Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vuki HD audio "ütköztetője"
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Szia
Ha picit vastagabb ragasztóba rakod,akkor nem tudtad volna orvosolni ezt a problémát?
Egyébként szépen haladsz.Nyomon követem a fázisokat.
Kíváncsian várom a végkifejletet!!
Üdv Atléta
Szia!
A picit vastagabb ragasztóval két bajom volt.
Az egyik hogy nem cement alapú ragasztóba terveztem eleve a felrakását,ami úgy történik hogy fogazott glettvassal felhúzzuk a felületre a ragasztót azután a lapokat a gondosan beállított lécre vagy (régebben amikor még mész-homok-cement habarcsba ment a módi a kezdősort nedves homokba raktuk,amit előzőleg megtömörítettünk és a burkus léccel lehúztunk vízszintesen) egyenes felületre,elkezdjük felrakni ha kell e lapok hátulját is megkenve,
Viszont ezek a kövek csupán 4,5cm magasak még nagyon óvatos és gondos ragasztás mellett is kikerülhet alóla a ragasztó anyag és bizony elég tréfusz dolog azokból a bazi nagy és széles fugákból kikönyörögni a ragasztót pláne ha mapeiműgyantávaljóltelebaszott egyébként álltalam jónak tartott r"ugacs"ok nanu-nanu és Jóóóóóóóóóóóóóó reggggggelt vietnáááááám R.W.
Ezzel a glettvasas megoldással az a bajom hogy amíg a lapok hátulja ennyire trágya addig 2x annyi ragasztó kellene rá amibe alap esetben fellehetne ragasztani a köveket.
A másik ha már van egy ilyen patent felület,ami a gyakorlatban 10-ből 11x nincs meg akkor nehogy már ezzel kelljen görcsölni és amiatt, mert a kövek akodás eleje tehát Szar-szemét módon lettek legyártva 6.300/nm áron azéé má nem minden Áron
A lényeg hogy egy szilóhoz hasonló ragasztóanyagba lettek felragasztva nem azért mert így olcsóbb lett volna, mert eddig 6 tubussal használtam el 1300ft/db és még kettő biztosan elmegy az alsó szintre. Mapei ragasztóból elég lett volna egy 25kg zsák fele is (amit én még a drágábbnak számító keraflex maxiS1-et is kb 6.300Vft-ért kapok meg Deli Sanyitól az Óceán csempeboltban) de ha azzal ragasztom fel és később ki akarok valahol cserélni 1-1 lapot akkor kokrétan cumicecilin,amire kivésem úgy hogy a körülötte lévők ne sérüljenek.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Arról azért írhatnál, hogy mi ez az egész!
Rögtön belevágtál a közepébe, de pár sort megérdemelne főleg a te stílusodban, hogy milyen ötlet alapján, hol történik a micsoda!
Most éppen egy Guiness rekordot készülök megdönteni itt az AVX fórumon.
Méghozzá a ki tud házi készítésű HD audio hadron ütköztető dobogó megépítéséről egy nap alatt több képet feltölteni kategóriában.
Persze ha mindíg kizökkenek a gondolatmenetemből akkor nem sikerül.
Akkor egy analóg monológ Vuki módra:
Tudod mit "miért?mit miért? miért Kelly?miért ne?!" Maligen
Minden a matekkal kezdődött,de erről kicsit később.
A megállóómániás Ati (ez én volnék) ez olyasmi mint a megalomániás csak Gabesz kolegámharcostársamésházimoziscimborám már úgy29-30éve még abból a korból,amikor Snell Sanya diszkósként tolta a XVI.kerületi Ikarus műv.házban.Szóval ő Sanyi mellet volt segédlemezpörgető discos és zeneszámkikereső na mindegy a lényeg az hogy Gabesz így hív.
Szóval ez az Ati gyerek,mármint én felhalmozott a pinyójában sok hangkeltésre alkalmas és kevésbé alkalmas motyót.
Aminek az lett a következménye hogy kezdett nem elférni kulturáltan az eszköztára és nem is nagyon fért hozzájuk egy kábelcsere vagy egy kis takarítás végett.
A kinézet is kezdett egy Király utcai használt müszaki kisboltra hajazni,ezzel aztán tele lett a stanyója gondolt egyet és elhatározta hogy megépíti a világ első többfunkciós házimozis dobogóját.
Egyetlen egy dolog volt ami visszatartotta és ez nem a kémia vegyjelei nem is fizika korlátai voltak, hanem az a kva matematika.
Egészen pontosan az hogy adott egy közel 5m helyiség ahol el kellene hogy férjen a centersugárzó egység kb 150cm
egy média lejétszó két darab processzor és négy darab erősítő mindegyik 43cm széles+-1-2mm.
Matek 7x43+ 150 ha szorosan egymás mellett vannak 451cm~4.5m, ez azért nem oanjóó,mert akkor a frontsugárzók takarásába kerül egy két készülék ami idiótán és leddiódán néz ki.
Így aztán kiötölte és elkezdte megvalósítani a kétszintes rettenetnek is beillő dobogót,amelyet többfunkciósra tervezett.
Ez a több funkciós dobogó egyedül álló a világon,mondom egyedül tehát nincs mellette mégegy ugyan ilyen dobbantó, és még azért is kuriózum, mert a többfunkciós mivolta teljesen újszerű innovációóóó, ezért vagy bejön vagy nem a többfunkciós üzemmód.
Így aztán a centersugárzók bekerülnek az "Ez mijez"-be a többi pedig elfér felette, úgy hogy még hozzájuk is lehet férni.
A lövész árokra meg a több kamrás elrendezésre most nem térnék ki sem a hangterelő nyílásokra az ő érdekében,mármint a megállóómániás Atiéra.
Legközelebb csömörön ütköztetik a HD audio hadronokat,amikor elkészül az új collider.
Megérkezett a kőparketta
kő pa 1.jpg
kő pa 3.jpg
kő pa 4.jpg
Akkor még nem gondoltam hogy nem csak a kő színével leszek gondban.
Amikor megláttam a hátulját a köveknek a gyártó fején eltudtam volna játszadozni egy darabig velük.
kő csisz fest 1.jpg
Ezért fogtam a kis sikítómat betettem egy kőcsiszoló tárcsát és tettem egy próbát.
Tetszett a végeredmény a darabszám viszont sokkolt,mert kb egy perc mire egy követ megtisztítottam a sorjától és a felület egyenetlenségeitől plusz minden egyes darabról a kőport légkompresszorral le kellett fújnom.kb 500db csiszolás és portalanítás.Hát-al nem kezdünk mondatot de ez is Sza rakodós munka volt a javából a hangról már nem is beszélve,ami ezt a tevékenységet kísérte.
Készítettem egy tartó sablont a csiszoláshoz,egy féltábla 10centi vastag p.lapra rárajzoltam a kő méretétől oldalanként kb 3cm nagyobbat.Kivágtam a p. síkjából kb 5cm mélyen aztán fogtam egy a többi kőhöz képest valamivel nagyobbat,amit betekertem ipari folpackba.Majd stukatúr gipszet bekevertem és bele öntöttem p.lapba már előzőleg kialakított méretes lukba és a becsomagolt követ szinével lefelé belenyomtam és benne hagytam.
Így csiszolás közben nem kellett a követ tartanom csak csiszolni és csiszolni és........
kő csisz fest 2.jpg
Szia
Ha picit vastagabb ragasztóba rakod,akkor nem tudtad volna orvosolni ezt a problémát?
Egyébként szépen haladsz.Nyomon követem a fázisokat.
Kíváncsian várom a végkifejletet!!
Üdv Atléta
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Megérkezett a kőparketta
Akkor még nem gondoltam hogy nem csak a kő színével leszek gondban.
Amikor megláttam a hátulját a köveknek a gyártó fején eltudtam volna játszadozni egy darabig velük.
Ezért fogtam a kis sikítómat betettem egy kőcsiszoló tárcsát és tettem egy próbát.
Tetszett a végeredmény a darabszám viszont sokkolt,mert kb egy perc mire egy követ megtisztítottam a sorjától és a felület egyenetlenségeitől plusz minden egyes darabról a kőport légkompresszorral le kellett fújnom.kb 500db csiszolás és portalanítás.Hát-al nem kezdünk mondatot de ez is Sza rakodós munka volt a javából a hangról már nem is beszélve,ami ezt a tevékenységet kísérte.
Készítettem egy tartó sablont a csiszoláshoz,egy féltábla 10centi vastag p.lapra rárajzoltam a kő méretétől oldalanként kb 3cm nagyobbat.Kivágtam a p. síkjából kb 5cm mélyen aztán fogtam egy a többi kőhöz képest valamivel nagyobbat,amit betekertem ipari folpackba.Majd stukatúr gipszet bekevertem és bele öntöttem p.lapba már előzőleg kialakított méretes lukba és a becsomagolt követ szinével lefelé belenyomtam és benne hagytam.
Így csiszolás közben nem kellett a követ tartanom csak csiszolni és csiszolni és........
Arról azért írhatnál, hogy mi ez az egész!
Rögtön belevágtál a közepébe, de pár sort megérdemelne főleg a te stílusodban, hogy milyen ötlet alapján, hol történik a micsoda!
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Jött egy kis arcsimítás és púder a felületre.
Aztán később még burkolás előtt kapott egy másik réteget is, hogy ne legyen annyira sápadt és hogy s sötét kövek közül ne világítson át a "fehérfrász" nagymedve Armageddon
Bármennyire hihetetlen azok a kis Sony csipogók az én rendszerem alap pillérei ha pontosan akarnék fogalmazni az összes többi dobozzal ellátott hangszóróm nekik dolgozik bérmunkában persze nem csak a képen látható háremnek hanem nekik és nővéreik és fivéreiknek összesen 13-nak.
Házimozis zsoltár első számú törvénye NE ÍTÉLJ ELSŐRE ja és a csokító reklámban is......főleg akkor ne ha még nem hallottál Don Pascalokat kórusban megszólalni,mély kísérettel.
semmilyen ítélkezés nem volt bennem csak nem értettem ,hogy a 2 center körül mi az a 3 másik, de akkor most világosabb lett picivel.. kíváncsi leszek nagyon a végkifejletre!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Itt már a felső szint osb burkolata került fel próbaképpen a tetejére.
A terheléspróbán viszont nem ment át.Sokat hajlott alattam kb 3centit, amikor ráálltam az elejére,ahol az ív között kb 185cm a fesztáv én meg 96kg
Ezt még meg kell erősítenem,kap majd egy kis "vasalást"
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Aztán végre elérkezett a szoboravatás nagy napja.
Nekem legalábbis az volt, amikor kicsomagoltam a zsaluból a torzót.
Szürke is csúnya is de nekem tecccik,majd felöltöztetem és megszépül.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
azok a kis sony csipogok mit célt fognak szolgálni?
Bármennyire hihetetlen azok a kis Sony csipogók az én rendszerem alap pillérei ha pontosan akarnék fogalmazni az összes többi dobozzal ellátott hangszóróm nekik dolgozik bérmunkában persze nem csak a képen látható háremnek hanem nekik és nővéreik és fivéreiknek összesen 13-nak.
Házimozis zsoltár első számú törvénye NE ÍTÉLJ ELSŐRE ja és a csokító reklámban is......főleg akkor ne ha még nem hallottál Don Pascalokat kórusban megszólalni,mély kísérettel.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Aztán a sok rakodós munka után jött végre a beton a 0-16-os kavicsból és az aljához képest,már egy kicsit több cementel keverve míg az alsó rész 1köbméter sóder 200 kg szürkebarátot kapott (ilyen gyengeségű betont soha nem használunk semmilyen betonozási munkához a legkevesebb 300kg/1m3 sóderhez az arány,de itt semmi nem indokolta ezt a minőséget) a felső 350 kg/m3 arányban kapta ezt a nagyszerű ókori-Római találmányt.
A betonból itt is csak annyit kapott a zsaluzat amennyi feltétlenül szükségszerű volt. A mag továbbra is térfogatkitöltésre kiválóan alkalmas fehér golyóbisokból táblásított p. lap volt.
A félkör belsejében is gondosan ki kellett támasztani a zsalut,mert itt a beton tömörítése-csömöszölése és a zsalu kalapáccsal való ütögetése csodákra képes a tömörséget illetően,de a zsalunak nagy ellensége tud lenni ha nyomás miatt nem eléggé alapos a zsaluzat kitámasztása és annak merevsége.
azok a kis sony csipogok mit célt fognak szolgálni?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Vukkeinstein
- V.I.P.
A felső szint zsaluzása.
Az alsó szinthez használt zsalut egyel feljebb is tudtam használni.
Egy kicsit meg kellett toldani a magaságát,de az íve rendben volt.
Kapott egy négyes vasháló csíkot,hogy a hang nehogy kárt tegyen benne
Ez a középső rész összességében eléggé rakodós volt méghozzá Sza rakodós de csak elkészült a huje kocsog.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
A centerek helyének a kimérése a felső szint zsalujának a megépítése előtt.
Villanyszerelési csöveket használtam a dobogó felső ívének és a centerek helyeként szolgáló rész kitűzésére.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Betonozási munkálatok.
A zsalu front részén lévő árok oldala is szintén p.lappal lett megtámasztva.
Kellet is mert a 10mm-es osb-nek nem túl nagy az ellenállása a híg beton nyomásához képest.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
A kis csömöri HD Audio hadron ütköztető dobogó építési munkálatairól képes beszámoló.
Zsaluzat készítése, miután végleges formát öltött a dobogó mérete az íve és a magassága.
Szélessége közel öt méter magassága 19cm a szemközti faltól pedig a legszélesebb pontja 195cm
Az íve pedig pedig a következő mérettel bír:ha a szemközti fallal párhuzamosan egy képzeletbeli húrt állítanánk a dobogó középső részén a 195centiméteres pontra akkor a dobogó jobb és bal széle 35-35 centiméterrel van közelebb a szemközti falhoz
A dobogó ívét egy 19mm-es lambéria adta meg a 10mm-es osb pedig a magasságát.
A 10cm vtg. polisztirol lap a beton mennyiségét hivatott csökkenteni.
A szigetelő anyagból kivágott lukak pedig tartó pillérként viselkedve növelik meg az alsó szint teherbírását.
A zsaluzat kitámasztása kb 50-60centiméterenként egymástó az aljzatbetonba fúrva,dűbelezve.
Közvetlenül az oldalfalakkal sehol nem érintkezik a beton,ezeket is polisztirol lap tölti ki.
Egy esetleges későbbi elbontás munkálatait lényegesen lerövidíti és megkönnyíti.Remélem nem mostanában lesz rá szükség.
Összesen 9 db cső került a dobogó alsó és felső szintjén elhejezésre a hangfal és egyéb kábelek elvezetésére.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Jupiii végre beadtad a derekadat Vuki topic .
Szalem alejkum szép tezsvérem!
A derekam beállt, nem beadtam na jó..... de akkor izs magaaa magaa...tud valamit.
Jól áll neked ez a kebab készítő tevehajcsár fejkendő
Jupiii végre beadtad a derekadat Vuki topic .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
- Roberto11
- V.I.P.
- Értékelés: 334
Gratulálok a topichoz Vuki!!!
HAJRÁ!!!!!!!!!!!
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS
- Vukkeinstein
- V.I.P.
grat! kíváncsian várom mi fog ebből kisülni, kitartást a végéig!
Köszönöm.
grat! kíváncsian várom mi fog ebből kisülni, kitartást a végéig!
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Ez mijez?
Bográcsozót építesz?
Majdnem egészen pontosan digitális kijelzésűűű manuális vezérlésűűű ökör sütő kézi készülék tűztere lesz ha elkészül , vagy valami olyasmi esetleg milka tehén teleltető.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Köszönöm mindenkinek és a "főkolomposnak" fodesznek,aki megnyitotta Ogdru Jahad féle átjárót a valóságból a hihhhetetlen hangok világába nekem legalábbis néha annak tűnik, amiket hallani vélek.
Eddig a szokásos b...kodás
Ez pedig a tegnapi elmaradás pótlása
A parketta sokkal sötétebb, mint a képen
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643