Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nálam ez volt a tavalyi év egyik legjobbja:

Kép

Egy 6 részes minisorozat. Nem is tudom milyen stílus. Western-dráma? Nem egy akciódús western, karakterizál rendesen, de persze a sörétes azért itt is eldurran párszor, jó párszor. De ettől független nem az akción van a hangsúly. Emily szokás szerint elbűvölő. Nem egy vidám sorozat, nem is a legkönnyebben követhető, könnyű elveszteni a fonalat szerintem, hogy ki kicsoda. Úgyhogy ha egy mód van rá, ne teljenek el hetek az egyes részek között.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6335

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zx07 írta:
2023.03.14., kedd 09:10
Nem friss sorozat, de nekem most került a látóterembe.
Mi kb 2-3 hónapja néztük, szerintem sem rossz.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Most fejeztem be az elsőt.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2023.03.14., kedd 14:39
Ez a Picard nekem bejön.
Picit utána kellett wikizni hogy kik mik :) , de fogyasztható abszolúte. Darálós.
A 2. évad katasztrófa volt. Az első ok volt, meg a harmadik is az egyelőre. De semmi világmegváltó. A Strange New Worlds sokkal jobb szvsz.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez a Picard nekem bejön.
Picit utána kellett wikizni hogy kik mik :) , de fogyasztható abszolúte. Darálós.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

VIGIL

Izgalmas, érdekes 6-részes sorozat. A történet két szálon fut. Egyrészt egy angol atom tengeralattjárón (ahová egy civil nyomozót küldtek érdekes módon), másrészt a szárazföldön Skóciában. Az utolsó pillanatig nem derül ki, hogy ki a hunyó. Nehéz otthagyni. Különleges a helyzet, hogy tengeralattjárón nyomoz egy női nyomozó. A szokásos LMBTQ szál itt is fellelhető, mert a szárazföldön a barátnője(élettársa) nyomoz. A két helyszín közt minimális kommunikáció van, mivel a tengeralattjáró csak ritkán megy a felszín közelébe, így még izgalmasabb, hogy a két helyszínen zajló nyomozás hogy halad szinte egymástól függetlenül. Nem friss sorozat, de nekem most került a látóterembe.
p20528088_b_h8_ad.jpg
p20528088_b_h8_ad.jpg (1.07 MiB) Megtekintve 1500 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Halvány kék szemek (Blue Pale Eye)

Van néhány karakter, amivel nekem sok mindent el lehet adni (pl. Sherlock Holmes, E.A. Poe, Dorothy, Alíz), ezért kíváncsi voltam erre a filmre.

Egy mondatban összefoglalva: E.A.Poe mint kadét besegít egy nyomozásban a West Pointon.

Sajnos, csalódást keltő, az egész film lapos, unalmas, érdektelen, kb. 5 perc után ásítozik az ember, mind az elején elhunyt fiatalember, mind a nyomozónk, mind Poe karakterének sorsa teljesen hidegen hagyott.

Egyedül Gillian Anderson, illetve a magyar hangja, aki értékelhető ebből az opuszból.

Az élet önmagammal (Living with Yourself)

Ajánlásra néztem bele.
Paul Rudd sosem volt kedvenc színészem, de itt meglepően jó volt.

Az alapötlet teljesen jó (nem rontócozom el), különösebb rosszat sem tudok róla mondani, de valami mégis hiányzik belőle, a 2. rész után nem éreztem azt, hogy folytatnom kellene.

Wednesday

Csak az első részt láttam még belőle, de érteni vélem a felhajtást körülötte.
Az első perctől szórakoztató, a cselekmény szövés, a karakterek, különösen főhősnőnk, teljesen jó.
Ezt biztosan folytatni fogom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem vagyok nagy rajongója a krimiknek (kivéve egyes kosztümös krimiket, pl. Murdoch nyomozó rejtélyei), sem az utóbbi év(tized)ekben töretlen népszerűségű procedurális sorozatoknak.

Persze, láttam a CSI-kből, Döglött aktából, Nyomtalanulból részeket, talán teljes évadokat is, a legtöbbet talán a Criminal Minds-ból.
De egyiket se néztem, úgy, hogy az elejétől ledaráltam volna az egészet, csak, ami épp ment a tévében.

Nemrégiben, agyzsibbasztásra kerestem valamit, s a HBO Max-on szembejött A mentalista.

Tudtam, hogy van ilyen sorozat, de korábban nem néztem, sőt egy epizódot se láttam.
Belekezdtem, s meglepően szórakoztató.

Oké, nem nagy durranás, hihetetlen ostobaságok is vannak benne (pl. autóból megpillantják a körözött személyt, még kiszállás előtt a kocsiból rákiáltanak, hogy ne mozduljon, majd csodálkoznak, hogy elszalad...), a Red John-szál, bár központi elem, kifejezetten idegesítő.
De, a karakterek szórakoztatóak, működik közöttük a kémia, s a rendszeresen visszatérő mellékszereplőket legtöbbször jól hasznosítják újra, pl. Bret Stiles kifejezetten érdekes, Erica Flynn szerepében Morena Baccarin parádés.

Ami viszont nagyon furcsa, hogy ez az első olyan sorozat, amivel találkoztam (aminél észrevettem?), ahol a magyar szinkronban nem csak időnként vannak hibák, félrefordítások, hanem folyamatosan, tömegével; helyenként már teljes átköltés a magyar szöveg, előfordul, hogy pont ellentétes a tartalma vagy épp értelmetlen, a kontextusban értelmezhetetlen.
(Olyan szinten, pl. hogy "a két hete (two weeks) eltűnt", a magyar szinkronban "már kétszer eltűnt"-ként hangzik el.)

Mondjuk, ez a Leiter Jakab blognak is feltűnt:
https://leiterjakab.blog.hu/tags/a_mentalista
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2023.03.01., szer. 23:18
Mandalorian 3. évad.
Ütős kezdés, csak ne fogyjon el a lendület. Azt kapjuk, amire szerintem a legtöbben vártunk ezzel a sorozattal kapcsolatban.
Ha ilyen lesz az évad, akkor megérte várni rá.

Screen Shot 2023-01-17 at 5.17.03 PM.png
Remélem azért alváskor levehetik a sisakot vagy lehet azért nem vehetik le, mert már belerohadt a fejük, mert még ekkor sem vehetik le gondolkodik.gif

Nekem ez a sori kissé gyerekes a bébivel, 30 perces részek pont elég egyszerre, Obi Van + főleg Andor jóval komolyabb.

Tegnap néztem Cruella/Szörnyella c. filmet. Azt kell mondjam jó volt, tetszett, szinte egy megfilmesített soundtracket hoztak össze. Emma Stone remekül játssza a karaktert + csini is, dögös is. Kicsit hátulütője a dolognak illetve fura így a film után elképzelni, hogy a 101 kiskutyában lévő gyerekes/esetlen Szörnyella lesz belőle.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

@-KP-
Igen a Skyshowtime-on sajnos mnden hang (angol/magyar) is csak 2.0.
Eddig egy film van amit az angol hang 5.1 az a Top Gun 2.

@ZolaBA
Én nem tapasztaltam ilyeneket. Én egy Amazon Firestick 4K MAX-on nézem.
Mondjuk én eddig csak angol hanggal és magyar felirattal néztem sorozatot (Halo).
De a múltkor belenéztem a Rohamamnetőba és ott változtattam magyar hangra majd vissza angolra és nem volt ilyen hosszú idő.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1725

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

-KP- írta:
2023.03.02., csüt. 01:28
Az angol sáv 2.0 ?
Ahol néztem ott igen, csak 2.0.

De elég elcseszett ilyen infok szempontjából az egész. Netflix kiírja, hogy 5.1 itt semmi. És semmi a képminőségről sem. Elvileg fullhd, hdr nélkül... de belenézgetve szerintem egy csomó film simán csak sd, kb. dvd minőség. További gondom az egész skyshowtime-al, hogy egyre lassabb, amíg a netflix mondjuk 1-2 másodpercen belül elindul, hangsávot vált stb. ennél 5-10 másodperces lagok vannak, sőt pl. most hogy néztem a hangsáv váltás nem is megy, belekezd forog csak, ha ki/be lépek vagy az elejére ugrok akkor vált csak át.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2023.03.01., szer. 19:12
Folytatás...
Szóval az avr 2.0 forrást mutat. Dolby Surround módban és dts neo x módban ciceg, sztereóban és mch sztereóban jó. Igazából mch sztereóban jól is szól csak kicsit természet ellenes, hogy nem a centerből jön a beszédhang hanem mindenhonnan.
Az angol sáv 2.0 ?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3613

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mandalorian 3. évad.
Ütős kezdés, csak ne fogyjon el a lendület. Azt kapjuk, amire szerintem a legtöbben vártunk ezzel a sorozattal kapcsolatban.
Ha ilyen lesz az évad, akkor megérte várni rá.
Screen Shot 2023-01-17 at 5.17.03 PM.png
Screen Shot 2023-01-17 at 5.17.03 PM.png (648.17 KiB) Megtekintve 2108 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Én nézem a Skyshowtime-ot, de ilyet nem tapasztaltam.
Én a Halo sorozatot néztem/em. Nálam az erősító Dolby+ 2.0-t ír ki.
Próbáltam 5.1-é "alakítani", de nem sikerült, úgyanúgy csak előről szólt minden hang.

Amúgy a kép az teljesen rendben van, egyedül a sötét jeleneteknél látszott, hogy azért alacsonyabb bitrátával megy.
Már csak a hangnak kellene "felnőnie" a többi streaminghez.
Egyedül ugye csak a Top Gun2-nek van 5.1-es angol hangja...
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Folytatás...
Szóval az avr 2.0 forrást mutat. Dolby Surround módban és dts neo x módban ciceg, sztereóban és mch sztereóban jó. Igazából mch sztereóban jól is szól csak kicsit természet ellenes, hogy nem a centerből jön a beszédhang hanem mindenhonnan.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Kipróbálta még valaki a SkyShowtime-ot?
Segítsetek... most már a második filmet nézzük (most épp a "tűzgyújtó"-t) aminél a magyar szinkronhang magasa őrjítően sziszegő/cicegő, mintha túlvezérelt lenne vagy olyan elcseszett kódolás amitől az erősítő dolbysurround dekódere meghülyül vagy a fene se tudja, de nagyon gáz.
Tapasztalt hasonlót más is? esetleg megoldási ötlet? köszi.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Csak erős idegzetűeknek!
Ezek tényleg pusztítóak. A csúcspont egyértelműen az Alien E.T. :D

https://port.hu/cikk/mozi/nemes-penesz- ... gn=content

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Three Pines

Kicsit Agatha Christie-s, kicsit Sherlock Holmes-os, kicsit misztikus, de egyedi hangulatvilágú (francia) kanadai sorozat egy jóságos, empatikus öreg főfelügyelővel. Több szálon futnak a cselekmények. Vannak itt indiánok, gazdag család öröklési problémái, gyilkosságok. Összességében jó a sorozat, mégha nem is kiemelkedő. A pontozása elég magas, ezért néztük meg.
MV5BZTc4ZGQ5NDktNjZkMy00MzM0LWI3NzEtYTkzZGI5ZTU5ZmE2XkEyXkFqcGdeQXVyMTI5NTE5NDE1._V1_.jpg
MV5BZTc4ZGQ5NDktNjZkMy00MzM0LWI3NzEtYTkzZGI5ZTU5ZmE2XkEyXkFqcGdeQXVyMTI5NTE5NDE1._V1_.jpg (3.73 MiB) Megtekintve 2191 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2023.02.26., vas. 12:52
Megtekintettem Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities horror/természetfeletti antológia sorozata 1. epizódját.

Csalódást keltő volt, mind a karakterek teljesen érdektelenek voltak, a történet nagyjából kiszámítható is volt, egy szenvedés volt végignézni a 46 perc játékidőt (szokásommal ellentétben azért néztem végig, hogy hátha a végén lesz valami csavar - nem lett).
Azt hiszem, elengedem a sorozat többi részét.

Guillermo del Toro-val kapcsolatban egyébként is vegyesek az érzelmeim, tőle a Penge 2 és a Hellboy 1-2 jó volt, a Tűzgyűrű, a Bíborhegy nem annyira, A víz érintése rettenetesen rossz volt, a Pinokkió-t meg már végig se néztem.
(A faun labirintusát még nem láttam.)
Ezekkel tegyél egy próbát, ha még nem, igaz van ahol csak producer volt:
Los ojos de Julia / Julia's Eyes
El Orfanato / Árvaház
El Espinazo del Diablo / Ördöggerinc

Amiket felsoroltál szerintem egyik sem volt jó. Faun lab. én sem láttam, csak részletekben, de nem fogott meg további időtöltésre. gondolkodik.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Bullet Train (Gyilkos jártat)

Szeretem ezt a stílust, jól is szórakoztam. Ami árnyalja picit, az a vállalhatatlan CGI.
Amúgy "könnyed" kikapcsolódás.
7.5/10

Ja, és egyem a szívét a kis drágának. (no persze nem jól átsütve :D )
download.jpeg
download.jpeg (6.11 KiB) Megtekintve 2302 alkalommal
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Megtekintettem Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities horror/természetfeletti antológia sorozata 1. epizódját.

Csalódást keltő volt, mind a karakterek teljesen érdektelenek voltak, a történet nagyjából kiszámítható is volt, egy szenvedés volt végignézni a 46 perc játékidőt (szokásommal ellentétben azért néztem végig, hogy hátha a végén lesz valami csavar - nem lett).
Azt hiszem, elengedem a sorozat többi részét.

Guillermo del Toro-val kapcsolatban egyébként is vegyesek az érzelmeim, tőle a Penge 2 és a Hellboy 1-2 jó volt, a Tűzgyűrű, a Bíborhegy nem annyira, A víz érintése rettenetesen rossz volt, a Pinokkió-t meg már végig se néztem.
(A faun labirintusát még nem láttam.)

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2762

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Talán elfér itt. A kép címe: tervezett elavulás :rolleyes:

FB_IMG_1677150543308.jpg
FB_IMG_1677150543308.jpg (41.03 KiB) Megtekintve 2399 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Frozen Planet II

https://m.imdb.com/title/tt9805678/

Dacid Attenborough neve talán garancia is, hogy egy újabb csodálatos alkotás lesz látható. És bizony így is van. Elképesztő képi világ, újszerű nézőpontok, fantasztikus operatőri munka, mindez érdekesen találva.
Nagyon ajánlom.

Egy kis ízelítő, hogy milyen is. Hihetetlen ez a kardszárnyú delfin vadászat. :o

youtu.be/fs8ZveNZQ8g

p0d3fc7z.jpg
p0d3fc7z.jpg (379.63 KiB) Megtekintve 2425 alkalommal
p0cyppfh.jpg
p0cyppfh.jpg (70.11 KiB) Megtekintve 2425 alkalommal
p0d59txw.jpg
p0d59txw.jpg (40.98 KiB) Megtekintve 2425 alkalommal
p0d042h3.jpg
p0d042h3.jpg (63.35 KiB) Megtekintve 2425 alkalommal

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 943

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alex_Aston írta:
2023.02.23., csüt. 08:38
Ez így a trailer alapján szórakoztatónak tűnik, engem megvett. Mintha John Wick nagypapáját látnánk :D

youtu.be/qVR-QWklfW8
Elég brutál a bemutató, pont tegnap néztem meg.... :D
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”