Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ha isten úgy akarja 

Nagy rajongója vagyok a Francia vígjátékoknak, sok esetben szórakoztatóbbak, és mégis komolyabbak, mint az amerikai próbálkozások. A bemutatót megnézve biztosra vettem, h ismét jól szórakozom majd. Be is jött, bár pici csorba azért akadt. A film kb. feléig nagyon bejött. Ültek a poénok, jók voltak a karrakterek. Főszereplőnk egy orvos, ritka öntelt, arrogáns. Háta mögött egy családdal, ahol elsőre minden úgy tűnik, h maximálisan rendben van. Persze hamar kiderül, h tulajdonképpen senkivel sincs rendben semmi. A karrakterek érdekesek, jól eltaláltak. Azt kell mondjam, h vígjáték szinten kb. a film feléig magas fordulaton pörgött a film. Talán ez volt a baj, mert ezt a fordulatot nem lehetett végig tartani. Így a film felétől kissé laposabban folynak tovább a kiszámítható események. Ettől függetlenül kellemes, és jó szórakozás, érdemes megnézni mindenképp. Megkapjuk a magunk üzenetét is.

10/7 még így is megér. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Lángelmék

Ismét egy megtörtént gyökerekkel rendelkező film. Bár ebben az esetben tényleg csak hajszálvékony gyökerekről lehet szó. Valóban megtörtént a rablás, és a főszereplők nevei stimmelnek. A többit már az álomgyár írta hozzá. No lássuk csak mit tudtak kihozni egy adott alap történetből. A Trópusi vihar óta tudjuk, h nem szabad full kreténbe nyomni, sajnos full kreténbe nyomják. Értem én, h vígjátékot akartak összekalapálni, de ennek nem azt kéne jelentenie, h idétlenkedjük el az egészet, erőltettet poénokkal. Mintha egész film alatt azt érezné az ember, h kényszeres poéngyártás közepébe csöppent bele. Ahol iberelni kell az előző poént egy még nagyobb poénnal. Így aztán egyre blődebb lesz maga az egész film. Tipikus eset, minél nagyobbat akarunk fogni, annál erőltetettebb lesz az egész. Sok a céltalan párbeszéd, aminek csak a zöldségelés a célja. Zack sokkal jobb napokat megélt már, Nálam a Másnaposok, és a Terhes társaság karraktere az ő életének csúcspontja. Habár próbálták hasonló bőrbe bujtatni, ez most nem sikerült. Pár poénon sikerült elmosolyodnom, de összesen ennyi. A térdem nem csapkodtam a nevetéstől. Pár poén ötletét sztem a Youtube-ról merítették, mint mondjuk a medencés jelenetét. Kép rendben, hang szinkron volt, vígjátékot mindig az anyanyelvünkön nézek, szódával elment, bár érezni, h felületes gyors munka. 

10/4 egyszer kíváncsiságképpen. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Harc a szabadságért

A Fegyvertelen katona után pár nappal  újabb igaz történetnek feszültem neki. A Mielőtt meghaltam után semmi kétségem Matthew McConaughey tehetségét illetően. Érdeklődve álltam neki a dübörgő Észak - Dél közti polgárháborús időknek. Hozzá kell tennem hullámzó az érdeklődésem ezekkel az időkkel kapcsolatban. A játékidő elég hosszú, ez érződik is a film ritmusán. Kissé lassú, ettől függetlenül nem unatkoztam. Azt meg kell hagynom nagy görények voltak ezek a Déli gazdagok. Külön figyelemre méltó ahogy tovább trükköztek még az elvesztett polgárháború után is. Könnyen tud azonosulni az ember a pozitív szereplőkkel. A színész válogatás jól sikerült, persze színészileg Matthew viszi a prímet. A legelső csatajelenet elég nyersre sikerült, de a továbbiakban senki se számítson hasonló vértől tocsogó jelenetekre. A képre nem volt panaszom, a hang Atmos, de nagy dolgok nem történnek a fenti szekcióban. Itt nincsenek helikopterek, és egyéb high - tech effektek.

10/9 egyet levonok a sebesség miatt, igaz történetből nem szoktam.

Egyetértek, jó film volt,mi is nemrég néztük meg.

Ez a Matthew beérett idősebb korára, jót tett neki a kor.

Én is ezen gondolkodtam a film közben.Szerintem is.

Nem ide kellene írnom de szerintem ha még nem láttátok a Titkok hálójában (Zipper) című filmet, akkor semmiképp se hagyjátok ki!
Nekünk legalábbis tetszett.
 http://port.hu/adatlap/film/mozi/titkok ... vie-173816

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Harc a szabadságért

A Fegyvertelen katona után pár nappal  újabb igaz történetnek feszültem neki. A Mielőtt meghaltam után semmi kétségem Matthew McConaughey tehetségét illetően. Érdeklődve álltam neki a dübörgő Észak - Dél közti polgárháborús időknek. Hozzá kell tennem hullámzó az érdeklődésem ezekkel az időkkel kapcsolatban. A játékidő elég hosszú, ez érződik is a film ritmusán. Kissé lassú, ettől függetlenül nem unatkoztam. Azt meg kell hagynom nagy görények voltak ezek a Déli gazdagok. Külön figyelemre méltó ahogy tovább trükköztek még az elvesztett polgárháború után is. Könnyen tud azonosulni az ember a pozitív szereplőkkel. A színész válogatás jól sikerült, persze színészileg Matthew viszi a prímet. A legelső csatajelenet elég nyersre sikerült, de a továbbiakban senki se számítson hasonló vértől tocsogó jelenetekre. A képre nem volt panaszom, a hang Atmos, de nagy dolgok nem történnek a fenti szekcióban. Itt nincsenek helikopterek, és egyéb high - tech effektek.

Azért jók ezek az írások!
Én elkezdtem nézni, de néhány percig bírtam  - olyan röhejes volt az elején a csatajelent. Gondoltam ez vmi nagyon gagyi lesz - kuka.
Tegnap folytattam az írásod hatására és tényleg jó film nagyon! 

A film ajánlós topikban annyira különbözőek az ízlések, hogy nagyon sokszor lyukra futottam.
Most hirtelen a Captain Fantastic jut eszembe, amit az év filmjénél is írtak, számomra az évtized legrosszabb filmje volt.

Csak így tovább!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A forradalom napján 

A sárkány csókja óta tudjuk, h a Francia rendőrség korrupt, mint állat. Történetünk is valahol ezen a mezsgyén mozog, persze itt is felérünk a politikába. Természetesen az amcsik raknak rendet, nem is lehetne ez másképp. Nem egy nagy eresztés, Idris Elba lenne a név, végül is teljesíti amire aláírt. Egyszeri alkalomra ajánlott a megtekintése, de nem fog bekerülni a nagy filmek csarnokába. Hamar felejtős lesz. Kép, hang rendben, Atmos nem igazán tesz hozzá. 

10/5.5 a közepesnél egy hajszállal jobb.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sztornó, nem Atmos, ál Atmosban néztem. 

Sorry

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Harc a szabadságért

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Esetleg érdemes lehet megnézni belőle a rendezői verziót is ha nem láttátok még.
Én is azt táraztam be. 
Tervezem majd én is megnézni mind a két részt, mert rendszerben még nem láttam őket.  
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Visszatekintő

Pokolfajzat 2004

Nagy kedvencem az első rész, így polcon hever a BD. Ma délután kedvet kaptam hozzá, habár van új film talonba, mégis egy 13 éves filmet választottam. Nézzük mit tud nyújtani akár technikailag, akár történetileg a film. A történet továbbra is tetszik, semmi kivetnivalót nem találok benne. Ma is leköt az első perctől a vége feliratig. Képregény filmek közül nálam az egyik legjobb. Kapunk jó pár komolyabb üzenetet, van némi humor, pindurka romantika, és nagybetűs akció. A szereplő válogatás kiváló, minden karakter telitalálat. Igen még a háton cipelhető fél hulla is A CGI ma is megállja a helyét, a trükkök minőségiek, ilyenkor gondolkodom el, h vajon egy mai filmnél hogyan lóghat ki a lóláb, de nem igazán találok rá értelmes magyarázatot. A kép kifejezetten szép, a képarány 1.85 : 1 így pláne jól mutat a vásznon. A hang jó, mai fülel már kissé vékonyka. Neural X-be néztem, egyszer került fel olyan hang ami nem fentre való. Mikor Hellboy ládáját kibontják Oroszországba. Front részen nyitják ki, de olyan a hatás, mintha a fejünk felett nyitnák ki. Egyéb mellényúlást nem vettem észre, más esetekben jól dolgozott. Lent a földalatti városban pl. kifejezetten jól hangzott ahogy elindulnak minket teljesen körülvéve a fogaskerekek. Szóval érdemes leporolni a régi nagy filmeket, és megnézni ál Atmos-al. 

Időközben most olvasom, h habár a rendező, és a főszereplő szerette volna elkészíteni a harmadik befejező részt, nem lesz belőle semmi. Igazán sajnálom, a második rész befejező kockái brutális befejezést sejtettek. 

10/8

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Amint hazaerek lesz egy kis beszamolo doki topikjaban.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Vajon kinel voltam?
Na és?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Talán dhcodoki ??

On nyert!

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Vajon kinel voltam?
Talán dhcodoki ??

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Vajon kinel voltam?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Doctor Strange

Dübörög ezerrel a Marvel gépezet. Nem tudom ki, h van vele, de jobban tálalják a képregényvilágot, mint a nagy konkurens DC. Míg utóbbi egy két kivétellel mindig mellényúl addig a Marvel sikeresebben szállítja a képregény adaptációkat. Nem igazán tudtam a filmről semmit, fogalmam sem volt mire számítsak. Az MM-ben ment a tévéken demóként pár jelenet. Így annyit tudtam, h egy hókuszpókuszos látványfilm. Ezt az első pár kockával meg is erősítik a nézőben, amolyan durr a közepébe csak kapkodja az ember a fejét. Ki kivel, mi van, tótágast áll a világ, szó szerint. A látványvilág jól sikerült, persze eszébe jut az embernek pár közelmúltban látott filmcím. Eredet pár kockája, vagy a  Warcraft mágiái. Mindenesetre a CGI perfekt, pedig nem lehetett egyszerű dolguk, vannak ám nyakatekerések gazdagon. A hang sima DTS-ben is rúgott, mint a vadló, szuper részletes dinamikus keverés. Kellemes szórakozás azoknak akik kedvelik a fantasy műfajt. Persze extra történetet ne várjon senki, próbálnak pár bölcsességgel brillírozni, + van némi humor is. 

10/7 megérdemel a kategóriájában.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Az 1 jobb volt sztem, de nekem ez is tetszett!Az első, egy jó film, ez a második meg egy rakás s..r Tipikusan az a film, aminek az előzetese sokkal jobbat ígér, aztán jön a csalódás.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Az 1 jobb volt sztem, de nekem ez is tetszett!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Jack Reacher: Nincs visszaút. 

Az első rész nem volt egy nagy gurítás, így nem kapkodtam el a megnézését. Mielőtt még belekezdenék pár szó Tom-ról. Vitathatatlanul jó színész, már amikor nincs az akció skatulyában. De benne van, jönnek jönnek a filmjei, és kicsit kezd unalmas lenni az egyforma karrakterek sokasága. Néha már magam sem tudom, h M.I. nézek, vagy Jack-et. Kezdek úgy lenni vele, mint Statham sráccal. Persze a neve garancia egy megfelelő szintre. A Sci-fi műfajt valahogy jobban bírom tőle, persze jó sci-fi-re mindig vevő vagyok, mind1 ki a főszereplő. Egyszóval nem ártana már tőle valami tartalmasabb film is. Visszatérve a filmre. Tisztességes iparosmunka, de ettől még középszerű marad, ahogy az első rész is. Jack megingathatatlanul darálja az ellent továbbra is. Történet faék, semmi extra. A lányom, nem lányom kérdés nem viszi el a hátán a filmet, no meg annyira nem is érdekes. A film legvége egész jóra sikerült, majdnem izgalmas lett. Kép szuper, hang megjárja, de semmi extra, keveset dolgozik az Atmos, de nem vitték túlzásba. 

10/5

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ez kész 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10985
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

- Szinkron. Bár elvileg egyetértek Fapacival, sőt némi rálátásom is van, mégsem bírom elképzelni, hogy bárki szinkron nélkül maradjon a következő években. Ennek záloga a nagy országos televízió csatornák, akiknek szerződéses kötelezettségük van a magyar nyelvű adás szolgáltatására, meghatározott százalékban. Ha más nem, majd ők szinkronizáltatják a filmeket, a legolcsóbb, lakótelepi stúdiókban. Persze a minőségi sokpontegy szinkron valóban haldoklik. Talán még az 'A' kategóriás filmek forgalmazói áldoznak erre, a mozibevételek miatt. (Azért a Zsivány Egyesen tele volt a mozi )
A TV sorozatok magyarosítása valóban ki fog tartani még 10-20 évig, mert azok célközönsége garantáltan nem fog megtanulni semmilyen nyelven. De én ezt nem sorolom a filmszinkron iparhoz, vagy ha mégis oda való, akkor a szakma legalja.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A fegyvertelen katona

Igen, Mel papa ismét bizonyított. Akár a nagy rendezők, ritkán dolgozik ebben a formában, de ha neki kezd valaminek arra érdemes figyelni. Egy fantasztikus ember kitartását, eltökéltségét követhetjük végig. A szereplő választások nagyszerűek. Smith ügynök játéka pokolian erős, átütő, le a kalappal előtte. A főszereplőre sem lehet panasz, tökéletesen illeszkedik a filmbe. Talán picit Vince V lóg ki kissé. Ismét egy élet írta történet, tehát kötözködésnek helye nincs. Egyedül a kötél létrával kapcsolatban merült fel bennem kérdés. Miért nem vágták le a Japcsik, de elfogadom volt túlélő főszereplőknek hála, nem feltételezem, h nem így volt. A film ritmusa perfekt, szépen kibontják a fontos karraktereket. A film végén nagyszerű megismerni a valódi szereplőket. Lenyűgöző történet, és életút, mind szerelem, mind, hősiesség, mind eltökéltség, mind kitartás mind.............. sorolhatnám még a nagyszerű emberi jellemzőket.. Minden tiszteletem Desmond T. Doss előtt. Ez is azok közé a filmek közé tartozik amik bizonyítják, h igen is vannak még gyöngyszemek a filmgyártásban. Mindez megfejelve kiváló képpel, és hanggal, szóval nem nehéz azonosulni a cselekménnyel, szinte beszippant a film. Hamar elugrott a játékidő, észre sem vettem, pedig nem rövid film. 

10/10

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Engedjetek meg néhány gondolatot.

- Magyarországi fiber/kábel sávszélesség, aka. otthoni net ellátottság. Meg fogtok lepődni, de kimondottan jónak mondható, még nyugat Európához viszonyítva is, pláne az USA-hoz viszonyítva, ahol még mindig nem ritka a betárcsázós net. Ennek 2 legfőbb oka, hogy hazánkban kritikán aluli volt a hagyományos, drótos telefon szolgáltatás, így a kábeltv/net szolgáltatáshoz teljesen új infrastruktúrát kellett építeni. Ezzel szemben nyugaton és az USA-ban a telefon kiépítettség példás volt, így kényelemből, olcsóságból a mai napig használják. A második ok a verseny helyzet. Az utóbbi 2 évben a szolgáltatók gőzerővel fejlesztenek, és lassan már alsómocsoládon is válogatni lehet a szolgáltatók között.  
- A digitális kábeltv legyen az IPTV, vagy DVB rendszerű nem peer-2-peer alapon működik, hanem multicast-ot használ. Így pont tökmindegy, hogy hány STB van rákötve, nem romlik a minőség, csak a neted sávszélje bírja, bár a fent említett okokból, ez már a legtöbb helyen adott. (30mb/s bővel elég) Csupa véletlenségből azt is tudom, hogy a 1080/50i HD adások sávszélessége 15mb/s és ez bizony látható tömörítési hibák nélkül, viszonylag jó minőségben fogható. Sávszél teszt gyanánt ajánlom az RTL híradót, a TV2 híradót, az M1 híradót, az M4 stúdió képeit, vagy a filmeseknek az HBO HD adását.
- Szinkron. Bár elvileg egyetértek Fapacival, sőt némi rálátásom is van, mégsem bírom elképzelni, hogy bárki szinkron nélkül maradjon a következő években. Ennek záloga a nagy országos televízió csatornák, akiknek szerződéses kötelezettségük van a magyar nyelvű adás szolgáltatására, meghatározott százalékban. Ha más nem, majd ők szinkronizáltatják a filmeket, a legolcsóbb, lakótelepi stúdiókban. Persze a minőségi sokpontegy szinkron valóban haldoklik. Talán még az 'A' kategóriás filmek forgalmazói áldoznak erre, a mozibevételek miatt. (Azért a Zsivány Egyesen tele volt a mozi )

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Úgy gondoljátok, hogy Mo-on még nincs akkora és olyan fejlett hálózat, mely elég lenne a stream felfuttatásához (ha lassú tempóban is)?

Persze, hogy meg van. A net elterjedésével a tartalomfogyasztás is változik. A fizetős stream itthon sem jár már gyerekcipőben. A UPC és Telekom is évek óta kínál videótárat és kölcsönzést is. A HBO GO is már jobb mint a sima tévécsatorna. Mobil appal és Google Chromecasttal vagy Apple tv-vel a Telenor a stream irányába terelget mindenkit a MyTv szolgáltatásával. Persze ezekkel kapcsolatban is lehet elégedetlenkedni, hogy kevés és a hang-, ill. a képminőség sem hozza a BD lemezek szintjét.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Hát ha már fel lettem kérve, nem mondhattam nemet.
Ja. Csevegő. De nem a "mikor szakadtok már le végre a tőttikéről és kezdtek el végre BD-ket venni (ahogy én is), hogy lehessen végre Rúzs Van BD-m" témáról. Felhorkanásod azért is vicces picit, mert amúgy a filmajánlót meg pont nem a helyén teszed meg, hanem magadnál. Most meg, hogy hozzád irányítottam át ezt a témát, mondván, ha már te indítottad el útjára a gondolatmenetet ismét, az a gond, hogy miért nem ott tárgyaljuk ki.  

Rendlovag: Biztos, hogy nem maradt mégis benned tüske, miszerint semmi különbség nincs ugyanazon forrásról történő lejátszási módok nyújtotta kép és hang között? 

Ha már Jack kapitány személye belefért, akkor a hegyi beszédem is simán. Nem tehetek róla, h ez jut eszembe ha egy magyar csonka kiadvány kerül célkeresztbe. Amint látjuk kettőnk közül neked nem tetszik mi hol van, én tök jól elvagyok. A többi meg szóra sem érdemes. 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Köszönöm a hosszadalmas választ, 
Hát ha már fel lettem kérve, nem mondhattam nemet.

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Ja. Csevegő. De nem a "mikor szakadtok már le végre a tőttikéről és kezdtek el végre BD-ket venni (ahogy én is), hogy lehessen végre Rúzs Van BD-m" témáról. Felhorkanásod azért is vicces picit, mert amúgy a filmajánlót meg pont nem a helyén teszed meg, hanem magadnál. Most meg, hogy hozzád irányítottam át ezt a témát, mondván, ha már te indítottad el útjára a gondolatmenetet ismét, az a gond, hogy miért nem ott tárgyaljuk ki.  

Rendlovag: Biztos, hogy nem maradt mégis benned tüske, miszerint semmi különbség nincs ugyanazon forrásról történő lejátszási módok nyújtotta kép és hang között? 

Lezárt

Vissza: “Házimozi”