Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
-
Csutka
Master hanggal az igazi, így már valóban vállalható, elég szerényen szól. Este lesz mit néznem azt hiszem. Ugyan eredeti hanggal néztem a moziba, de itthon kicsit más dimenziók vannak hang ügyileg. Természetesen megvevős a film, csak még nem döntöttem el, h fémdobozban vagy csak papirfeknisben landoljon a polcomon.
Eddig csak jókat olvastam róla, de nekem nagy csalódás a film.
Az eddigi részeket akármikor újra tudom nézni és élvezni, de ez nekem egyszer nézős volt és felejthető.
Master hanggal az igazi, így már valóban vállalható, elég szerényen szól. Este lesz mit néznem azt hiszem. Ugyan eredeti hanggal néztem a moziba, de itthon kicsit más dimenziók vannak hang ügyileg. Természetesen megvevős a film, csak még nem döntöttem el, h fémdobozban vagy csak papirfeknisben landoljon a polcomon.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Visszatekintő
A Karib - tenger kalózai: A világ végén
Adós vagyok a befejező résszel. Ahogy újra néztem a három részt, viszonylag rövid időn belül. Rájöttem, az első film előnyére. Egyrészt újszerű volt, másrészt nem komolytalankodták el úgy ahogy a következő részeket. A harmadik rész akcióban igen gazdag, de komolytalanságokban is. Nem kell törődnünk olyan apróságokkal, h a Gyöngy hogyan lesz állandóan makulátlan, miután rommá lövik a második rész végén. De sok hasonló kérdés van még. Túlzásba vitték a bohóckodást, mint pl. esküvő csata közben, és hasonlók. Ezeken túllépve még mindig marad kicsike a kalózos varázsból. Megállapodás hegyek születnek továbbra is keresztül kasul, folytatva a második rész kitaposott ösvényét. A kép és a hang továbbra is első osztályú.
10/7-nek jóindulattal elmegy az akció orgia miatt, de inkább a 2 rész szintje.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A mélység kalandora
Cousteau kapitány életéből kapunk ízelítőt 123 percben. Azt gondolom érdekes volt belátni a színfalak mögé. Ködös emlékeim voltak Cousteau munkásságát illetőleg. A film kiválóan mutatja be az embert a név mögött. Amennyi nagyszerű tulajdonsága van, kb ugyanannyi negatív is. Ettől függetlenül nem semmi életúttal áldotta meg az élet. Kapott hideget, meleget gazdagon. A filmtől sokkal több lenyűgöző tengeralatti felvételt vártam. Helyette inkább a családot, és az érzelmi hullámvölgyeket helyezik előtérbe. A zenei aláfestés kifejezetten tetszett. A színészválogatás jól sikerült, mindenki jól teljesít, látszik, h komolyan vették a filmet. Kicsit lassúnak találtam, de nem vészesen.
10/7 habár életrajzi, de hiányoltam az igazán monumentális felvételeket. Akad egy - egy, de kevés, tekintve a kapitány munkásságát.
Nekem elég nagy csalódás volt
Bár lehet, hogy túl sokat vártam, az emlékeimben nagyon él még A visszavágó
Hát az 5-ös osztályzatom nem éppen hízelgő, közepes semmi több.
Az utolsó emberig
Mel Gibson nevére érdemes odafigyelni, akár rendezőként, akár színészként dolgozik. Nézzük hogyan sikerült a legfrissebb mozija. Ha valaki faltól falig akcióra vágyik az csalódni fog. Nem a szétkapok mindenkit 2 pillanat alatt hőst alakítja. Lecsúszott volt drogost, alkoholistát játszik, kilométer mélységű barázdák bizonyítják az elmúlt évek következményeit, szóval jól áll neki ez a szerep. Történet faék egyszerű, rossz apa, kisiklott életű lány. Természetesen nyakig a slamasztikában, a háta mögött a mexicói drogkartellel. Az ilyenkor szokásos álomgyári klisék működnek, szóval nagyjából mindenki sejti a film következő perceit. Mind2 főszereplő hozza az ilyen filmtől elvárhatót, teszem hozzá, nem túl magas a léc. Ettől függetlenül a film működik, kellemes délutáni kikapcsolódás. A börtönregény azért ettől erősebb volt. Tévén néztem, szinkronnal, szóval eleve nem vártam sokat a filmtől.
10/5
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Köszi!
Az Elhagyott szoba természetesen megvolt. A másiknál nem túl biztató az IMDb 3.9
Az tényleg jó volt, de az Elzárva a világ elől, max bruttó 5 pont.Ha nincs más,egy délutáni filmnek megfelelő azért.
Köszi!
Az Elhagyott szoba természetesen megvolt. A másiknál nem túl biztató az IMDb 3.9
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Kate Beckinsale kisasszony megkülönböztettet figyelmet érdemel nálam.
Meg lehetne nézni,honnan nőt ki a lába,az biztos! ... Viccet félre téve ,egyébként nekem is bejön Kate Beckinsale!
Ezt láttad már? Nemrég néztük meg,egyszer vállalható.
Elzárva a világ elől
http://www.mafab.hu/trailer/23533
Viszont tőle nekem ez jobban tetszett anno:
Elhagyott szoba
http://port.hu/adatlap/film/tv/elhagyot ... ovie-86436
Assassin's Creed
Ismét egy játékból merített mozi. Michael Fassbender-t kedvelem, rajta kívül is egész tűrhető szereplőgárdát toboroztak össze. Nem ismerem a történetet, sem játékból, sem könyvből. Elképzelhető, h érthetőbb a rajongóknak a történet. Nekem kissé zavaros volt ez az almás dolog. Ok, h a szabad akarat genetikai kódja, de mit kezdtek volna ezzel a múltban, meg úgy egyáltalán a mában? Van pár homályos folt bennem az tuti. Ettől függetlenül a film látványos, jól koreografált verekedésekkel, akcióval. Egy két dolognál beugrott pár dolog a játékból, mert nézőként azért láttam már ilyet. Talán egyszer ki is próbáltam. A zene egy két helyen idegesített, ritka nálam az ilyen eset. 1x megnézésre délutáni unaloműzőnek megfelelő.
10/6 az IMDb ezúttal helytálló.
Underworld - Vérözön
Kate Beckinsale kisasszony megkülönböztettet figyelmet érdemel nálam. Akár bőrszerkóban, akár nővér fityulában. A sorozatot kedvelem, igaz a minősége elég hullámzó. Az első két rész valójában amit jegyzek. Aztán szódával elment a negyedik rész is. Kíváncsian ültem neki, vajon mit tudtak összekalapálni. Sajnálatos módon semmit, ezt a semmit már a hölgy személye sem menti meg. Megfáradt ő is, és a projekt is. Erősen izzadságszagú, a történet, a film inkább B kategóriába hajlik, a széria leggyengébb darabja. Már az akciók verekedések sem kidolgozottak, a CGI is kilóg néha - néha. Látszik, h már nem fektetett komolyabb pénzt a stúdió, 35 milla meglátszik a vásznon, és a színész válogatáson is. Egyértelmű a húzzunk le még egy kis pénzt filozófia. Több szót nem is pazarolok rá, kár volt leforgatni, nincs már ötlet ebben a történetben.
10/3 erősen túlzónak találom a IMDb 6-ot, sztem kisdiákoktól jött össze.
Szinte mint nálam.
Egyébként ugyanígy vélekedek a filmről. (annak ellenére, hogy nem vagyok marvel rajongó)
Ezek szerint igazi mozihangerővel üzemelsz.
a hang is elment, bár nem tekerték túlságosan fel. Megmértem a telcsivel, az öreg házimozis vér ugyi, 99,7 dB volt a maximum csúcs.
Szinte mint nálam.
Egyébként ugyanígy vélekedek a filmről. (annak ellenére, hogy nem vagyok marvel rajongó)
Logan
Ma délután végre enyhítettem a kíváncsiságomon, szemügyre vettem a legújabb rozsomák történetet. A bemutatókból már kiderült előre, h ez a film különbözni fog az összes Farkas-os, vagy X-Men filmektől. A hangulat egész végig borús, sötét, még az egészen csipetnyi humor ellenére is. Árad a filmből az elmúlás, a megtörés, csupa csupa emberi érzelem. Nem túlzok ha azt mondom, az eddigi képregényfilmekhez képest érzelmi mélységeket kapunk. Logan fáradtabb, megtörtebb, mint bármikor, X professzor szintén. Se híre, se hamva a mutánsok dicsőségének. Logan limuzinsofőrként keresi a betevőt, illetve gondozza a professzort. Már ez a kezdet mellbevágó, amit aztán fokoznak tovább a későbbiekben. Mind2 színész nagyszerűt alakít, egy panasz nem lehet rájuk. A film hangulatához illőn rengeteg a sötét, árnyékos jelenet. A filmet nem az akcióval akarják eladni. Nem észlehető, a durrantsunk nagyobbat látványban az előzőeknél kényszeres elszállás. Maradunk a szuperhősős filmhez képest a realitás talaján. Ami változott, és ez állítólag a Deadpool sikerének köszönhető. Mert kockáztatni a Marvel, és nem kisgyerek szinten tolja az ellen irtását. Bizony leesnek a fejek, Logan, és a kislány igazán keményen adja elő a létszámcsökkentést. Jobban belegondolva idáig is hasonlóan kellett volna. Ha már karom, akkor az tényleg, szúr, vág, felnyársal a maga véres valójában. A filmet lezárják, nincs nyitott ajtó az esetleges folytatásnak, már ami a főszereplőket illeti, és happy end sincs a megszokott formájában. Visszatérve az akcióra, ami van a filmben az pattent, kellően adagolt, nem vitték túlzásba a mennyiségét, és ennek örültem. A kép szuper volt, a hang is elment, bár nem tekerték túlságosan fel. Megmértem a telcsivel, az öreg házimozis vér ugyi, 99,7 dB volt a maximum csúcs.
10/10 képregényes mércével.
Jól szól az biztos, volt szerencsém pár percre meghallgatni! Ami feltűnt ,hogy összességében nagyon összeállt a rendszered,és hallatszik ,hogy nagy odafigyeléssel van válogatva ,minden! Tetszett amit hallottam!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Audyssey PRO
Most már eltelt egy komolyabb idő a vélemény nyilvánításhoz. A Pro előtt rengeteget méricskéltem, épp csak a fejen állva verziót nem próbáltam ki. Mindig találtam valami kis indokot amiért újra nekifeszültem a méricskélésnek. A Pro mérés óta a szekrényben pihen a gyári mikrofon, nem érzek késztetést a variálásra. 2 dolgot jelenthet ez, egyrészt, h elfogadtam, h ez a legjobb amit ki lehet hozni a vasból. Másrészt elégedett vagyok, mert nem tudok belekötni a kapott hangba. Személyre szabás annyi volt, h játszottam kicsit a vágásokkal. Illetve még a Reference vs Flat beállítással szórakoztam (ok) Másfél hete kb a Flat beállítást használom, mint tudjuk ua, mint a Reference, csak a magasokban különbözik. A reference-nél úgy ítéltem meg, h kissé lekerekíti a magasokat. A Flat szbadabá, közvetlenebbé teszi, ezáltal a tér is pontosabb. Ezzel el is érkeztem az egyik legkomolyabb változáshoz. Nagyon komoly teret rajzol a vas jelen pillanatban. Gyakorlatilag vannak olyan pillanatok, varázslások amikor szinte 3D-nek érzem a hangot. Épp ma néztem a Karib harmadik részét. Mikor Jack kinyitja a szívet rejtő ládát, a láda fedele átlóg ferdén a centerből a jobb frontba. A Hellboy 2-nél egy repülő szárnya induló motorral jött felém ahogy a kamera végigfutott rajta. Tehát az átmenetek egyik dobozból a másikba roppant folyamatosak, és pontosak. Ilyet még nem tapasztaltam idehaza. Apróbb új zajok tűntek fel néhány agyon nyúzott demóban. A Terminátor 4-ben főhősünk cellája előtt elmozog egy őr, miközben ők bent beszélgetnek. A másik fülbetűnő változás a mélyeket érinti. Pontosabbak, megfogottabbak, nem okoz gondot a Holnap határán vagy a Trafó 4 eleje. Mondjuk az igazsághoz tartozik, h mély ügyileg azért tudtam hasonlót kihozni a sima méréssel is. Viszont összességében ilyen nagy kerek egészre nem sikerült sosem ilyen jóra kihoznom. Nemsokára újra visszarakom Reference-be, most, h ráállt a fülem a Flat módra. Egyértelmű a Pro előnye, nem habokra találták ki, ez megnyugtató, de továbbra is méregdrágának tartom.
Visszatekintő
A Karib - tenger kalózai: Holtak kincse
Akkor folytassuk a kalandozást. Kissé kezd szerteágazni a történet. A megismert szereplők mellett feltűnnek újabbak, Davy Jones, Bocskor Bill, Lord Cutler Beckett, Tia Dalma. Jó jó a második rész, de a nagyon erős elsőhöz képest gyengébb. Egyrészt a 2 ó 31perc elég hosszú, a film ritmusa már nem annyira jól eltalált. Kissé zavaros is, a sok keresztbe hosszába kötött alkukkal. Érdekes Elizabeth érzelmi vívódása Sparrow irányába. Ettől függetlenül kissé erőltettet az egész történet, érződik a szándékos csűrés csavarás. A kép itt is kiváló, csodaszép helyeket járunk be ismét. A hang szintén perfekt, teres részletező keverés.
10/6,5
Szerintem az a biztos, hogy az első rész nagyon jó. A többi meg rossz, rosszabb, még rosszabb.
Az elsővel be kellett volna fejezni, mint a Matrix esetében
Ezt így azért nem jelenteném ki, gyengébbek, de sokkal rosszabb filmek, folytatások is vannak náluk. Persze ízlések, és pofonok.
Visszatekintő
A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
Az biztos, h az első rész a legjobb.
Szerintem az a biztos, hogy az első rész nagyon jó. A többi meg rossz, rosszabb, még rosszabb.Az elsővel be kellett volna fejezni, mint a Matrix esetében
Gyönyörűséges, Angliában van még jó pár szépség ha jól tudom.
Én ennek a fedélzetén jártam személyesen, Russell Crowe kapitánykodott rajta. Sajnos későn derült ki, h nem messze áll a Quenn Mary is, is kihagytam, azóta is eszem a kefét. Nagyon hasonlít a Titanic-ra, szívesen felmentem volna rá. Na majd legközelebb.
Mellényomtam bocsi + akart lenni....-
"Az igazi barát szemből támad."
Ha szereted a vitorlásokat akkor ezt egyszer látnod kell: Nelson
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Igen az első rész meg jó volt az utána következő részek meg sajnos egyre gyengébbek.
Most kíváncsi vagyok az új részre, látványos lesz az biztos, de moziban nem nézem meg majd csak otthon.
Azért durva, hogy mit ki nem hoztak egy vidámparki műsorból.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Egyszer ide szeretnék eljutni, frankó kis dzsembori lehet. Azt hiszem pilláznék.
http://www.hansesail.com/
-
Csutka
Kevesen tudják rólam, de rajongok a régi vitorlás hajókért. Gyerekként szájtátva bámultam az Onedin családot.
Akkor ez tetszeni fog!