Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Sziasztok
Szerintetek,milyen kábelezéssel lássam el a "rendszeremet"?
H/K760,szólaltat meg MA RX8-at,silver centert,későbbiekben ide illő háttereket,illetve
Velodyne CHT-Q12-őt.
Üdv.:Józsi
Szia!
Elég jó cuccok.Érdemes komolyabb kábelezést használnod. Nincs értelme pontosan márkákat felhozni,mert sok spéci gyártó van. De úgy kell gondolkodnod,hogy a rendszered árának a 10-20%-át rá kellene fordítani kábelekre. Ez aranyszabály. A tápkábelektől az összekötőkön át a hangfalkábelekig.
Sziasztok
Szerintetek,milyen kábelezéssel lássam el a "rendszeremet"?
H/K760,szólaltat meg MA RX8-at,silver centert,későbbiekben ide illő háttereket,illetve
Velodyne CHT-Q12-őt.
Sziasztok
Köszi mindenkinek a grat.-okat és a jó tanácsokat.A bejáratás meg úgy történik,hogy reggel
5 órától megy folyamatosan még élvezhetően,de nagyon halkan,most,hogy hazaértem feljebb emeltem a hangerőt annyira,hogy lehet mellette beszélgetni.Kicsit később jön egy film,azt hiszem Vasember lesz,amit már viszont a panelnek és nekem is megfelelően fogok nézni,hallgatni.Még ez sem fogja elérni a teljesítménye felét.
Viszont némi tapasztalás megosztás.A doboz méreteihez képest nagyon komoly méllyei vannak és hozzáteszem,hogy a JBL LS 80-tól sem nagyon marad el.Természetesen van jókora különbség,
de az majdnem 2-szer ekkora,ha jól emlékszem 20 cm-es mélyközepekkel.Szóval a Tina Turner
Goldeneye zenéjénél lejjebb vettem a basszusból.Tovább nem fényezem,de q..va jó.
Szerintem most a hétvégén kezdem el a mérőmikrofonos beállításokat,hogy élvezhetőbb legyen,
mert így ez még csak szól és onnan még ahonnan nézni szoktuk a filmeket,onnan még aránylag jó,de ahol a pc van abban a sarokban meg lehet zavarodni a basszustól pedig az sincs fullon.
Aztán meg jön az akusztikával való próbálkozások.Azt hiszem,hogy a hangfalak mögé tőzeggyapotot teszek beborítva valami rongyszőnyeggel,hogy kinézzen valahogy.A néző,hallgató
pozícióba a hátunk mögé meg az a fahasábos akusztikai elem kellene,mert az még jól is néz ki,persze ha nem valami őrült drágán lehet összehozni,vagy vásárolni.Bocs,hogy már igy előre haladtam.
ja képeket mejd teszek fel,de elfelejtettem hazahozni a gápemet.
Helló
Túl vagyok az RX8-cal való ismerkedésen.Hát nem mondom,azt hiszem jó vásár volt,ez csak ki lett próbálva aztán vissza a dobozába és úgy pihent a mai napig,ja és GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!!!
Köszi a tanácsokat.
Én is gratulálok hozzá. Kicsit bejáratod és még finomodik a hangja. Bejáratás: kb mint autóknál, egyenletes frekvenciatarományban járatod napi több órát (pl hátttérrádiózás tökéletes) de nem nagy hangerőn, és ne ess kisértésben hogy ""na megnézem mit tud" ezt kb. 150-200 órát /két hét kb/ megteszed -természetesen egy-egy mozi is belefér nem túl nagy hangerőn, mondjuk félig- és utána fokozatosan emeled a hangerőt.
Helló
Túl vagyok az RX8-cal való ismerkedésen.Hát nem mondom,azt hiszem jó vásár volt,ez csak ki lett próbálva aztán vissza a dobozába és úgy pihent a mai napig,ja és GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!!!
Köszi a tanácsokat.
Gratula hozzá
Helló
Köszi a tanácsokat.
Remélem a többi tanácsot is megfogadtad!
Alakul a molekula!
Azért alakulnak a dolgok! Mondtam, a Velodyne az Velodyne - abban nem lehet csalódni!
A kérdésre általában az a válasz, hogy egy mai erősítő simán megbirkózik 4Ohm-os hangfalakkal. Amikor 760-as és 745-ös erősítőim voltak, nem volt gond a 4Ohm-mal, de amikor az egyik elkerült tőlem a srác visszahozta, mert annyira melegedett az ő hangfalaival. Mivel Te tudsz most választani, akkor szerintem legyen 8Ohm-os a választás!
De a Monitor Audio RX8 olyan, szép, hogy lehet megkockáztatnám!
Helló
Köszi a tanácsokat.
Csatlakoznék én is, Monitor Audio nem csak szebb, de jobban is szól.
Sokkal jobban! Polk Audio-ból az LSI sorozat az, amit érdemes megvenni egy ilyen komoly erősítőhöz. De mindenképpen hallgass meg több szettet is, ha teheted!
Csatlakoznék én is, Monitor Audio nem csak szebb, de jobban is szól.
Sziasztok
Eddig mem jelentkeztem,mert sub-ot hajtottam,na meg a H/K szervízbe került.Jelentem mára megoldódott minden.A H/K-t kicserélték és vettem egy Velodyne CHT-12Q-t és túl vagyok már
3 film megnézésén,meghallgatásán.Minden beállítás nélkül. Már kezdem moziban érezni magam.
A mellettem ülő nem ehet chipset!!!!!!!!!!
Azért szinte minden nap itt vagyok a fórumon nézelődök és olvasgatok.Pl.kábelek,hangfalak.
Igy jutottam el odáig,hogy esetleg Polkaudio RTi7 szet,vagy Monitoraudio-k is szóba kerülhetnek,persze ez még várat magára.
Egy kérdés.A H/K760 az 8Ohm-os,tehát illik hozzá ugyanilyen hangfalat venni,vagy el lehet-e ettől térni,és ha igen akkor milyen irányba és mértékben?
Birni fogja csak szellős helyen legyen..
Hallgasd meg mindkét hangfalat de én látatlanban a Monitor Audiora szavazok Mégpedig a Silverre (Gold jobb, Focallal egyenértékű csak drágább is).
Sziasztok
Eddig mem jelentkeztem,mert sub-ot hajtottam,na meg a H/K szervízbe került.Jelentem mára megoldódott minden.A H/K-t kicserélték és vettem egy Velodyne CHT-12Q-t és túl vagyok már
3 film megnézésén,meghallgatásán.Minden beállítás nélkül. Már kezdem moziban érezni magam.
Azért szinte minden nap itt vagyok a fórumon nézelődök és olvasgatok.Pl.kábelek,hangfalak.
Igy jutottam el odáig,hogy esetleg Polkaudio RTi7 szet,vagy Monitoraudio-k is szóba kerülhetnek,persze ez még várat magára.
Egy kérdés.A H/K760 az 8Ohm-os,tehát illik hozzá ugyanilyen hangfalat venni,vagy el lehet-e ettől térni,és ha igen akkor milyen irányba és mértékben?
Azért alakulnak a dolgok! Mondtam, a Velodyne az Velodyne - abban nem lehet csalódni!
A kérdésre általában az a válasz, hogy egy mai erősítő simán megbirkózik 4Ohm-os hangfalakkal. Amikor 760-as és 745-ös erősítőim voltak, nem volt gond a 4Ohm-mal, de amikor az egyik elkerült tőlem a srác visszahozta, mert annyira melegedett az ő hangfalaival. Mivel Te tudsz most választani, akkor szerintem legyen 8Ohm-os a választás!
De a Monitor Audio RX8 olyan, szép, hogy lehet megkockáztatnám!
Azért rendesen belecsapsz a lecsóba! Az LS80 sem lehetett piskóta!
A Revel-Velodyne jó páros!
Mindenképpen menj el a Házimozi Stúdióba. Ők be tudják mutatni, hogy szól együtt ez a párosítás.
Viszont, ha már Revel, akkor miért nem veszel mellé Revel subot?
Egy Revel Concerta B12 mondjuk jó lehet már, de vannak drágább modelljeik is.
Itt érdemes végigkérdezni a forgalmazókat, hátha akad demo példány.
Sziasztok
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Köszönöm a válaszaitokat!
Már csak egy kis szerencse kell, hogy összejöjjön a pénz is!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert gondolom egy 5.1-es erősítő olcsóbb lenne...
.... és hangminőségben is gyengébb ami olcsóbb. Kategóriájában nem tudok hirtelen 5.1-es erősitőt, ami HDMI-vel menne. Tehát ez se tartson vissza..
Szóba jöhetnek még a régebbi nagy gépek használtan, ebben az árszegmensben elég nagy a választék a használt piacon
Ez is jogos hisz csak 5.1-ben hajtanád és a popinak is van optikai kimenete.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Szemezgetek egy HK-AVR360-as erősítővel. Ez egy erős, jó minőségű erősítő szerintem. De ha nincsen szükségem 7.1-es erősítőre, azaz nem a 7.1-ért venném meg, mert még mindig alig van elterjedve (jól tudom?), akkor van olyan teljesítményű, minőségű HD dekóderes HK 5.1-es erősítő, mint a 360-as? Illetve feltenném a kérdést....van értelme beruházni egy 7.1-es erősítőbe akár hosszútávban is?
Hangcucc, amit használnék vele az egy JBL Northridge hangfalszett SCS-178-as subbal. Médialejátszón filmezek, popbox V8-al.
Előre is köszi a válaszokat!
üdv.: Tamás
Szóba jöhetnek még a régebbi nagy gépek használtan, ebben az árszegmensben elég nagy a választék a használt piacon.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
Minden 7.1 erősitő megy 5.1-ben is. Ez ne tartson vissza.Vedd meg nyugodtan.
7.1 akkor jó, ha a hátad mögött van legalábbb 2 méter hely.
Azért is merült fel bennem a kérdés, mert gondolom egy 5.1-es erősítő olcsóbb lenne...
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Szemezgetek egy HK-AVR360-as erősítővel. Ez egy erős, jó minőségű erősítő szerintem. De ha nincsen szükségem 7.1-es erősítőre, azaz nem a 7.1-ért venném meg, mert még mindig alig van elterjedve (jól tudom?), akkor van olyan teljesítményű, minőségű HD dekóderes HK 5.1-es erősítő, mint a 360-as? Illetve feltenném a kérdést....van értelme beruházni egy 7.1-es erősítőbe akár hosszútávban is?
Hangcucc, amit használnék vele az egy JBL Northridge hangfalszett SCS-178-as subbal. Médialejátszón filmezek, popbox V8-al.
Minden 7.1 erősitő megy 5.1-ben is. Ez ne tartson vissza.Vedd meg nyugodtan.
7.1 akkor jó, ha a hátad mögött van legalábbb 2 méter hely.
- thomyyyyy
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Remélem ismered az idézetet?
"Fülembe forró ólmot öntsetek"
Van olyan is, hogy "Hangfalba temessetek".
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- fodesz
- V.I.P.
Fodesz - Örülök, hogy Te is úgy látod, hogy van egy pont, amikor az ember már nem önámításból mondja azt magának, hogy ezzel már vidáman tudok együtt élni...
Hidd el most is vannak pillanatok amikor még meg is lepődök egy két film alatt a rendszer hangján.Pedig már végig teszteltem mindennel. Volt ilyen a Bosszúállókban mikor az Amerika kapitány pajzsán csattant a Thor kalapácsa és a légnyomástól megkezdődött a "fakitermelés" Az a hatalmas ütés,a kongó hang olyan szinten szólt hogy tényleg meglepődtem.Tehát nem látom értelmét annak hogy még finomítsak,költsek a berendezésre,cseréljem valamelyik komponenst ,stb...Örülök neki és élvezem így ahogy most van.
Ettől függetlenül szívesen segítek másoknak ha kérdésük van akár priviben,akár itt a topikban.
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Atc - anno Adyból OKTV-ztem :-) "Góg és Magóg fia vagyok én...", hogy ne csak a zene, az irodalom is része legyen az oldalnak.
Tigris - a Denon 4310 már egy elég izmos gép lehet, 300-ért már meg kell hallgatni!
Fodesz - Örülök, hogy Te is úgy látod, hogy van egy pont, amikor az ember már nem önámításból mondja azt magának, hogy ezzel már vidáman tudok együtt élni, nekem ennél nem kell több. Én most vagyok ebben a fázisban.
Osu no seishin!
AKi 300 körül gondolkozik, most ott az apróban egy jó kis Denon.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
"ha egy üzlet beindul ....."
A legrosszabb az ebben az egészben, az út azon szakaszán áll fenn, amikor egy bizonyos pontja tényleg rossz a rendszernek és vagy zenén vagy mozin, nem az általad elvártat hozza, emiatt bekövetkezik az, hogy hiába van több 100k-s rendszered mégsem használod, vagy ha igen nem feltétlenül csal mosolyt az arcodra. Pl. nálam a sztereóval vagyok elégedetelen, mivel ismerem a zenéket amiket hallgatok, tudom minek kéne szólni, de közel sem azt hallom, így egy ideje nem is nagyon hallgatok az itthoni cuccon zenét, más meg megelégedéssel csattogtatja otthon az LG egybemoziját.
Ezzel én is így vagyok! Már az utóbbi időszakban sok vas jött ment ,de most bizti megállok egy időre.Szeretném én is így ahogy írtad nézni a filmeket zenéket hallgatni stb... Most minden jó a képtől a hangig. Nemrég rajzfilm hetet tartottunk a fiammal,de volt hogy Vissza a jövőben és Indiana Jones maratont tartottunk A folyamatos elégedetlenség és a csere-bere nem hagyja az embert hátradőlni ebben a hobbiban. De persze azért sokat tapasztal az ember ha több rendszert,készülékeket hallgathat meg,az biztos.
Erre egyik ismerősömnek van jó mondása: "...ha belekezdtél a hi-fibe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. "
- fodesz
- V.I.P.
számomra most már inkább a zenék, filmek gyűjtése, hallgatása, nézése az, ami a cél és nem az, hogy kipróbálja mondjuk egy....Denont. (mert az még nem volt)
Ezzel én is így vagyok! Már az utóbbi időszakban sok vas jött ment ,de most bizti megállok egy időre.Szeretném én is így ahogy írtad nézni a filmeket zenéket hallgatni stb... Most minden jó a képtől a hangig. Nemrég rajzfilm hetet tartottunk a fiammal,de volt hogy Vissza a jövőben és Indiana Jones maratont tartottunk A folyamatos elégedetlenség és a csere-bere nem hagyja az embert hátradőlni ebben a hobbiban. De persze azért sokat tapasztal az ember ha több rendszert,készülékeket hallgathat meg,az biztos. Muv.imi,Bubu és Tigris és Sanci írásaival én is egyetértek így utólag.