Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Bubu - ott a pont, na ezt kell elkerülni az ifjú titánoknak, mármint azt, hogy nem azért cseréljen, mert nem elégedett a rendszerrel, hanem azért, mert ki akar próbálni mást. Ezt bárki megteheti, akinek megvan az anyagi háttere, de számomra most már inkább a zenék, filmek gyűjtése, hallgatása, nézése az, ami a cél és nem az, hogy kipróbálja mondjuk egy....Denont. (mert az még nem volt)

Atc - ólom helyett tejszínhab nem lehetne? Az mégis csak humánusabb!
Osu no seishin!

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sanci38, igazad van, de bemásolok egy mostani hozzászólást a projektoros totyikból:

"Mivel full hd-s tv van jelenleg, így kíváncsiságból megnéztem milyen egy hd film, de nekem kicsit mű jellegű az egész.
Nem mondom hogy nem szép meg ilyenek, de se olyan cuccom nincs se anyagi hátterem hogy belekezdjek a hd-ba.
Ott kezdődne hogy lejátszó, házimozi szett csere, + filmek.
Annyit nem ér nekem a hd. A dvd képminősége felkonvertálva tökéletesen megfelel.
Médialejátszóról filmet nézni szóba se jöhet. Megadom a módját most is és a jövőben is."

Ilyenkor áll meg a tudomány, nem?
A többi pedig akkor igaz, ha csak az erősítőt nézzük a rendszerben és figyelmen kívül hagyunk minden mást. Amennyiben azonos kategóriából kell választani, akkor lehet tanácsot adni. Melyiket vegyem? Onkyo 806, vagy Denon 2809
Ha viszont mondjuk Onkyo609, vagy Denon AVC A11SR??? Erre már nehezebb válaszolni, nem?

A bemásolt hsz.-hoz no comment: látszik nem ért hozzá. HD élvezethez pl az ülőtávolság ismerete is kellene, ami jelen esetben sztem tul messze van az ideálistól, ezért (is) nem érzékelte a különbséget, valamint a hang nem lehet HD: csak DD TrueHD vagy DTS-HD, ezeknek viszont semmi közük a képfelbontáshoz:lehetnek HD ready és Full HD képernyőn egyaránt. Hiányuk pótolható,mivel a optikai illetve koax csatiból kijövő core eleve egy magas bitrátájú DD ill. DTS.
Valamint irtam is: hogy csak az erősitőt véve igaz.... idézek: "(szigorúan, hangfal, lejátszó, vezeték- faktort nélkülözve értendő) "
Azonos kategóriából helyes tanácsot szerintem csak a többi összetevő (hangfal,zene-film arány,ezek minősége, csatl. készülékek) figyelembevételével lehet adni. Régi nagy-új alcsonyabb kat. pedig akár a hangfalszett kérdés valamint az analóg HD komponens megléte vagy HDMI hiányának igen/nem tisztázásával lehetséges jó döntést hozni.A nagykategória általában magasabb rendű élvezetet nyujt (majdnem) minden téren hangminőség szempontjából.
Szerintem.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sanci38, igazad van, de bemásolok egy mostani hozzászólást a projektoros totyikból:

"Mivel full hd-s tv van jelenleg, így kíváncsiságból megnéztem milyen egy hd film, de nekem kicsit mű jellegű az egész.
Nem mondom hogy nem szép meg ilyenek, de se olyan cuccom nincs se anyagi hátterem hogy belekezdjek a hd-ba.
Ott kezdődne hogy lejátszó, házimozi szett csere, + filmek.
Annyit nem ér nekem a hd. A dvd képminősége felkonvertálva tökéletesen megfelel.
Médialejátszóról filmet nézni szóba se jöhet. Megadom a módját most is és a jövőben is."

Ilyenkor áll meg a tudomány, nem?
A többi pedig akkor igaz, ha csak az erősítőt nézzük a rendszerben és figyelmen kívül hagyunk minden mást. Amennyiben azonos kategóriából kell választani, akkor lehet tanácsot adni. Melyiket vegyem? Onkyo 806, vagy Denon 2809
Ha viszont mondjuk Onkyo609, vagy Denon AVC A11SR??? Erre már nehezebb válaszolni, nem?

Vendég

Egyébként eszembe sem jut azóta a csere, amióta ezt hallgatom. De ezt a vásárlást egy hosszú hallgatozas és tesztelgetes előzte meg, magyarán egy tudatos vásárlás volt. Legalábbis részemről.
De gondolom oka van annak is, h a kategória egyik legjobbja van neked is és nem pedig a belépő szint.

Emlékszem!
Igazad van, de a legfontosabb - ahogy muv.imi írta - próbáljuk meg rendszerként nézni az egészet és próbáljuk meg kitűzni a végcélt is. Persze cél-állomások is kellenek, mivel kell sikerélmény.

A CA-t tényleg szeretem!
Én már a fertőzés második stádiumában voltam. Már nem az volt a fontos, hogy jobb legyen, hanem az, hogy más.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Ehhez annyit tennék hozzá: sok család elég alacsony büdzsét szán e célra. Mi itt a fórumon könnyen vagyunk, mert mi azért tudjuk amit tudunk, nagy valószínűséggel nem nyúlunk mellé. De sok egyszeri vevő betér remélhetőleg egy szakboltba és újat remél alacsony bekerülési költséggel. . És ugye a ráirt matricák (DD TrueHD,DTS-HD,stb. alapján sokan a Hú-de-tud, valamint nem kell hangos mert panelbe minek.. alapján szelektál.Itt kerülnek képbe a belépő modellek Amelyek kis szobába átlag felhasználásra és alacsonyabb igények kiszolgálására elegendőek. De HD visszaadásra, zenei élvezetre már nem kielégítők (szigorúan, hangfal, lejátszó, vezeték- faktort nélkülözve értendő), és erre megfelelőbbek jobbak a használt modellek. De hát az egyszeri vevő ugye mit válaszol a kinálatot végignézve: nincs elég gari rá, nem tudja a HD-t.. igy hát ugye az új mellett dönt és később tapasztalva döbben rá: mégiscsaak jobb kellene.. és ugye tapasztalat híján a legtöbben tévutra mennek ilyenkor azzal hogy erősitő nem kell nagy, elég 1-2-vel nagyobb kategória. Így mennek sokan tévútra.
Ahelyett hogy megtanulták volna,hogy kisebb szobába is vehetnek nyugodtan nagyobb kategóriát régebbi gépekből mivel ezeknek épp az az egyik erősségük hogy halk hangerőn is jól, dinamikusan szólnak, és megfelelő hangfal-lejátszó-vezetékezés megválasztásával, valamint hangfaltuninggal olcsóbban jobb hangot generálnak, minthogy felesleges feature-k (mivel pl. a HD analóg módon is átvihető, és Audysey is csak egyszer kell, ráadásul meglévő okostelefon vagy szgépes progi tökéletesen helyettesitheti) vásárlására költenék a meglévőt. És 1-2 kategória- különbséget azonos hangerőn csak edzett fül képes megkülönböztetni, mig egy belépő-nagyvas kategória különbsége mindenkinek feltünik.

Vendég

Úgyhogy mostmár a hangfalakat kell lecserélnem hozzáillőkre,melyből számomra most a legégetőbb a mélyláda!A velodynét azért említettem meg mert azt már hallottam szólni és nagyon tetszett.A Klipsh-eket nem ismerem.Még kíváncsi lennék,fodesz által használt Clarusra
is.Jbl-re nem nagyon vágyom,bár az Ls sorozat subját azért meghallgatnám,mivel az Ls80-ast
birtokoltam egy darabig 2008-ban,és azért az állódobozhoz mérten komolynak mondanám a mélyeit.Viszont mindenféle ajánlást elfogadok ezügyben,aztán majd eldől,hogy ki lesz a befutó.

Azért rendesen belecsapsz a lecsóba! Az LS80 sem lehetett piskóta!
A Revel-Velodyne jó páros!
Mindenképpen menj el a Házimozi Stúdióba. Ők be tudják mutatni, hogy szól együtt ez a párosítás.

Viszont, ha már Revel, akkor miért nem veszel mellé Revel subot?
Egy Revel Concerta B12 mondjuk jó lehet már, de vannak drágább modelljeik is.
Itt érdemes végigkérdezni a forgalmazókat, hátha akad demo példány.

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

Nem erről van szó és látod, csak a saját példádat tudod alapul venni. Sokszor ez a baj az ajánlásainknál is. De nem érdemes vitatkozni ezen, mert elbeszélünk egymás mellett.
Most elégedett vagy? Onky - jó? Eszedbe jut a csere?

Nem Onkyorol bexélek, sőt nem márkáról beszéltem, hanem arról, ha nem muszáj ne a legalapabb készüléket vegyük. Sok pénzt sporolhatunk vele, de ha valaki megteheti és ebből akar tanulni, az is megoldás. Egyébként eszembe sem jut azóta a csere, amióta ezt hallgatom. De ezt a vásárlást egy hosszú hallgatozas és tesztelgetes előzte meg, magyarán egy tudatos vásárlás volt. Legalábbis részemről.

Egyébként nem neked cimeztem amugy sem Csak a hozzászólásokat olvasva jutott eszembe. De gondolom oka van annak is, h a kategória egyik legjobbja van neked is és nem pedig a belépő szint.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Vendég

Sajnos ahogy észreveszem, épp ebből nem lehet tanulni. Miért kellene egy belőpő kategóriás erősítőt ajánani? A fül tanul, azért mert jelenleg nem hall esetleg különséget, még nem jelenti azt, hogy Tescó gazdaságos termékeket kellene vásárolni. Én annó örültem volna, ha van valaki aki megment attól, hogy a sok felesleges xart megvegyem, és egyből olyan termék legyen a birtokomba amit hosszú évekig tudok majd élvezni anélkül, hogy állandóan a csere jusson eszembe. Mi az olcsóbb?, 1 olyat venni amit hosszú évekig megtartok, vagy 10 olyat venni ami olcsó, de sosem vagyok vele elégedett?

Nem erről van szó és látod, csak a saját példádat tudod alapul venni. Sokszor ez a baj az ajánlásainknál is. De nem érdemes vitatkozni ezen, mert elbeszélünk egymás mellett.
Most elégedett vagy? Onky - jó? Eszedbe jut a csere?

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: tigris »

Sajnos ahogy észreveszem, épp ebből nem lehet tanulni. Miért kellene egy belőpő kategóriás erősítőt ajánani? A fül tanul, azért mert jelenleg nem hall esetleg különséget, még nem jelenti azt, hogy Tescó gazdaságos termékeket kellene vásárolni. Én annó örültem volna, ha van valaki aki megment attól, hogy a sok felesleges xart megvegyem, és egyből olyan termék legyen a birtokomba amit hosszú évekig tudok majd élvezni anélkül, hogy állandóan a csere jusson eszembe. Mi az olcsóbb?, 1 olyat venni amit hosszú évekig megtartok, vagy 10 olyat venni ami olcsó, de sosem vagyok vele elégedett?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Egy biztos, ha Revel-ek lesznek a hangfalaid, ahhoz olyan jó mély kell ami nem ront bele a hangképbe és azon valójában javít és hozzátesz. A Velodyne-ek jó választások közé tartoznak, nehéz vele melléfogni.

jozsi63
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: jozsi63 »

"Talán"

Sziasztok
Ja,úgy tűnik elég lesz a H/K 760!Mivel az autómban is ilyen márkájú erősítő szól ezért némileg képben voltam róla.Már előttem leírták,hogy nem hátrány,hogy halkan is dinamikusan
szóljon az a valami.Ezt is megkaptam evvel a készülékkel,de azért szeretnék hallani jó mozihangot is.Márpedig az nekem tetszetős!
Úgyhogy mostmár a hangfalakat kell lecserélnem hozzáillőkre,melyből számomra most a legégetőbb a mélyláda!A velodynét azért említettem meg mert azt már hallottam szólni és nagyon tetszett.A Klipsh-eket nem ismerem.Még kíváncsi lennék,fodesz által használt Clarusra
is.Jbl-re nem nagyon vágyom,bár az Ls sorozat subját azért meghallgatnám,mivel az Ls80-ast
birtokoltam egy darabig 2008-ban,és azért az állódobozhoz mérten komolynak mondanám a mélyeit.Viszont mindenféle ajánlást elfogadok ezügyben,aztán majd eldől,hogy ki lesz a befutó.
Minden segítséget köszönök!
Üdv.:Józsi

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Talán majd most, a H/K 760 elég.

"Talán"

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Mert az itt lévők függőségi betegségben szenvednek

Ez nagyon igaz .
Nekem is voltak nagy vasak, és mégsem tudtam leállni.
Talán majd most, a H/K 760 elég.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Akkor már csak azt nem értem, hogy miért nem így gondolkodik az itt levők 99,99%-a (velem együtt).

Rosszul látod, így gondolkodnak, csak kevesen képesek egy egészként kezelni a rendszerüket, vagy amit meg akarnak venni, ezért a sok próbálkozás. Persze a gyártók tesznek is róla, hogy soha ne legyél biztos a dolgodban.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Természetesen törekszik mindenki az objektív segítő válaszadásra, de az esetek többsége mégis azt igazolja, hogy jajj annak aki nem Tesco gazdaságos egybecuccot vesz vagy azt cserélné

Reméljük itt tényleg nem Tescos cuccokról fognak érdeklődni.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.

Akkor már csak azt nem értem, hogy miért nem így gondolkodik az itt levők 99,99%-a (velem együtt).

Mert az itt lévők függőségi betegségben szenvednek (én is)
Ráadásul, ha idetéved valaki és mit sem sejve tanácsot kér, máris fertőzésveszélynek teszi ki magát és kész is a baj
Természetesen törekszik mindenki az objektív segítő válaszadásra, de az esetek többsége mégis azt igazolja, hogy jajj annak aki nem Tesco gazdaságos egybecuccot vesz vagy azt cserélné

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Igen jól leírta.Így kell gondolkodni!

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Forró ólom jó lesz?

Egyébként teljesen egyetértek vele én is.

Igen jól leírta.Így kell gondolkodni!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

De jól beszélsz! Skacok,Öntsetek neki valamit!

Forró ólom jó lesz?

Egyébként teljesen egyetértek vele én is.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

555 Bubu, én értem és teljesen igazad van. Ezért írják, hogy bizonyos szinttől gyakorlatilag exponenciálisan csökken az élményfaktor, amit egy-egy új szerzemény okoz. Podobad, szerintem a 309 és az 508 között nincs nagy különbség, mindkettő belépő szintű készülék, szerintem a Hecoval jól kiegészítenék egymást. Azonban ne felejtsd el, hogy az agyrágó bogár beindul, hogy "Mi lenne, ha kicserélném az erősítőt?... Akkor már jobb hangfal is kéne?!"...és ugyanabba a mátrixba kerülsz, mint amiben mi is vagyunk. Ezért örök érvényű az, hogy a sajád fülednek higgy és ha jónak találod, amit kapsz, állj meg!!! Élvezd a zenét, a filmeket!

De jól beszélsz! Skacok,Öntsetek neki valamit!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ezért örök érvényű az, hogy a sajád fülednek higgy és ha jónak találod, amit kapsz, állj meg!!! Élvezd a zenét, a filmeket!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

555 Bubu, én értem és teljesen igazad van. Ezért írják, hogy bizonyos szinttől gyakorlatilag exponenciálisan csökken az élményfaktor, amit egy-egy új szerzemény okoz. Podobad, szerintem a 309 és az 508 között nincs nagy különbség, mindkettő belépő szintű készülék, szerintem a Hecoval jól kiegészítenék egymást. Azonban ne felejtsd el, hogy az agyrágó bogár beindul, hogy "Mi lenne, ha kicserélném az erősítőt?... Akkor már jobb hangfal is kéne?!"...és ugyanabba a mátrixba kerülsz, mint amiben mi is vagyunk. Ezért örök érvényű az, hogy a sajád fülednek higgy és ha jónak találod, amit kapsz, állj meg!!! Élvezd a zenét, a filmeket!
Osu no seishin!

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Láttam itt hirdetnek egy Onkyo TX-SR508-ast. Ha eladná a 309-est, és mondjuk azt megvenné azzal jobb hangzásbeli különbség lenne a Heco szettel? Vagy ehhez már komolyabb hangfalszett kell?

Üdv: Podobag

Ezek közt a termékek közt nem az a különbség, hogy melyik tudja kifutni magát vagy sem, melyik szól hangosabban vagy halkabban. Hatalmas minőség és hangzásbeli különbségek vannak egy-egy erősítő közt. Ezért nem szabad, illetve nem szokták ajánlani az új alap erősítőket, mert azon az áron használtan kilehet fogni egy sokkal komolyabb gépet is, persze egyéntől függ mire van szüksége.

Erősítők közt minöségi előrelépés van, ezt kell figyelembe venni a vásárláskor. Olyan nincs, hogy ez ide vagy oda nagy. Sztem ez badarság. Olyan van, amit az egekbe kell emelni hangerőben, h megszólaljon, vagy ami adott hangerőn kezd el dolgozni normálisan, és van olyan ami alap hangerőn is kellően dinamikus és nyílt. Ezek általán pont nem az alap modellek

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Vendég

Egyetértek.
Lehet jobb választás 5-öd áron egy régebbi csúcs modell,mint egy vadi új,ami mindent tud,de mégsem szól jól.

Persze mindenkivel egyetértek és mindenkinek igaza van!
De mi mindig magunkból indulunk ki. Fanatikusak vagyunk és szeretnénk, ha a hang és a kép jobb, szebb és tökéletesebb lenne.

Egy átlag családban, akiknél csak az fontos, hogy legyen egy erősítő, amivel heti egy filmet meghallgatnak és esetleg szóljon a rádió néha, nem fontos a minőségi hang.
Rengeteg embernek füle sincs a dolgokhoz és nem biztos, hogy hallaná a különbséget két erősítő között.

A kis szoba, esetleg panel és ideges szomszédok - nem lehet összehasonlítani azzal, ami mindannyiunknál van.

A legfontosabb dolog a pénztárca, de az igényeket és a körülményeket is figyelembe kell venni, így összetettebb a dolog.

Amikor először beüzemeltem otthon az új szerzeményű Pana4000-es projektoromat a család többi tagja semmilyen változást nem érzékelt. Nem tűnt föl nekik, hogy a kép az sokkal, de sokkal jobb lett. Minek kellett plusz pénzt kiadni - jó volt a régi is! Ennyi volt a reakció!

Remélem értitek, hogy mit szerettem volna leírni!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Egy erősítőt ne a szoba méreteihez vegyünk alapul,hogy hogy szólná ki magát.Ha fél hangerőn jóval túl kell tekerni a potit ahhoz hogy élvezhető legyen az már veszve van.

Egyetértek.
Lehet jobb választás 5-öd áron egy régebbi csúcs modell,mint egy vadi új,ami mindent tud,de mégsem szól jól.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”