TSanyi írta: ↑2018.07.25., szer. 21:08
Húúú de eldobtad! Igaz reálisan gondolkodva teljesen jogos, nézési távolság sem indokolja, de hát az érezelmek mindig többet nyomnak a latba mint az észérvek.....
Meg hát a szobád szép, jó, Atmos is van, erősítő is beújítva, lassan lesz HTPC fejlesztés, és ha az is már tudja, a vetítő is öregszik, adjuk el amíg még el lehet értelmes összegért, jönnek jobb ajánlatok. Csak eljött az idő arra a fránya vetítő cserére....
Ismerjük ezeket az alattomos belső hangokat!
Igen, tudom miről írsz. Valamilyen szinten benne voltam. De mára elmúlt teljesen. Nem tudom mennyire követted a topikom, de talán kivehető belőle, hogy számomra ki volt tűzve egy cél, amit szerettem volna minél előbb elérni. S ez jó pár hónappal ezelőtt megtörtént. A cél az volt, hogy úgy tudjak végigülni egy filmet, hogy közben nincs zavaró hatás. Nem zökkent ki sem torzított hang, sem képkocka kimaradás, sem elnyújtott búgás. Nem aggódok azon, hogy megzavarok valakit a másik szobában a nagyobb hangerő miatt. ...és még sorolhatnám. Hogy ezt elérjem, meg kellett alkudnom egy alacsonyabb szintű csatornakiosztásban. Konkrétan 5.1.2 lett az, ami már nem hozz akkora hiányérzetet, hogy zavarni tudjon. Marhára örülök, hogy ezt az utat követtem. Hogy elsősorban a minőségre koncentráltam, nem pedig a hangsugárzók számát növeltem. Persze a tuti az lenne, de egy 7.2.4-re való fejlesztés alsó hangon is újabb millió feletti többletköltséggel járna. S akkor még a 4K-ról nem is beszéltünk. De mint ahogy a 7.2.4, úgy a 4K sem hozz számomra akkora feljebb lépést, hogy mostanában meglépjem. Kimerem jelenteni, hogy voltam olyan 4K vs. fullHD összehasonlításon, ahol erősen koncentrálnom kellett, hogy épp melyik van vásznon. S akkor elhangzott egy mondat, "gyere ide a vászon elé és nézd meg mennyire részletes". Na köszönöm, ez nekem ennyiért nagyon nem éri meg.
Ezen fórumon talán nem, de más fórumokon nagyon durván megy a hittérítés. Érdemes körbenézni mikre nem szórják ki a pénzt az emberek. Mindenki atmos és 4K, HDR lázban ég. Nem számít, ha a gyerek bilijét csavarozzák fel a plafonra, csak legyen fent valami, mert most az nagyon menő. S pár hónap múlva már csak a csavarhelyek díszelegnek fent. De aki kitartó az előbb utóbb rájön a lényegre. Igaz, nagy eséllyel ekkora már 2x annyi pénzt elszór, mint amennyiből vehetett volna egy normális rendszert.
Szóval a mozit egy ideje ésszerűen próbálom szinten tartani, üzemeltetni. Ennél sokkal többre nem igazán van szükségem. Majd, ha a 4k technika kiforrja magát (gondolok itt a vetítésre, lejátszásra, tárolásra és beállnak az árak egy normális szintre, akkor elgondolkodom rajta. De még akkor is necces a szükségessége. Sztem előbb fogok fotelt cserélni.

( a pohártartó bazira hiányzik :) )