Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Ami talán érdekes lehet - Battleship.
Elvileg most jelenik meg DTS-X hanggal.

Eléggé halott dolognak tűnik a DTS-X...
Az, sok más régebbi és új filmmel együtt, csak UHD-n lesz ilyen hangsávval

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Hát én éppen ezzel a 4-el kezdtem, mondjuk próbáltam engem érdeklőt választani, bár az Egyiptom nem a szívem csücske. 

Ami talán érdekes lehet - Battleship.
Elvileg most jelenik meg DTS-X hanggal.

Eléggé halott dolognak tűnik a DTS-X...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Azokat azért nem írtam, mert a leírásuk szerint nem azok. Vagyis az Egyiptom Istenei igen, de az meg híbás, mert fel vannak cserélve a jelenetek benne. A másik kettőből meg a CEE verzió van fent, ami meg gatya. A szerencsének ehhez sok köze nincs, az általam említett filmek megvannak nekem, ezért tudtam őket
Hát én éppen ezzel a 4-el kezdtem, mondjuk próbáltam engem érdeklőt választani, bár az Egyiptom nem a szívem csücske. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Nem kerestem mind, az első 3 amit kerestem: Az utolsó boszorkány vadász, Egyiptom Istenei, A hófehér és a vadász II, jah és az Ex machina, ezeknek a linkjét dobd. Biztos roppant peches vagyok, te meg roppant szerencsés fater 
Azokat azért nem írtam, mert a leírásuk szerint nem azok. Vagyis az Egyiptom Istenei igen, de az meg híbás, mert fel vannak cserélve a jelenetek benne. A másik kettőből meg a CEE verzió van fent, ami meg gatya. A szerencsének ehhez sok köze nincs, az általam említett filmek megvannak nekem, ezért tudtam őket

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A tötikénél is sokszor van, hogy a feltöltő nem írja oda a dts x-et a leírásban csak dtshd-ma 7.1 Én is szívtam miatta párszor ha jól emlékszem a Crimson Peak is  

Lehet nekem is így lesz valamelyikkel az említettek közül, nem jött még le minden, így nem tudtam belehallgatni. Az Egyiptom Istenei biztos nem az, abba már belenéztem. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A teljesség igénye nélkül, a tőtike kínálatából:
Jason Bourne
London Has Fallen
Crimson Peak
Ip Man 3
Nerve
Girl on the Train
Ezek mind DTS-X hangsávval rendelkeznek.
Jó tesztelgetést

Nem kerestem mind, az első 3 amit kerestem: Az utolsó boszorkány vadász, Egyiptom Istenei, A hófehér és a vadász II, jah és az Ex machina, ezeknek a linkjét dobd. Biztos roppant peches vagyok, te meg roppant szerencsés fater 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Téma: DTS-X

a tötike sem jelentett gyógyírt DTS-X ügyben. Sem MKV-ban, sem BD anyagban, nem találtam. A régiós kiadványokon megjelenő hangokkal dolgoznak, így DTS-X nélkül maradtam. 

A teljesség igénye nélkül, a tőtike kínálatából:
Jason Bourne
London Has Fallen
Crimson Peak
Ip Man 3
Nerve
Girl on the Train
Ezek mind DTS-X hangsávval rendelkeznek.
Jó tesztelgetést

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

A tötikénél is sokszor van, hogy a feltöltő nem írja oda a dts x-et a leírásban csak dtshd-ma 7.1 Én is szívtam miatta párszor ha jól emlékszem a Crimson Peak is ilyen volt.
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Téma: DTS-X

Mivel megnyílt előttem a 8802 beszerzésével az új hangnormák kánaánjának a kapuja, így szerettem volna lenyomni a DTS-X-hez vezető kilincset. Nyomtam, volna, ha le lehetett volna. Nincs valami sok cím utána nézve, de azért akad pár. Az MM polcain böngészve meglepődve tapasztaltam, h a hazai kiadványokon csak a sima DTSHD fellelhető. Büszke magyarként fej felcsapva távoztam, majd a vezető magyar tötike oldal megoldja a gondjaim. Jött is a meglepetés, mert a tötike sem jelentett gyógyírt DTS-X ügyben. Sem MKV-ban, sem BD anyagban, nem találtam. A régiós kiadványokon megjelenő hangokkal dolgoznak, így DTS-X nélkül maradtam. Aztán ügy tűnik sikeresen leküzdöttem az akadályt, informatikusi véna nélkül. Hál isten az öreg ismert programok nem bánnak olyan mostohán a DTS-X-el, mint az Atmos-al utóbbival nem küzdenek meg. Szóval sikerült összeraknom a megjelenéseket eredeti DTS-X-el és persze magyar vonatkozással. Olyannyira jól sikerült, h rajta hagytam a sima DTSHD hangot, amit face to face összetudok vetni egy hangsávváltással. Ami pl. az Egyiptom istenei esetén úgy néz ki, h DTS-X 7.1 vs DTSHD 5.1. Utóbbi közelebb áll az 5.2 elrendezésemhez a felsők nélkül. Tesztelni még nem volt időm, de a napokban neki ülök. Az eredményről beszámolok majd. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Kémek a szomszédban

Nem tudok elmenni Zach Galifianakis átváltozásán. Megszoktunk tőle egy figurát, egy karaktert. Lefogyott, nem kicsit, nagyon, láttam már róla a film előtt is pár képet, de így vásznon nagyon meglepő. Egyrészt alig lehet felismerni, a nejem pl. meg nem mondta volna, h a Másnaposok sztárját látjuk. Nem tudom mennyire volt szándékos tőle, menyire a skatulyából kitörés motiválta, de le a kalappal. Ugyan vígjáték a film, de már tényleg nem az elcsépelt karaktert kapjuk tőle. A film pár helyen humoros, de sok helyen inkább erőltettetnek éreztem. Az Akció jelenetekbe sem tettek sokat, néha megmosolyogtatóan komolytalan. Vígjáték éra miatt szinkront választottuk, pont olyan középszerű amilyen a film maga. Egyszer meg lehet nézni aztán hamar feledésbe merül. Nem egy nagy eresztés, de vannak jóval rosszabb filmek is. A plakátot elnézve kicsit úgy csinálták meg, h a régi Zach nézzen ránk.  A filmbeli kocka ugye mennyire más.

10/5

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sully – Csoda a Hudson folyón

Sokat nem tudok írni a filmről, megtörtént esemény. Clint Eastwood , és Tom Hanks neve garancia. Fantasztikus amit a pilóta véghez vitt, és valóban, a repülőgép balesetek igen kévés esetben végződnek ilyen szerencsésen emberélet szempontjából. Ezt leszámítva filmes szemmel, nem egy kiugró alkotás, erősebb témákhoz vagyok szokva Mr. Eastwood-tól. A CGI repülő mellett nem tudok elmenni, visszasírom a régi makettes időket, mennyivel életszerűbb volt akkoriban minden. Tom jól játszik, de ez nem meglepő tőle azt hiszem. 

10/7-nél nekem nem ér többet. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De Te sztereóval mozizol, két csatornára valóban sok lehet 8 csatorna tartalma.
Mi ha már kiépítettük a sokcsatornás rendszert, szeretnénk ha megfelelően ki lenne használva, mert sajnos sokszor egyáltalán nincs.  A film tartalmi minőségétől most elvonatkoztatva... 

Gyorsan megszámoltam, most éppen 98 hangsáv üzemel körülöttem.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

A tartalom nem a hangmérnök hatásköre, ő csak egy végrehajtó műszaki ember, aki azt teszi, amit a rendező és a producer kér tőle. A hangeffektek kreálása nem hangmérnöki feladat, ezt már jó ideje a sound designerek csinálják, hasonlatosan a kreatív videó grafikusok munkájához (amit itt csak CGI néven szoktatok emlegetni). Vallom, hogy általában a kevesebb a több. Frászt kapok azoktól a filmektől és zenéktől, amik mindenből poént csinálnak. Ezek számomra nem művészeti alkotások, hanem technikai demók. Ha egy rossz fotót agyoneffektezek, attól még rossz fotó marad. Elhiszem, hogy van olyan néző, aki a hangeffektekre élvez, de szerencsére a többséget a valódi tartalom érdekli. A párbeszédek szövege és az emberi gesztusok még mindig a legerősebb eszközök a filmben, még ha néhány hollywoodi gagyimozi meg is próbálja ezt lerombolni.

Igazad van, rosszul írtam, valóban sound designer-t kellett volna.

De Te sztereóval mozizol, két csatornára valóban sok lehet 8 csatorna tartalma.
Mi ha már kiépítettük a sokcsatornás rendszert, szeretnénk ha megfelelően ki lenne használva, mert sajnos sokszor egyáltalán nincs.  A film tartalmi minőségétől most elvonatkoztatva... 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Igaz, de ettől függetlenül a hangmérnökök még meg tudnák tölteni extra "tartalommal" ahogy Te is írtad. Lehet úgy vannak vele, hogy a nézők kis százaléka használná ki és ezért  elspórolják. 
A tartalom nem a hangmérnök hatásköre, ő csak egy végrehajtó műszaki ember, aki azt teszi, amit a rendező és a producer kér tőle. A hangeffektek kreálása nem hangmérnöki feladat, ezt már jó ideje a sound designerek csinálják, hasonlatosan a kreatív videó grafikusok munkájához (amit itt csak CGI néven szoktatok emlegetni). Vallom, hogy általában a kevesebb a több. Frászt kapok azoktól a filmektől és zenéktől, amik mindenből poént csinálnak. Ezek számomra nem művészeti alkotások, hanem technikai demók. Ha egy rossz fotót agyoneffektezek, attól még rossz fotó marad. Elhiszem, hogy van olyan néző, aki a hangeffektekre élvez, de szerencsére a többséget a valódi tartalom érdekli. A párbeszédek szövege és az emberi gesztusok még mindig a legerősebb eszközök a filmben, még ha néhány hollywoodi gagyimozi meg is próbálja ezt lerombolni.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Az rendben van, h csak parbeszed. De nem lehet utomunka ha nem kiabal az illeto, vagy nem dob el egy dardat. Tehat ezeknek benne kene lenni a forgatokonyvben. Ha ugy forgatjak le, h neman allnak a magasba akkor nincs mit tenni.kihagynak egy lehetoseget Atmos szempontjabaol. En erre akartam ravilagitani, amit kicsit felre ertettel.

Igaz, de ettől függetlenül a hangmérnökök még meg tudnák tölteni extra "tartalommal" ahogy Te is írtad. Lehet úgy vannak vele, hogy a nézők kis százaléka használná ki és ezért  elspórolják. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem forgatáskor bukik el a dolog, olyankor gyakorlatilag szinte csak a párbeszédet veszik fel, minden egyéb nesz, effekt felpakolása utómunka.  

Itt van pl. egy jó kis olvasnivaló a témában: 
Egy tiszta hangod van - interjú Zányi Tamással, a Saul fia Oscar-díjas hangmérnökével - link

Az rendben van, h csak parbeszed. De nem lehet utomunka ha nem kiabal az illeto, vagy nem dob el egy dardat. Tehat ezeknek benne kene lenni a forgatokonyvben. Ha ugy forgatjak le, h neman allnak a magasba akkor nincs mit tenni.kihagynak egy lehetoseget Atmos szempontjabaol. En erre akartam ravilagitani, amit kicsit felre ertettel.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Agymenés következik: 

Jobban belegondolva azért látszik, h forgatókönyv szinten semmenyit nem számítanak az új hangnormák. Valószínűleg a leforgatott anyagból hozzák ki a legjobbat a hangmérnökök, már ha van fantáziájuk, és kedvük szöszölni. Mozi szempontjából nem meghatározó sem az Atmos, sem a DTS-X. Otthoni felhasználás egyelőre a fő terület. A Tarzan-ról jutott eszembe, h sok ziccer ki van hagyva, persze a többi filmnél is. Rögtön a film elején simán ki lehetett volna használni a magasság különbséget. Mikor körbe a sziklák tetején egy rakat harcos áll némán. Valószínűleg én beírtam volna pár csatakiáltást fentről, illetve megküldtem volna pár nyíllal, vagy kővel a gyémántra éhes csapatot. Vagy a vonatra ugrás előtt ki lehetett volna használni az óriás fák, susogását, vagy a lelógó indák reccsenését is. Sokkal sokkal többet lehetne ebből kihozni, mint amennyi ki van használva. Nincs igazán Atmos, vagy DTS-X tervezés sztem, nincs összehangolva a forgatás ilyen szempontból. 

Nem forgatáskor bukik el a dolog, olyankor gyakorlatilag szinte csak a párbeszédet veszik fel, minden egyéb nesz, effekt felpakolása utómunka.  

Itt van pl. egy jó kis olvasnivaló a témában: 
Egy tiszta hangod van - interjú Zányi Tamással, a Saul fia Oscar-díjas hangmérnökével - link

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Agymenés következik: 

Jobban belegondolva azért látszik, h forgatókönyv szinten semmenyit nem számítanak az új hangnormák. Valószínűleg a leforgatott anyagból hozzák ki a legjobbat a hangmérnökök, már ha van fantáziájuk, és kedvük szöszölni. Mozi szempontjából nem meghatározó sem az Atmos, sem a DTS-X. Otthoni felhasználás egyelőre a fő terület. A Tarzan-ról jutott eszembe, h sok ziccer ki van hagyva, persze a többi filmnél is. Rögtön a film elején simán ki lehetett volna használni a magasság különbséget. Mikor körbe a sziklák tetején egy rakat harcos áll némán. Valószínűleg én beírtam volna pár csatakiáltást fentről, illetve megküldtem volna pár nyíllal, vagy kővel a gyémántra éhes csapatot. Vagy a vonatra ugrás előtt ki lehetett volna használni az óriás fák, susogását, vagy a lelógó indák reccsenését is. Sokkal sokkal többet lehetne ebből kihozni, mint amennyi ki van használva. Nincs igazán Atmos, vagy DTS-X tervezés sztem, nincs összehangolva a forgatás ilyen szempontból. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Èrdekes, mert nekem van 2 jelenet is a filmből, amit szoktam demózni. A legjobb, mikor elkapják Tarzan apját a gorillák, az atmos sugárzókból órdítanak fentről ès ott mászkálnak a fákon az is szèpen mutatja.
Igazad van tenyleg atlendul egy gorilla a fejunk felett hangosan vakogva. Meg nemi neszezes, par masodperc az egesz.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Èrdekes, mert nekem van 2 jelenet is a filmből, amit szoktam demózni. A legjobb, mikor elkapják Tarzan apját a gorillák, az atmos sugárzókból órdítanak fentről ès ott mászkálnak a fákon az is szèpen mutatja.
Rápillantok újra, az elejét valóban nem követtem annyira, lehet a nápolyi az oka amit kutattam a konyhaszekrényben éppen. Elég nehéz újra nézni egy - két filmet, amit nem kedvelek, mert nem köt le, így néha jövök megyek. A vontra ugrásnál is van pár apróság, de összességében nem nagy pukk. Még ha van is pár kocka amit elblicceltem. Nálam tuti delete, ennél jobb demó anyagok vannak.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

lehet pont áttekerte
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ahogy említettem sorra veszem a filmeket amiket láttam már Atmos nélkül. Bele - bele tekerve, ugrálva a fejezetek közt nem kap az ember teljes képet arról, h milyen is a film Atmos szempontjából egészében. 

Tarzan

Az értékelésem megtalálható vissza lapozva, annyit elárulhatok nem volt a szívem csücske a film, a megvalósítással komoly gondjaim akadtak. A megítélésemen a mennyezeti hangszórók sem segítettek. Atmos szempontjából jelentéktelen. Néhány időjárási körülményen segít, égdörgés, és hát természetesen az eső. A dzsungel hangjaiból kapunk valamit, de szörnyen gyengén. Az Avatar dzsungel jelenetei sima master hangból Neural-X-el keverve szénné veri élményre. Némi zene van még aztán kb. ennyi amit érzékeltem, szóval Atmos demóra sem jó a film. 

Még egy gondolat. Anno téma volt egy - két szájból a feltétlen ragaszkodás a márka azonos, és egyforma teljesítményű végfokokhoz Atmos kiépítése esetén. Van egy teszt anyagom ahol csuda szépen körbe mondja egy hang a hangszórókat elhelyezésük szerint. Bizton állíthatom, h semmiféle homogenitási probléma nincs. Annyira egyformán szól az összes, h magam is meglepődtem, mert a felsőkről nem gondoltam volna ezt. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Életem NAGY szerelme

Kedvelem a Francia vígjátékokat, szombat délutáni családi szórakozásra választottam. A film humoros, de komolyabb mondanivaló is húzódik a háttérben. A történet jól felépített, persze láttunk már hasonló alkotásokat. A klisék is működnek, megismerkedés, szomorú szétválás, majd happy end. A szereplőkre nem lehet kifogás, mindenki jól játszik. A titkárnőtől a takarítónőig. Nem a hasunkat kell fogni folyamatosan a nevetéstől, de a mondanivalóhoz tökéletesen eltalálták a humor milyenségét, és adagját. Szinkronnal néztük, nem volt egy nagy élmény, hullámzott a minőség, valami érdekes keverés, a beszéd halk, más dolgok meg hangosak. Sima DD, de hagytam a felsőket dolgozni, azt hiszem a szétválásnál égdörgés, morajlás van,   ezeket nagyon jól hozták a felsők. Hangulatosra sikerült a jelenet. Mindent összevetve tökéletes családi délutáni mozi. 

10/7

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Legyen egy kis Atmos " agymenés " 

Úgy látszik végig kell nézni a régi Atmos filmeket újra, ahhoz, h teljes mértékben meg tudja ítélni az ember, mire is jó, mennyit tesz hozzá. A minap a Trafó 4 került fülvégre. Régebben le lett húzva a film, h szinte nem is használják a felsőket ebben a filmben. Jelentem, azért elég sokszor van szerepe az új hangszóróknak. Már az első filmkockáknál az űrhajók érkezésénél van szerepük. Aztán a teljesség igénye nélkül: Helikopterek, Optimus mikor a magasságát akarják érzékeltetni, vadászgépek, az acél sodronyok, vagy horgonyok vagy mi fenék. A klímák kültérijének potyogása, Meg még jó pár apróság. Mindent nem tudtam megjegyezni, szóval azért Bay papáék használgatták a lehetőséget. Aztán kijelenthetem nyugodtan azt is, h sokkal jobban észlehető, és ez által többet ad hozzá a csendesebb jelenetkehez. A nagy zúzásnál kevésbé érezhető, élvezhető a többlet. Egyszerűen annyi hangafalból áramlik a fülünk felé az infó, h nem tűnik ki az előny. Bezzeg egy beszélgetős jelenet, elég ha csak egy madár csiripel a fejünk felett. Vagy elfut valaki a tetőtérben, vagy vihar közelít némi égdörgéssel. Esetleg a szél susog körbe minket, mind mind, hozzátesznek az élményhez. Ezeket a finomságokat jobban kedvelem, mint a nagy zúzásos jeleneteket. Kitérnék még a NeuralX-re. Filmeknél kifejezetten előnyös, bár a tegnap nézett Ütközés című filmbe akadt hiba is. Hirtelen nem ugrik be, de megjegyeztem, h annak a hangnak......... Hupsssz megvan, a kórházi jelenetnél, a lányra kapcsolt gép pittyegésének nem fent lett volna a helye. Ezt kivéve nem nagyon tűntek fel tévesztések, inkább előnyösnek mondanám a bekapcsolását. Kissé erőszakosabbnak érzem a hatást, mint mondjuk az eredetileg Atmos filmeknél. Azoknak tetszeni fog maradéktalanul akik esetleg keveslik a felsők megszólalását  Atmos anyagok esetén. Nem tudom hogyan működik valójában, de sok esetben hozzá tesz a normál hangú filmekhez. A Feledés " touchdown " jelenete pl kifejezetten jó. Szépen körénk rajzolja a képzeletbeli stadion tömegének a felhördülését, tapsolását, fütyülését. Mindezt magasan vesz körbe, mint egy fal, ahogy tényleg hallanánk egy ilyen helyen. Simán meghallgatva ugyanez a jelenet sokkal alacsonyabban vesz körbe, mintha csak negyed olyan magas lenne a stadion. Koncerthez viszont nem ajánlom, nekem legalább is nem jön be, ott már érezhetően olyan dolgok is felkerülnek, illetve összezavarja a hangképet, aminek semmi keresnivalója fent. Koncerthez zenéhez jobb a letisztult hangzás, ott tényleg úgy keverik, h mindennek ott kell lenni, ahová a hangmérnök képzelte. Nem mondom a Royal Albert Hall tapsolása jobban érzékelteti a nagy teret, és a körbe tapsolást, de a zenénél nem túl jó. Szóval koncerteknél nem használom a felsőket. 

Nagyon jó írás ismét!

Lezárt

Vissza: “Házimozi”