Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Re: Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

fodesz írta:
2018.07.28., szomb. 18:33
Itt nincs és sosem lesz olyan, hogy elégedettség. ;) Várj még pár évet! Jön a 8K és a 6D, 10000p ,meg a Dolby atom és a DTS Y , meg az aura faxom D ,aztán már 12 csatorna is kevés lesz.

Én csak a jó filmeket várom. ;)
Pedig létezik. Számomra olyan ez, mint a mobiltelók esete. Jelenleg is egy xiaomi redmi 5 plus-on pötyögök, ami 48ezer HUF. Hiába az Iphone X és társai. Egyszerűen nincs szükségem ennél magasabb szintű telefonra. Nem látom értelmét. Viszont figyeltem arra, hogy az adott területet illetően, minőségi szinten maradjak.

Ha az ember ki tud lépni a sodrásból, leírhatatlan nyugodtság töltheti el, miközben új kapuk nyílnak meg az élet más területén. Ezen területek simán visszahathatnak egymásra.

Pl. mozizni is jobban esik egy kis sport után, melyre szintén költ az ember.
Vagy mennyire jó, ha egy filmben visszaköszönnek azok a helyszínek, ahol mi is megfordulhattunk.

Szóval ki kell tudni jelölni, majd el kell tudni érni azt a szintet mely boldoggá tesz, a többi sallangot meg el lehet engedni.

Mozinál maradva, 2db 800ezres full HD-s vetítőnek jobban örülnêk, mint 1db 1millió600ezres 4K-snak.

Legalábbis én így látom.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

-KP- írta:
2018.07.26., csüt. 11:39
Hát olyan rendszerrel ami Krisznek van, sokan elégedettek lennének.
Itt nincs és sosem lesz olyan, hogy elégedettség. ;) Várj még pár évet! Jön a 8K és a 6D, 10000p ,meg a Dolby atom és a DTS Y , meg az aura faxom D ,aztán már 12 csatorna is kevés lesz.

Én csak a jó filmeket várom. ;)

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1200

Hozzászólás Szerző: thxfan »

nemtomm írta:
2018.07.27., pén. 11:01

Csak a vetítőmnél kellene cserélni a többi már kkkk-ás... :D
Huh, sokméteres minőségi kkkk-s HDMI, az nálad kb. még egy projektor ára lenne :D .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

thxfan írta:
2018.07.26., csüt. 13:47
nemtomm írta:
2018.07.26., csüt. 09:52
pl 4k mert ahhoz ki kellene cserélni az lejátszót és még vetítőt is.
És a kábeleket is :D
Csak a vetítőmnél kellene cserélni a többi már kkkk-ás... :D
"Az igazi barát szemből támad."

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2018.07.26., csüt. 09:52
pl 4k mert ahhoz ki kellene cserélni az lejátszót és még vetítőt is.
És a kábeleket is :D
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2018.07.25., szer. 22:14

S akkor elhangzott egy mondat, "gyere ide a vászon elé és nézd meg mennyire részletes". Na köszönöm, ez nekem ennyiért nagyon nem éri meg.

Ennél sokkal többre nem igazán van szükségem. Majd, ha a 4k technika kiforrja magát (gondolok itt a vetítésre, lejátszásra, tárolásra és beállnak az árak egy normális szintre, akkor elgondolkodom rajta. De még akkor is necces a szükségessége. Sztem előbb fogok fotelt cserélni. :D ( a pohártartó bazira hiányzik :) )
:smile32: Teljesen jogos amit írsz, a 4K-nak inkább az élethűbb színek miatt lehet jelentősége a házi mozinál. Többször kitárgyalt téma, de tényleg nehéz lehet azt megvalósítani, hogy elég közel ülj a vászonhoz, hogy érvényesüljön is a több pixel, de a hangfalakhoz meg ne kerülj emiatt olyan távolságra, hogy a hangkép lássa kárát. Ennek ellenére azért sokan veszik a 4K TV-ket is, na ott aztán tényleg kijön a több pixel 4-5 méterről :D.

A pohártartós fotelt megértem, nem rossz dolog, ha nem lenn kell matatni a fotel lábánál, ki is borulhat a szőnyegre, ami különösen nagy öröm lehet. Bár lehet a piros szőnyeg miatt csak víz és málnaszörp iható nálatok a moziban :D .

Egy hangáteresztő vászon és az előtétfal áttervezése is megérne egy próbát ;) .
10.1 Auro3D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hát olyan rendszerrel ami Krisznek van, sokan elégedettek lennének.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Őszintén örülök hogy ennyi rendszerécel elégedett fórumátárs van itt! bravo.gif

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Szóval a mozit egy ideje ésszerűen próbálom szinten tartani, üzemeltetni. Ennél sokkal többre nem igazán van szükségem. Majd, ha a 4k technika kiforrja magát (gondolok itt a vetítésre, lejátszásra, tárolásra és beállnak az árak egy normális szintre, akkor elgondolkodom rajta. De még akkor is necces a szükségessége. Sztem előbb fogok fotelt cserélni. :D ( a pohártartó bazira hiányzik :) )
[/quote]

Valahogy így vagyok vele én is, elértem egy jó szintre ahonnan már nem igazán akarok feljebb lépni pl 4k mert ahhoz ki kellene cserélni az lejátszót és még vetítőt is. Ráadásul akárhány kkkk-s képet láttam nem éreztem arra késztetést, hogy rohanjak a boltba cserélni. Egyenlőre kivárok semmi sem sürgős .... :D :D :D
"Az igazi barát szemből támad."

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Kimerem jelenteni, hogy voltam olyan 4K vs. fullHD összehasonlításon, ahol erősen koncentrálnom kellett, hogy épp melyik van vásznon.

Sztem előbb fogok fotelt cserélni. :D ( a pohártartó bazira hiányzik :) )
[/quote]

Jó ha az ember 2 lábbal a földön tud állni!

Én is azt vallom ha én nen látok vagy hallok különbséget (mindegy hogy van-e vagy csak én nem érzékelem mert vak és süket vagyok) vagy csak egyszerűen nem ér meg nekem annyit akkor ne költsön rá feleslegesen!
A fotel komfortjavító (meg szőnyeg kímélő).
Képek alapján szép igényes mozid lehet.
Jó mozizást!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

dhcodoki írta:
2018.07.25., szer. 22:14
Majd, ha a 4k technika kiforrja magát (gondolok itt a vetítésre, lejátszásra, tárolásra és beállnak az árak egy normális szintre, akkor elgondolkodom rajta. De még akkor is necces a szükségessége. Sztem előbb fogok fotelt cserélni. :D ( a pohártartó bazira hiányzik :) )
Mire a 4k kiforrja magát jön majd az újabb formátum. A gyártóknak nem lesz soha leállás.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2018.07.25., szer. 21:08
Húúú de eldobtad! Igaz reálisan gondolkodva teljesen jogos, nézési távolság sem indokolja, de hát az érezelmek mindig többet nyomnak a latba mint az észérvek.....
Meg hát a szobád szép, jó, Atmos is van, erősítő is beújítva, lassan lesz HTPC fejlesztés, és ha az is már tudja, a vetítő is öregszik, adjuk el amíg még el lehet értelmes összegért, jönnek jobb ajánlatok. Csak eljött az idő arra a fránya vetítő cserére....
Ismerjük ezeket az alattomos belső hangokat! 31_1_21.gif
Igen, tudom miről írsz. Valamilyen szinten benne voltam. De mára elmúlt teljesen. Nem tudom mennyire követted a topikom, de talán kivehető belőle, hogy számomra ki volt tűzve egy cél, amit szerettem volna minél előbb elérni. S ez jó pár hónappal ezelőtt megtörtént. A cél az volt, hogy úgy tudjak végigülni egy filmet, hogy közben nincs zavaró hatás. Nem zökkent ki sem torzított hang, sem képkocka kimaradás, sem elnyújtott búgás. Nem aggódok azon, hogy megzavarok valakit a másik szobában a nagyobb hangerő miatt. ...és még sorolhatnám. Hogy ezt elérjem, meg kellett alkudnom egy alacsonyabb szintű csatornakiosztásban. Konkrétan 5.1.2 lett az, ami már nem hozz akkora hiányérzetet, hogy zavarni tudjon. Marhára örülök, hogy ezt az utat követtem. Hogy elsősorban a minőségre koncentráltam, nem pedig a hangsugárzók számát növeltem. Persze a tuti az lenne, de egy 7.2.4-re való fejlesztés alsó hangon is újabb millió feletti többletköltséggel járna. S akkor még a 4K-ról nem is beszéltünk. De mint ahogy a 7.2.4, úgy a 4K sem hozz számomra akkora feljebb lépést, hogy mostanában meglépjem. Kimerem jelenteni, hogy voltam olyan 4K vs. fullHD összehasonlításon, ahol erősen koncentrálnom kellett, hogy épp melyik van vásznon. S akkor elhangzott egy mondat, "gyere ide a vászon elé és nézd meg mennyire részletes". Na köszönöm, ez nekem ennyiért nagyon nem éri meg.

Ezen fórumon talán nem, de más fórumokon nagyon durván megy a hittérítés. Érdemes körbenézni mikre nem szórják ki a pénzt az emberek. Mindenki atmos és 4K, HDR lázban ég. Nem számít, ha a gyerek bilijét csavarozzák fel a plafonra, csak legyen fent valami, mert most az nagyon menő. S pár hónap múlva már csak a csavarhelyek díszelegnek fent. De aki kitartó az előbb utóbb rájön a lényegre. Igaz, nagy eséllyel ekkora már 2x annyi pénzt elszór, mint amennyiből vehetett volna egy normális rendszert.

Szóval a mozit egy ideje ésszerűen próbálom szinten tartani, üzemeltetni. Ennél sokkal többre nem igazán van szükségem. Majd, ha a 4k technika kiforrja magát (gondolok itt a vetítésre, lejátszásra, tárolásra és beállnak az árak egy normális szintre, akkor elgondolkodom rajta. De még akkor is necces a szükségessége. Sztem előbb fogok fotelt cserélni. :D ( a pohártartó bazira hiányzik :) )

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

[quote=dhcodoki post_id=2279138 time=1532525172

Ha meg kéne tippelnem, akkor 4-5 évig biztos nem lesz 4K itthon.
[/quote]

Húúú de eldobtad! Igaz reálisan gondolkodva teljesen jogos, nézési távolság sem indokolja, de hát az érezelmek mindig többet nyomnak a latba mint az észérvek.....
Meg hát a szobád szép, jó, Atmos is van, erősítő is beújítva, lassan lesz HTPC fejlesztés, és ha az is már tudja, a vetítő is öregszik, adjuk el amíg még el lehet értelmes összegért, jönnek jobb ajánlatok. Csak eljött az idő arra a fránya vetítő cserére....
Ismerjük ezeket az alattomos belső hangokat! 31_1_21.gif

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2018.07.25., szer. 15:12
Inkább várnék pár hónapot amíg 100% kompatibilis lesz az új cucc az aktuális formátumokkal, minthogy nemsokára esetleg cserélni kelljen mert mégis csak előrébb lépsz vetítő terén. Főleg ha elvagy a mostani géppel is.
Ha meg kéne tippelnem, akkor 4-5 évig biztos nem lesz 4K itthon. Egyrészt a projektor ár/érték arány még messze nem érkezett meg a számomra elfogadható szintre. Másrészt egy jó minőségű FullHD anyag, 2,5 méter széles vásznon, 3 méter nézési távról bőven le tud nyűgözni. Harmadrészt a nagyméretű UHD-s filmek tárolása elég költséges lenne. Márpedig a mennyiség, azaz a filmválaszték rovására nem mehet egy fejlesztés sem. Mi is azok vagyunk, akik szeretik időnként újranézni a régebbi filmeket.
Szóval hosszútávra simán megállapodtam a fullHD-vel. Még akkor is, ha ezen téren leállnak a fejlesztések.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Inkább várnék pár hónapot amíg 100% kompatibilis lesz az új cucc az aktuális formátumokkal, minthogy nemsokára esetleg cserélni kelljen mert mégis csak előrébb lépsz vetítő terén. Főleg ha elvagy a mostani géppel is.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A 450es chipsettel szerelt lapok közül itt van egy, mely HDMI 2.0-ás, s ezzel szemezek leginkább.
https://www.asus.com/us/Motherboards/RO ... -F-GAMING/

Bár engem még nem érint a 4K és még egy darabig nem is fog.

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

A gyári specifikációk és a valóság eltér a generáció bizonyos lapjainál, feltételezhetően licencelés miatt, de végül is lényegtelen. Alábbi fórumon :https://smallformfactor.net/forum/threa ... read.6709/ konfirmált Raven Ridge Ryzen natív HDMI 2.0 lapokat találtok (nem DP átalakító, mint Intelnél). Jövőben érkezik "hivatalos" 2.0 lap is új chipsettel.

Speter
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 268

Hozzászólás Szerző: Speter »

Jó a Ryzen 5 2400G, de nincs olyan alaplap ami HDMI 2.0 (4K) képes lenne, ha ez szempont a jövőbeni projektor cserénél, ezt tartsd figyelemben gondolkodik.gif
Én is ilyet használok Kodival és sajnos, nem sajnos, eddig nem volt olyan média lejátszó, amit ne evett volna meg reggelire. Képileg és hangilag, sima PC táppal, úgy, hogy analóg lineáris táppal volt mindegyik médialejátszó hajtva.
Csak ajánlani tudom... :smile29:
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

dhcodoki írta:
2018.07.18., szer. 12:13
wittao írta:
2018.07.17., kedd 19:58
2400 GE -re
Kicsit utánaolvastam. Jól gondolom, hogy a 2400G-hez képest a 2400GE csak órajelben gyengébb?? Az IGP része ugyanolyan erős? Mert ebben az esetben el tudom képzelni, hogy a 2400G semmivel sem hoz többet mozin, mint a 2400GE. Sőt fogyasztásban jobban járok az utóbbival.
Én még boltban nem láttam 2400GE-t sehol. Amúgy úgy néz a cpu órajel a különbség.

http://www.cpu-world.com/Compare/694/AM ... 400GE.html

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2018.07.17., kedd 19:58
2400 GE -re
Kicsit utánaolvastam. Jól gondolom, hogy a 2400G-hez képest a 2400GE csak órajelben gyengébb?? Az IGP része ugyanolyan erős? Mert ebben az esetben el tudom képzelni, hogy a 2400G semmivel sem hoz többet mozin, mint a 2400GE. Sőt fogyasztásban jobban járok az utóbbival.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

A Ryzen 5 2400G-re gondolsz?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Szia Szepi!

Dübörgetem. :kapdelm:

Amúgy nincs semmi változás. Továbbra is két darab "bimbi" van a fejem felett. Használjuk, élvezzük. Néha kihallani, hogy pontosabb térleképzést kapnék 4 darabbal, de egyelőre nagyon nem érzek késztetést bővítésre.

Vetítő fronton szeretnék lépni a jövőben. Csak még úgy vagyok vele, hogy az 1100 órával nem feltétlen hajtottam ki a belefektetett összeget a masinából. Lehet egy tisztítás és izzócsere után további órákat pörgetek bele, s csak eztán invesztálok új vetítőbe. Ezt még nem tudom.. gondolkodom.

Erősítő oldalon pont került az i-re. Számomra nincs hova tovább. Csakúgy, mint a szub és a többi hangsugárzó esetén.

A legjobban talán a HTPC izgatja a fantáziám. Az elmúlt hetekben tönkrement az alaplap. Úgy volt, hogy fejlesztek, de az időzítés anyagi szempontból nem volt a legjobb. Így beszereztem a használt piacról egy ugyanolyat és maradt minden a régiben.
(Munka volt vele, főleg szoftveres oldalon. A teljes adatbázist újra be kellett állítanom. Minden filmet egyenként személyre szabtam. Tanulva az esetből most készítettem filmenkénti mentést a Kodi-ban, így legközelebb nem lehet ilyen problémám.)
Szóval itt szeretnék feljebb lépni a közeljövőben. Nagy ház, nagyméretű ventikkel, hogy csendes legyen. Erősebb hardver, de még mindig maradva az APU-s, videokártya nélküli megoldásnál. Mivel annyira nem sürgős a dolog, ezért lesem az akciókat. Aztán, ha szembefut velem az év üzlete lecsapok egy-egy alkatrészre.

Így nagy vonalakban ennyi van mozi fronton.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Mizu az Atmos-al?
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 793

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Szuper lett!

Még azt lehet tenni a göbülés ellen,hogy a hátulját is lakkozod,így nem szedi fel a párát és nem húzza el a lakkozott felület.

Ja,nem olvastam el figyelmesen,fel vagy készülve.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nagyon állat lett, grat!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”