Meg nincs évek óta Anthemem, tavaly vettem meg, azóta kerültem az ARC közelébe.
Amúgy megfogadom a tapasztaltabbak tanácsait, és amiket tudok azok meg is csinálok (persze csak olyanokat, amik kivitelezhetőek.

Csodálom a kitartásodat, hogy évek óta széllel szemben pi..lsz.

Van lehetőség a "target curve" finomítására, hogy ne vágja ilyen meredeken alul-fölül. A room gain is segít ezen (a szubon).

De ha kikapcsolod az ARC-ot, a szobában jelenévő 10decibeles kiemelések NEM a dinamika része. Ezt nem vagy hajlandó elfogadni már évek óta. Az ARC-al kapcsolatban pedig egy alig pár hónapos feature, hogy még grafikusan is mutatja neked, ahogy megkeresi a szubvágásánál a fázist, és látod ahogy próbálgatja a különféle beállításokat. Gene az audioholicsnál ódákat zengett róla, és azt mondta, hogy a rew-es mérés se csinálta meg jobbra.szepi0808 írta: ↑2022.09.15., csüt. 13:30Sajnos a sub nem EQ-zható, ahogy látom, de viszont nincs is nagyon rossz görbéje és a többi se katasztrófa.Spiky03 írta: ↑2022.09.15., csüt. 11:55Végre fel kerültek a falra az LCR-ek!![]()
Így megcsináltam az Antehmmel a bemérést 5 pontban, mert ugye az a legkevesebb, amit enged. :)
Ezek az eredmények születtek:
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-09/3470 ... d6_arc.jpg
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-09/3470 ... levels.jpg
Grafikonra azt mondták, hogy rajzolni sem lehetne szebbett. Úgyhogy vsz itt az Anthem bűvészkedik valamit.
Volt nálam egyik fórumos kolléga és Ő úgy jelemezte, hogy neki kicsit nyers volt a hang. Nem volt alja meg teteje.
Szóval van esetleg valaki a környékemen, aki ért a beállítások pofozásához és kitudja hozni a maximumott a szettemből?![]()
Én sajnos nem értek hozzá, hogy mit merre kellene tekergeni, hogy jobb legyen.![]()
Csinálj egy preset 2, ahol ARC off és dolby off, ha abban van olyan. Manuálisan vidd be a távolságokat, a hangerőszinteket és 80hz vágás mindenre és nézd meg hogy nagyobb dinamikát kapsz-e. Sajnos REW nélkül a fázist és sok mindent nem fogsz látni. De sokan tévhitben vannak, hogy a ARC, Dirac, meg hasonló autokalibrátorok majd megcsinálják rendesen. Nem fogják! és mivel a jel utat végig futtatják saját sofrekükön, ezért sok dinamika is kárba vész.
Sajnos a sub nem EQ-zható, ahogy látom, de viszont nincs is nagyon rossz görbéje és a többi se katasztrófa.Spiky03 írta: ↑2022.09.15., csüt. 11:55Végre fel kerültek a falra az LCR-ek!![]()
Így megcsináltam az Antehmmel a bemérést 5 pontban, mert ugye az a legkevesebb, amit enged. :)
Ezek az eredmények születtek:
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-09/3470 ... d6_arc.jpg
https://cdn.rios.hu/dl/upc/2022-09/3470 ... levels.jpg
Grafikonra azt mondták, hogy rajzolni sem lehetne szebbett. Úgyhogy vsz itt az Anthem bűvészkedik valamit.
Volt nálam egyik fórumos kolléga és Ő úgy jelemezte, hogy neki kicsit nyers volt a hang. Nem volt alja meg teteje.
Szóval van esetleg valaki a környékemen, aki ért a beállítások pofozásához és kitudja hozni a maximumott a szettemből?![]()
Én sajnos nem értek hozzá, hogy mit merre kellene tekergeni, hogy jobb legyen.![]()

Engem nagyon, és napok óta nem alszom, hogy kérdezni mertél. Persze, ha pro lett volna, akkor az megbocsájtható lett volna, de ilyen kis szar LCR-ekkel többet ne izgass fel légyszi!

Na most látom, tegnap nem nyomtam rá a bővített hozzászólásra. Szóval audioholics tesztelte a Rel 1510 szubot, ami a 1508 utóda.

Nekem csak az nem világos, hogy miért is kértél itt segítséget?

Ez ilyen vak vezet világtalant típusú történet? Elég nagy hülyeség ezeket a hangsurzákókat függőlegesen használni, még nagyobb hülyeség a hülyeséget leutánozni.

Amennyiben több utas hangdobozokról van szó, a válasz szempontjából nagyon nem mindegy a konstrukciójuk. Ha egy álló elhelyezésre tervezett hangdobozt elfektetsz, a hangszórók egymás mellé kerülnek. Ahogy ülsz a fotelben, függőlegesen kevésbé, de vízszintesen biztosan mozogsz, így a hangszórók relatív távolsága mindig más lesz a füledtől, ami elég randa fázishibákat okoz. A probléma mértéke nyilván attól is függ, milyen messze vannak tőled a hangdobozok, egy kisebb szobában rosszabb a helyzet. Pont ezért van a fektetett centersugárzókban jellemzően 2 db (mély)közép hangszóró és közöttük a magas.
Mi lenne a hansugárzó egyébként? Jamo?Spiky03 írta: ↑2022.09.03., szomb. 21:47Itt is megkérdezem, hátha itt is kapok valami választ!![]()
Még mindig dilemma, hogy hogyan is rakjam fel az LCReket.
Szóval akitől vettem ő azt mondta, hogy úgy volt nála a legjobb tere a hangnak ha vízszintesen voltak a hangfalak elől.
Zsoltinál úgy hallottam meg őket, hogy ott a center meg a hatások voltak vízszintesen a front rész meg függőlegesen.
Egy másik fórumtárs a D500okat úgy használta, hogy csak a center volt vízszintesen az összes többi függőlegesen és nem is falon voltak hanem polcon.
Valakinél az egész front oldal függőlegesen van elhelyezve.
Tudtok esetleg ajánlani valami demo lemezt vagy esetleg filmrészlezet, ahol tudom ezt tesztelni, hogy hallok e eltérést? Vsz nem fogok.
Úgy tervezem a tesztet, hogy a center a régi center helyén van/lesz. A frontokat meg rá rakom 1-1 székre a teszt idejére. Mert addig nem furkálnám meg a falat.
A hatásokat nem kötöm be. Majd az eredmények megfelelően raknám fel azokat is vagy vízszintesen vagy függőlegesen.
Segítségeteket és az infókat előre is köszönöm!

Ilyet biztos nem mondtam!Den írta: ↑2022.06.20., hétf. 12:31
Miután sikerült a dinamikát- térhatást- torzítást- akusztikát az összes hangfalnak körülbelüli pontossággal a processzoron átállítani, lejátszottam a kedvenc tesztfilmjeimet. Kellett állítanom még a teszthanggal 5 helyen: center, szélső atmosok, középső atmos és surr.
Szepesi mondása volt, hogy nem szabad a magasból levenni, mert akkor elvesznek hang információk, de ennek is megfelel.
Igen jó hatásfokú lett a művem, nem torzít a Vault eleje- ez a legszadibb teszt- és a Jurassic eleje sem. A dinamika olyan mámorító, hogy egyáltalán nem kell több basszus, magyarul nem kell 2. sub, teljesen felesleges.
A térhatás élménye a legfelső kategóriába lépett, a párbeszédhang akusztikus, ami szintén a mániám, hogy meg legyen.