lehet oldani.
Nekem egyébként vannak kétségeim, hogy fülre egyértelműen jobbnak lehetne-e hallani mint mondjuk egy 90dB sinad értékű dac-ot. De ez csak találgatás.
- Quetz
- Beköltözött

Ezt a többcsatornás DAC-t találtam eddig. A belseje és külseje szimpatikus, a mérési eredményei jobbak mint a dedikált processzoroké. De bármire nyitott vagyok :)
A beépített hangkártya nekem lutri, mióta az alaplapi kimeneten jobb hangot kapok, mint az Asus Xonar DG-n azóta problémásnak gondolom ezeket az eszközöket. Ráadásul az is probléma, hogy melyik tudna meghajtani egy Hypex NC502MP-t.
- Quetz
- Beköltözött

Bármilyen végfokkal. Feltételeztem, hogy a felsorolt dac/avr/processzor ugyanazzal a végfokkal van erősítve. Az magától értetődő, hogy ha valaki nem akar végfokozni, akkor annak egy DAC/processzor nem opció.
Értem amit írsz, de itt most minden praktikusságtól elvonatkoztatva csak a legpuritánabb hangminőségre korlátozva gondolt szerintem Quetz a dologra.-KP- írta: ↑2020.07.06., hétf. 13:10Hát nekem vannak kétségeim itt. Hogyan küldünk ennek a dacnak 8 csatornás digitális jelet? Méginkább, 8 csatornás digit, szobakorrekciózott jelet? Hangerőszabályzást mi fogja végezni? Elhiszem, hogy szép mérési eredményei vannak ennek a masinának, de az alkalmazhatóságában nem kis kérdőjelek vannak számomra.denesdr írta: ↑2020.07.06., hétf. 12:38Itt nem állította senki, hogy ez egy csoda dac lenne, meg biztos, hogy mindent überelne, de a látott mérési eredmények egyébként erre engednek következtetni. Idáig csak egy szimpla kérdés vetődött fel, hogy vajon hogyan is szólna.
De ezt nem fogjuk addig megtudni amíg valaki ki nem próbálja, persze megfelelő erősítéssel, hangfalakkal és jó akusztikai környezetben.
8 digit csatorna talán átfér az USB-n (vagy nem?), szobakorrekciót megoldja a REW, a hangerőszabályzás talán megy ennek a dac-nak vagy esetleg a lejátszó szoftverben is meg lehet oldani.
Nekem egyébként vannak kétségeim, hogy fülre egyértelműen jobbnak lehetne-e hallani mint mondjuk egy 90dB sinad értékű dac-ot. De ez csak találgatás.