Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

thxfan moziszobája

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Jól hangzik!
Kb. 1 órája gondoltam ránézek, hátha van még jegy, volt és még válogatni is lehetett a helyek és időpontok közül. Annyira pang itt a mozi, hogy még az éjfél utáni legelső vetítésekre is tudtam volna jegyet venni, de azt nem vállaltam be.
Nem IMAX, de jó lesz így is. Mondjuk valószínű a Millereid jobb mozit csinálnak, mint az itteni mozi .
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Pénteki program :

Választott mozi CC Nyíregyháza (Nyíregyháza)
Terem 5
P 18/12/2015 11:10
Star Wars: Az ébredő erő 3D (mb.) 
Jól hangzik!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Pénteki program :

Választott mozi CC Nyíregyháza (Nyíregyháza)
Terem 5
P 18/12/2015 11:10
Star Wars: Az ébredő erő 3D (mb.) 
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Na igen. Egyébként kábelből milyet dugtál bele ?
A kábelek még képlékenyek, egyelőre Lapp Ölflex + AQ Blacklab.
10.1 Auro3D

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Axwel »

A kivitele egyértelműen a Swansnak szebb, az íves oldalfal és a magasfényű teteje nagyon mutatós, ezért nem is írtam az előző hsz-ban .

Na igen. Egyébként kábelből milyet dugtál bele ?
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

De ez nem olyan mutatós, ránézésre kb mint egy 60.000Ft-os alap szub, azért a Swans kidolgozásán is látszott a minőség.
A kivitele egyértelműen a Swansnak szebb, az íves oldalfal és a magasfényű teteje nagyon mutatós, ezért nem is írtam az előző hsz-ban .
10.1 Auro3D

Axwel
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Én köszönöm, hogy sikerült a hangfalszettemet egységesíteni a subbal. Jó választás volt szerintem az a Sunfire is  .

Nem rossz, bár még járatom de már most is brutális. Mozin ütősebb mint a Swans volt, zenén kb ugyanazt hozza. Még barátkozom vele és kábeleket válogatok hozzá.   De ez nem olyan mutatós, ránézésre kb mint egy 60.000Ft-os alap szub, azért a Swans kidolgozásán is látszott a minőség.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Jó látni hogy jó helyre került, még mindig hiányzik. Bár az új Sunfire hangban nem marad el, de ez sokkal szebb.
Én köszönöm, hogy sikerült a hangfalszettemet egységesíteni a subbal. Jó választás volt szerintem az a Sunfire is  .
10.1 Auro3D

Axwel
V.I.P.
V.I.P.

thxfan moziszobája

Meghallgattam 1-2 esélyes utódszettet (a Jamo THX rendszerét sehol sem sikerült sajnos) és megállapítottam, hogy a jelenlegi Swans szettől jobbat nem fogok találni csak számomra jelenleg elérhetetlen áron. Nekem ugyanolyan fontos a kinézete a hangfalaknak, mint a hangja (bár a Jamo D600 THX rendszer bűn ronda a Swanshoz képest, de ott talán kompromisszumot kötöttem volna ), a magasfényű kivitel, a számomra esztétikusabb, nem sima dobozforma kinézet, nem dóm, hanem ribbot / jet / szalag stb.  magas minden gyártónál csak a középső kategóriától felfelé elérhető, ami már azok árában is erősen megjelenik. További aggályom volt, hogy nem biztos, hogy a Jamo D600 ki tudta volna futni magát nálam, a Jamo D500 meg inkább modern nappali szett lehet, mint moziszobába való jó cucc, ezért és a meghallgatás lehetőségének hiánya miatt teljesen elvetettem azt.

A jelenlegi hangfalszett így maradt, nem tudtam volna annyi pénzt még hozzátenni, amiből érdemben feljebb tudtam volna lépni, ezért a hangfalszett cseréjére szánt kisebb összeget inkább jövőre a szoba dizájnjára és ezzel karöltve annak további akusztikai javítására, egy normális állványra és a kábelek egységesítésére fordítom.

Több, mint fél év vadászat után sikerült egy Hivi Swans zárt subot szereznem, így teljes lett a szett.
Erről a subról van szó:
http://www.swanspeaker.com/products/pro ... =subwoofer

Néhány kép az új subról, dobozos és karcmentes állapotú (élőben ennyire nem világos az oldala, csak a vakutól tűnik annak,de tény, hogy nem olyan színű, mint a szett többi eleme):

Jó látni hogy jó helyre került, még mindig hiányzik. Bár az új Sunfire hangban nem marad el, de ez sokkal szebb.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Egy csereüzlet kapcsán boldog tulajdonosa lettem egy fodesz féle fejhallgató állványnak. A képek nem adják vissza, masszív darab és nagyon szép munka. Sajnos csak egy hozzá méltatlan ütött-kopott PS3 füles lesz rajta, de nekem így is a moziszoba dísze lett.
Köszönet érte a fodesznek .

A fiam is örült a játéknak.Én is köszi Robi!

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Csecse a szub is gratula hozzá  .

Jöhetnek az "egybe" képek is, rég töltöttél fel róluk.

Köszönöm, szerintem jó választás volt ez a zárt sub!

Állványban is a hangfalakhoz hasonló "hagyományos" és kevés derékszöget tartalmazót, egyedibb kinézetűt szeretnék inkább, bántaná a szememet a szokványos forma , a tüskézetthez sem ragaszkodom. Talán már folyamatban is van valami ezen a téren...  

Lesznek fotók is természetesen az új, átalakult frontoldal elkészülte után.
10.1 Auro3D

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Csecse a szub is gratula hozzá  .

Ne bánkódj a helytakarékos THX LCR felállású gondolat miatt, a napokban felkerült egy D7 PTX szett is "fillérekért", de én még mindig nehezen látnám át a cserét. Beajánlani meg főleg nem .
Inkább izgulj a helyes portölés miatt és élvezd ki azt amit azok sosem fognak tudni . 

Az állvágy valóban sokat fog változtatni a kinézeten is, ha jól sikerül akkor meg a lelkivilágnak is. 
Nem egyszerű jó megoldást találni ott sem, én is inkább a legyártatásban látom a megoldást... 

Jöhetnek az "egybe" képek is, rég töltöttél fel róluk.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Egy csereüzlet kapcsán boldog tulajdonosa lettem egy fodesz féle fejhallgató állványnak. A képek nem adják vissza, masszív darab és nagyon szép munka. Sajnos csak egy hozzá méltatlan ütött-kopott PS3 füles lesz rajta, de nekem így is a moziszoba dísze lett.
Köszönet érte a fodesznek .

10.1 Auro3D

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 459
Kapcsolat:

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Úúúúúúh de király hogy ez is összejött!!!  

Eredetileg a sub10 helyett én is ilyet akartam, kettőt, és tuti nem is váltam volna meg tőle egyhamar. Ami most van, az is bőven kiszolgál, és megy a többi cucchoz, de nem ilyen szép. Őszintén szólva képen ez sem, de fényes, és azt nehéz fényképezni.
Élőben tuti elég szép. Ha lesz időm, biztos élek a lehetőséggel és meglátogatlak majd. Szépen alakul a kis mozi szoba
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Gratula a subhoz, nagyon impozáns a kinézete. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Pisti80 csinált nekem állványt egy ilyet, nagyon szépen dolgozik. Az említett árba is belefért. Ha fában is gondolkodsz érdemes nála rákérdezni. Viszed a mintát, méreteket ő meg legyártja.
Köszi, sötétebb fa is számításba jöhet, nem feltétlen szükséges a magasfényű kivitel. Néztem már én is ezeket az állványokat, mert nagyon mutatósak, van egy asztalos ismerősöm, aki templomokba csinál szószéket, ajtót, padot stb, szerintem ezzel is simán megbirkózna.
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

En is allvany beszerzes elott allok mert bar ugy gondoltam, hogy a malacok maradnak ez maskent alakult:)

Milyen kabeleken gondolkodsz?

Neked még nehezebb állványt találni, szerintem abban a méretben csak egyedit lehet gyártatni.

Kütyüzésben és kábelekben én annyira nem hiszek, de azért egy szinttől lejjebb nem szeretném adni csak a saját magam megnyugtatása végett sem, a komplett Valhalla kábelszettem (amit szépen lassan eladogattam) hiánya mozin fel sem tűnik, zenét meg nagyon ritkán hallgatok.

Komplett Xindak kábelszett az egyik kiszemeltem, a front hangfalkábelem már ilyen és elégedett vagyok vele, pedig egy elég komoly Valhalla CuAgSS-t váltott és nem volt gond vele. Eddig valahogy az ezüstöt is tartalmazó kábeleket éreztem jobbnak, de egy jó réz is hozza azt, amire igényem van. Ár-érték arányban szerintem nagyon jók a Xindak kábelek, helyben meg tudom venni és ki tudom próbálni, mellesleg nem kevés kedvezményt is kapok rá, ezért szerintem ez lesz a befutó.
10.1 Auro3D

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Nagyon szép ez a sub .
Szerezzen neked sok örömet.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: antz »

Megfizethető áru és jó állványokra szívesen veszem a segítségeteket.
Pisti80 csinált nekem állványt egy ilyet, nagyon szépen dolgozik. Az említett árba is belefért. Ha fában is gondolkodsz érdemes nála rákérdezni. Viszed a mintát, méreteket ő meg legyártja.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Nagyon jol nez ki a sub gratula. Ha olyan jol is szol akkor elegedett lehetsz!

En is allvany beszerzes elott allok mert bar ugy gondoltam, hogy a malacok maradnak ez maskent alakult:)

Milyen kabeleken gondolkodsz?

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Meghallgattam 1-2 esélyes utódszettet (a Jamo THX rendszerét sehol sem sikerült sajnos) és megállapítottam, hogy a jelenlegi Swans szettől jobbat nem fogok találni csak számomra jelenleg elérhetetlen áron. Nekem ugyanolyan fontos a kinézete a hangfalaknak, mint a hangja (bár a Jamo D600 THX rendszer bűn ronda a Swanshoz képest, de ott talán kompromisszumot kötöttem volna ), a magasfényű kivitel, a számomra esztétikusabb, nem sima dobozforma kinézet, nem dóm, hanem ribbot / jet / szalag stb.  magas minden gyártónál csak a középső kategóriától felfelé elérhető, ami már azok árában is erősen megjelenik. További aggályom volt, hogy nem biztos, hogy a Jamo D600 ki tudta volna futni magát nálam, a Jamo D500 meg inkább modern nappali szett lehet, mint moziszobába való jó cucc, ezért és a meghallgatás lehetőségének hiánya miatt teljesen elvetettem azt.

A jelenlegi hangfalszett így maradt, nem tudtam volna annyi pénzt még hozzátenni, amiből érdemben feljebb tudtam volna lépni, ezért a hangfalszett cseréjére szánt kisebb összeget inkább jövőre a szoba dizájnjára és ezzel karöltve annak további akusztikai javítására, egy normális állványra és a kábelek egységesítésére fordítom.

Több, mint fél év vadászat után sikerült egy Hivi Swans zárt subot szereznem, így teljes lett a szett.
Erről a subról van szó:
http://www.swanspeaker.com/products/pro ... =subwoofer

Néhány kép az új subról, dobozos és karcmentes állapotú (élőben ennyire nem világos az oldala, csak a vakutól tűnik annak,de tény, hogy nem olyan színű, mint a szett többi eleme):

10.1 Auro3D

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Az első nagyon jól néz ki, nekem is az tetszik a legjobban!
Ez nem túl bonyolult szerkezetű, nem gondolkodtál a legyártásán? méretre igazítva!
Az üveglapokat egy üveges simán megcsinálja, a tüskéket és a rudakat pedig Fodesz megoldja, még szebben is!
És lehet ebben az árban tudsz maradni? Érdemes lehet megérdeklődni az árakat...

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Megfizethető áru és jó állványokra szívesen veszem a segítségeteket.
10.1 Auro3D

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

thxfan moziszobája

Nagyon figyelj az állvány stabilitására, mert minden apró rezgés kihat a tűre..
Nézegettem állványokat, találtam is egyet, ami jól passzolna a magasfényű hangfalakhoz és árban is megfelelő. Egy gondom van, hogy a Lexiconnak 55 cm a mélysége hangerő potitól hangfalcsatlakozóig és nem fér bele az állvány idétlen lábkialakítása miatt.
Ez lenne az:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... v-allvany/

Van a Norstonenak egy jobb állványa, amibe beleférne, mert más a lábak kialakítása, de az árban elég húzós:

Van még egy állvány, ami jó lenne méretben, de abból esélytelen találni eladót, ATC-nél meg már nincs:

10.1 Auro3D

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

thxfan moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Pont a Pro-jekt-eket nézegettem én is, elég jó az áruk még újonnan is, bár egy nem belépő használt modell lenne a legjobb.

Már csak valami hely kellene a lejátszónak. Tervezek jövőre új állványt, ha sikerül az LP projekt, már ennek megfelelően alakítom majd.

Igen van most fönt az apróban egy jobb tipus, én is nézegettem:-)...
Nagyon figyelj az állvány stabilitására, mert minden apró rezgés kihat a tűre.. Én is csináltam egy állványt neki és nem csatoltam el teljesen a többi komponenstől és bemozgatta a membránt rendesen...szóval érdemes utána olvasni.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”